Публикувано: 31 July 2007 - 07:18 AM
Прочетох някъде из форума оплакванията на един собственик на 2-месечно кученце. То вече знаело командите "седни" и "легни", изпълнявало ги, но само за секунда, след което хуквало да си играе. Та човекът питаше дали да го учи на нови команди или да затвърждават тези?! s)
Аз като гледам моятя Линда - та тя е толкова далече от "легни-стани", че се чудя дали оня юнак е прекалено амбициозен, или ние сме бавноразвиващи се. Даже на "НЕ" не реагира винаги, налага се да прибягвам до "груба сила" - отварям и "човката" и измъквам оттам полата си, която е захапала.
Та въпросът ми е - слушат ли ви вашите кучета? Как стана това във времето?
Нямам намерение, разбира се, да дресирам домашния си любимец да ми носи чехлите, но разглезено и невъзпитано куче е "напаст божия". Опитвам се да я обучавам така, както пише по книжките и го показват по филмчетата, но за моята лудетина всичко е само игра - върти опашка и гледа нещо да гризне, а от възпитанието нищо не вдява - просто не разбира.
Та молбата ми е да споделите опита си, белким влезем в час...
Знам, че има много изписано по темата и го изчетох, но не разбрах как става това във времето, не знам бързам ли или изоставам.