Публикувано: 21 February 2007 - 10:34 AM
Привет на вас и малката Нера!Каква сладка лисича муцунка е само w) Напълно ви разбирам,че сте така обсебени и влюбени в това малко животинче!Северняците са си такива..Зърваш един и ти открадва сърцето.Но стига лирични отклонения.За храната :вие решавате какво ще яде тя.Не се поддавайте на "бебешки капризи".Хубава гранулка омешана с кучешки пастет или варено яйце или варен ориз;варено пиле(чисто месце и накъсани парченца кожичка);варена рибка;или кисело мляко,извара-можете така да и "забърквате"гранулата за да свикне с нея.Сега е момента да я приучите да се храни с гранулирана храна.Нека тя ви бъде "основата","подложката"към която ще добавяте разни други полезни нещица и вкусотии.НИКАКВИ КОКАЛИ И КОСТИ!Пазете и коремчето от хранителни "шокове"-това би се случило ако постоянно и сменяте храната..Хранете я по 3-4 пъти на ден (приблизително ,ако не можете точно,по едно и също време-създава хранителни навици) давайки и малки "дозички".Шпицовете ядат малко.Наистина малко.Слагате яденето в купичката ако след 10 минути не е проявила апетит да се храни-вдигате купичката до следващо хранене.Тук във форума има всичко относно хранене,възпитание,проблемите с пишкането вътре и тн.и т.н.това,което ви съветвам е да "пиете вода"от извора.Просто четете из форума.Аз, разбира се, ще ви споделям каквото зная ,но понякога човек може да е разсеян и да не се сети за нещо,което хората пишещи във форума ВЕЧЕ са казали.За сега, поне по вашите думи, нещата при вас са си наред.Имате си малко,сладко северно "лисиче"у дома-в деликатната и трудна бебешка възраст-сега трябва да я възпитавате,да свиквате заедно,да я отглеждате така ,че да върви напред здрава.Това според мен са най-важните неща.Ще си позволя да кажа нещо относно вашите бъдещи въпроси ,на които съм отговаряла вече тук.Нали ме разбирате ,че като автор на темата точно затова съм го правила.За да може нов стопанин да влезе и да си прочете сам,да се информира.Някак си не ми е работа да се ровя в собствените си страници назад,назад за да отговорям на вече отговорени нещица.А що се отнася до тегло нека не забравяме ,че първо имате шпиц-не очаквайте да е "топче".Шпица трябва да се оформя постепенно като елегантно,пъргаво куче,което с лекота припка на 4 те си лапки.И второ-вие имате момиченце.А те поначало са по-дребни,по-лекички от момченцата-кученца.Целувки на Нера от нас!Дури wink