Dog.bg Форуми : Помогнете, куче с липсваща долна челюст !

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помогнете, куче с липсваща долна челюст ! Моля за помощ !

#61 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 May 2010 - 03:39 PM

Пресни новини.
Кучето е силно анемично, дехидратирано и недохранено. Свалила съм 8 кърлежа. Бълхите по тялото й са хиляди. Вече бяха мъртви, защото още вчера сложихме препарат, но за да добиете представа.
Кучето беше упоено, за да се прегледа детайлно и да се направи план за действие.
Добри новини - челюстта си е цяла, но липсват много зъби. Отпрана е устната. Цялото лице е в белези и е със зловеща инфекция.
Като цяло обаче, днес е малко по-добре от вчера, по-лесно отваря очите.
Заради инфекцията, ако зашия сега цялата останала устна 1) няма да зарасте, 2) може да влоша инфекцията. Ето защо планът беше да сложим дренажи и да фиксирам след дълбока обработка и леко опресняване на тъканите на 4-5 места. Тук обаче решихме в контекста на състоянието на тъканите да не е с дренажи, а да пришием тъканите на няколко места, с което да започне поетапното зарастване под пълен контрол на некрозите и инфекцията. В момента е с 8 ситуационни шева, които поприкрепят отпраната устна, като сме осигурили канали, през които да минават разтвори за промивка. Ще отнеме време да зарасте и няма да е голяма хубавица. Травмата е поне от 4-5 дена и ни ограничава като избор на методика за зарастване и фиксаж.
Освен това кучето беше бременно. Направихме ехография, плодовете бяха мъртви. Общо 5. Ето защо я кастрирахме по спешност. Находката - 5 мъртви плода, някои вече започнали да гният, силна инфекция на матката с крехки стени и огромна киста на десния яйчник пред пукване. Състоянието на матката беше ужасяващо. На няколко места почти перфорирала. Тук таме с гнойни огнища. Кучето беше на косъм от перфорация на матката и перитонит. По време на самата кастрация се получи кръвоизлив, въпреки нежността, с която пипахме матката. Всичките й съдове са с тънки стени и чувствителни на допир следствие адът, който се случваше в матката. Кръвоизливът беше овладян.
В момента кучето се буди. Стабилни показатели. На непрекъснати вливания е, антибиотици и укрепваща терапия.
В крайна сметка се оказа, че Джези, както я кръсти Мария, която я доведе, е криела изключително по-сериозен проблем от отпраната устна. Комбинацията от нея, мъртвите плодове, ужасяващото състояние на матката, както и изключително тежките инфекции по и в тялото на кучето е коктейл, в контекста на който ако Мария не беше взела мерки кучето щеше скоро да е мъртво.
Сега чакаме. Чакаме Джези да има силите на онзи питбул далеч в кръвта й. Силите и волята. Защото само някой, в чиито вени тече питска кръв, може да умира и въпреки това да яде. Защото те са сърцати животни! С хъс! И въпреки всичко са ни благодарни! Въпреки зверствата ни ни обичат.
Механичната част от работата е свършена, очакват я още 2-3 реконструкции на устната. Остава божията воля, защото тя е там, където медицината спира.
Успех, мило борбено момиче!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 May 2010 - 03:41 PM

Вчера не съм влизала и днес като прочетох направо  :ud_009:  :zz_217:- не е истина в какъв свят живеем . Аз също съм с кола и колкото и да съм ангажирана, ако става дума за следобедните часове съм на разположение. Дано се оправи животинката.

#63 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 03:54 PM

Направо ми прималя и ми изтръпнаха крайниците - ужас!
Сега съдбата на Джези е в ръцете на d-r Bobadova и в божиите ръце!
Казвайте до сега и в перекспектива колко пари ще са нужни - да почваме да помагаме!

#64 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 04:40 PM

Днес бързам да се прибера да видя какво е станало с горкото момиче.Чета и се ужасявам,то не било само рани ами какво още не.Стискаме палци и ние на Джези и в понеделник като отворят банката се включваме с каквото можем.Най-хубавото е,че е в добри ръце сега.

