Dog.bg Форуми : Имам само един бьпрос

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Имам само един бьпрос относно сабирането на помощи

#1 Потребителят е офлайн   vinetu7777 Икона

• Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 14 May 2010 - 11:26 PM

Мили хора от доста време следя форумите,но не сьм се регистрирал.
Имам само няколко питания кьм вас.
Защо винаги сабирате пари чрез форума а не поемете сами отговорноста за това ,което сте поели.
От години гледам всички кучета в квартала храня ги грижа се за тях като са болни
и нито един пьт не сам сабирал пари ,като вас .
Сигурен сам че има и други хора като мен , които оставаме анонимни.
И 2 РИ вьпрос
Защо при наличиието на толкова много модерни и оборудвани клиники
в ,които работят добри лекари вие в този форум лансирате само две три клиники
в ,които бездомните кучета обаче не се лекуват без пари а напротив даже им се взима и по скьпо
Става вьпрос за АНИМО и СИН КРЬСТ и наи вече клиника ДОБРО ХРУМВАНЕ

Лично на мене когато утидох да усиновя куче в Сеславци ми беше препорьчано да отида в някоя
от тези клиники .Обаче още се питам защо .
Маиче ТЕ СИ ПРАВЯТ НЯКАКВИ СХЕМИ

Благодаря за вниманието

#2 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 14 May 2010 - 11:30 PM

Едва ли има смисъл да се хабя да отговарям на този безумен и неадекватен пост, но все пак.
Първо, всички ние също си храним животните в района и за това не търсим помощ.Аз лично го правя от поне 15 години.
Търси се помощ, защото има сметки в клиники, средства за транспорт в чужбина и т.н. А някои хора тук постоянно спасяват пострадали животни и заплатите им не стигат.А от друга страна тук четат и пишат хора с по добри финансови възможности,които пък нямат времето, нервите и възможността да помагат на животинките.И биха искали поне със средства да помогнат.
Теб никой не те спира да правиш каквото и както поискаш.
А тук всички дарения и помощи са абсолютно доброволни.Та не разбирам какъв ти е проблема!
По въпроса за клиниките.
Всеки препоръчва тази от която е доволен.Аз нямам намерение да обикалям всички клиники в София и кабинетчета в търсене на вълшебния доктор.Преценила съм плюсовете и минусите на няколко и това е моят избор.В едни случаи едни са по подходящи, в други- друга клиника.
Това пак е личен избор и зависи от много фактори.
Във всяка клиника си има ценоразпис, видно е колко струва една опрация, ден стационар и т.н.Тези които спасяваме и лекуваме не сме малоумни и сме си преценили.
Ще се повторя- теб никой не те спира да си посещаваш която искаш и даже безплатна ако намериш :ab_041:
Но нямаш никакво право, неинформиран да клеветиш и обиждаш уважавани тук лекари и клиники.
А може би отговора е прост- дребната ти душица не може да преглътне това което хората тук( включая лекари от споменатите клиники) правят за животните, от сърце, с цената на много жертви, усилия, емоции, безсънни нощи и т.н.Както и ,че някой им вярва и им помага.
Престяни да цапаш форума с нелепите си въпроси и коментари, базиращи се на завист и злоба.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   vinetu7777 Икона

Публикувано: 14 May 2010 - 11:37 PM

moje da nqma ama mi pisna da im 4eta glupostite
ne6to trqbva da se promeni

Тук пишем само на кирилица!
мод

#4 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 11:41 PM

Показване на мнениетоvinetu7777, в 14 May 2010 - 11:31 PM, написа:

.....................
Защо при наличиието на толкова много модерни и оборудвани клиники
в ,които работят добри лекари вие в този форум лансирате само две три клиники
в ,които бездомните кучета обаче не се лекуват без пари а напротив даже им се взима и по скьпо
Става вьпрос за АНИМО и СИН КРЬСТ и наи вече клиника ДОБРО ХРУМВАНЕ

Лично на мене когато утидох да усиновя куче в Сеславци ми беше препорьчано да отида в някоя
от тези клиники .Обаче още се питам защо .
Маиче ТЕ СИ ПРАВЯТ НЯКАКВИ СХЕМИ

Благодаря за вниманието

Схемите ги правим съвместно с тях и после си делим парите Качена снимка. Така харесва ли ти?
Абе vinetu7777, к"во ти става бе човек? Затова ли се регистрира? Не знам защо хората все някакви конспирации и мръсотии търсят, не ми е ясно!
Браво, че се грижиш, но не си хвърляй енергията да мислиш глупости.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 14 May 2010 - 11:43 PM

Ами не чети, никой не те държи в този форум.
Тук хората се разбират, помагат си, вярват си.
Когато ти изминеш пътя на някои от хората тук, ела и пак се изкажи кое как е.В момента аргументте ти не се базират на реална информация нито на грам истина.
А междувременно, прави си в твоя живот каквото и както намериш за добре.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 14 May 2010 - 11:48 PM

Vinetu7777,

ще се опитам да отговоря на някои от въпросите ти, само защото вероятно доста хора си задават същите.

Чудесно е, когато човек успява сам да обгрижва много кучета. Аз също съм прибягвала до помощ само за задомяване, за което съм страшно благодарна на хората от форума, понеже намирането на съвестни стопани не може да се осигури само с финансово обезпечение.

Но за разлика от теб се възхищавам на хора, които въпреки, че нямат финансовата възможност, въпреки, че нямат място в дома си, намират начини да затрогнат други хора от историята на животинчето, за което молят помощ и успяват да му помогнат. Иначе е лесно - имаш пари, имаш място, имаш желание - колко му е да помогнеш. Трудното е да се справиш и да успееш въпреки липсата на първите две условия, с наличието само на желание.

Относно клиниките. Не мога да кажа със сигурност, не съм от София. Предполагам, че просто практиката на хората, обгрижващи бездомни, ги е водила по една или друга причина в тези клиники - дали поради отношение, дали поради съгласие да приемат животинки, когато всички други са им отказвали, дали поради професионализъм, не зная.

В нашата мафиотска държава е нормално веднага да си мислим за схеми, защото почти всичко в живота ни е оплетено в такива. За съжаление. И когато някой прави нещо по убеждение, без да търси облаги за себе си, задължително ще се причислява към схеми - защото безкористността е изключение, нещо, което в България почти не се среща и е трудно човек да му повярва, когато го види.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2010 - 11:58 PM

Уф, завиждам ви на търпението, да му отговаряте на Това!
Ама изглежда това е Пътят, макар и в дадения случай да не води до никъде, случаят е доста безнадежден, според мен. Вие явно сте оптимисти.

#8 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 May 2010 - 12:03 AM

А защо, без да има този опит, и без да е лекувал животно в някоя от клиниките правещи отстъпки за бездомни животни, обвинява.Някак си по презумция, а не от личен опит или защото е проверил ?
Аз мисля,че Уинд е твърде мека с това същество.
Айде многознайко, спаси ти десетина кучета и котета, намери добри лекари, правещи ти отстъпки и сподели тук ОПИТ, а не голословни клевети.
Или се ограничи до раздаването на попара на кучетата в квартала ти и остави другите да вършат нещо повече.
П.п.Мисля,че темата е безумна и безмислена и може да се изтрие.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 May 2010 - 12:07 AM

Искам аз да отговоря на тоз "бьпрос",моля,моля,моля :ab_041:

Щото аз имам свободно време,ама нямам кола,
Пенка има кола,ама няма пари,
Иван има пари,ама няма свободно време,
а Стоянка ми прави отстъпка в клиниката,щото обича кучета...
Та като се съберем можем да помогнем на кучето Рошко,а иначе нямаше да можем.

#10 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2010 - 12:10 AM

Vinetu, ако ти е писнало да четеш тук - недей!
За първия ти въпрос аз бих ти отговорила следното - още хан Кубрат е обяснил на синовете си че 1 пръчка се пречупва лесно, но когато са повече - трудно, дори невъзможно. Така и хората тук се обединяват и всеки дава каквото може - едни пари, други приемни домове, трети имат повече от ресурса време и са доброволци по приютите или дори духовна подкрепа понякога е нужна... Не си ли съгласен че дружна дружина и планина повдига?
По втория въпрос - мисля че всеки лекар или клиника могат да си предложат услугите с конкретни предложения. И да бъдат съпричастни. Аз доколкото съм прочела - д-р Бо например изнемогва и е много заета... та всеки нов лекар е добре дошъл. Не вярвам някой да пише, че иска да помогне и модератора да изтрие поста.

