2 котешки дребосъчета и мама
Публикувано: 12 May 2010 - 09:21 PM
Като млада и неопитна майка, миналата седмица, по неведоми котешки причини, реши да изведе бебето си от мазето и го пльосна насред тротоара в краката на хората, които изпадаха в умиление и подминаваха - мъничко едва пълзеше. Оставих го до прозореца на мазето и тя си го прибра. На следващия ден - същото, само че с друго коте. Така разбарах, че в мазето на блока някъде има две бебета със силно възпалени още слепнали очички, последва котешка акция, търсене през 9 мазета в 10то и от миналата сряда семейството е на стационар (навярно в непълен състав), сега бебетата гледкат със сините си очета, папкат и наддават, защото мама е все при тях и въобще са си бомба.
Да не му е уроки (пу, пу, пу)за едното има вече кандидат.
За другото тази темичка може да е неговият късмет.
Майката, колкото и да не искам, най-вероятно ще върна на улицата, освен ако...
Вече нямат нужда от лечение, но ще се опитам още няколко дни да ги оставя в клиниката.
Повече за малките, сладки котешки дребосъчета (тя и майката си е дребосък)- утре със снимките.
П.С. И всичко това можеше да си го спестим, ако лелите, дето ги хранят и ги обичат ги бяха завели за кастрация навреме и изобщо...
Публикувано: 13 May 2010 - 05:00 PM
Публикувано: 15 May 2010 - 10:49 AM

Малките мастери Йода (снимка 1)се развиват с главоломни темпове, сигурно защото манджата им е винаги под ръка.
Има кандидати за тях, за мам няма, но държа да отбележа, че тя също е дефакто малко коте - няма и годинка. И е много мила и добра.
ПС Още около 2 седмици малките няма да се делят от мама, и освен да останат там, нямам вариант, така че приемам идеи и помощ въобще всякаква.
Публикувано: 21 May 2010 - 10:03 PM

if it's not okay, it's not the end.
Публикувано: 21 May 2010 - 10:10 PM

Публикувано: 22 May 2010 - 04:03 PM
Публикувано: 22 May 2010 - 11:40 PM

Публикувано: 27 May 2010 - 10:06 AM
Това са добрите новини, лошата е, че на мама котка (още си няма достойно име) й е дошъл в повече стресът, нощта е прекарала под дивана, а деня зад хладилника. Всъщност през деня е била сама, излизала е, яла е. Освен това е ухапала момичето, ръката й се подула, абе, лоша работа. Тук е момента да кажа, че Стефи има котка (сега не е там),т.е. има опит с котки, преценила е засега да не й досажда, да я остави да се поокопити сама.
Мисля си, че е нормално защото
- котката никога не е живяла в апартамент
- прекара 3 седмици в клетка с малките си, заобиколена от съседи кучета
- после пак носене, ново място...
Може да остане там месец, после пак ще я местя някъде и си мисля, дали е редно това и мога ли да предлагам несоциално животинче,какви ще са й шансовете и въобще...
Разбира се просто си мисля в тази посока,още е рано да се каже. Съвети?
Публикувано: 27 May 2010 - 10:14 AM
А иначе за ухапването - тази пухкавела също ме ухапа, подух се, зверски ме боля точно 2 дни и после всичко утихна.
Ще стискам палци. Мамето е такова мини коте с прекрасен поглед, че заслужава своя шанс.

Публикувано: 27 May 2010 - 11:49 AM
Ina Gencheva, в 27 May 2010 - 08:11 AM, написа:
Мисля, че е много рано да я определяш като несоциална. Виждала съм я в клиниката и ми се видя добро и кротко животинче. Дайте и време

Публикувано: 28 May 2010 - 09:38 AM

Публикувано: 28 May 2010 - 11:14 AM
Стискам палци бързо да се адаптира и да намери своите си Хора.
Публикувано: 30 May 2010 - 03:07 PM
Черното момченце трябваше днес да го вземат, но вместо това ми казаха, че се отказват

Уж бяха много сигурни, че го искат, даже отказахме на друг кандидат заради тях (др.Бо дали все още има шанс там...). Излишно е да казвам колко съм разочарована.
Мама котка още не е преодоляла страха си от новата къща и предпочита да се скатава зад хладилника. Днес и е пети ден там, ще видим.
Та черньо пак е в играта, ще си правят конкуренция, а защо не и комбина с Очо

Публикувано: 03 June 2010 - 08:23 PM
Черното момченце го взеха същите хора още на другия ден след като бях писала. Макар и да изглежда несериозно поведението им, се дължи на това, че по-възрастните членове на семейството са имали колебания от емоционално естество, след смърта на кучето им преди няколко години. Така, че ги разбирам, дискутирали са и са взели заедно решението.