#65 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 06 May 2010 - 06:22 PM

Прочетох за Джази във Фейсбук и направо съм шокирана :ud_009: !!!!Просто нямам никакви думи....Стискам палци, дръж се момиче.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 06:43 PM

Милото момиче, стискаме палци да не я напуснат силите и борбеността и. Било е голяма борба, то нищо здраво нямало по нея и въпреки това хапва, пие водичка и стои мирничко да я лекуват. Незнам какво да кажа, вчера ме беше страх да погледна раната направо или да я погаля. Дръж се момиче!

#67 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 06:49 PM

НЯМАМ ДУМИ! САМО СЪЛЗИ и яд и мъка! еГа ти държавата, еГа ти хората. Мария, ти си страхотна, много съжалявам, че финансово не мога да помогна, чувствам се ужасно защото адски ми се иска. Боже, дано се оправи момичето. Все пак това трябва някак си да се спре. Няма ли как да се разпространят тези снимки по всички вестници, дайте пак да вдигнем някакъв шум. Миличкото горко същество - имало късмет, че срещнало Мария и Д-р Бобадова. Ще следя за новини.

#68 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 06 May 2010 - 06:54 PM

Д-р Бо,
възхищавам ти се, както и на целия екип.

Мария и съфорумци,
благодаря, че спасихте и тази кучинка.

Приятели,
да не се отпускаме и да отстояваме възможно най-строгите санкции!!!

#69 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 07:22 PM

Дано има повече такива добри и сърцати доктори като д-р Бобадова!
Дано стават и повече хората като Мария!
Ставаме повече- всички заедно можем!
Този случай трябва да получи голяма гласност! Сега е момента да настояваме за най-строги санкции за организаране на боеве с кучета! Тези хора , които се занимават с това въобще не ги плашат смешни глоби! Те изкарват луди пари от кръвта на нещастните животни .Сегашната глоба за тях е само една кръчмарска сметка!
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#70 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 06 May 2010 - 07:40 PM

Показване на мнениетоLaska, в 06 May 2010 - 07:27 PM, написа:

Дано има повече такива добри и сърцати доктори като д-р Бобадова!
Дано стават и повече хората като Мария!
Ставаме повече- всички заедно можем!
Този случай трябва да получи голяма гласност! Сега е момента да настояваме за най-строги санкции за организаране на боеве с кучета! Тези хора , които се занимават с това въобще не ги плашат смешни глоби! Те изкарват луди пари от кръвта на нещастните животни .Сегашната глоба за тях е само една кръчмарска сметка!
Да,съгласна съм с горенаписаното.В това "занимание" се изливат луди пари,веднъж един питбуладжия подробно ми разказваше,какви пари пръска на месец само за да изхрани по "подходящ" начин и да подготви кучето си за битката.не знам какви суми взимат при победа на кучето,но цифрите са четирицифрени със сигурност.Отделен е въпроса,че не се разбрахме с него,просто по никакъв начин не можеш да пробиеш системата и да насочиш мисленето им в друга посока.Съжалявам за отклонението.
Пожелавам много сили и късмет на кученцето,убедена съм,че ще се оправи!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#71 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 May 2010 - 07:58 PM

В продължение на месец Джези е второто куче, след Нандо, за което рева със сълзи, като чета. За съжаление, това ми е съчувствието, без материално изражение. И на Бо - поклон!

#72 Потребителят е офлайн   vostok Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 08:52 PM

Благодаря на Мария 25, д-р Бобадова и на всички, които помагат на кучето. Стискам палци всичко да се оправи.

#73 Потребителят е офлайн   liuliak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 08:58 PM

Браво Мария!! Благодарим ти д-р Бобадова! Ще ми се скъса душата!
User's Signature

♥Brian♥ винаги ще бъдеш в сърцата ни! тичай щастлив под дъгата!

#74 Потребителят е офлайн   MARIA25 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 09:25 PM

ПРЕДИ ОКОЛО ЧАС И ПОЛОВИНА ГОВОРИХ С Д-Р БОБАДОВА!ДЖЕЗИ СЕ Е САБУДИЛА ,но е в деликатно състояние!Ако преживее нощта има шансове да се оправи!Много ми е тежко,но стискам зъби,вярвам че ще се оправи!

#75 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 10:22 PM

Хайде всички, които сме прочели тази вечер тъжната история на Джези да затворим очи и ДА ПОВЯРВАМЕ ЧЕ ТЯ ЩЕ СЕ СПРАВИ, да й го пожелаем и да се убедим в силата на мисълта. ТЯ ЩЕ СЕ СПРАВИ! Д-р Бо и екипа й са дали всичко от себе си . Джези ще се справи! Ще чакаме утрешните новини.

#76 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 11:20 PM

Чета, чета и някак не мога да вдена нищо от тази история с кучето Джеза. Научавам, че кучето най-вероятно е жертва на организиран кучешки бой. Научавам, че кучето е женско, бременно. Пак мисля и пак не мога да го проумея. Какво точно същество трябва да си за да направиш това. Ясно, че е нещо с формата на човек, но от там нататък колко точно нисше същество - амеба, бактерия - какво?!. Ако някой може, нека ми обясни, защото не го разбирам. Бременна кучка с няколко малки топчици в корема и някой я пуска да бъде разкъсана. Излиза, че има хора, които са толкова далече от човека, колкото е дълга еволюцията. Надявам се с цялата си душа кучето да оживее. За малките топчици вече е късно. Притеснява ме много това, че отново този, който е причинил това, ще остане анонимен и неизвестен.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#77 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 12:21 AM

Дарения за Джези
06.05.2010
844. Лора И. : 20 € PayPal - 1.03 = 18.97 € = 36.34 лв. за Джези Куче с липсваща долна челюст
843. анонимен : 7 € PayPal - 0.59 = 6.41 € = 12.28 лв. за Джези Куче с липсваща челюст
842. Росица Р.-И. : 6 € PayPal - 0.55 = 5.45 € = 10.44 лв. за Джези Куче с липсваща челюст
841. Витка Д. : 35 € PayPal - 1.54 = 33.46 € = 64.11 лв. за Джези Куче с липсваща челюст
05.05.2010
840. Ваня К. : 10 € PayPal - 0.69 = 9.31 € = 17.84 лв. за Джези
839. Деметра К. : 50 € PayPal - 2.05 = 47.95 € = 91.87 лв. за Джези
837. Мария К.-У. : 10 € PayPal - 0.69 = 9.31 € = 17.84 лв. за Джези

Всичко 06.05.2010:
250.71 лв. за Джези

#78 Потребителят е офлайн   sweetbox Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 12:39 AM

дано да оживее.да се оправи.представям си какво и е на Мария,както и на Джези...от тези истории съм толкова разстроена.чета и ми капят сълзи,но като прибере някой някое пострадало куче се смея през сълзи.моето семейство е помогнало на куче със счупен гръбнак,което проходи след операциите.мъчително е,но се иска вярва и търпение.след време като видиш щастливия,благодарен,обожаващ поглед и...забравяш за всички мъки,които си имал,за всички средства...само за да видиш този поглед.моля се да преживее ноща и да има щастлив край.

#79 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 12:52 AM

Стискам палци, дано се пребори милата.... надявам се утре като вляза в темата да видя позитивни новини.
Джези заслужава да живее, и то като принцеса, напук на ненормалниците ,които причиняват това на всички като нея .....

#80 Потребителят е офлайн   liuliak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 01:09 AM

а има ли някъде или някой с инфо в кой град, къде са свърталищата на тези гадини дето правят кучешките боеве??
User's Signature

♥Brian♥ винаги ще бъдеш в сърцата ни! тичай щастлив под дъгата!

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни