ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 17 February 2007 - 06:31 PM
Ох какво да ти кажа това ми е най-трудната работа s) обикновенно само с повишаване на тона,но последният път като се прибрах и си намерих шала-който е от ест.заешка кожа в комплакт с чанта,на земята и разпърцан навсякъде не издържах и го шлепнах.Показах му шала и му се скарах,разбира се иначе откъде да знае защо му се карам,а той ми се радва ли радва уф кучешка му работа l) А го бях качила на портмантото,как го е докопал не ми е още ясно oleeee А после на работата само за това си мислех,хем ме беше яд на него хем ме беше жал че го шлепнах,все пак това за него са кожички миришешти му на зайче r)

Виолета
Публикувано: 17 February 2007 - 06:41 PM
Слънчице,мила приятелко,това е едно от НАЙ-ВАЖНИТЕ неща в съвместното ви съжителство-човек с куче!Кучето ТРЯБВА да се възпитава и въвежда в правилата на дома ви!Както възпитаваш дете така и кучето..Търпеливо.Твърдо.С много любов и ясно поставени,твърди правила към него.ГРЕШКА е да наказваш куче и 5 минути след като го е сторило.СЛЕД това можеш само да почистиш поразиите.За да свърже то наказанието с нежелана проява ТРЯБВА да се наказва "на местопрестъплението".Трябва да му показваш постоянно кое одобряваш и кое не.Без излишни емоции.Без водопад от думи.Например:изпишква се в коридора веднага го хващаш зад врата и го разтръскваш казвайки твърдо(не нервно,не кряскайки!)с нисък тон"Нее!".Друг начин за наказание на нежелани прояви е например:прави беличката ,скарваш се"Лошо куче!"с неодобрителен тон и го изолираш за 5 минути САМ.След 5 минутки му отваряш вратата и се сдобрявате.Винаги се сдобрявате!Вие сте приятели,нали така?Кучетата не понасят да се отделят от човешката глутница и това повярвай е достатъчно сурово наказание за тях. wink
Публикувано: 17 February 2007 - 06:56 PM
Слънчи разкажи ми и как реагира Лъки Лучано ако докато яде посегнеш към паничката му?Къде спи?Разрешава ли да бъде докосван от теб и другите от семейството ви -по цялото тяло(отгоре, отдолу)?На мен ми дойде един френд на гости и за малко ще прекъсна-той само наминава и после съм пак тук..До после!Дури
Публикувано: 17 February 2007 - 09:06 PM
За разлика от бившото ми куче,Лъки позволява да се доближавам до храната му без никакви проблеми b) спи при мен на спалнята,за докосването дава на мен да го докосвам навсякъде,интересно ми беше докато беше още малък ако го пипнеше някой докато спи и скачаше да хапе bl) явно не обича да го притесняват като си почива l) Но и това преодоляхме с повече пипане,гушкане и сега свикна.Научих го и като е взел нещо,независимо дали е боклук или друго като му се скарам да го изплюва сам l) много съм доволна от което!

Виолета
Публикувано: 17 February 2007 - 09:28 PM
l) Не ги "държа",а оставям големият в коридора да пази -затварям вратите навсякъде,той ляга на дебело одеало,има оставена прясна вода някоя залъгалка и ме чака.Малкият го прибирам в клетката му,слагам му вода и някоя залъгалка(и винаги парченце кашкавал ,което им давам точно преди да изляза).Казвам им ,че отивам на работа да ме чакат и да пазят къщата. b)
Публикувано: 17 February 2007 - 09:58 PM
l) да знаеш каква игра падна сега с една щипалка,направо умрях от смях l)
Прикачени файлове
-
P1030371.jpg (42.75K)
Брой сваляния: 43

Виолета
Публикувано: 17 February 2007 - 10:16 PM
l) за Дури l)
Прикачени файлове
-
Frame_P1030368.jpg (73.24K)
Брой сваляния: 39

Виолета
Публикувано: 17 February 2007 - 10:29 PM
Тази харесва ли ти?Нещо не иска да ми качи снимките компютъра от апарата сега го снимах пак но не мога да ги прехвърля,нищо утре пак ще пробвам drink Това му е приятелчето Рами b)
Прикачени файлове
-
P1030282.jpg (71.01K)
Брой сваляния: 42

Виолета
Публикувано: 18 February 2007 - 11:32 PM
Волфи и Алекс-приятели в игрите(снимки от преди малко) b)
Прикачени файлове
-
Picture_11302.jpg (41.33K)
Брой сваляния: 34