Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#31 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 March 2006 - 06:04 PM

Не нямам такива "наблюдения"- говоря за козината на болонката ми, която гледах до мин.година(почина на 16години);нито сега върху немска овчарка.
Първото му външно обезпаразитяване бе с Фронтлайн -спрей;а понататък съм го мазала и с пипета.
Няма мазно"петно".
Нанася се върху кожата по гръбнака, разделя се козината и се разнася течността по целия гръб на животинчето.
Кучето не се къпе няколко дни.
Може би козината на немския шпиц е по-особена?
Дано се включи сеска тя има малък шпиц и померан и може да каже как е с "мазното петно" в козинката.
И изобщо има ли такова "петно"след обезпаразитяване с "ФРОНТЛАЙН".Поздрав!

#32 Потребителят е офлайн   spi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2006 - 06:31 PM

Вики, ще се оттегля от нета за тази вечер cheers и целувки на твоят Алекс.

#33 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2006 - 07:03 PM

Мазни петна не остават! Ползвала съм и пипетката и флакона за напръскване. Моя ветеринар ми каза, че е по-добре да ползваме пипетките, но на 6 кучета ми излиза по-евтино да се пръскаме. Но като си свършим флакона може би отново ще се върнем на пипетките за по-сигурно. r)
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#34 Потребителят е офлайн   spi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 April 2006 - 07:04 PM

Дълго време, не съм влизала тук, а темата не е мръднала, какво става? Аз бях тръшната от най-отвратителният грип който съм прихващала някога. Не ми бе нито до работа, нито до деца, кучета и т.н. Но вече се изправям на крака. Та да ви споделя, как са при нас нещата. Ветеринарят ме посъветва все пак да взема каишка Kiltix. В момента съжалявам, защото миризмата която се отделя от нея, гони всички от кучето - включително и стопаните му oleeee , едвам я понасям, имам усещането че цялата къща мирише на лекарство. b) Но нали и кърлежите и бълхите са изгонени super best !
Колкото до храната, Айси продължава да не си харесва гранулираните храни - вече три вида смених и резултата е отчайващ, яде ги само когато е много пригладнял или ако ги смеся с истинско пилешко месце и бульон. До скоро!

#35 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2006 - 06:11 PM

spi съжелявам за грипа! Много е лошо в това хубаво време да си болен, а и май е навсякъде. Относно каишката- щом ти е неприятна може да я слагаш на кучо само като излизате на разходки. А дали помага? Ние сме с ФРОНТЛАЙН, но се прибираме с кърлежи. Верно не са забити, а пълзят върху козината. Може би препарата ги отблъсква и не се насмукват,но ме е страх че ще се прехвърлят на моя крак l) . А откакто ми се беше забил кърлеж съм в паника от тези гадове.
А за храната какво да ти кажа, май си е до кучето-някой винаги имат апетит, други не. А и сте се разглезили с пилешко месце и сега ще ви е трудно с гранулките. А и пробвай да го оставиш гладен за известно време, от няма на къде ще прояде. Разбира се, ако можеш да издържиш де, и аз се опитвам да го правя с злоядите си йоркита, но после ми става мъчно и им давам нещо по-интересно l) .С каква марка храни пробвахте?
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   spi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 10:42 AM

Пак се включвам, нашият Айси беше на път няколко дни и ни създаде сериозно безпокойство. Оказа се, че му става лошо от пътуването с кола из републиканската ни мрежа осеяна с ями. Налагаше се да спираме през 10минути и кучето бе много зле, повръщаше постоянно. Реших при следващото ни тръгване да не го храня сутринта, но и това не ни помогна. Има ли хапчета за кучета в такъв случай? Често пътувам из България, а исках да си взимам кучето с мен, няма и на кой да го оставя в къщи. А с този проблем не зная как да реагирам, помогнете ако знаете как! За храната Светле, пробвах Педигрий, уискас и две български марки /не им помня имената/ но всички видове бяха за малки кученца.
Между другото при посещението си в Шумен видях два страхотни шпица среден бял и мини шпиц /малко по-едър от померана/, в Търговище също видях среден бял шпиц с много богата козина, но явно собствениците им не пишат в този форум за съжаление. По пътя си прихванахме и кърлеж, който се заби точно до каишката на кучето. Найстина няма 100% защита от тези гадини.

#37 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 April 2006 - 11:08 AM

Гаденето в кола е страхотен проблем. Моето куче страдаше от това до 15 мес. и мисля, че всички опити да "го привикнем" му подействаха по-зле - само намрази колата. Съветвам те - ако пътуването е наистина неотложно за него -
1.Не храни предната вечер;
2.Преди да потеглите му дай ЦЕРУКАЛ на гладно (не знам колко ти е голямо кучето, виж дозировката за деца и дели поне на 2).
При повечето кучета гаденето минава след пубертета, но има и такива, на които никога не им минава. Надявам се твоето да е от първите. Не го насилвай да го возиш "за негово добро". По-добре да си седи вкъщи като малък и после с кеф да пътува, когато му мине.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   spi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 11:22 AM

Благодаря ти за ценните съвети, кучето ми е на 4месеца и ще проверя колко да му давам, а и е дребно.

#39 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2006 - 05:05 PM

Аз имам същия проблем с повръщането a) . Слава Богу само най-малкото ми кученце не понася пътуването. И аз си ходих до Търговище l) , от където съм родом r) , и разбрах още в началото на пътя ,че ще имаме проблеми n) . И те малките пътуват по три в клетка, и тези които бяха в контейнера на бебето няма да ти кажа на какво заприличаха докато се приберем. После всички ги къпах. Ще почна и аз да и давам от това лекарство. Дано да се справим. Успех и на вас! b)
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2006 - 06:04 PM

Весело посрещане на ВЕЛИКДЕН!
ВКУСНИ КОЗУНАЧЕТА И ЯЙЧИЦА БИЯЧИ!
ПОЗДРАВ!

#41 Потребителят е офлайн   mandich Икона

Публикувано: 27 April 2006 - 11:27 AM

Сега вече знам със сигурност че вместо померан съм си купила среден немски шпиц

Прикачени файлове

#42 Потребителят е офлайн   spi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2006 - 05:22 PM

...И това не е беда! Добре си дошъл при средните и ще се радвам на повече инфо за кучето.

#43 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2006 - 09:24 PM

mandich, наистина разкажи повече. И на мен ще ми е интересно. Кученцето ти е много красиво, така че колкото и да порасне все ще е звезда. l) На мен ми се случи същото като на теб, но моя "померан" израсна до размера на малкия немски шпиц. Всъщност то и в родословието му пишеше ,че е малък немски шпиц, но кой да обърне внимание r) bl) l) . Сега, разбира се, изобщо не съжелявам. Това куче ми донесе късмет и голямо щастие. И между другото страшно прилича на твоя кучо и е в същата краска. b)

Прикачени файлове

User's Signature

#44 Потребителят е офлайн   spi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2006 - 03:29 PM

My Webpage

Айси вече е на 5месеца и е един чаровен палавник.

#45 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2006 - 09:41 PM

Много сладко бяло шпицче! b) Вече прилича на малко мъжле. l) Няма да се разсърдим и на още снимки. b) Поздрави!
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2006 - 10:51 PM

Еха, какво сладурче си имаш!Продължавай да ни разказваш за него!Колкото повече - толкова по-добре.
Поздрав!

#47 Потребителят е офлайн   spi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 May 2006 - 01:53 PM

Здравейте, съжалявам че темата за средния шпиц е с толкова малко почитатели и собственици на куче от тази порода. Имала съм кучета от различни породи, така че трезво мога да определя всичките плюсове и минуси на моят шпиц /възможно е при другите шпицове да не е така/.
Определям го като много енергично куче, винаги готово за игра и е невъзможно да не му обърнеш внимание. Интелигентност - доста висока. Обучение - поддава се лесно и бързо усвоява команди, но е своенравен. Притежава доза отмъстителност /показва го с препикаване на неподходящо място - върху което трябва още да работя/. Добър пазач. Но влязъл вече в къщи гостенин не закача. Няма страх от чужди кучета. Напротив опитва се да покаже надмощие. Което си е проблем като се има в предвид малкия му размер. Май успях да го опиша. Това е Айси.

#48 Потребителят е офлайн   merlin_megic Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 May 2006 - 02:05 PM

Поздрави на Айси.Шпица е особенна ФИЛОСОФИЯ.Никой не може да го накара нищо ако ТОЙ не иска.Е все пак лакомствата вършат чудеса.

#49 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 May 2006 - 02:14 PM

Всичко за лакомството ... защо ли ми е толкова познато ? b)

#50 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2006 - 09:27 PM

За феновете на средните черни дяволчета - малко снимки!

Прикачени файлове

• (504 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни