Турски кангал
Публикувано: 26 March 2008 - 04:35 PM
Цитат
живял съм в пендик високите блокове до новото летище е тогава беше ново,ходил съм по тия села но съм ги позабравил минаха доста години,като казваш или казват работно куче,какво ли имат предвид?аз разбирам бордер колито работи връща овце, кози, крави,но кангала и другите овчарски кучета,работата им се състои в това да са постоянно със стадото и ако наближи опасност от хищници вълци, чакали или други кучета тогава да ги подгони.поне моите кангали така охраняват стадото кози, жалко че им нямам клипчета но ето бордер колито ми като връща козите и изпълнява команди,а на кангала ако го накарам да дойде при мен е голяма работа много са своенравни http://www.youtube.c...h?v=JHKisqJPyBs
Nyama da mojesh da poznavash veche tozi rayon, mnogo neshta sa promenili.
Kogato kazvam rabotno kuche az tova razbiram; kuche koeto otiva v poleto s sadoto, lovciyski kucheta i kucheta koeto sa pazachi. Kucheta koeto horata gledat v kıshtata si ili kucheto koeto e postoyanno svırzano ne sa rabotni kucheta. Prav si, kangali ne sa kato Border Collie; ne vrıshtat kozite ili ne gi sabirat. Samo pazat sadoto, ne izpılnyavat mnogo komandi :)
Публикувано: 26 March 2008 - 05:34 PM

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 26 March 2008 - 05:53 PM
според мен кангали които имат бяло на муцуната или на челото имат нещо от алабаш или акбаш ;)
Публикувано: 26 March 2008 - 07:41 PM
сравнете това женско до моята Астра с бялото на муцуната и то женско и е на 18 месеца,това е снимано месец септември
Публикувано: 27 March 2008 - 11:32 PM
Цитат
според мен кангали които имат бяло на муцуната или на челото имат нещо от алабаш или акбаш ;)
Remzi i drugite priyateli, za tameta na belite petna v ustata na kangali vi pravih iznenada ;) iskah da chuvate istinata ot Onur Kanlı, narochno go pitah ako kangal c byala petna v ustata krastoskalie. Eto vi linka;
http://forum.dogbg.c...pic,1783.0.html
Gledayte na poslednata vaprosa.
Публикувано: 28 March 2008 - 09:58 AM
ти маи обясни на ремзи ,защо онур не пише тук,но на незнаещите турски и нежелаещите да пишат там ,би ли казал защо не пише и тук?този форум е къде къде по добър
....разбрах че бил съм обидил господина .може би защото казах че неговите и на ремзи дори да са ПО ДОБРИ за мен истинските кангали са в стадата -моите извинения,макра че нямаше нужда ,все пак доколко знам неговите си охраняват реално ,но все пак извинявам се
....разбрах че бил съм обидил господина .може би защото казах че неговите и на ремзи дори да са ПО ДОБРИ за мен истинските кангали са в стадата -моите извинения,макра че нямаше нужда ,все пак доколко знам неговите си охраняват реално ,но все пак извинявам се

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 28 March 2008 - 10:20 AM
джонсън,както ти каза и си прав кангала не е за охрана на двор,като види чужд човек залае два три пъти и като се приближиш до него и му кажеш къчи къчи и почва да върти опашка,но ако е свободно не влизай,един път моя приятел беше почерпен и влезе в двора и кангала ми се засили и го сабори без да го захапе и лежа върху приятеля повече от минута,добре че до 40-я ден не гътна букета ;D,че го водихме на ходжа да го баее стещу стресница ;D