Dog.bg Форуми : Захвърлени кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Захвърлени кученца Много окаяни и вероятно болни

#21 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 05 May 2010 - 10:18 PM

Д-р Бобадова ми е лекувала успешно демоекзни с Цевамек през устата.Питай я дали можеш в попарките да им слагаш дозата...или как изобщо.Но не губи време с почването на лечениеото.Аз вярвам ,че ще се оправят.Но и по хубава храна ще им дигне имунитета.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 10:32 PM

Показване на мнениетоdora7511, в 05 May 2010 - 08:23 PM, написа:

Д-р Бобадова ми е лекувала успешно демоекзни с Цевамек през устата.Питай я дали можеш в попарките да им слагаш дозата...или как изобщо.Но не губи време с почването на лечениеото.

Това, с което ги е накапала - Промерис дуо, е лечебен препарат, спот он, за външни паразити, вкл. и демодекси. Основната съставка е амитраз. Така че лечението вече е започнало. Не бива да се добавя нищо без знанието на лекуващия вет, защото могат да се изтровят животинките.
Хубаво е, ако можеш да ги обтриваш през две седмици с Тактик. Това може да се прави успоредно с Промерис дуо (което пък се накапва поне три пъти през един месец).
Но така или иначе, за всичко се консултирай първо с вета.

#23 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 May 2010 - 10:52 PM

Извинявам се, но ще се запъна упорито, че Тактик-ът е както трудно за прилагане, така и със "съмнителен ефект" лечение в смисъл, че често дава алергични реакции, отровен е и действа (все пак) локално. Освен всичко друго Тактик е търговското название на пестицид, съдържащ основно Амитраз :db_046: В случая прилагането на Амитраз под формата на Промерис Дуо е много по-добра идея.
От друга страна "общоприет" за лечение на демодекоза и саркоптоза е Ivermectin през устата (Цевамек е търговското название на фирмата Ceva, има и други варианти). Това е действено, да не кажа "единственото възможно" лекарство. При това е достатъчно евтин и въобще няма да натежи на бюджета, а двете с Амитраз (т.е. Промерис Дуо) не си пречат едно на друго.
Накратко - "натриването" с Тактик е от доста време вече в историята на ветеринарната медицина... както и някои други отрови, използвани за лечение на краста (сещам се поне две, на чийто гръб тежат утрепани от тях кучета).

#24 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 May 2010 - 11:33 PM

1) за мен това не е демодекоза, а саркоптоза, нооо може и да греша:)
2) Цевамекът е в пъти по-ефективен даван през устата, отколкото инжективно
3) Мажи с промерис, лошо няма, тактик - недей.
4) Дозата на Цевамек - на ЛС
:)
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 12:46 PM

Туко-що се връщам от най-близката ветеринарна аптека (над гарата,до Рио-то),където отказаха да ми продадат Цевамек,защото е за "помияри" :eg_033: Предлога беше че не се давал през устата,само инжективно.За сметка на това ми изнесоха лекция колко съм сбъркана аз и всички откачалки като мен,дето не ни е грижа за децата,които едва ли не заради нас мизерстват по домовете с по 2 лева разкладка на ден.И това да ми го говори човек дето работи във ветеринарна аптека- че кучетата по света ги използвали да правят от тях водолазни костюми,че трябвало да ги изнасяме в Корея във вид на месо и да печелим милиони долари :eg_033: Отвратена съм за пореден път от "хората".
Ще ходя на друго място за лекарството,и няма да давам обяснение за какво ми трябва,но за всеки случай да попитам пак- нали има само един вид Цевамек-най-малката разфасовка е 50мл и струва около 18 лева.Да не объркам нещо...
И друго да попитам-лекарството непосредствено преди хапване ли се слага в храната,или може да престои 10-15 минутки.Защото ще ми е по-удобно предварително да приготвя вълшебната смес,а не да правя сеир за клюкарите на място.Предпочитам да не привличам много внимание.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 May 2010 - 12:58 PM

