ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 30 July 2007 - 07:33 PM
Публикувано: 30 July 2007 - 08:29 PM
Линка е от сайта на Royal Canin http://www.sambs.bg/...canin/index.php
Дано ти свърши работа.
Публикувано: 30 July 2007 - 10:50 PM
5 - та група "Шпицове и примитиви"
Прикачени файлове
-
DSC_0040.jpg (27.52K)
Брой сваляния: 51
Публикувано: 31 July 2007 - 07:18 AM
Аз като гледам моятя Линда - та тя е толкова далече от "легни-стани", че се чудя дали оня юнак е прекалено амбициозен, или ние сме бавноразвиващи се. Даже на "НЕ" не реагира винаги, налага се да прибягвам до "груба сила" - отварям и "човката" и измъквам оттам полата си, която е захапала.
Та въпросът ми е - слушат ли ви вашите кучета? Как стана това във времето?
Нямам намерение, разбира се, да дресирам домашния си любимец да ми носи чехлите, но разглезено и невъзпитано куче е "напаст божия". Опитвам се да я обучавам така, както пише по книжките и го показват по филмчетата, но за моята лудетина всичко е само игра - върти опашка и гледа нещо да гризне, а от възпитанието нищо не вдява - просто не разбира.
Та молбата ми е да споделите опита си, белким влезем в час...
Знам, че има много изписано по темата и го изчетох, но не разбрах как става това във времето, не знам бързам ли или изоставам.
Публикувано: 31 July 2007 - 07:43 AM
Публикувано: 31 July 2007 - 12:00 PM
ще ти споделя нашия опит с дресурата на кученце немски шпиц b)
от съвсем малка /като почнахме да я извеждаме навън/ - носехме по джобовете си бурканче с гранулки - и като се отдалечеше от нас /понеже я пускахме да тича на воля - без каишка/ - отдалечеше ли се - почвахме да тракаме с бурканчето гранулки. Дочула звука на тракащите лакомства - тутакси дотичваше при нас. И досега като я пуснем да тича на воля - тича като изоглавена - обаче през 1-2 секунди се обръща и ни търси с поглед. Ако се отдалечи повечко - достатъчно е само да я извикаме по име - и дотичва обратно.
Вълшебните гранулки ни помогнаха и да я научим на командата СЕДНИ. И тя така твърдо я запамети тая команда, че сега - 2 години по-късно - изпълнява всичко на СЕДНИ. Напр. ако е захапала нещо не разбира какво значи ПУСНИ! Но кажем ли СЕДНИ - веднага пуска захапаното b) Научихме я да скочи на пейка и да седне - пак с гранулките. Научихме я също да се изкачва и спуска по детската пързалка. Това вече без гранулки - само й показахме стълбичките й казахме: Кора, ХОП - и тя вече беше горе b)
Ако й кажеш на Линди седни - нормално е тя да не знае, какво се очаква от нея - леко побутваш с ръка гръбчето й към опашката, за да седне . /много е възможно тя да се обръща да ти близка или гризка ръката b) / След като го направи - даваш й лакомство. И така...много са умни шпицовете - въпроса е, че винаги разбират какво искаш от тях, но невинаги го изпълняват b) Това го пише и по книгите, и по филмчетата, които си гледала. Само че на филмче изглежда много лесно - все едно от раз научават ония филмовите кучета b) малко търпение...това е всичко - успехи и поздрави от нас b)
Публикувано: 31 July 2007 - 12:36 PM
А номера с бурканчето гранулки е чудесна идея. И сега успявам да я извадя изпод кревата само като тракна гранулки (аз им викам барабонки) в паничката й - идва в галоп. Така че бурканче в джоба е добро решение, когато паничката не е наблизо.
Явно този, за когото писах, и който "ме тури в мисли" дали не изоставаме в развитието, е от типа на ония, които едно време записваха невръсните си отрочетата на пиано, балет и английски и им отравяха детството. Боже опази!
А преди малко Линда ме шашна, като се опита съвсем насериозно да облае с мутиращия си глас инкасаторката за вода. Впрочем аз съм изцяло на нейна страна - бабката (тя май и недовижда) я нарече коте!
Публикувано: 31 July 2007 - 02:43 PM
А на въпроса с изложбите - не отговорих, защото все още не знам, не съм решила. А и това малкото още и на куче не прилича! Просто не си го представям на ринга, всички ще изпопадат от смях. Когато решихме да го вземем от развъдник основната ми мисъл беше да имам здраво кученце и да знам какво куче ще порасне от него - за нищо друго не съм мислила. Аз и на изложби не съм ходила, тази през пролетта ми беше първата. Но съм любопитна да отида отново, ще следя кога ще има пак.
А сега ще се опитам да кача няколко снимки.
№1 - Линда одушва новата си къщичка. Още не е обзаведена.
Прикачени файлове
-
100_0006.jpg (47.8K)
Брой сваляния: 78
Публикувано: 31 July 2007 - 02:45 PM
Прикачени файлове
-
100_0012.jpg (40.52K)
Брой сваляния: 76
Публикувано: 31 July 2007 - 02:46 PM
Прикачени файлове
-
100_0014a.jpg (28.72K)
Публикувано: 31 July 2007 - 02:47 PM
Прикачени файлове
-
100_0018b.jpg (58.11K)
Публикувано: 31 July 2007 - 02:48 PM
Прикачени файлове
-
100_0019.jpg (66.85K)
Брой сваляния: 79
Публикувано: 31 July 2007 - 03:31 PM
Добре дошли във форумите на дог.бг!
Според мен немския шпиц е подходящо куче за отглеждане в градски условия.
Храненето зависи от това на каква възраст вземате кучето - ако е бебе се храни по няколко пъти на ден, малки порцийки храна.
Разходките са като при всички кучета.
По 3 пъти на ден ( сутрин, следобед и привечер или вечер).
Ако намерите време и изчетете дори само тази тема тук вярвам, че ще намерите доста отговори на много ваши, бъдещи въпроси.
Поздравявам ви за интереса към тази уникална порода немския шпиц!
Дури
Публикувано: 31 July 2007 - 03:35 PM