Хотел за котки
Публикувано: 01 March 2006 - 12:57 AM
Как си представяте един хотел за котки?
Все пак бъдете реалисти в изскванията си b) . Споделете, ако имате опит? Не ме интересуват имена на хотели, а условията, които са ви били предложени?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 March 2006 - 01:41 PM
bravoS super best

Публикувано: 01 March 2006 - 03:35 PM
Че то у нас и без това е заприличало на нещо такова - 5. И постоянно има минимум 1 който си търси нови стопани. Майтап. Ама честно казано е добре човек да си оставя котката при приятели или да дава ключ на някой да я гледа.
Публикувано: 01 March 2006 - 04:27 PM
Освен това, ако има поглед върху други, "настанени" в съседство котки (разделени с решетки, напр.), при положение, че понякога става така, че липсват достатъчно грижи точно в необходимия момент, а имайте предвид, че котките са като маймуни, те копират непрекъснато една от друга, особено малките от големите, но с пълна сила важи и обратното (съдя по лични наблюдения cl) ), но и по материали из интернет и съм се убедила, че е така и ... ето какво се сещам на прима виста - котарачето ви не маркира, обаче след престой в подобен хотел, вие си го взимате обратно и какво се оказва, за ваш ужас, "някой" го е научил да маркира... пази боже ! l)

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 01 March 2006 - 05:15 PM
Как ви изглежда това:

Това е друг вариант, но ми се струва тесничко:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 01 March 2006 - 09:56 PM
Цитат
Освен това, ако има поглед върху други, "настанени" в съседство котки (разделени с решетки, напр.), при положение, че понякога става така, че липсват достатъчно грижи точно в необходимия момент, а имайте предвид, че котките са като маймуни, те копират непрекъснато една от друга, особено малките от големите, но с пълна сила важи и обратното (съдя по лични наблюдения cl) ), но и по материали из интернет и съм се убедила, че е така и ... ето какво се сещам на прима виста - котарачето ви не маркира, обаче след престой в подобен хотел, вие си го взимате обратно и какво се оказва, за ваш ужас, "някой" го е научил да маркира... пази боже ! l)
Подкрепям. Всякакви простотии научават един от друг и с всяка следваща котка у нас простоиите стават все повече. Не ми се говори направо. Просто си нямате на идея какво е да излезете на глава с тях когато са няколко. bl)
Общо взето когато съм в къщи или поне имам малко време се справям ама като съм в стресова ситуация вкъщи настава теория на хаоса. Отварят се мойте(мойте, мойте и само мойте) шкафове, вадят ми се дрехите, редят се в купчини в средата на стаята. От както малката е вкъщи любимо занимаие на нея и котараците е да висят по пердетата. Само Дейза пази някакво поведение но и тя изпростява периодично. Малката супер много се забавляваше преди малко с парче свинско сърце - тича, скача, гони го, пуска го в легените в банята. Дейза я гледа няколко минути осъдително, накрая стана, отиде до нея, взе и мръфката и я изяде. Малката беше супер разочарована. l)
Много са шантави тия. А за отварянето на врати не ми се и говори.
Публикувано: 01 March 2006 - 10:01 PM
Цитат
Как ви изглежда това:

Това е друг вариант, но ми се струва тесничко:

Ами честни казано ако така изглеждаха стационарите във вет кабинетите щеше да е много хубаво. Защото сега ползват едни малки клетки за пренасяне повечето. И самите вет кабинети са едни задушни и миришещи.
Предполагам че и за хотел стават. Макар че примерно имах позната която гледаше котките на няколко човека, когато се случи примерно ваканциика или нещо такова. И как процедираше - всички котки накуп. Т.е ако няма разгонена женска разбирасе. Една социализирана котка не би имала нищо против такова нещо и би си живяла идиално. Е не всички от мойте примрено са социализирани обаче.
Ама да ти кажа не виждам как ще си оставя прасетата на хотел. Лятото като бях на море всеки ден съм звъняла да питам как са, два пъти на ден идваше една приятелка вкъщи да се занимава с тях, и пак се прибрах по рано заради тях.
Ама те са ми сладки.
Публикувано: 02 March 2006 - 11:25 AM
Варианта с клетките се предлага в Германия, в Русия са в едни малки стаички за 1 котка 1*1 метър, за 2 броя 1.5*1. Пускат се на разходка в оградено място , в стаичката си имат тоалетна, храна от предпочитан вид и вода. Някои позволяват милване, други не позволяват на непознати хора. Но няма котки неблагодарници, които да не схващат че някой се грижи за тях. Миналото лято се измъчихме докато намерим разрешение за нашите съкровища. И пак бяха в състояние на лек стрес, нищо че си бяха удома, тъй като ги гледаше непознат човек, а ние брахме притеснения за СОТа и др. подобни.

Публикувано: 02 March 2006 - 11:50 AM
Това е много щекотлив въпрос с гледането на домашен любимец по време на отсъствие на стопанина. Не винаги е възможно да се вземе или да се намери гледач в дома. Трябва да има културно, разумно разрешение като хотел за котки. В Аржентина откъдето е папагалът на внука има специализиран 4 етажен хотел за домашни любимци, като има 1 цял етаж за папагали и гледачите разговарят по 2 часа на ден с всяка говореща птица. Оставят се и водоплаващи птици и екзотични за у нас в БГ животни.

Публикувано: 02 March 2006 - 12:05 PM
Цитат
Това е много щекотлив въпрос с гледането на домашен любимец по време на отсъствие на стопанина. Не винаги е възможно да се вземе или да се намери гледач в дома. Трябва да има културно, разумно разрешение като хотел за котки. В Аржентина откъдето е папагалът на внука има специализиран 4 етажен хотел за домашни любимци, като има 1 цял етаж за папагали и гледачите разговарят по 2 часа на ден с всяка говореща птица. Оставят се и водоплаващи птици и екзотични за у нас в БГ животни.
Аааа не ме разбирай погрешно. Не съм казала че е лошо да има хотели за котки. Супер е, стига да са сериозни хората. Това със сериозността май е ключова дума за всичко. Макар че една котка е доста по сложно да се гледа от други хора отколкото едно куче. Поне на мен така ми се струва. :)
bushkata мислиш ли да правиш хотел за котки?
Публикувано: 02 March 2006 - 12:29 PM
Цитат
bushkata мислиш ли да правиш хотел за котки?
По принцип отдавна го мисля, но съща мисля, че котка е по-трудно от куче. Защото в една стая мога да успея да събера и 4 или 5 кучета, които се разбират, докато с котките - това е по-трудно. Кучетата излизат на разходки и са по-социализирани по отношение на други хора, животни. Докато котката седи у дома и има много ограничени контакти. От моите 4 котки - само една ще се чуства нормално ако я заведа в хотел. Другите 3 умират от ужас в момента, в който трябва да напуснат къщата. Да не говорим да ги оставя на друго място с непознати хора.
Другата страна е, че за котките трябват по-специални условия - сигурни клетки (котка може много лесно да избяга от едно куче), които обаче да са и достатъчно големи. Ако мислех, че е редно да се гледат котки в клетки за пренасяне - до сега да съм купила 5 такива и да обявая, че имам хотел за котки. Ама според мен, това е безумно и гадно.
За това разпитвам - при какви условия бихте си оставили котката, как си го представяте. Мисля го и все някога ще го направя, защото мисля, че ще бъде полезно.

Публикувано: 13 March 2006 - 05:32 PM
Намерих снимка от един американски хотел и ми се струва добра. След малко ще я прикача, първо трябва да се посмали, а това още не съм го правила.
Публикувано: 06 November 2006 - 12:36 PM
ако някои има интерес или за повече инфо: 0888887405
Публикувано: 06 November 2006 - 01:46 PM
Цитат
ако някои има интерес или за повече инфо: 0888887405
Интересно и полезно!
Можеш ли кажеш какви са размерите на клетките? В какво помещение са - у дома или?
Ако може снимки ще е супер 1super
Твърде много хора питат за подобно нещо и ако някой направи хотел с наистина добри условия ще е много полезно ... и за двете страни r)

Публикувано: 08 November 2006 - 02:55 PM
Публикувано: 08 November 2006 - 03:03 PM

Публикувано: 23 January 2009 - 11:27 PM
Виждала съм, но на снимки, приюти/хотели за котки в чужбина. Целите в къщички, постелки, катерушки. Всичко това обилно постлано с меки тъкани, така, както котките го обичат.
Аз съм имала само женски котки, които освен това никога не са препикавали където и да е, случавло се е може би 5 пъти за 15 години и не мирише, ама хич, сякаш е вода.
Но преди време за няколко дена ми бяха на гости семейство котараци - 2 мъжки и една женска. Мъжкият, некастриран ми препика катерушката. А там облицовката няма сваляне. Канско търкане с какво ли не, месеци наред на балкона, за да се отмирише.
Е добре, въпросът ми е: ако се направи хотел за котки, така, както си го представям, човешки, с големи помещения за котките, с всичките салтанати - легла, катерушки... На какво ще миришат всички тези неща след едно 10 дневно посещение на подобна котка? Катерушките не могат да се пуснат в пералнята, постелките обикновено са от тъкани, които няма да понесат безкрайно третиране с препарати... Не си преставям тази част от оборудването на хотела.
Хм?