Чери, този идиот лекар трябваше да го сложиш на мястото му. Да даде той пари за децата или да го питаш колко е дал досега. Да не ти смята личните финанси ще ги ядеш ли, пиеш ли или харчиш за кучета. Да му напишеш името тук и аптеката на изрода гнусен. Да му кажеш, че има закони и да ходи да живее в Китай. Тоя съвсем го е подкарал през просото, нищо чудно и отрови за кучета да предлага услужливо. Пфу, поне срам някакъв да имаше, ти пак мини и му кажи всичко това. то не ти стига отчаянието, липсата на средства, общественото мнение, мъката за нещастниците, ами и един такъв може да те довърши. Плюй и отмини.
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 01:00 PM

Ох, едно и също- къде сте тръгнали за едни кучета......
Първо - децата не са с 2 лв. разкладка на ден. Отпускат се достатъчно пари , ама няма кой да контролира къде отиват.
Второ- като ми кажат така , вече ги питам те колко пъти са ходили в дом за деца и колко са се бръкнали лично за да дадат за някое дете. И млъкват.
Аман от такива дето знаят само да плюят , а самите те нищо не са направили.
Не се отчайвай. Ще се оправят душице. Следвай указанията на докторите. Ако можем с нещо да помогнем-казвай.
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#28 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 04:37 PM

Показване на мнениетоshifter, в 05 May 2010 - 08:57 PM, написа:

Извинявам се, но ще се запъна упорито, че Тактик-ът е както трудно за прилагане, така и със "съмнителен ефект" лечение в смисъл, че често дава алергични реакции, отровен е и действа (все пак) локално. Освен всичко друго Тактик е търговското название на пестицид, съдържащ основно Амитраз :db_046: В случая прилагането на Амитраз под формата на Промерис Дуо е много по-добра идея.

Божке, знае ли човек от какво ще "напълнее". Тази комбинация от Промерис дуо и Тактик е изписана за кучето на една позната от немски ветеринарен лекар. И тя изпълнява съвестно всичко.
Но така или иначе, сигурни ли сте, докторките, че може да се комбинира Промерис дуо с Айвомек инжекционно? Аз сума ти улични съм излекувала с Айвомек 0,4мл/10кг подкожно, 3-4 пъти през 10 дни. Естествено, че това го е назначил моя вет, аз не обичам да самоволствам :smile: . Ако може да се добави и амитраз под формата на спот-он за по-сигурно, супер!
Чери, извини ме, че оспамих темата. Дано се оправят бебоците, успех!

#29 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 02:38 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 06 May 2010 - 03:42 PM, написа:

Чери, извини ме, че оспамих темата.

Споделения опит не е спам,напротив,ценна информация е.
Отделно много се радвам на всеки включил се в темата,па макар и само да каже "успех" или "не се отчайвай".
Защото няма нищо по-тъжно от тема в която само автора си пише.

А сега да докладвам какво е положението с "мойте" краставчета :md_064:
Снадбих се с лекарството,вече дадох и първата доза.Малко трудно го прокарах че освен мен явно ги храни и някой друг.Успях да открия този ангел-хранител- оказа се дядо,живеещ отсреща.Разбрахме се да не ги храни до обяд,за да мога по-лесно да давам лекарството.Обеща да ги наглежда,да не би и някой друг да реши да ги лекува,макар че едва ли ще се случи.
Малчуганчетата са весели,случва се вече и опашлето да дигнат :wb_052: ,Мая определено вече ме разпознава и ми се радва.Мона е по-сдържана.Много внимавам да се появявам при тях откъм "правилната страна",да не им хрумне да пресичат...На оживено кръстовище са :dh_188: ,но нямат мерак да се отдалечават от колата дето са приели за свой дом..

Само да попитам при това положение,след като давам Цевамек да повторя ли и Празимека след седмица.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 07:50 PM

Хора,изключително съм притеснена от състоянието на малките.Туко-що минах да ги нагледам и да отнеса вечерята и ги заварих като дрогирани.Особено Мая е доста зле,не може да се държи на краката си ,залита и пада.Като упоена е.Към храната и двете не проявяват никакъв интерес.Дали може да е от Цевамека.
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 08:03 PM

По-добре се обади на ветеринар. Телефоните на Добро Хрумване са в подписа на д-р Бобадова. Обади се, ако можеш.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 10:02 PM

Край.Мисля че не са живи милите окаяни душици.Тъмно е и не се вижда под колите,не знам дали въобще са там,но не дават никакви признаци на живот.А миналата нощ са лаели непрекъснато.Сега обикаляше друго куче около колите и не се чу и звук.Следобеда са ги хранили хора от отсрещния блок,там някъде живее отровител....Или пък аз ги уморих с лечението си,ако не им е понесло лекарството....Рева с глас в момента,ужасен е днешния ден,първо Джези,сега и малките....Ше ми се пръсне сърцето от мъка.
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 07 May 2010 - 10:09 PM

Aко наблизо има отровител, той ше да е.Не вярвам да е от Цевамека.Аз съм лекувала и малки кученца, а проблем не е имало.
Нямаш ли с какво да светнеш под колите?Фенер....
Милите шушонковци...имам чувството че във всеки блок има поне един гадняр който трови, стреля или мъчи по друг начин.Баси изродите.
А дано са живи....но предвид симптомите по рано, знам ли!
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2010 - 06:35 PM

Кученцата са живи.Нямат апетит,но пък има много храна около тях,в торбички,в консервни кутии,кокали и т.н.Явно предизвикват съжаление и много хора им "помагат".Да,но в случая не виждам как ще мога да дам лекарството.Макар че имам колебание дали да не изчакам още един ден,защото определено са сънливи и омърлушени.Вече не се разхождат ,не зяпат любопитно,по цял сен лежат сгушени едно в друго във вид на опърпана космата топка.Кожата на Мая ми се вижда като да е по-добре,много от струпеите са изпопадали.Чудя се дали паразитите при умирането си не отделят токсини и затова да са умърлушени кутретата.
Обмислям скоро да ги местя на друго място и тогава нещата около тях ще се избистрят.
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 May 2010 - 06:48 PM

Супер Чери!!!
Опитай с нещо да овкусяваш манджата, нещо което по би ги примамило.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2010 - 10:20 PM

Нищо не ги блазни,консервичката си стоеше,и на кренвирша се назлъндисваха :dh_188: Жадни бяха много,водата все им изчезва :eg_033:
Мая лежи свита на кълбо и потреперва,а Мона се опитва да я топли с тялото си и я ближе по главичката.
Днес не посмях да дам лекарството...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   ANRIANA Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2010 - 12:30 AM

Здравей Чери! Аз следя темата от началото и досега не съм писала, защото нямаше какво да добавя- ти просто вършиш точно каквото трябва. Обаче от последните снимки за съжаление Мая ми се вижда пътник :rg_057: .
Най доброто за тях сега е да са под лекарско наблюдение :zz_226: или на пансион. Колко струва на ден за двете-може би ще мога да го поема?
Като ги гледам-сърцето ми свива- проверявай скоростно-че на Мая не и остава много ако не и се помогне спешно!

Ако е в рамките на ДО 250$ ги вкарай моментално -аз ще преведа парите до вечерта

Moля, не ползвайте червения цвят. Той се ползва от модераторите за редакции.
мод

#38 Потребителят е офлайн   liuliak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 12:55 AM

http://www.youtube.c...feature=related cherry1, щом предлагат парички - занеси ги в клиника - изглеждат наистина болнички и предаващи се на последните снимки :(
User's Signature

♥Brian♥ винаги ще бъдеш в сърцата ни! тичай щастлив под дъгата!

#39 Потребителят е офлайн   ANRIANA Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2010 - 03:10 AM

BKAPAX 100 EBPO B CMETKATA :r_181:

#40 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 May 2010 - 08:48 AM

Това е добра идея.Не зная какво биха взели там за стационар, но ако е по добре и не по скъпо, да се доведат до София, Добро Хрумване например!
User's Signature

Качена снимка

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни