Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#1792 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 February 2007 - 01:10 PM

Нямаме много снимки, синът ми ни снима с gsm-a си,
това е top снимката за сега:

Моите две слънчица w) w) w)
Качена снимка
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#1793 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 01:15 PM

страхотни сладури са 1super разбират ли се?? а как се казват?

#1794 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 01:26 PM

Шпицът се казва Ричи, а шелтито - Айнщайн, на Ричи много му се беснее,
по цял ден, и доста тормози баткото - дърпа му ушите, краката, хапе го, даже и му се "качва" - под формата на игра де, ама аз му се карам.

Иначе си ядат от една купа, разхождам ги заедно в парка, и си спят при мен на спалнята - поне нощем е тишина и спокойствие b)
User's Signature

#1795 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2007 - 01:33 PM

cheers Волфи вече си има и снимки за паспорта.Остава само да ида до общината и да видя какво що ще ми искат да ги регистрирам.Много се дразня ,че няма да има регистрационни медальончета..Трябва да поръчам на малкият регистрационен медальон с името му и моят телефонен номер..Та такива ти ми работи в тия февруарски жеги,приятели wink

#1796 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 01:46 PM

MistressLinda, еми купона у вас е голям, значи ;)
а Ричи кастриран ли е? и ако не, мислиш ли да го правиш??
аз четох много за и против и съм решила Нера да я оперирам и да и сложа чип. мисля че операцията трябва да се направи преди 1вото разгонване-ще питам bl)

Dury, честито за снимката и дано да не ви разкарват много! все пак това е събитие, тъй като Волфи, доколкото четох, е бебето на форума, нали? тази тема си я направила още преди да го вземеш... гледах даже негови снимки като бебе w) голям сладур 1super

#1797 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2007 - 02:02 PM

Да ,така е, взех моят среден шпиц след като направих темата тук..Знаеш ли, историята е малко странна.В смисъл ,че се бях запалила по тази порода и конкретно по средният шпиц и още февруари трябваше да взема кученце.Оказа се фалшива бременност..После ..Мина време..Даже по едно време мислех да взема за другарче на Алекс едно котенце..После си бях харесала пак от обявите тук едно черно кокерче(пораснало)взеха го други хора..И както винаги ,когато нещо е "писано да стане-то се случва рано или късно"така един хубав ден разхождайки се из центъра на София свърнах към площад"Славейков"и когато стигнах до небеизвестният зоомагазин влязох вътре..Направих някои покупки за овчарката ми и точно преди да изляза дочух кучешки лай.Излизаше от големите,стъклени аквариуми нагоре по стълбата..Върнах се, ей така,от любопитство.В първият аквариум в дясно имаше 2 кученца боричкащи се в талаша.Едното бе мопсче.А другото ..бе немски шпиц.Не помня колко време съм седяла там ,клекнала, притаила дъх ,хипнотизирана от малкото,бяло същество..След това излязох и веднага се обадих по телефона на развъдчика, от които чаках да взема куче февруари..Научих ,че едната му кучка е бременна и чака всеки момент да роди.Казах да ме има предвид като потенциален клиент-стопанин.След това се заредиха дни и седмици на очакване..Колебания относно какъв пол кученце да взема..И когато почти бях се спряла на момиченце и имена си бях намислила-научих ,че са се родили 2.Едното е починало.Останало е само едничко-момченце.След кратък размисъл ,позвъних отново при една от разходките ни с другото куче и твърдо заявих ,че ако кученцето не е обещано или капарирано вече-аз ще го взема.После минаха пак няколко седмици и аз се въртях на шиш от едни такива въпроси като например:как ще се справя с цели 2 кучета?!Дали Алекс (овчарката)ще го приеме за дружинка(с тази цел изобщо взех 2 -то куче);дали малкият ще се чувства добре с огромната,непохватна овчарка..Не спах ноща преди да идем да го вземем от развъдника в Ботевград.Постоянно се питах правилно ли постъпвам,ще се наредят ли"нещата"..Когато на другият ден го поех в прегръдките си той се гушна и бе спокоен.Моите близки също го вземаха да му се радват-всички знаете какво е немски шпиц бебе..Но той се дърпаше и си искаше да е в мен.От тогава до днес , надявам се дълги години занапред да е така-сме си заедно.И обичта ми към тях е по-голяма от всички грижи и отговорности,които съпътстват неминуемо съжителството с животинка.Винаги съм го казвала:моля се на Бог само да са ми живи и здрави.Нищо ДРУГО не е важно. wink п.с.човек разбира ,че е манияк по дадена тема или порода,когато започне да мисли ,че "нищо не е непосилно скъпо"относно отглеждането на кученцето му.Та такава е историята на единственото оцеляло кученце от кучилото на развъдник"Тита-Зелин"с буква"В".Историята на пристигането на моят Волфи при нас. wink

#1798 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 02:15 PM

Цитат

a Ричи кастриран ли е? и ако не, мислиш ли да го правиш??
аз четох много за и против и съм решила Нера да я оперирам и да и сложа чип. мисля че операцията трябва да се направи преди 1вото разгонване-ще питам

Не, не е кастриран, нямам и намерение да го кастрирам,
нито да го водя на женска, а шелтито ми е родословно, изложбено !

И една подробност - само женските се разгонват, помислете за
вашата красавица (имала съм женска НОК преди години, като се
разгонеше, ставаше страшно ....)
User's Signature

#1799 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 02:18 PM

За кастрирането има няколко теми, прочетете ..
User's Signature

#1800 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 09:26 PM

да ви питам още нещо... днес в зоомагазина в младост1 А, продавачката(много мило и любезно момиче) ми каза че малките кученца(като мини и мител шпиц) на 6мес. възраст достигали размерите си за зряло куче, това така ли е?????

Dury, купих нови 2 вида суха храна, но нямаше от тези две марки които ти ми каза. взех някаква канадска(пиле с ориз и сомга с нещо), но не помня името. купих и витамини на витакрафт-витабон както и спрей фронтлайн против бълхи и кърлежи(ветеринаря и слага на 2 пъти пудра, но се чеше и май има още бълхи

bash

#1801 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 09:37 PM

Цитат

да ви питам още нещо... днес в зоомагазина в младост1 А, продавачката(много мило и любезно момиче) ми каза че малките кученца(като мини и мител шпиц) на 6мес. възраст достигали размерите си за зряло куче, това така ли е?????

Dury, купих нови 2 вида суха храна, но нямаше от тези две марки които ти ми каза. взех някаква канадска(пиле с ориз и сомга с нещо), но не помня името. купих и витамини на витакрафт-витабон както и спрей фронтлайн против бълхи и кърлежи(ветеринаря и слага на 2 пъти пудра, но се чеше и май има още бълхи

bash

Доколкото знам към 7-8 месеца май спират да растат,
но цялостното развитие продължава до 12-15 месеца.

Не знам каква суха храна си купил, трябваше да питаш,
ако е от висок клас, няма нужда от витамини и добавки -
в нея има всичко и е балансирана за съответната възраст.
User's Signature

#1802 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 09:44 PM

За фронтлайн казват, че е добър, не знам, не сме имали нито бълхи,
нито кърлежи до сега.

Само вътрешно обезпаразитяване с Цестал - прави се по схема,
назначена от ветеринаря.
User's Signature

#1803 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 09:49 PM

другия път ще запоня името на храната..! а за бълхите, не съм ги виждала, но ветеринаря каза че имала яйца от бълхи като я взехме и я напудри. след това пак на следващото посещение, но ми прави впечатление че се чеше, а това било най-ефкасното...

#1804 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2007 - 09:58 PM

cheers Здравейте и от нас приятели на шпицовете b) Радвам се че има нови членове на нашата страхотна компания bravoS Аз имам Мини шпиц и когато го взех беше на два месеца и тежеше 1кг.Според мен може би и вашата бяла принцеска ще стане такава,но както каза и Дури само времето ще покаже,поздрави и на MistressLinda cheers

Прикачени файлове

User's Signature

Виолета

#1805 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2007 - 10:08 PM

BEER Хеййй здравейтее!Каква хубава компания си имам онлайн!Как сте сладички мои?Софи ,ти вероятно си взела на Нери пурина про план-сьомга и ориз ,нали?Хубава храна е !Относно ръста това,което зная е ,че кучетата на 6 месечна възраст достигат половината от общият си ръст.На 2 години може да се смята ,че един немски шпиц е завършен.Това зная аз:)Целувки за моите приятелки:Дури&Алекс&Волфи

#1806 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 10:11 PM

а този красавец, момче ли е или момиче??? и колко е голям в момента??? много е красив!! w) 1super

#1807 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2007 - 10:17 PM

За моето момченце ли става на въпрос?Ако да направо се изчервих l) На 8м.е казва се Лъки и ние сме от Пловдив.Като ви гледам снимчиците на малката госпожичка по размери е като моя Лъки на тази възраст горе-долу b) Дури,как си приятелко,ти и твоите сладурчета?
User's Signature

Виолета

#1808 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2007 - 10:22 PM

Слънчи,сладка много ми е драго да ви видя тук.Теб най-вече w)Ние сме много добре.Кучетата са живи и здрави.С малкият тренираме за изложбата купих му нов червен повод(видяла си го на снимките по-назад тук).Смело мога да кажа ,че и двамата сме в перфектна форма.Освен това работата ми спори.А аз съм много щастлива и по лични причини... Целувки,красавице!

#1809 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 10:22 PM

точно така Dury, пурина беше, забравих името r) дано поне нея да хареса - утре ще опитам

#1810 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 10:25 PM

слънчице, да точно Лъки имах предвид(явно съм познала че е мъжкар ;)
мнооого е сладък, ама наистина!
абе, всички кучета които видях са най-сладките... като приказката за нашето гардже, само дето е истина ;)

#1811 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2007 - 10:41 PM

bravoS Дури много се радвам за вас super best Значи съм познала за повода victoryVVV направо всичко което казваш е чудесно,нека мила ти го заслужаваш!Да аз съм съгласна с теб Sophiepp,всичи кученца са прекрасни,ето и Лъки като бебче,имай предвид че тези кученца се променят много това им е едно от най-интересните качества,сладко бебче и красиво-прекрасно куче като порасне w)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  6.jpg (152.96K)
    Брой сваляния: 50

User's Signature

Виолета

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93