Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#1 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 May 2010 - 10:22 PM

Някой се е оттървал от тях,захвърляйки ги насред полето при село Покровник,до нефункционираща бензиностанция.На село така си решават проблема,при това този е " хуманния" вариант.Били са 8,но когато преди 3 дена се натъкнахме на тях бяха останали само 5,при това едното вече беше пътник.Днес се предаде,напусна нашия негостоприемен свят.Беше момиченце,почти безтегловно.Прикачена снимка
Нямаха бълхи,но за сметка на това бяха покрити с кърлежи едри като сливи,които изглеждаха гротескно на малките им личица.Всяко от кутретата имаше по около десетина кърлежа в ушичките-дълбоко в ушната мида.Като се повдигне ушенцето не се виждаше слухов канал,а само грозд от различни по размер кърлежи.Голямо пощене падна и голямо пудрене след това,надявам се че сме изтребили до крак гадините.
Малките са настанени вече на закътано място,малко са ми далеч,но пък се специализирах в бързото ходене.3 момиченца и 1 момче.
Поне едно от тях е с разстройство,не знам кое.Засега всички изглеждат жизнени,обезпаразитени са и външно.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 May 2010 - 10:30 PM

чери 1, направо :rc_036:! Няма празно при теб - как смогваш с всичко това? Мъниците не знаят какви късметлии са просто!Не знам по какъв начин бих могла да помогна, освен с пускането на обяви за бебетата.Като позакрепнат , направи им още снимки и ще пусна обявки.Стискам им силно палци сега да се преборят с първоначалния стрес!

#3 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2010 - 09:49 PM

horserider,за всяко от спасените кучета моя принос е най-минимален,без помощта на хората от форума историите със щастлив край нямаше да са токова много.Така че това :rc_036: е за вас,приятели!!! Вие ми давате силата!!!

А сега малко новини от пухчовците.Не знам дали са късметлии,много път имат да извървят още ,но поне няма да са сами и гладни,изхвърлени за храна на паразитите.Днес успяха да ми дигнат адреналина тъпанарчетата,защото ме посрещнаха на шосето :eg_033: Преодоляли бяха козята пътечка и 200 метра Г-образен асфалтиран път :eg_033: Идеше ми да ги удуша от яд,но вместо това ги нарамих и върнах на място.Всичките бяха с огромни тумбаци и даже имаше останала половин пачка салам на пътя.Явно някой от студентите от общежитието в съседство ги е почерпил,дано само не умрат от преяждане.
Успях да разбера кой от четиримата е дрисльото-Джипси,момченцето,дадох му синулокс.Мойта любимка Лолита е добре с изходния материал,а Роня и Кери са свенливи,тези процедури ги вършат навътре в храсталаците,та не знам какво е положението.

Почвам да ви ги предстявям поотделно.
Единственото момченце е Джипси.Много закачлив,постоянно досажда на Лоли,хапе я с острите си зъбки ,а тя милата пищи за помощ

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2010 - 10:12 PM

Лолита е по-рижавка,много нежна,много пищи като се борят и все се бута за погалване :mg_062:
Прикачена снимкаПрикачена снимка

Кери е сивичка,с тъмна муцунка :wub:

И накрая Роня,малко срамежлива и много самостоятелна
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2010 - 11:13 PM

Днес задомихме Джипси :af_089: :af_089: :af_089:
Предадохме го изкъпан,напудрен,обезпаразитен и вече недрислив.Дано да има добър живот момчето,че бъде пазач на двор.
Госпожиците са добре,хапват,играят и ми се бутат в краката да ги галя.Дано и за тях се намери дом скоро.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2010 - 11:31 PM

Ехааа, браво на Джипси, пу-пу, циганите да го земат! :md_064:

Много хубава новина, дано всички мъници се уредят скоро! С вашата незаменима помощ!

#7 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 12:18 AM

Малките мечета са добре,гледам да ги навестявам поне по 2 пъти на ден,че вече трудно ги хващам в пълен състав.
Днес на обед ме посрещна само Роня,колкото и да виках другите не дойдоха.Имаше следи от човешко посещение- някой им беше донесъл супа и бисквити,вероятно някой от студентите в общежитието.Тъкмо реших,че може на Лоли и Кери да им е излязъл късмета с някоя кака осиновителка и вечерта ме посрещнаха госпожиците с лай.Но пък Роня я нямаше този път...
Иначе са уникални сладури мъничетата,като ме видят и започват да пърхат с ушите все едно ще излитат :ab_041:
Утре им предстои второ обезпаразитяване.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2010 - 07:48 PM

Кери почти е изправила ушичките,Лоли и тя :wb_052: само Роня е още клепоушка.
Лошото е че са научиха да идват и други кучета,усетили че там се намира храна.Та мъничетата каквото хапнат на момента с това преживяват,другото се изяжда от помагачи.И малките като огладнеят тръгват да търсят храна и все повече се отдалечават,страх ме е да не се загубят така.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2010 - 03:28 PM

Вече втори ден Лолита я няма.Но понеже тя беше най-хубавка от трите се надявам,макар и плахо че може би някой я е взел.Дано да е така и да е добре мъничето.Кери и Роня са добре.Доскоро имаха поведение на преждевременно пораснали бебета,замислени и угрижени,но вече са типичните дечковци- играят,боричкат се и се радват на живота.Приятно ми е да усещам острите им като иглички зъбчета върху ръката си.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 26 May 2010 - 03:44 PM

:wub: миличките, дано имат късмет !

#11 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2010 - 12:00 AM

Днес ,след като се нахранихме,нагушкахме и наиграхме се позабавлявах издавайки разни звуци :db_046: ,а Кери само накланяше главичка озадачено наляво и надясно и питаше с поглед "ти да не откачи ???".

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2010 - 12:04 AM

Роня е сериозна и овладяна,не се поддава на никакви провокации :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2010 - 09:04 PM

Днес,освен обичайната манджа занесох на дундичките и кожени солетки ,гледам че имат голям мерак за гризкане.
А Кери като грабна солетката и се завтече да си я заравя в един храсталак.Тя си е такава-прибрана :ab_041: Вчера така си ската една бисквитка :ab_041: :ab_041: :ab_041: Само че Роня тутакси заряза своята солетка и търти да се бори за чуждата.Голямо преследване настана- тича Кери и си пази своето,тича Роня след нея,пък аз тичам след двете да им се радвам :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 04:32 PM

Днес намерих Лолита- доста поотслебнала,накуцваща,но без видими рани.Разнасяха я едни деца насам-натам.Мигом си я прибрах,въпреки че не им се даваше много,разбрах се с майките им че това не е играчка.Освен Лоли в градинката намерих и Шарко.Шарко е с наранено задно краче,храна и вода не е виждал скоро,но е безкрайно добър,доверчив и търпелив.
Според доктора е ухапан от куче,раната е голяма,точно на ставата и имаше огромен абцес,който като го спукаха опръска доктора и целия под с капки кръв и гной.Надявам се че му е олекнало на момчето.Набоцкаха го с антибиотик-депо,противовъзпалително,дадоха ми разтвор да промивам раната.Малкия гък не каза,не се опита да се съпротивлява въпреки че със сигутност изпитва големи болки.Вероятно ще си остане куц ако оцелее.Според мен вече се е предал,почти не поиска да се храни,само пи водичка.Настаних го при сестричките,приеха го безропотно.Дано се задържи там.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 May 2010 - 04:46 PM

Боже... Милите...
гнусна работа сме хората
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2010 - 10:51 PM

Шарик не е останал при сестричките,въпреки че нямаше никакви проблеми и притеснения както от тяхна,така и от негова страна :dh_188: Още вчера следобеда като се върнах да го нагледам и промия раната го нямаше.Търсих го първо в близката околност,после в по-широк периметър....Върнах се на мястото дето го намерих-няма го.Днес поднових търсенето,уви отново безуспешно.А мястото е спокойно,усамотено,защитено от коли и хора...
Не спирам да го мисля и да се ядосвам.Защо не пожела да остане на място където има подслон,храна и вода.Когато го намерих обикаляше около чешма,но не можеше да достигне до водата поради високото корито.Беше умрял за вода,милия...
Антибиотика има действие и утре.Дано да му е помогнал,дано да го намеря.Невероятно кутре е,очевидно отраснало сред хора,обичливо,доверчиво,мило....
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2010 - 11:11 PM

Днес отново имахме кучешко посещение.Този куч очевидно честичко минава,защото малките го познават и му се радват все едно са видели майка си.Само дето куч е мъжки.Не яде гранули,никакви ,и все души в паничките дали няма останала консерва,ама няма....За сметка на това водичка има,все е жаден.Днес тръгна след мен,казах строго НЕ и се спря,умен кучо е.
Лоли пак се беше запиляла,явно е скитник по душа....Ама се появи след десетина минути,гладна като вълк.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2010 - 12:06 AM

Малчовците са добре,хапват стабилно и с голям кеф.Вече се налага да ходя задължително по 2 пъти дневно,което адски ме изтощава,но не смея да оставям храна за после.Черния куч вече трайно присъства в очакване на манджата,а ме е страх да не вземе да се присламчи още някой.Направо се чувствам като изцеден лимон,скапах се от ходене,а не виждам надежда за душичките.Прекалено са обикновенни,тип бездомен,при това женски....При нас,не знам защо ама никой не иска женско куче :dh_188:
Снимките не ми се получиха днес,а и не мога да наваксам на батерии.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2010 - 02:24 PM

Днес Кери ми спретна много кофти номер.Отмъкна ми незабелязано калъфа на фотоапарата,заедно с карта-памет,резервни батерии и 20 лева в едно от джобчетата.Скъсах се да го издирвам,завирах се по всички храсти и тревички,но не успях да го открия.Следобед ще заведа и помощник в издирването,дано го намеря,че ме очаква лют скандал :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията