Цитат
Мили приятели,сега си размишлявах какво ли бих правила ако ги пусках да си тичат самостоятелно навън моите кучета.. bl) Тоест-АЗ-какво ще правя ?!Ще ходя баавно..И ще люпя семки ли?!Те ще припкат метри напред и ще се надбягват с вятъра ,а аз..?!Да крача мързеливо наоколо наблюдавайки ги?!Каква скука..Каква досада!Съвсем друго си е да яхнем повода и да хукнем като диви кончета през глава,заедно..Докато двукракото,голо качулато куче не изплюе и последният фас от дробовете си.
Позволи ми да не се съглася с това, което написа. Именно разходките са времето и мястото, където кучето и неговия собственик изграждат връзката си, доверието си. Какво правя, докато я разхождам ли? Наслаждавам се на гледката на едно свободно куче, което тича волно и размахва доволно уши. Тогава изпитвам истинско удоволствие от разходката, от времето прекарано с четирикракия приятел. И друго...аз не люпя семки...тичаме заедно, тя гони топки, прескачаме пейки, карам колело с нея. Но е свободна, защото си имаме доверие. Обучена е, знае какво се иска от нея и затова си добро поведение получава наградка, милувка и любимата играчка. Просто е... "Упражнения, Дисциплина, Нежност". Това правим всеки ден от разходките ни. И да, мнооооого рядко е пускана в междублоковото пространство, обикновено ходим 15 мин, за да стигнем до парка. Не можеш да ме убедиш, че куче което е на повод е щастливо. Да, може да е на повод, ако му липсва социализация, агресивно е, не слуша. Но за всички тези неща има вина собственика.
Толкоз. Знам, че мнението ми няма да бъде прието, никак даже, но аз да опитам. Поздрави.