Захвърлени кученца Много окаяни и вероятно болни
Публикувано: 05 May 2010 - 10:18 PM
Публикувано: 05 May 2010 - 10:32 PM
dora7511, в 05 May 2010 - 08:23 PM, написа:
Това, с което ги е накапала - Промерис дуо, е лечебен препарат, спот он, за външни паразити, вкл. и демодекси. Основната съставка е амитраз. Така че лечението вече е започнало. Не бива да се добавя нищо без знанието на лекуващия вет, защото могат да се изтровят животинките.
Хубаво е, ако можеш да ги обтриваш през две седмици с Тактик. Това може да се прави успоредно с Промерис дуо (което пък се накапва поне три пъти през един месец).
Но така или иначе, за всичко се консултирай първо с вета.
Публикувано: 05 May 2010 - 10:52 PM

От друга страна "общоприет" за лечение на демодекоза и саркоптоза е Ivermectin през устата (Цевамек е търговското название на фирмата Ceva, има и други варианти). Това е действено, да не кажа "единственото възможно" лекарство. При това е достатъчно евтин и въобще няма да натежи на бюджета, а двете с Амитраз (т.е. Промерис Дуо) не си пречат едно на друго.
Накратко - "натриването" с Тактик е от доста време вече в историята на ветеринарната медицина... както и някои други отрови, използвани за лечение на краста (сещам се поне две, на чийто гръб тежат утрепани от тях кучета).
Публикувано: 05 May 2010 - 11:33 PM
2) Цевамекът е в пъти по-ефективен даван през устата, отколкото инжективно
3) Мажи с промерис, лошо няма, тактик - недей.
4) Дозата на Цевамек - на ЛС
:)

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 06 May 2010 - 12:46 PM

Ще ходя на друго място за лекарството,и няма да давам обяснение за какво ми трябва,но за всеки случай да попитам пак- нали има само един вид Цевамек-най-малката разфасовка е 50мл и струва около 18 лева.Да не объркам нещо...
И друго да попитам-лекарството непосредствено преди хапване ли се слага в храната,или може да престои 10-15 минутки.Защото ще ми е по-удобно предварително да приготвя вълшебната смес,а не да правя сеир за клюкарите на място.Предпочитам да не привличам много внимание.
Публикувано: 06 May 2010 - 12:58 PM
Публикувано: 06 May 2010 - 01:00 PM
Първо - децата не са с 2 лв. разкладка на ден. Отпускат се достатъчно пари , ама няма кой да контролира къде отиват.
Второ- като ми кажат така , вече ги питам те колко пъти са ходили в дом за деца и колко са се бръкнали лично за да дадат за някое дете. И млъкват.
Аман от такива дето знаят само да плюят , а самите те нищо не са направили.
Не се отчайвай. Ще се оправят душице. Следвай указанията на докторите. Ако можем с нещо да помогнем-казвай.
Публикувано: 06 May 2010 - 04:37 PM
shifter, в 05 May 2010 - 08:57 PM, написа:

Божке, знае ли човек от какво ще "напълнее". Тази комбинация от Промерис дуо и Тактик е изписана за кучето на една позната от немски ветеринарен лекар. И тя изпълнява съвестно всичко.
Но така или иначе, сигурни ли сте, докторките, че може да се комбинира Промерис дуо с Айвомек инжекционно? Аз сума ти улични съм излекувала с Айвомек 0,4мл/10кг подкожно, 3-4 пъти през 10 дни. Естествено, че това го е назначил моя вет, аз не обичам да самоволствам

Чери, извини ме, че оспамих темата. Дано се оправят бебоците, успех!
Публикувано: 07 May 2010 - 02:38 PM
nort2005, в 06 May 2010 - 03:42 PM, написа:
Споделения опит не е спам,напротив,ценна информация е.
Отделно много се радвам на всеки включил се в темата,па макар и само да каже "успех" или "не се отчайвай".
Защото няма нищо по-тъжно от тема в която само автора си пише.
А сега да докладвам какво е положението с "мойте" краставчета

Снадбих се с лекарството,вече дадох и първата доза.Малко трудно го прокарах че освен мен явно ги храни и някой друг.Успях да открия този ангел-хранител- оказа се дядо,живеещ отсреща.Разбрахме се да не ги храни до обяд,за да мога по-лесно да давам лекарството.Обеща да ги наглежда,да не би и някой друг да реши да ги лекува,макар че едва ли ще се случи.
Малчуганчетата са весели,случва се вече и опашлето да дигнат

Само да попитам при това положение,след като давам Цевамек да повторя ли и Празимека след седмица.
Публикувано: 07 May 2010 - 07:50 PM
Публикувано: 07 May 2010 - 10:02 PM
Публикувано: 07 May 2010 - 10:09 PM
Нямаш ли с какво да светнеш под колите?Фенер....
Милите шушонковци...имам чувството че във всеки блок има поне един гадняр който трови, стреля или мъчи по друг начин.Баси изродите.
А дано са живи....но предвид симптомите по рано, знам ли!
Публикувано: 08 May 2010 - 06:35 PM
Обмислям скоро да ги местя на друго място и тогава нещата около тях ще се избистрят.
Публикувано: 08 May 2010 - 10:20 PM

Мая лежи свита на кълбо и потреперва,а Мона се опитва да я топли с тялото си и я ближе по главичката.
Днес не посмях да дам лекарството...
Публикувано: 09 May 2010 - 12:30 AM

Най доброто за тях сега е да са под лекарско наблюдение

Като ги гледам-сърцето ми свива- проверявай скоростно-че на Мая не и остава много ако не и се помогне спешно!
Ако е в рамките на ДО 250$ ги вкарай моментално -аз ще преведа парите до вечерта
Moля, не ползвайте червения цвят. Той се ползва от модераторите за редакции.
мод
Публикувано: 09 May 2010 - 12:55 AM

♥Brian♥ винаги ще бъдеш в сърцата ни! тичай щастлив под дъгата!