#11 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 May 2010 - 12:11 AM

Към автора

Вие къде, в коя клиника водите животните на лечение, къде ги кастрирате?

П.С. Не знам и не ме интересува, кой Ви накара да пишете тук, но по силата на законите на Република България ностите наказателна отговорност, за клаветите, които пишете, колкото и да се опитвате да се криете зад някакви интернет псевдоними!
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 08:01 AM

Е,браво...Случва се нещо добро,хора които не се познават и са от различни градове дори се обединяват за добро дело,кой с каквото може и пак се намери някой да се съмнява и провокира раздори.Аман вече!
Като не ти харесва начина по който се действа тук,ами не се включвай,действай си по твоя си начин.Браво че се грижиш за животните както ти си знаеш,щом можеш да си позволиш без да търсиш помощ,много хубаво.
Сега обачемного моля,остави хората тук да го правят по този начин.На нас пък така ни харесва!!!

ПП.Защо си мисля,че това е поредната провокация

#13 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 May 2010 - 10:14 AM

Няма конспирации, няма провокации.
Има само нелоялна антиреклама.
Уважаеми данивет, да опитваш по този елементарен и уж индиректен начин да привлечеш клиенти е доста плоско. Би трябвало да имате елементарна колегиална етика.
А форумните правила не позволяват регистрирането на два акаунта от един потребител. Макар че с няколкото си поста до сега (добре че 2 от тях са изтрити) си навредихте достатъчно. По-добре е да не се включвате вече тук. За ваше добро.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#14 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2010 - 10:15 AM

Няма по-голямо желание на потребителите на Без дом от това списъкът с клиники, където няма да те върнат с бездомно животно (в много случаи агонизиращо, опаразитено, смърдящо, истерясало от страх) да бъде предълъг.
Има някои неща, които са необходими - клиниката да има стационар, да прави отстъпки за бездомни животни и да проявява симпатия към тях и хората, които се мъчат да им помогнат.
Е, за печелене на доверието на хората има и някои други нужни нещица като например да умеят да пишат на български и пр., но това са детайли.
Така че моля, препоръчайте ни още клиники, които да могат да ни помагат.

ПП: Виж ти, какво било. Все пак, макар включването им да беше далеч от лоялността, ако искат да помагат на бездомните в клиниката си ще преглътнем подценяването ни - нека дадат инфо какво са готови да направят.

#15 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 11:43 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 15 May 2010 - 08:19 AM, написа:

Няма конспирации, няма провокации.
Има само нелоялна антиреклама.

Ама че работа.
Само дето явно не са знаели за маааалката подробност,че модератора вижда от кой са направените акаунти :wb_052:

#16 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 May 2010 - 12:33 PM

След изясняване на въпроса за професионалния и социалния статус на Пишещото с Бапроса, ми остава едно генерално съмнение -
наистина ли е толкоз неграмотно или се прави на такова? :wb_052:
П П Едит: ох, ама и аз съм една неграмотница, то било 'Бьпрос'.

#17 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 12:40 PM

Показване на мнениетокикита, в 15 May 2010 - 12:12 AM, написа:

Искам аз да отговоря на тоз "бьпрос",моля,моля,моля :ab_041:

Щото аз имам свободно време,ама нямам кола,
Пенка има кола,ама няма пари,
Иван има пари,ама няма свободно време,
а Стоянка ми прави отстъпка в клиниката,щото обича кучета...
Та като се съберем можем да помогнем на кучето Рошко,а иначе нямаше да можем.

:ae_085:
Много хубаво казано, много точно и изчерпателно!

#18 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 May 2010 - 11:45 PM

Тъй като виждам е замесено моето име ще пиша
а именно
кво?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка