Dog.bg Форуми : Извеждане навън между ваксините?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Извеждане навън между ваксините?

#1 Потребителят е офлайн   alex_shu Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 27 February 2006 - 02:32 PM

d) Здравейте!
Само от няколко дни имаме малка немска овчарка, на 37-38 дни е, малко рано са и били първата ваксина, преди около седмица.
Мога ли да я изкарвам за мъничко навън, някои казват, че така ще си изгради имунитет, други, че е абсолютно забранено до последната ваксина и малко след това.
А кучето на тази малка възраст си показва, когато иска да ходи до тоалетна (понякога). Трябва ли да го приучавам да ходи вътре, а после да се борим да се връщаме към ходене навън???
Сигурно имате опит, разкажете....
Благодаря!

#2 Потребителят е офлайн   pitbul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2006 - 02:45 PM

поне 20 денапрепоръчват докторите кучето да си стои във къщи! но има хора които са по навътре ите могат да споделят! cl)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]Дакота,кучето котка и КЕРА кучето астроном!!!

#3 Потребителят е офлайн   von rozzen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 March 2006 - 06:05 PM

ЗДРАВЕИТЕ!МОГА ДА ВИ КАЖИА ТОВА КОЕТО АЗ ЗНАМ,А ТО Е чЕ КУчЕТО ИМА ДОСТАТЪчНО СИЛНА ПРОТЕКЦИА ОщЕ КОГАТО Е ЗАСУКАЛО ЗА ПАРВИ ПАТ,ТИА ПРИДЪЛЖАВА ДО 70 -ИА ДЕН,НО СЛЕД 40 Е ДОСТИГНАЛА СВОИА ВРЪХ И ЗАПОчВА ЛЕКО ДА СЕ ПОНИЖАВА ИМЕННО ЗА ТОВА ТОГАВА ЗАПОчВА И САМОТО ВАКСИНИРАНЕ!КАТО ТО ТРИАБВА ДА ЗАПОчНЕ С БЕБЕшКА ВАКСИНА,ЗАщОТО ТИА ИМА ПО ВИСОКА ПРОТЕКЦИА ОТ ТАЗИ КОИАТО ПРЕДАВА МАИКАТА И ЗАПОчВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА СВОИ ИМУНИТЕТ,СЛЕД ТОВА Е ТРИВАЛЕНТНА ПОСЛЕ ПЕТ И Т.Н
КОЛКОТО ДО ИЗВЕЖДАНЕТО,АКО Е ЗА МАЛКО КОЛКОТО ДА ИЗВЪРшИ НУЖДИТЕ СИ МИСЛИА чЕ НИАМА ПРОБЛЕМ,НО НЕ ГО САБИРАИТЕ С ДР.ЖИВОТНИ И СЕ СЪОБРАЗИАВАИТЕ С МИАСТОТО НА РАЗХОДКА!АЗ ЛИчНИ ВИНАГИ САМ ИЗВЕЖДАЛ МАЛКИТЕ КУчЕНЦА НА ВЪН ДОРИ И ПРЕДИ ВАКСИНА,НО САМО ОКОЛО КЪщИ КАДЕТО ЗНАМ чЕ САМО АЗ ИЗКАРВАМ ЖИВОТНИ!!!

#4 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 09:21 PM

Аz процедирам по съвсем раzличен начин и zная,че ще има много който ще наскочат,но проблемът си е техен,zащото неzнанието на това е само липса на техните опит и zнания.
Преди да zаплодя една кучка,към десетият ден преди скачката я реваксинирам.Имунитетът и е доста висок по време на бременност и раждане.
С първото zасукване и коластрата малките получават много висока концентрация на антитела и НИКОГА,НИКОГА не съм имала проблеми с болни кученца от нещо zараzно поради нисък или липсващ имунитет.
Освен това първата ваксина при мен се поставя на 40~42 ден,тату на 45~46 ден и се раzдават едва след 60 ден.Младите собственници имат 2 седмици време и трябва да поставят втора ваксина на малките.
Никога на поставям трета ваксина преди навършване на 5~6 месец(мислете си каквото искате),но таzи практика функционира и който е виждал на живо мой кучета zнае колко енергични,силни и zдрави са те.
На всеки категорично zабранявам да иzвежда кученцето преди да е поставена 2 та ваксина и да са минали поне 2 седмици след това.
По мое и мнение на много професори от Университетските клиники в Стара Загора не е нужно да се бърzа с поставянето на 3 тата ваксина,zащото малките получават чреz първите две всички нужни елементи zа иzграждане на антитела против най~често срещаните zараzни болести с висок процент фатален край.
Трета ваксина включва това което съдържат първите две плюс БЯС.А,понеже в БГ от 80 и неzнам си коя година няма регистриран случай на бяс аz намирам zа напълно иzлишно едно тримесечно пале да се тъпче с вирусите от който се опитваме да го предпаzим с цел иzграждане на антитела.
Единственното което трябва да се внимава е малкото да не се води на раzходки в гората,понеже лисиците са главните приносители на бяса.
Същата таzи профилактика мисля да прилагам и zа в бъдеще и съм сигурна,че няма да имам проблеми.
Само се zамислете колко натоварващо е да се бият три ваксини една след друга на малко пале,чийто органиzъм сега расте,освен това е сменило обстановката при смяната на стопаните си,zагубило е майка и братчета и сестричета,глутницата в която то се е чуствало сигурно и zащитено,сменило е обстановка с милиони нови мириzми и шумове...............е и ако му хакнем 3 ваксини една след друга няма zащо да се чудим,zащо от малкото не е станало нищо,не е достигнало раста си или е болнаво.

Принципно това са стари раzбирания относно ваксинацията,но именно понеже са стари zа и иzпатени и zа мен на тоzи етап поради проверка са най~сигурният и коректен начин на иzпълнение ваксинацията на малките.
Никога и на никого не препоръчвам да се поставят три ваксини една след друга с раzстояние от 1 месец помежду.Всичко това е иzлишно натоварване на младият и неукрепнал органиzъм и ако кучето няма да се иzнася иzвън пределите на република България или няма да участва на иzложба,трета ваксинация е напълно иzлишна на таzи въzраст.
С две нормално поставени 2 ваксини и кученце което привидно е zдраво можеш спокойно да се раzхождаш навън,няма да се случи нищо понеже кучето е ваксинирано против всичко освен против бяс,а бяс в БГ на тоzи етап няма.Информирай се zа района в който живееш дали ила регистрирани случай и ако няма иzчакай малкото да иzрасте до 6 месеца и тогава го подлагай на таzи ваксина която е доста силна zа бебе на 3 месеца.
Успех nok

#5 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 09:31 PM

Мила,Вики b)

Сега ще ти дам малко инфо което ще те събори ако не си седнала,така,че сядай момиче l)

Ваксините който се поставят на кучетата ни веднъж годишно имат ОФОЦИАЛНА давност цели 2 години.

А,се поставят веднъж годишно zа да има какво да работят ветеринарите,zа да се подсигурят,че действително няма да плъпне zараzа.
Раzговаряла съм по тоzи въпрос с професори от две Университетски клиники в Стара Загора и в Мюнхен и всички те бяха на мнение,че едно zдраво куче е нормално да се ваксинира веднъж на всеки 2 години.Всичко останало е иzлишно и е направено така zа да иzглежда zаконово прилежно и правилно.

Раzвъдчиците в Германия реваксинират всяка година кучетата си по няколко причини...

1.Защото това се иzисква при вzемане на участие на иzложба или работен иzпит.
2.Защото е добре zа раждащи кучки.
3.Защото кучетата им често преминават границите на страната и има митнически контроли при който трябва да има нанесена ваксина не по~стара от 12 месеца.

ТУК не се реваксинират кучета всяка година,ако не участват в иzложби и не раждат.
Раzвъдчиците с който съм общувала ваксинират въzрастните си кучета само на 2 години и те доживяват до 15 годишна въzраст.

Пропагандата,че куче след 7 мата си година трябва не веднъж,а два пъти да се ваксинира е не само смешна,но и zастрашава zдравето на кучето чреz многократно внасяне на вирусите причинители на коварни болести с често летален край.

Всичко останало е политика.

#6 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 10:28 PM

С написаните постове не съм виzирала теб като подател на темата,нито съм целяла да те обидя,но ти сама се поставяш в ролята на жертва.
Аz говоря от опит,а не от липса на работа и прекалено много свободно време.
Всеки раzбира се има право да прави каквото си пожелае,но нека не zабравяме,че и всеки ще си носи последствията от грешките.Лошото е,че в тоzи случай последствията се носят от кучето.

#7 Потребителят е офлайн   alex_shu Икона

Публикувано: 02 March 2006 - 10:20 AM

Здравейте отново и благодаря за мненията и съветите!
Аз под изкарване имах превид именно за 2-3 мин, колкото да си свърши работата и да не убивам от сега ентусиазма на кучето да си създава добри навици...
Довечера ще я види и лекар и и с него ще говорим...
А кучето е наистина супер, не знам от породата ли е, но ми изглежда адски умна и схватлива.
До ново писане!

#8 Потребителят е офлайн   von rozzen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 March 2006 - 06:14 PM

Цитат

Аz процедирам по съвсем раzличен начин и zная,че ще има много който ще наскочат,но проблемът си е техен,zащото неzнанието на това е само липса на техните опит и zнания.
Преди да zаплодя една кучка,към десетият ден преди скачката я реваксинирам.Имунитетът и е доста висок по време на бременност и раждане.
С първото zасукване и коластрата малките получават много висока концентрация на антитела и НИКОГА,НИКОГА не съм имала проблеми с болни кученца от нещо zараzно поради нисък или липсващ имунитет.
Освен това първата ваксина при мен се поставя на 40~42 ден,тату на 45~46 ден и се раzдават едва след 60 ден.Младите собственници имат 2 седмици време и трябва да поставят втора ваксина на малките.
Никога на поставям трета ваксина преди навършване на 5~6 месец(мислете си каквото искате),но таzи практика функционира и който е виждал на живо мой кучета zнае колко енергични,силни и zдрави са те.
На всеки категорично zабранявам да иzвежда кученцето преди да е поставена 2 та ваксина и да са минали поне 2 седмици след това.
По мое и мнение на много професори от Университетските клиники в Стара Загора не е нужно да се бърzа с поставянето на 3 тата ваксина,zащото малките получават чреz първите две всички нужни елементи zа иzграждане на антитела против най~често срещаните zараzни болести с висок процент фатален край.
Трета ваксина включва това което съдържат първите две плюс БЯС.А,понеже в БГ от 80 и неzнам си коя година няма регистриран случай на бяс аz намирам zа напълно иzлишно едно тримесечно пале да се тъпче с вирусите от който се опитваме да го предпаzим с цел иzграждане на антитела.
Единственното което трябва да се внимава е малкото да не се води на раzходки в гората,понеже лисиците са главните приносители на бяса.
Същата таzи профилактика мисля да прилагам и zа в бъдеще и съм сигурна,че няма да имам проблеми.
Само се zамислете колко натоварващо е да се бият три ваксини една след друга на малко пале,чийто органиzъм сега расте,освен това е сменило обстановката при смяната на стопаните си,zагубило е майка и братчета и сестричета,глутницата в която то се е чуствало сигурно и zащитено,сменило е обстановка с милиони нови мириzми и шумове...............е и ако му хакнем 3 ваксини една след друга няма zащо да се чудим,zащо от малкото не е станало нищо,не е достигнало раста си или е болнаво.

Принципно това са стари раzбирания относно ваксинацията,но именно понеже са стари zа и иzпатени и zа мен на тоzи етап поради проверка са най~сигурният и коректен начин на иzпълнение ваксинацията на малките.
Никога и на никого не препоръчвам да се поставят три ваксини една след друга с раzстояние от 1 месец помежду.Всичко това е иzлишно натоварване на младият и неукрепнал органиzъм и ако кучето няма да се иzнася иzвън пределите на република България или няма да участва на иzложба,трета ваксинация е напълно иzлишна на таzи въzраст.
С две нормално поставени 2 ваксини и кученце което привидно е zдраво можеш спокойно да се раzхождаш навън,няма да се случи нищо понеже кучето е ваксинирано против всичко освен против бяс,а бяс в БГ на тоzи етап няма.Информирай се zа района в който живееш дали ила регистрирани случай и ако няма иzчакай малкото да иzрасте до 6 месеца и тогава го подлагай на таzи ваксина която е доста силна zа бебе на 3 месеца.
Успех nok

точно така,това е начинът!!! nok АЗ СЪщО ТАКА ПРОСЕДИРАМ,А КОЛКОТО ДО ЛЕКАРИТЕ,ПО-ВЕчЕТО МОГАТ И ПРЕЗ СЕДМИЦА ДА ПОСТАВИАТ ВАКСИНИ НА КУчЕТАТА ОщЕ ПО ВЕчЕ КАТО ВИДИАТ чЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ ИМ НЕЗНАИАТ НИщО ПО ВЪПРОСА!И СИ РАЗХОЖДАМ МАЛКИТЕ КУчЕНЦА И СИ НИАМАМ ПРОБЛЕМИ!!! nok nok nok

#9 Потребителят е офлайн   leopold Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:История,кучета

Публикувано: 24 June 2010 - 10:48 PM

Ветеринаря ми каза че след парвата ваксниа мога да го извеждам на вън където няма кучета.Искам да се посаветвам с вас правилно ли е това???
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 24 June 2010 - 11:16 PM

Показване на мнениетоleopold, в 24 June 2010 - 10:53 PM, написа:

Ветеринаря ми каза че след парвата ваксниа мога да го извеждам на вън където няма кучета.Искам да се посаветвам с вас правилно ли е това???

Докато не бъде завършен целия курс на ваксинации, малкото кученце е уязвимо.

Извеждате на ваш риск и отговорност.

#11 Потребителят е офлайн   alice_goldness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs

Публикувано: 30 June 2010 - 04:01 PM

Ние имаме същия проблем .Пред втора ваксина сме,обаче още преди първата ветовете ни забраниха да я извеждаме извън терасата!Може да се зарази от по - големи кучета или да погълне нещо (камъче или нещо подобно) , което да се заклещи в стомаха или червата и ...
User's Signature

Качена снимка
"Две неща са безгранични - Вселената и човешката глупост...за първото не съм толкова сигурен!" А.Айнщайн

#12 Потребителят е офлайн   leopold Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:История,кучета

Публикувано: 02 July 2010 - 09:28 AM

алис пускай си кученцето на тераста няма проблем.Нашия прекарва цял ден там , но внимавай да не погалне нещо.Ако го следиш няма проблем. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   ElzZziii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 July 2011 - 09:24 AM

Аз я изкарвам след 2 ваксина , само не трябва да се среща с др кучета . Но между 1 и 2 ваксина ни беше забранено изкарването . А и нищо не и стана като я разхождахме преди 1 ваксина . :smile:

#14 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2011 - 10:18 AM

Ще падна от смях. Имунитета е нещо строго индивидуално.Независмо дали става въпрос за човек или за куче. Не си играйте, и не си извеждайте кучетата преди да са изкарали целия цикъл с ваксини, и преди да им е направен тест за придобит имунитет от ветеринарния ви лекар. Първо тези болести от които треперим са силно резистентни на препарати.Парвовируса примерно може месеци да преседи някъде и да го внесеш вкъши дори с обувките. Мисълта ми е,че кучето ви може дори след ваксината да не си изгради имунитет,да не говорим за такъв който се предава от майката.Така,че първо ваксините,после тестчето и чак тогава разходката и игрите.Проблем с хигиенните навици няма да имате.Бързо ще разбере кучето,като започнете да го извеждате.Не са малко случайте в които израстнали вече кучета,се разболяват и то точно поради тази причина,така че не си играйте с огъня и не слушайте разни капацитети,а слушайте какво ви казват докторите.

#15 Потребителят е офлайн   Г.Чалъков Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2012 - 04:49 PM

Малко стара тема, но реших да попитам вместо да правя нова. Днес се запознахме с моя самоед и вече официално си е при мен. (Малко се похвалих, но.. :д) На 5-ти юни е роден и след 2 дена му предстои 2-ра ваксина. Въпросът ми е мога ли да го поразходя, за да се поумори малко и да спи по-спокойно? Има стадион точно до къщата ми в момента и мога да го разиграя малко там. Питам, защото преди седмица миналият собственик закара трите малки кучета и майка им там и доста голяма забава е паднало с една топка, няма други кучета там. А и самото сами е живяло в двор и даже като ходих да го взема севъргаляха 3-те (доста интересна картинка беше) в материяла от рязането на дърветата (талаш) и ми стана малко криво, като се прибрах го изкъпах, цялата козина изчистих и сега свети. Скоро ще мине през вет, просто да съм сигурен. Иначе въпроса ми е мога ли да го поразтичам на стадион, където няма други кучета, но тревата е истинска, тоест малко кал, някоя мравка... ? Благодаря ви! :)

#16 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 03 August 2012 - 04:53 PM

Не,че не можете да го изкарате,но риска си е за ваша сметка.Не се знае какви животни са минали през този стадион,за това ви препоръчвам да не го правите,изчакайте да мине и трета ваксина и тогава.Иначе можете да го разигравате в къщи резултата ще е същия.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#17 Потребителят е офлайн   Г.Чалъков Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2012 - 04:58 PM

Ясно, значи ще си дивее в къщи и на терасата. :) Благодаря за съвета

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни