Dog.bg Форуми : Хотел за котки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хотел за котки

#1 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 March 2006 - 12:57 AM

В кучешкия раздел видях подобна тема и понеже много ме интересува - кажете:
Как си представяте един хотел за котки?
Все пак бъдете реалисти в изскванията си b) . Споделете, ако имате опит? Не ме интересуват имена на хотели, а условията, които са ви били предложени?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 01 March 2006 - 01:41 PM

c) c) d) Бушка Господ да те благослови за идеята. Много пъти съм се опитвала да си дам на кучешки хотел котараците, но не ги искат . Представям си го като място, където ще може да се оставят котки, те имат по-малки нужди от място от кучетата, могат да се пускат на смени на разходка на заградено място. Ще разпитам в нета в Русия, знам че там има и ще кажа какви условия се предлагат. Мисля, че ще има достатъчни клиенти за подобно място. Поздрави!!!!!
bravoS super best
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#3 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 03:35 PM

Освен да отворя хотел за котки. bl)
Че то у нас и без това е заприличало на нещо такова - 5. И постоянно има минимум 1 който си търси нови стопани. Майтап. Ама честно казано е добре човек да си оставя котката при приятели или да дава ключ на някой да я гледа.

#4 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 04:27 PM

донякъде подкрепям emetic и това е така защото животното може ужасно да се стресира от новата непозната обстановка и това да има тежки последици върху психическото му състояние.
Освен това, ако има поглед върху други, "настанени" в съседство котки (разделени с решетки, напр.), при положение, че понякога става така, че липсват достатъчно грижи точно в необходимия момент, а имайте предвид, че котките са като маймуни, те копират непрекъснато една от друга, особено малките от големите, но с пълна сила важи и обратното (съдя по лични наблюдения cl) ), но и по материали из интернет и съм се убедила, че е така и ... ето какво се сещам на прима виста - котарачето ви не маркира, обаче след престой в подобен хотел, вие си го взимате обратно и какво се оказва, за ваш ужас, "някой" го е научил да маркира... пази боже ! l)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 05:15 PM

alekian_yona, донякъде се съгласявам. Това може само да помогне като съвет - значи - в хотел за котки е важно да бъдат разделени така, че да не се виждат. Мисля че това е важно така или иначе, защото има доста котки, които много ще се стресират, ако от двете им страни изведнъж, на това непознато място, се окажат и няколко непознати индивида.

Как ви изглежда това:
Качена снимка Качена снимка

Това е друг вариант, но ми се струва тесничко:
Качена снимка
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#6 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 09:56 PM

Цитат

донякъде подкрепям emetic и това е така защото животното може ужасно да се стресира от новата непозната обстановка и това да има тежки последици върху психическото му състояние.
Освен това, ако има поглед върху други, "настанени" в съседство котки (разделени с решетки, напр.), при положение, че понякога става така, че липсват достатъчно грижи точно в необходимия момент, а имайте предвид, че котките са като маймуни, те копират непрекъснато една от друга, особено малките от големите, но с пълна сила важи и обратното (съдя по лични наблюдения cl) ), но и по материали из интернет и съм се убедила, че е така и ... ето какво се сещам на прима виста - котарачето ви не маркира, обаче след престой в подобен хотел, вие си го взимате обратно и какво се оказва, за ваш ужас, "някой" го е научил да маркира... пази боже ! l)

Подкрепям. Всякакви простотии научават един от друг и с всяка следваща котка у нас простоиите стават все повече. Не ми се говори направо. Просто си нямате на идея какво е да излезете на глава с тях когато са няколко. bl)

Общо взето когато съм в къщи или поне имам малко време се справям ама като съм в стресова ситуация вкъщи настава теория на хаоса. Отварят се мойте(мойте, мойте и само мойте) шкафове, вадят ми се дрехите, редят се в купчини в средата на стаята. От както малката е вкъщи любимо занимаие на нея и котараците е да висят по пердетата. Само Дейза пази някакво поведение но и тя изпростява периодично. Малката супер много се забавляваше преди малко с парче свинско сърце - тича, скача, гони го, пуска го в легените в банята. Дейза я гледа няколко минути осъдително, накрая стана, отиде до нея, взе и мръфката и я изяде. Малката беше супер разочарована. l)

Много са шантави тия. А за отварянето на врати не ми се и говори.

