Dog.bg Форуми : Турски кангал

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (131 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Турски кангал

#661 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 March 2008 - 07:20 PM

Цитат

иледфранс те тва си е просто по тъмно ,кво му е тигровото ?или на мен така ми се вижда ,и такова понеже имам и тгирови говеда ,един вет го питах отде аджеба се пръкват такива,и от коя порода идва този цвят? тои ми каза че тази разцветка идва от кръвосмешението а моите кучета са поне две поколения брат и сестра нататък не ги знам ,та въпроса ми чувал ли е някои за подобно израждане при инбридиране?

и друго на тва куче му е светла носната гъба ,тва нормално ли е?

Джонсън, казах ти че аз не мога да ти отговоря и кого да питаш. Аз кво да правя сега - да птам единия и д пиша на другия ли.

Такова ли ти беше кучето:

Качена снимка

и туй е Кангал.
User's Signature

Качена снимка

#662 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.harunyahya.com/bulgarian/

Публикувано: 20 March 2008 - 07:41 PM

джонсън,намери си учителя,рано или късно си в другия форум ;D,виж човека колко те умолява че и поздрави имаш,хайде колай геле на вас и без туй само илдефранс знае как да качва снимки от различни програми,беше ми казвал в другия форум ама кой да запомни нали сме селски момчета,не сме програмисти като него :rolleyes:

#663 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 08:14 PM

Цитат

джонсън,намери си учителя,рано или късно си в другия форум ;D,виж човека колко те умолява че и поздрави имаш,хайде колай геле на вас и без туй само илдефранс знае как да качва снимки от различни програми,беше ми казвал в другия форум ама кой да запомни нали сме селски момчета,не сме програмисти като него :rolleyes:

ремзи, пак не си в час и пак грешиш.
ами кой ти е крив бе човеко. аз нямам проблем да качвам. всичко си е нормално. виж си техниката или питай някой как става.
и не намесвай други хора. аз питах джонсъна дали не е петко, щото петко се познава с г-н Атанасов апък г-н Атанасов има добро отношение към него.
кво да правим - кой каквото си заслужи ама ти нещо го раздаваш по тъча, че не знам.
User's Signature

Качена снимка

#664 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 09:50 PM

най много голове от там се вкарват по тъч линията ;D,значи не съм само аз който не може да качва снимки, прочети последния пост на мадмакс. тогава поне клипове ще пускам кво да прайм,като няма лук ще ядем луканка :P http://www.youtube.c...h?v=CsOn4_ktUVg

#665 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 09:59 PM

джонсън ето ти караяка тигров  ;) http://www.youtube.c...feature=related

#666 Потребителят е офлайн   Bozko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 01:05 AM

Dobar vecher na vsichki. Pırvo neshto; izvinete mi za inkorreknto bulgarski, ne moga da govoria i da pisha hubavo no razbiram koeto e pisano i moga da cheta. Kangala e moito lyubimo kuche i iskam da davam informatsia za tozi poroda. Ako ne vi e problem, iskam da pisham po angliyski (ako tryava po turski i po bulgarski).

#667 Потребителят е офлайн   Bozko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 01:24 AM

Maybe you'll be surprised but 'Karayaka' or 'Dalkır' (both have the same meaning) is not a separate breed in Turkey. It is just a variation in the coat colour of the kangal breed, which means that Karayakas or Dalkırs are kangals too. This type of coat colour is controlled by a recessive type of gene which is present in kangal breed. The same variation of color can be seen in other breeds such as boxers, great danes, etc.
'Alabaş' too is not a separate breed. Alabaş dogs are mostly crossbreeds between kangals and akbaş dogs which are completely separate breeds. Most of the dogs' bodies are white on which there are brown, gray or black spots. Now I am going to post some Karayaka and Alabaş photos.

#668 Потребителят е офлайн   Bozko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 02:36 AM

Karayaka or Dalkır pictures
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#669 Потребителят е офлайн   Bozko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 02:50 AM

Alabaş pictures:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#670 Потребителят е офлайн   Bozko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 03:01 AM

Two more Karayaka pictures;
Качена снимка

An interesting picture which shows two puppies from the same litter; the one on the right has a tiger like coat, it is known as Karayaka;
Качена снимка

#671 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 09:30 AM

браво боско (kim olduğunu yazarsan sana daha fazla güvence ve saygı duyarlar) ако споменеш кой си и какъв си за да имат уважение и вяра към твоите познания.А така всеки каквото чул от някъде говори та говори.НЕ СЪМ ЗАПОЗНАТ НИТО С КАРАЯКА И АЛАБАШ,ако си чел постовете ми винаги съм ги споменавал.

#672 Потребителят е офлайн   Bozko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 11:32 AM

Dobro outro. Adnan se kazvam i zhiveam v Turkey v İstanbul. Engineer sam i raboti v nay golyamata industrialna zona na sveta, v Kocaeli. Kogato imam svobodno vreme vednaga otivam da se zanimavam s kangali, otivam po selata kadeto polzvat kangali kato pastirski kucheta i po zavodi kadeto gi polzvat kato pazachi. Tova go pravi ot 5 godini i moga da kazva che vidyah vsichki tipove Turski kucheta (Malaklı, Akbaş, Kars Dog, Kangal i krıstoski) i imam experience. Uchih mnogo neshta ot chobani za kangali i gi pomagah za da gledad hubavo tyahnite kucheta. Vsega imam dosta informatsia i moga da do delya c vas.

Günaydın, adım Adnan. İstanbul'da oturuyorum ve mühendisim. Kocaeli'ndeki dünyanın en büyük sanayi bölgesinde çalışıyorum. Boş zamanım olduğunda kendimi hemen kangalların çoban olarak kullanıldığı civardaki köylere ve bekçi olarak kullanıldığı burdaki diğer fabrikalara atıyorum. 5 yıldan beri bunu zevkle yapıyorum ve bu konuda baya birikimim oldu, tüm Türk köpek ırkları hakkında da hatırı sayılır bilgiye sahibim diyebilirim. Ayrıca çobanlara köpeklerini yetiştirmelerinde de yardımcı oluyorum. Bilgilerimi paylaşmaktan burada zevk duyacağım.

#673 Потребителят е офлайн   Kangal Dog Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 11:58 AM

Цитат

Two more Karayaka pictures;
Качена снимка

An interesting picture which shows two puppies from the same litter; the one on the right has a tiger like coat, it is known as Karayaka;
Качена снимка

At Last ! Welcome Bozko !
It was absolutely necessary some one who really have knowledge about Kangal Dogs to become member in this forum and to share his own information with the people here.
I wish you success and hope stupid comments will stop !
Success !

#674 Потребителят е офлайн   Светльо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 12:27 PM

Wellcome Bozko,

very interesting pictures,thx for sharing.I would like to see some videos,if you have please post it,not these in youtube. ;)

#675 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 12:31 PM

Цитат

Wellcome Bozko,

very interesting pictures,thx for sharing.I would like to see some videos,if you have please post it,not these in youtube. ;)

Я-а-а, тук започва да става интересно. Появиха се сериозни играчи. Браво! Давайте, и на мене ще ми е интересно.
User's Signature

Качена снимка

#676 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 12:53 PM

добре дошъл Аднан бей,вече тебе с интерес мога да слушам,понеже и аз съм живял 3 години в турция и съм обходил много чифлици с кангали и успях да вкарам два екземпляра и два пъти произведох малки, от моите са около 20 бр в България,от 6 години имам практика с кангали както в двора така и на паша с моите кози.очаквам ново кучило към 10 април.ако може да си дадеш мнението,че и форумците да разберат положителните и отрицателните страни на кангала.пиши на български но с латински букви,надявам се модератора да няма нищо против,бих предложил форума на още мои познати в белгия, холандия, швеция, но за съжеление незнаят български.ИЛДЕФРАНС учи се от извора на кангала надявам се да не проявиш агресивно отношение и към него.

#677 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 01:11 PM

Цитат

ИЛДЕФРАНС учи се от извора на кангала надявам се да не проявиш агресивно отношение и към него.

Ремзи, не ме мисли мене. аз се уча само от извори и то от най-дълбоките.
и не съм агресивен към никой.
User's Signature

Качена снимка

#678 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 01:23 PM

та отначало такова ти беше поведението,аз не се ядосвам на куче което лаее иначе бих паднал на негово ниво,нали знаеш дилемата "кокошката или яицето"кое е първо,та и аз питам кое е по ВАЖНО ТЕОРИЯТА ИЛИ ПРАКТИКАТА :P

#679 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 01:59 PM

Цитат

кое е по ВАЖНО ТЕОРИЯТА ИЛИ ПРАКТИКАТА :P

и двете ремзи, и двете. иначе човек пет пари не струва и освен да разлайва кучетата, друго не му остава.
User's Signature

Качена снимка

#680 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 02:26 PM

Ремзи алабаша  аборигенна  порода ли  е даи повече  инфо  ако  може 

• (131 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33