ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 24 March 2007 - 08:49 PM
"здравейте сладури и сладурки.как сте?
ние с поршко сме добре ,искам да ви питам има ли проблем ,ако яде котешка храна?човека в зоо магазина ми каза,че е същата като кучешката,но по-дребна,а мно интересно ,Порши не иска кучешки гранулки,а котешки :) "
Олинка, отнесох твоето питане към доктор Коко и с негово позволение публикувам отговора на твоят въпрос за котешките гранули и кучетата. wink
"Честита първа пролет и на Вас! На въпроса ви може да се отговори по два начина. Първият е "да" , защото котките са месоядни, а одомашнените кучета всеядни т.е. кучетата могат да ядат котешки гранули. Между другото разликата в двата вида гранули е, че котешките съдържат животински протеин, а кучешките повече растителен. Аз подкрепям този отговор. Вторият отговор естествено е "не" защото котешките гранули са балансирани за котки, а кучешките за кучета. Ето какво мисля аз-ако можете да си позволите да купувате премиум клас предназначен за кучета, категория шпиц е по-добре от котешките. Ако ще купувате по-нисък клас купувайте котешки. Но НИКОГА не хранете котка с кучешки гранули, колкото и дребни да са те . Просто балансът им е крайно неподходящ за котки."
ние с поршко сме добре ,искам да ви питам има ли проблем ,ако яде котешка храна?човека в зоо магазина ми каза,че е същата като кучешката,но по-дребна,а мно интересно ,Порши не иска кучешки гранулки,а котешки :) "
Олинка, отнесох твоето питане към доктор Коко и с негово позволение публикувам отговора на твоят въпрос за котешките гранули и кучетата. wink
"Честита първа пролет и на Вас! На въпроса ви може да се отговори по два начина. Първият е "да" , защото котките са месоядни, а одомашнените кучета всеядни т.е. кучетата могат да ядат котешки гранули. Между другото разликата в двата вида гранули е, че котешките съдържат животински протеин, а кучешките повече растителен. Аз подкрепям този отговор. Вторият отговор естествено е "не" защото котешките гранули са балансирани за котки, а кучешките за кучета. Ето какво мисля аз-ако можете да си позволите да купувате премиум клас предназначен за кучета, категория шпиц е по-добре от котешките. Ако ще купувате по-нисък клас купувайте котешки. Но НИКОГА не хранете котка с кучешки гранули, колкото и дребни да са те . Просто балансът им е крайно неподходящ за котки."
Публикувано: 24 March 2007 - 11:12 PM
Благодаря.
haski,предстоят още 2 изложби до края на месеца в България.
И двете са в град Пловдив (датите са 30 и 31 март) ако имаш възможност иди да погледаш красиви кучета от всякакви породи.
На днешната изложба бяхме само 3 немски шпица:моят Волф, татко му и малкият шпиц Елф на Ивето.
Предполагам, че в Пловдив ще има още малки шпицове и померани-иди да ги видиш ако искаш.
Няма такава красота.
Хубава вечер!
Дури
haski,предстоят още 2 изложби до края на месеца в България.
И двете са в град Пловдив (датите са 30 и 31 март) ако имаш възможност иди да погледаш красиви кучета от всякакви породи.
На днешната изложба бяхме само 3 немски шпица:моят Волф, татко му и малкият шпиц Елф на Ивето.
Предполагам, че в Пловдив ще има още малки шпицове и померани-иди да ги видиш ако искаш.
Няма такава красота.
Хубава вечер!
Дури
Публикувано: 25 March 2007 - 03:38 PM
Бялото ми" цветенце" мирише бели цветчета w)
Прикачени файлове
-
PICT7180.jpg (42.48K)
Брой сваляния: 44
Публикувано: 25 March 2007 - 04:20 PM
ами да ти каза Dury прочетох за котешката храна,найстина Порши повече я харесва ,не иска да яде гранули кучешки,а понякога когато има ориз или друго постно ядене в къщи ,той се мръщи и не иска да яде :( и само гранулите остават като вариант ,а той не ги подушва,последно му купих на педигрипал,не знам кои да му взема,кои да са по-ароматизирани и вкусни за него ?ти кои даваш?
Прикачени файлове
-
jtyjt.JPG (43.06K)
Брой сваляния: 41
Публикувано: 25 March 2007 - 04:26 PM
Здравей Олинка!Как е Порши?
Аз храня моят шпиц с гранулите на Роял Канин или Нутра Нъгетс-супер премиум.
Понякога вземам и на Пурина про-план.
Това е основното с което го храня.
Към гранулата давам и варено пиле(бяло месо),варено яйце,кисело мляко, извара, риба или кучешки пастет, паучове. wink
Аз храня моят шпиц с гранулите на Роял Канин или Нутра Нъгетс-супер премиум.
Понякога вземам и на Пурина про-план.
Това е основното с което го храня.
Към гранулата давам и варено пиле(бяло месо),варено яйце,кисело мляко, извара, риба или кучешки пастет, паучове. wink
Публикувано: 25 March 2007 - 09:05 PM
Благодаря дог.бг за красивите снимки!
Прикачени файлове
-
DSC_0356.jpg (24.84K)
Брой сваляния: 47
Публикувано: 25 March 2007 - 10:00 PM
привет и от нас r)
...по ред причини бяхме възпрепятствани да пишем, но пак сме на линия b)
и ние ще ви "черпим" сега с малко снимки...
...по ред причини бяхме възпрепятствани да пишем, но пак сме на линия b)
и ние ще ви "черпим" сега с малко снимки...
Прикачени файлове
-
_____004.jpg (20.54K)
Брой сваляния: 45
Публикувано: 25 March 2007 - 10:03 PM
b)
Прикачени файлове
-
_____005.jpg (21.62K)
Брой сваляния: 44
Публикувано: 25 March 2007 - 10:04 PM
първата разходка...