#7 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 10:01 PM

Цитат

alekian_yona, донякъде се съгласявам. Това може само да помогне като съвет - значи - в хотел за котки е важно да бъдат разделени така, че да не се виждат. Мисля че това е важно така или иначе, защото има доста котки, които много ще се стресират, ако от двете им страни изведнъж, на това непознато място, се окажат и няколко непознати индивида.

Как ви изглежда това:
Качена снимка Качена снимка

Това е друг вариант, но ми се струва тесничко:
Качена снимка

Ами честни казано ако така изглеждаха стационарите във вет кабинетите щеше да е много хубаво. Защото сега ползват едни малки клетки за пренасяне повечето. И самите вет кабинети са едни задушни и миришещи.
Предполагам че и за хотел стават. Макар че примерно имах позната която гледаше котките на няколко човека, когато се случи примерно ваканциика или нещо такова. И как процедираше - всички котки накуп. Т.е ако няма разгонена женска разбирасе. Една социализирана котка не би имала нищо против такова нещо и би си живяла идиално. Е не всички от мойте примрено са социализирани обаче.
Ама да ти кажа не виждам как ще си оставя прасетата на хотел. Лятото като бях на море всеки ден съм звъняла да питам как са, два пъти на ден идваше една приятелка вкъщи да се занимава с тях, и пак се прибрах по рано заради тях.
Ама те са ми сладки.

#8 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 11:25 AM

c) Значи еметик може би има на кого да си остави котките, но има много хора, които не желаят в тяхно отсъствие да се влиза в дома им. Например ние имаме СОТ. Не разрешавам на комшии да знаят кода за дезактивиране. Нямам деца живеещи в БГ а внукът ми пътува с нас. Кучето го вземаме, то е транспортабелно, освен това на достатъчно места се допускат кучета, но не и котки. Защо трябва да се лишаваме от едновременна почивка? Когато аз съм в командировка моят мъж се измъчва да пазарува, да се грижи за тях, той ги обича, но е безпомощен битово, внукът се грижи за него, не искам да му връчвам и котаците.Когато има търсене, трябва да има и предлагане. Познавам достатъчно собственици на обикновени котки, които биха платили през отпуска си за да не се безпокоят за домашния любимец. Защо да има за кучета, но не и за котки?
Варианта с клетките се предлага в Германия, в Русия са в едни малки стаички за 1 котка 1*1 метър, за 2 броя 1.5*1. Пускат се на разходка в оградено място , в стаичката си имат тоалетна, храна от предпочитан вид и вода. Някои позволяват милване, други не позволяват на непознати хора. Но няма котки неблагодарници, които да не схващат че някой се грижи за тях. Миналото лято се измъчихме докато намерим разрешение за нашите съкровища. И пак бяха в състояние на лек стрес, нищо че си бяха удома, тъй като ги гледаше непознат човек, а ние брахме притеснения за СОТа и др. подобни.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 11:50 AM

c) Забравих да кажа, че един господин с хотел за кучета попо-миналата година ми обеща да гледа старата маца и много бях доволна.Те си я бяха оставили при тях на равнище домашен пухчо и направо не искаше да си тръгне. Но сега там не приемат котенца, имат наплив от кучета. Зависи си от животните, ако са добродушни, ласкави и кротки, ако са свикнали с други животни няма проблем. Хората, които се заемат с такъв род дейност много добре знаят, че носят отговорност за тях, имат опит, имат знания и аз им се доверявам. Като знам Бушката как участва в епопеята с кучетата от приюта с леко сърце бих и поверила нашите съкровища. Предпочитаме професионални грижи вместо някой който ще се обещае и след това като се върнем заварваме лудница. / Намирали сме котката затворена в стая, с напикан и наакан диван не се знае от колко време не е яла и пила вода, защото били изгубили ключа, забравили кода на СОТа, оправдания много, когато нещата се скофтясат/
Това е много щекотлив въпрос с гледането на домашен любимец по време на отсъствие на стопанина. Не винаги е възможно да се вземе или да се намери гледач в дома. Трябва да има културно, разумно разрешение като хотел за котки. В Аржентина откъдето е папагалът на внука има специализиран 4 етажен хотел за домашни любимци, като има 1 цял етаж за папагали и гледачите разговарят по 2 часа на ден с всяка говореща птица. Оставят се и водоплаващи птици и екзотични за у нас в БГ животни.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 12:05 PM

Цитат

c) Забравих да кажа, че един господин с хотел за кучета попо-миналата година ми обеща да гледа старата маца и много бях доволна.Те си я бяха оставили при тях на равнище домашен пухчо и направо не искаше да си тръгне. Но сега там не приемат котенца, имат наплив от кучета. Зависи си от животните, ако са добродушни, ласкави и кротки, ако са свикнали с други животни няма проблем. Хората, които се заемат с такъв род дейност много добре знаят, че носят отговорност за тях, имат опит, имат знания и аз им се доверявам. Като знам Бушката как участва в епопеята с кучетата от приюта с леко сърце бих и поверила нашите съкровища. Предпочитаме професионални грижи вместо някой който ще се обещае и след това като се върнем заварваме лудница. / Намирали сме котката затворена в стая, с напикан и наакан диван не се знае от колко време не е яла и пила вода, защото били изгубили ключа, забравили кода на СОТа, оправдания много, когато нещата се скофтясат/
Това е много щекотлив въпрос с гледането на домашен любимец по време на отсъствие на стопанина. Не винаги е възможно да се вземе или да се намери гледач в дома. Трябва да има културно, разумно разрешение като хотел за котки. В Аржентина откъдето е папагалът на внука има специализиран 4 етажен хотел за домашни любимци, като има 1 цял етаж за папагали и гледачите разговарят по 2 часа на ден с всяка говореща птица. Оставят се и водоплаващи птици и екзотични за у нас в БГ животни.

Аааа не ме разбирай погрешно. Не съм казала че е лошо да има хотели за котки. Супер е, стига да са сериозни хората. Това със сериозността май е ключова дума за всичко. Макар че една котка е доста по сложно да се гледа от други хора отколкото едно куче. Поне на мен така ми се струва. :)
bushkata мислиш ли да правиш хотел за котки?

#11 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 12:29 PM

Цитат

Аааа не ме разбирай погрешно. Не съм казала че е лошо да има хотели за котки. Супер е, стига да са сериозни хората. Това със сериозността май е ключова дума за всичко. Макар че една котка е доста по сложно да се гледа от други хора отколкото едно куче. Поне на мен така ми се струва. :)
bushkata мислиш ли да правиш хотел за котки?

По принцип отдавна го мисля, но съща мисля, че котка е по-трудно от куче. Защото в една стая мога да успея да събера и 4 или 5 кучета, които се разбират, докато с котките - това е по-трудно. Кучетата излизат на разходки и са по-социализирани по отношение на други хора, животни. Докато котката седи у дома и има много ограничени контакти. От моите 4 котки - само една ще се чуства нормално ако я заведа в хотел. Другите 3 умират от ужас в момента, в който трябва да напуснат къщата. Да не говорим да ги оставя на друго място с непознати хора.
Другата страна е, че за котките трябват по-специални условия - сигурни клетки (котка може много лесно да избяга от едно куче), които обаче да са и достатъчно големи. Ако мислех, че е редно да се гледат котки в клетки за пренасяне - до сега да съм купила 5 такива и да обявая, че имам хотел за котки. Ама според мен, това е безумно и гадно.
За това разпитвам - при какви условия бихте си оставили котката, как си го представяте. Мисля го и все някога ще го направя, защото мисля, че ще бъде полезно.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   slawianka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 05:32 PM

Когато веднъж се наложи да пътуваме и двамата с приятеля ми, взехме котето с нас. Тя не е свикнала да остава сама дори цял ден, а трябваше да заминем за седмица. При това нямаше кой да идва да я наглежда. Решихме, че по-стресиращо за нея ще бъде да стои сама толкова дълго, отколкото да пътува няколко часа с кола. През цялото време беше в ръцете ни, спа, оглежда пътя...отвреме-навреме й давахме по малко водичка. Понесе го добре, доста бързо свикна и с едноседмичния си "нов дом", все пак обстановката беше непозната, но не и хората, а и нейните неща с познатата миризма също бяха донесени; естествено, като се прибрахме, беше много щастлива да си е отново вкъщи. Но едва ли всеки може да вземе котката със себе си като тръгне нанякъде. А сигурно много хора, както нас, нямат на кого да поверят своята, когато трябва да пътуват. Така че би било прекрасно и в България да има хотел за котки. Със сигурност пребиваването им там няма да мине безстресово, но е далеч по-добър вариант от това да стоят сами вкъщи. Какво ли не може да стане...
Намерих снимка от един американски хотел и ми се струва добра. След малко ще я прикача, първо трябва да се посмали, а това още не съм го правила.
User's Signature

Качена снимка

to cat around

#13 Потребителят е офлайн   slawianka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 07:42 PM

c)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  kittie.jpg (47.96K)
    Брой сваляния: 175

User's Signature

Качена снимка

to cat around

#14 Потребителят е офлайн   ivovet Икона

Публикувано: 06 November 2006 - 12:36 PM

аз мисля че съм направил един доста приличен хотел за котки...всичко запо4на миналата година когато трябваше да направя услуга на едни клиенти..от там тръгнаха слухове колко добре са се чувствали котките след престоя и са ме препоръчали хората , които са англичани btw....постепено реших да се занимавам с това малко по сериозно и сега в "коткарника " ми има доста добри условия...факт е че са в клетки но имат достатъчно пространство за да се чувстват добре и да не се дразнят взаимно...винаги има хора около тях и са под надзор на медецинско лице...и тва е общо взето
ако някои има интерес или за повече инфо: 0888887405

#15 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 01:46 PM

Цитат

аз мисля че съм направил един доста приличен хотел за котки...всичко запо4на миналата година когато трябваше да направя услуга на едни клиенти..от там тръгнаха слухове колко добре са се чувствали котките след престоя и са ме препоръчали хората , които са англичани btw....постепено реших да се занимавам с това малко по сериозно и сега в "коткарника " ми има доста добри условия...факт е че са в клетки но имат достатъчно пространство за да се чувстват добре и да не се дразнят взаимно...винаги има хора около тях и са под надзор на медецинско лице...и тва е общо взето
ако някои има интерес или за повече инфо: 0888887405

Интересно и полезно!
Можеш ли кажеш какви са размерите на клетките? В какво помещение са - у дома или?
Ако може снимки ще е супер 1super
Твърде много хора питат за подобно нещо и ако някой направи хотел с наистина добри условия ще е много полезно ... и за двете страни r)
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   ivovet Икона

Публикувано: 08 November 2006 - 02:55 PM

животинките са в отделна стая която е част от къщата...клетките са с различни размери, височината е до тавана-около 2метра, и са широки около 1,5м , направени са на две нива и т.н...снимки нямам сега но по принцип не е проблем да се качат по нататък...

#17 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2006 - 03:03 PM

Добре звучи, ще чакаме снимки 1super
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   aak1983 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 January 2009 - 07:13 PM

ХОТЕЛ за домашни любимци в домашни условия на ниски цени , гр. Стара Загора 0889989147 Ани Господинова aak1983@abv.bg
User's Signature

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !

#19 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 02:40 PM

Искам и в София! Много много моля, нека ако има няко който е в София и гледа котенца в отсъствие на стопаните да пише! В голяма нужда сме :blink:
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 11:27 PM

Имам едно чудене и не намирам отговор.
Виждала съм, но на снимки, приюти/хотели за котки в чужбина. Целите в къщички, постелки, катерушки. Всичко това обилно постлано с меки тъкани, така, както котките го обичат.
Аз съм имала само женски котки, които освен това никога не са препикавали където и да е, случавло се е може би 5 пъти за 15 години и не мирише, ама хич, сякаш е вода.
Но преди време за няколко дена ми бяха на гости семейство котараци - 2 мъжки и една женска. Мъжкият, некастриран ми препика катерушката. А там облицовката няма сваляне. Канско търкане с какво ли не, месеци наред на балкона, за да се отмирише.
Е добре, въпросът ми е: ако се направи хотел за котки, така, както си го представям, човешки, с големи помещения за котките, с всичките салтанати - легла, катерушки... На какво ще миришат всички тези неща след едно 10 дневно посещение на подобна котка? Катерушките не могат да се пуснат в пералнята, постелките обикновено са от тъкани, които няма да понесат безкрайно третиране с препарати... Не си преставям тази част от оборудването на хотела.
Хм?
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни