Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#3641 Потребителят е офлайн   haski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 July 2007 - 07:33 PM

Морските снимки са супер!Кора е невероятна! 1super А и Линда е голяма сладурана! w) А да знаете дали има на Обзор хотели в които пускат кучета.Ние в събота ще заминаваме на Обзор и искаме да вземем и Ричи ако не ще трябва да остане на Плевен с баба.Моля ви кажете ми ако знаете някакви хотели.
User's Signature

Качена снимка

#3642 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2007 - 08:29 PM

http://www.journey.b...=115&extra52=on
Линка е от сайта на Royal Canin http://www.sambs.bg/...canin/index.php
Дано ти свърши работа.

#3643 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2007 - 10:50 PM

Евро дог шоу 2007г.!
5 - та група "Шпицове и примитиви"

Прикачени файлове

#3644 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2007 - 10:53 PM

w)

#3645 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2007 - 07:18 AM

Прочетох някъде из форума оплакванията на един собственик на 2-месечно кученце. То вече знаело командите "седни" и "легни", изпълнявало ги, но само за секунда, след което хуквало да си играе. Та човекът питаше дали да го учи на нови команди или да затвърждават тези?! s)
Аз като гледам моятя Линда - та тя е толкова далече от "легни-стани", че се чудя дали оня юнак е прекалено амбициозен, или ние сме бавноразвиващи се. Даже на "НЕ" не реагира винаги, налага се да прибягвам до "груба сила" - отварям и "човката" и измъквам оттам полата си, която е захапала.
Та въпросът ми е - слушат ли ви вашите кучета? Как стана това във времето?
Нямам намерение, разбира се, да дресирам домашния си любимец да ми носи чехлите, но разглезено и невъзпитано куче е "напаст божия". Опитвам се да я обучавам така, както пише по книжките и го показват по филмчетата, но за моята лудетина всичко е само игра - върти опашка и гледа нещо да гризне, а от възпитанието нищо не вдява - просто не разбира.
Та молбата ми е да споделите опита си, белким влезем в час...
Знам, че има много изписано по темата и го изчетох, но не разбрах как става това във времето, не знам бързам ли или изоставам.

#3646 Потребителят е офлайн   haski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2007 - 07:43 AM

И моят Ричи беше така.Изобщо не слушаше а "не" го приемаше като "продължавай".След петмесечна възраст започна да слуша повече макар че беше още с бебешкия си акъл.Най-лошия му навик е че като започне да ми се радва скача и не ме оставя да ходя но иначе другите неща ги разбира и слуша ВЕЧЕ.
User's Signature

Качена снимка

#3647 Потребителят е офлайн   Milko_Ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2007 - 11:53 AM

ллл

#3648 Потребителят е офлайн   Milko_Ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2007 - 12:00 PM

Здравей, Rimela
ще ти споделя нашия опит с дресурата на кученце немски шпиц b)
от съвсем малка /като почнахме да я извеждаме навън/ - носехме по джобовете си бурканче с гранулки - и като се отдалечеше от нас /понеже я пускахме да тича на воля - без каишка/ - отдалечеше ли се - почвахме да тракаме с бурканчето гранулки. Дочула звука на тракащите лакомства - тутакси дотичваше при нас. И досега като я пуснем да тича на воля - тича като изоглавена - обаче през 1-2 секунди се обръща и ни търси с поглед. Ако се отдалечи повечко - достатъчно е само да я извикаме по име - и дотичва обратно.
Вълшебните гранулки ни помогнаха и да я научим на командата СЕДНИ. И тя така твърдо я запамети тая команда, че сега - 2 години по-късно - изпълнява всичко на СЕДНИ. Напр. ако е захапала нещо не разбира какво значи ПУСНИ! Но кажем ли СЕДНИ - веднага пуска захапаното b) Научихме я да скочи на пейка и да седне - пак с гранулките. Научихме я също да се изкачва и спуска по детската пързалка. Това вече без гранулки - само й показахме стълбичките й казахме: Кора, ХОП - и тя вече беше горе b)
Ако й кажеш на Линди седни - нормално е тя да не знае, какво се очаква от нея - леко побутваш с ръка гръбчето й към опашката, за да седне . /много е възможно тя да се обръща да ти близка или гризка ръката b) / След като го направи - даваш й лакомство. И така...много са умни шпицовете - въпроса е, че винаги разбират какво искаш от тях, но невинаги го изпълняват b) Това го пише и по книгите, и по филмчетата, които си гледала. Само че на филмче изглежда много лесно - все едно от раз научават ония филмовите кучета b) малко търпение...това е всичко - успехи и поздрави от нас b)

#3649 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2007 - 12:36 PM

Благодаря на отзовалите се. Аз смятам, че от 2-месечно кутре не може да се иска нищо - то е бебе, примерно на година и нещо. Какво може да разбира? Просто трябва малко да порасне.
А номера с бурканчето гранулки е чудесна идея. И сега успявам да я извадя изпод кревата само като тракна гранулки (аз им викам барабонки) в паничката й - идва в галоп. Така че бурканче в джоба е добро решение, когато паничката не е наблизо.
Явно този, за когото писах, и който "ме тури в мисли" дали не изоставаме в развитието, е от типа на ония, които едно време записваха невръсните си отрочетата на пиано, балет и английски и им отравяха детството. Боже опази!
А преди малко Линда ме шашна, като се опита съвсем насериозно да облае с мутиращия си глас инкасаторката за вода. Впрочем аз съм изцяло на нейна страна - бабката (тя май и недовижда) я нарече коте!

#3650 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2007 - 01:02 PM

http://www.youtube.c...h?v=HhRMazmzcdA

#3651 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2007 - 01:21 PM

:)

#3652 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2007 - 02:06 PM

s) s) s) wink
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#3653 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2007 - 02:43 PM

Благодаря на Dury за съветите. Не смятам, че съм нетърпелива, просто прочетох тук и там хвалби на стопани за суперпослушните им бебоци. А може и да послъгват, кой знае? Аз пробвах и установих, че при нас е още рано за последователно обучение, както си и мислех. Но реших да "сверя часовника", за това попитах какво да очаквам за в бъдеще. Та за сега ще оставя Линда да се радва на живота без съмнителната ми педагогика. Кученцето е толкова добродушно, енергично и любопитно, че не можеш да му се ядосаш, каквато и беля да направи. А и какво толкова може да направи едно пале - да се изпишка на пода! Нищо в сравнение с двуноги, които ти с...т на главата, с извинение. Но това е друга тема.
А на въпроса с изложбите - не отговорих, защото все още не знам, не съм решила. А и това малкото още и на куче не прилича! Просто не си го представям на ринга, всички ще изпопадат от смях. Когато решихме да го вземем от развъдник основната ми мисъл беше да имам здраво кученце и да знам какво куче ще порасне от него - за нищо друго не съм мислила. Аз и на изложби не съм ходила, тази през пролетта ми беше първата. Но съм любопитна да отида отново, ще следя кога ще има пак.
А сега ще се опитам да кача няколко снимки.
№1 - Линда одушва новата си къщичка. Още не е обзаведена.

Прикачени файлове

#3654 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2007 - 02:45 PM

№2 - може ли да гризна вързунката на фотоапарата, докато ме снимаш?

Прикачени файлове

#3655 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2007 - 02:46 PM

№3 - ура, по случай фото-сесията ме качиха на леглото! Ах, кога ще порасна, за да се качвам сама!

Прикачени файлове

#3656 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2007 - 02:47 PM

№4 - какво ли да измисля?

Прикачени файлове

#3657 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2007 - 02:48 PM

№5 - сетих се!

Прикачени файлове

#3658 Потребителят е офлайн   avrora Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 July 2007 - 03:09 PM

Здравейте, много са сладки кученцата на всички. От скоро съм много запалена по тази порода и искам да попитам дали е подходяща за малък апартамент и колко трябва да яде и да се разхожда на ден. Моля Ви отговорете ми.

#3659 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2007 - 03:31 PM

BEER Привет avrora!
Добре дошли във форумите на дог.бг!
Според мен немския шпиц е подходящо куче за отглеждане в градски условия.
Храненето зависи от това на каква възраст вземате кучето - ако е бебе се храни по няколко пъти на ден, малки порцийки храна.
Разходките са като при всички кучета.
По 3 пъти на ден ( сутрин, следобед и привечер или вечер).
Ако намерите време и изчетете дори само тази тема тук вярвам, че ще намерите доста отговори на много ваши, бъдещи въпроси.
Поздравявам ви за интереса към тази уникална порода немския шпиц!
Дури

#3660 Потребителят е офлайн   haski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2007 - 03:35 PM

Ричи на 2 месеца "не знаеше на кой свят се намира" l) .Миличкия само се хлъзгаше по паркета и от дума не разбираше.Каишка му сложихме когато стана на 3 месеца.Не знам дали това е подходащия момент за каишка но ние тогава решихме.Първите дни голямо мъчение но като разбра че не може се предаде.Опитвахме се да го научим да пишка в банята но за него тя беше като дом.Навсякате се изхождаше но не и в банята.Като стана на 5-6 месеца започна понякога да си върши работите в банята.А пък април месец когато тъкмо беше започнал да вдига крак реши че саксията с цветето е идеалното място за препикаване.А от 9 месечен нямаме никакви проблеми.Не ходи по нужди вкъщи.А относно седни,легни,дай лапа и т.н. преди два месеца чак го научих да сяда и то както каза Петик с помоща на гранулки и натискане по дупето.За моят шпиц всичко е игра и за него няма място за обучение.
User's Signature

Качена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема