Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#301 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 February 2011 - 03:30 PM

Днес пухличките не дойдоха....нямаше ги и двете.Тъй като вчера всичко с тях беше наред,опитвам се да не се тревожа,ама ме гризе едно червейче....Защото се научиха да слизат и към града и това адски ме притеснява :dh_188:

Иначе всички други са плътно на линия.И не мога да не се похваля- Бони,дето беше най страхлива и направо много много тежък случай от 2 дена дава да я галя :be_107: Чак не ми се вярваше,ама на-стават чудеса.
И само на чудо се надявам за пухличките,направо ме боли като си помисля че ще останат завинаги бездомни...каквито са големи и рунтави нямат шанс да живеят дълго на улицата,особено в нашия град:dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 February 2011 - 10:41 PM

Все се надявам, че по-скоро някой от чужбинско ще си ги хареса.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#303 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 09:30 PM

Отдавна не съм писала по темата,толкова ми е безнадеждно напоследък,че нямам сили дори да се надявам на нещо.
Кери куца от 2 дена,изобщо не стъпва на едната задна лапичка,но иначе е весела и тича да играе.Понеже доста от кучетата куцат тия дни си мисля че е имало някакво меле и са се изпохапали :dh_188: Малчо и Мечо куцат с предни лапи,Бони със задни ....абе нямам думи :dh_188:
Бони вече мога да хвана за кастрация,обаче имам съмнения че междувременно е родила,затова отлагам докато проуча ситуацията.Макар че циците и са празни :dh_188:
Берта има 4 кученца при първи корпус на ЮЗУ- под една от терасите на близкия строеж.Намерих ги вчера-щъкаха из снега да търсят храна, :dh_188: Берта повърна каквото беше яла за да ги нахрани,но за да оцелеят ще им трябва човешка помощ.Обедната ми почивка не стига,колкото и да се мъча не мога да мина навсякъде.Ще търся помощ за обгрижването им,защото са много красиви и имат шанс- 2 шоколадови,1 светлобежово(женско) и 1 черничко.С Берта ще имам проблем с хващането,защото е хитра и се пази,но ще се справя,в края на март мисля че вече ще е готова за кастрация.
Домашния ми комп е преинсталиран(всичките ми снимки са загубени),но няма някаква си програма с която качвах снимки и сега не мога :dh_188: ,а мъжО не иска нарочно да помогне.Ще търся помощ от щерката,но засега съм с вързани ръце и не мога да ви ги покажа.
Роня е толкова изкаляна че е трудно да се опише :md_064: ,а Сузи е с нашийник и много и стискайте палци,че има едно запитване за нея- за приемен дом ,ама не смея да се хваля докато не я вземат..
User's Signature

Качена снимка

#304 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 05:02 AM

Уж чета темата от началото, а не се сещам коя беше Сузи. Но и стискаме палци и лапи.
Стискаме палци и лапи и на "пухличките". Дано нещо да се отпуши и да си намерят и те домове. Все си мечтая някои в чужбина да им предложи къща с двор за тичане.
(Никога няма да разбера как у нас такива хубави кучета остават на улицата, а същевременно вървят теми Как да си доставя куче от н'ам си къде. )
Всъщност, стискаме палци и лапи на всички!

Впрочем, ако шевът на Кери не се подобрява, няма ли начин да отиде при друг лекар? В София например?

#305 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 06:09 AM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 24 February 2011 - 04:07 AM, написа:

Уж чета темата от началото, а не се сещам коя беше Сузи. Но и стискаме палци и лапи.
Стискаме палци и лапи и на "пухличките". Дано нещо да се отпуши и да си намерят и те домове. Все си мечтая някои в чужбина да им предложи къща с двор за тичане.
(Никога няма да разбера как у нас такива хубави кучета остават на улицата, а същевременно вървят теми Как да си доставя куче от н'ам си къде. )
Всъщност, стискаме палци и лапи на всички!

Впрочем, ако шевът на Кери не се подобрява, няма ли начин да отиде при друг лекар? В София например?

Сузи е най-новото попълнение- черно-бялата дребосъчка,появи се разгонена в началото на месеца.За нея направих отделна тема,тя е с по-друг "фасон" и с по-големи шансове,освен това очевидно е била домашна.
Шевът на Кери е отчайващ,но не виждам как бих могла да организирам посещение при софийски лекар,дори и до клиниката в кв.Струмско не мога да намеря кой да я откара.Всички ме уверяват,че" няма страшно" а времето си минава,вече 4 месеца минаха от кастрацията....Ще се наложи да взема отпуска за да я закарам,особено ако продължава да не си стъпва на крака.
Наистина са много хубави пухлите,всеки който ги е виждал на живо го потвърждава,ама на,очевидно не само унас,ами и в чужбинско не се търсят такива големи рунтави мецани.А са много мили момиченца,и послушни,и добрички....
User's Signature

Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2011 - 04:04 AM

В групата на пухлите има нов мъжкар,който създава големи проблеми-лае по хора и по техните кучета.И покрай него и другите тичат и лаят...Хората от новата кооперация на баира ми вдигнаха скандал и ми поставиха ултиматум,да спра да храня кучетата на баира или ще ги отровят.Лошото е че където и да ги храня те си се качват да си лежат по полянките на баира.
Този път наистина имам много лошо предчувствие :dh_188: Пухлите са най-лесните жертви,а не мога да измисля как да ги спася :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#307 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2011 - 08:48 PM

Днес пухличките бяха в особено игриво настроение.Пипи ме"прихвана" още от къщи почти и ме придружи,колкото и да протестирах,та си потичаха на воля с Кери,която тутакси забрави за болния крак.Роня ми е много интересна,тя е мързеливичка и флегматична,но като види че някой играе с Кери,почва да ревнува и тича тя да заеме мястото до сестра си.Не обръща никакво внимание на другите закачащи я кучета,играе единствено и само със Кери.

Снимките тук са от събота,когато намерих на баира един куп бебоци,плъзнали в отчаян опит да намерят храна.Малките вече са с първа ваксинка ,обезпаразитени и временно приютени в не особено подходящо място ,но затова пък защитено от хора искащи да ги тровят.
Снимките не са аранжирани,просто бебоците инстиктивно гледаха да се сгушат в топлото кожухче на Роня,а тя нали си е душичка-лежи си си като топла меча кожа пред камина.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2011 - 04:36 AM

Честита Баба Марта от пухличките!
Днес при нас денят беше снежен и мокър,а жадуваме по-бързо да идва пролетта,че не се издържа вече,зимата е особено тежка за бездомните.Покрай "дървената"ваканция на студентите ,а и сега през почивните дни ще има поне спокойствие за кучовците.
С храната не сме много добре,май съм прекалено щедра и много бързо взеха да свършват чувалите :dh_188: Умувам нов хранителен режим и как по-добре биха се чувствали кучовците- всеки ден да им давам по малко,или през ден по повечко :dh_188:
Скоро ще има нова фотосесия,нека само да купя батерии за апарата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2011 - 10:48 PM

Как са милите ни пухлички?
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#310 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2011 - 11:41 PM

Добре са пухличките - красиви,добри и дебели:)Движат в комплект,особено Роня е като залепена за Кери ,гледа я с обожание и копира поведението и и всеки жест.Стават все по игриви,като се затичат са като огромни космати торпеда :dog:Имам чувството че ще разтресат земята:) Вчера изчоплих от козината на Роня около 15 едри магарешки бодила и доста я пооскубах,ама тя нали е добродушка,стоически изтърпя.Пак и откраднаха каишката и сега е със червено платнено коланче.Кери е по-финничка и повече се пази от бодли и кал,ама и тя имаше 2-3 бодилчета.Вече почти не куца.
Днес купих батерии и скоро ще има снимки :oc_171:

Пухлите скоро ще посрещнат първия си рожден ден.Ще го отпразнуваме с нещо вкусничко,разбира се.
Вече имат изпратен и подарък от petic :rc_036: - Дуоуин за външно обезпаразитяване.Много,много благодарим :ha_081: ,това е един безкрайно полезен подарък предвид техните огромни кожухчета и предстоящото затопляне.
User's Signature

Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2011 - 04:41 PM

Крайно време е за нова фотосесия на пухличките.Те са си все така хубави и мили.През уикенда доста се поразходихме и се поглезихме с вкусотийки.Времето вече е доста топло за техните кожухчета и за разлика от късокосместите си събратя пухлите май няма да са много доволни от предстоящото затопляне.Още отсега ги е налегнала жегата,милите,а лятото не знам как ще я карат.Хубаво ще е да им направя малко грууминг,ама нямам нито опит,нито инструменти.Вероятно подкосъмът сам ще вземе да им пада и просто може да ги "скубя" фъндъците,дето очаквам да образуват.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#312 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2011 - 04:59 PM

Подновихме и традиционните срещи с Тайра.Тя реши още отначало да покаже кой е шефа,също така и че размера няма значение и след като порядъчно ги облая и се поперчи все пак реши че са много мили и ще бъдат приятелки.

"Здравей,помниш ли ни?
Прикачена снимка Прикачена снимка

Ще ти кажа нещо тайно на ушенце:)Прикачена снимка

Искаш ли пак да сме приятелки?

Тук мирише много интересно.Прикачена снимка

И дупето ли ти ухае толкова добре колкото нослето :ab_041:
Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 11:30 PM

Толкова са смешни до Тайра :wc_055:
User's Signature

#314 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2011 - 11:42 PM

Показване на мнениетоКристина, в 13 March 2011 - 11:30 PM, написа:

Толкова са смешни до Тайра :wc_055:

Особено Роня много се старае да изглежда по-малка,снишава се,показва подчинение и наистина е много смешна :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 01:03 PM

Днес получих подаръка за пухлите от petic - очаквах пакетче с Дуоуин за външно обезпаразитяване- един много ценен подарък за куче тип "голямата косматка".Освен Дуоуина обаче получих и голям пакет с препарати против всякакъв вид гадини,вече ще имам чистичка банда кучовци и няма да ги обезпаразитявам по списък един по един ,а всички вкупом ще станат чистички :af_089:Че и хапчета за вътрешните гадинки получих....Голям кеф,голям,направо ми се танцува от щастие :zz_224: Има и пакет с бисквитки за почерпка( те такива лакомства не са виждали,милите).Благодаря и за паричната помощ- това е храната ни за цялата седмица,за всички кучета :rc_036: Ура,пак ще се яде всеки ден,а не през ден както се очертаваше да стане.
Сега мога да си кажа чистосърдечно,че доста го бяхме загазили с кучовците,най-вече заради големите сметки към енергото ,ама ето на - има Господ и не затънахме.
Толкова помощ получих тия дни за моите подопечни,и парична и морална и всякаква,че ми е направо гузно и се чувствам някакси недостойна.Единственото ми успокоение е че помощта е за кучетата,а те милите я заслужават,всичките до едно я заслужават.
БЛАГОДАРЯ!!!
User's Signature

Качена снимка

#316 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2011 - 08:22 PM

Неотдавна едно момиче ми каза :

Цитат

....аз ще продължавам да чета, нищо, че не пиша.

И така даде отговор на съмненията ми дали не съм досадила прекалено с темата за пухлите.Надявам се да имат и други симпатизанти "мойте" рунтавелки.
Покрай слагането на пипетките с Дуоуин се запознах по-обстойно с козинката им и съм в паника.Много са рунтави,ама много :ud_009:
Особено Роня е като овца,има страшно много подкосъм,при това тъмно-сив,а около врата и на плещите има нещо като грива.И всичкото това е сплъстено,пълно с трънчета,съчки,възли :dh_188:Досега беше добре,ама като се затопли става страшното.
Вече минах през зоомагазина да поръчам по-евтин фурминатор ,размер ХХЛ.Нямам никакъв опит с дългокосмести ,както и с подкосъм,та приемам всякакви съвети.Но непременно трябва да взема мерки и то скоро.
Иначе дундите са щастливи,ядоха бисквитки,играха като малки кутрета.Почнали са обаче да шетат по града,сигнализираха ми че са ги виждали да се разхождат привечер.Баира,където се оттегляха на спокойствие в момента се облагородява,има багери,работници,копаят,поставят настилка за асфалт....Загубиха милите душици и последното си спокойно кътче. :dh_188:

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

ПС: така се яде бисквитка,с гооооляяяяма уста :ab_041:

User's Signature

Качена снимка

#317 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 March 2011 - 10:10 PM

И аз съм от фенклуба на двете мецанки :smile:. И макар че не пиша, не пропускам да проверя темичката за новини и снимки. Гледах и корицата на календара преди 2-3 дни и ми стана ужасно тъжно, че почти всички други животни от корицата са отдавна вече осиновени, а тези пухлички все чакат и чакат ... :dh_188:

#318 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2011 - 10:59 PM

.........а са невероятно красиви и мили.
User's Signature

Качена снимка

#319 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2011 - 07:49 AM

Чери, а ако съберем парички да ги заведеш на фризьор? Има ли изобщо кучешки фризьор в Благоеврград? Или да те преквалифицираме теб в груминг специалист и да купиш четка!

Аз също чета редовно какво се случва с двете хубавици - ежедневно! И честичко си мисля за тях!
Но някак си не ми е много мъчно, защото все пак си имат теб и живеят на свобода!
Разбира се им желая от все сърце австрийска или немска късо окосена и тъмно зелена полянка, но в крайна сметка най-важното е, че кучинки са щастливи благодарение на теб и всеотдайните ти грижи! :rc_036:

#320 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 09:33 AM

Не мисля, че имат нужда от фризьор. Достатъчно е ако Чери успее да ги реши от време на време с четката. Те имат най-много доверие на нея, би трябвало да и позволят.
Чери, започни лека-полека първо с рядък гребен, за да изпаднат клечките и репеите. Може и с разчепкване, като вълна. Нали и без друго казваш, че Роня е като овца :md_064: Внимавай да не ги скубеш много, за да не се наплашат от процедурите. Ако имаш помощник, който да ги забаламосва с лакомства, още по-добре. След като махнеш боклуците, с четка/ фурминатор може да сваляш подкосъма. Това вече би трябвало да им хареса. Ще е трудно само първия път, докато се изчистят, а после ще е достатъчно ако от време на време успяваш да ги минаваш с четката. Ако бяха домашни и са ти винаги под ръка, може и всеки ден, ама в техния случай и веднъж на една-две седмици не е зле.
Лятото козината е по-рядка, без толкова много подкосъм.
Пък като отидат по домовете си, европейците ще им назначат лични фризьорки :ab_041:

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни