ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 10 October 2007 - 02:15 PM
Привет марея.
А..какво ще рече "сайт за среден шпиц"?
Ако ме улесните какво точно търсите ще опитам да ви помогна.
Развъдници ли търсите?
Форум където пишат стопани със средни шпицове ли?
Освен този форум тук в сайта дог.бг. не зная за друг български сайт само за среден шпиц.
Иначе ето ви линк към руския форум на стопаните на немски шпицове:
http://www.spitz-club.ru/
Но пък съм попадала на немски форум с тема само за тази порода.
Моля ви уточнете за да се пробвам да ви бъда и аз полезна.
Поздрав: дури
Развъдници ли търсите?
Освен този форум тук в сайта дог.бг. не зная за друг български сайт само за среден шпиц.
Иначе ето ви линк към руския форум на стопаните на немски шпицове:
http://www.spitz-club.ru/
Но пък съм попадала на немски форум с тема само за тази порода.
Поздрав: дури
Публикувано: 10 October 2007 - 02:28 PM
Цитат
Привет марея.
Развъдници ли търсите?
Освен този форум тук в сайта дог.бг. не зная за друг сайт само за среден шпиц.
Но пък съм попадала на немски форум с тема за тази порода.
Поздрав: дури.извинявай трябваше да се уточня,трябва ми сайт с информация за средния шпиц -характеристики и т.н,понеже аз имам среден шпиц исках да разбера повече за тези сладури.
Развъдници ли търсите?
Освен този форум тук в сайта дог.бг. не зная за друг сайт само за среден шпиц.
Но пък съм попадала на немски форум с тема за тази порода.
Поздрав: дури.извинявай трябваше да се уточня,трябва ми сайт с информация за средния шпиц -характеристики и т.н,понеже аз имам среден шпиц исках да разбера повече за тези сладури.
Публикувано: 10 October 2007 - 02:32 PM
БИНГО!
Попаднали сте на правилното място.
На първа страница на тази тема тук има стандарта на породата на 5 те разновидности вкл. среден шпиц.
Височината, особеностите, темперамента
( тоест характеристики за средния шпиц).
В самата тема има полезна информация конкретно за мителшпица.
Ако имате конкретен въпрос ще опитам да потърся отговора.
А ако не зная нещо пак ще ви кажа.
В крайна сметка не съм енциклопедия, а най - обикновен шпиц - фен.
Поздрави: дури
Попаднали сте на правилното място.
На първа страница на тази тема тук има стандарта на породата на 5 те разновидности вкл. среден шпиц.
Височината, особеностите, темперамента
( тоест характеристики за средния шпиц).
В самата тема има полезна информация конкретно за мителшпица.
Ако имате конкретен въпрос ще опитам да потърся отговора.
А ако не зная нещо пак ще ви кажа.
В крайна сметка не съм енциклопедия, а най - обикновен шпиц - фен.
Поздрави: дури
Публикувано: 10 October 2007 - 04:35 PM
Е, наистина не се смятам за " самоходна енциклопедия".
Всички се учим, бавно, постепенно..
Има доста неща, които не зная и не бива да се очаква от любител на породата като мен с шпиц на годинка да знае всичко.
Всички тънкости, тайни, важни моменти предстоят да бъдат научени някога..
Стига да има желание, интерес, любознателност човек се научава.
И продължава да се учи ..докато е жив.
В момента в който някой реши, че " знае всичко" спира да се развива.
;)
Поздрави :дури
Всички се учим, бавно, постепенно..
Има доста неща, които не зная и не бива да се очаква от любител на породата като мен с шпиц на годинка да знае всичко.
Всички тънкости, тайни, важни моменти предстоят да бъдат научени някога..
Стига да има желание, интерес, любознателност човек се научава.
И продължава да се учи ..докато е жив.
В момента в който някой реши, че " знае всичко" спира да се развива.
;)
Поздрави :дури
Публикувано: 10 October 2007 - 05:02 PM
Здравейте! :blink:
Не бях писала скоро тук, но се появи проблем при нас с Арес. Той не желае да яде гранулирана кучешка храна. Купувах му Роял Канин и още две марки но не ги иска. Харесва му да яде готвено ядене. Този факт ме притеснява тъй като знам, че за него тази храна е най- добра, тъй като съдържа всичко, от което той се нуждае.
Моля всеки, който може да има становище по този въпрос да ми пише! :blink:
Благодаря предварително!
Не бях писала скоро тук, но се появи проблем при нас с Арес. Той не желае да яде гранулирана кучешка храна. Купувах му Роял Канин и още две марки но не ги иска. Харесва му да яде готвено ядене. Този факт ме притеснява тъй като знам, че за него тази храна е най- добра, тъй като съдържа всичко, от което той се нуждае.
Моля всеки, който може да има становище по този въпрос да ми пише! :blink:
Благодаря предварително!
Публикувано: 10 October 2007 - 06:52 PM
Мила Дури,
Благодаря, че ми отговори толкова бързо.
Арес дойде при нас на 7 месеца и предишните му собственици казаха, че яде всичко. Като дойде при нас започнах да му купувам гранула от Роял Канин, Проплан и пр(всичко което е хубаво). Купувах му по 300 гр. но той почти нищо не ядеше. Вчера му купихме шийки и ги сварихме, като взехче и много хубави комбинирани витами, които да му добавяме в храната. Но Дури, смятам, че най- правилното е той да се храни с гранула. Не знам дали съм права, но очаквам с нетърпение отговора ти.
Благодаря ти много! :blink:
Арес дойде при нас на 7 месеца и предишните му собственици казаха, че яде всичко. Като дойде при нас започнах да му купувам гранула от Роял Канин, Проплан и пр(всичко което е хубаво). Купувах му по 300 гр. но той почти нищо не ядеше. Вчера му купихме шийки и ги сварихме, като взехче и много хубави комбинирани витами, които да му добавяме в храната. Но Дури, смятам, че най- правилното е той да се храни с гранула. Не знам дали съм права, но очаквам с нетърпение отговора ти.
Публикувано: 10 October 2007 - 06:58 PM
Цитат
Мила Дури,
Tova sa izmislici.Suhata hrana e za kucheta na koito stopanite im vse nyamat vreme. :-

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 10 October 2007 - 07:01 PM
Привет отново.
Ами честно казано..наистина е най- добре да си храните кученцето основно с гранулка ( качествена ).
Явно Арес е хранен от мъниче с какво ли не
( може би греша, но оставам с такова впечатление от постинга ви).
Много добре правите като опитвате да го приучите да яде гранула.
Какво бих направила аз на ваше място..
Бих била упорита.
Бих опитала разни варианти за да го свикна да яде основно гранулка като му предлагам само такава храна.
Не зная дали сте склонни да опитате известно време да му давате само гранула.
Да речем седмица - две само това.
Сложете му паничката на мястото за хранене и ако не прояви интерес до 5 - 10 минутки вдигнете я.
По - късно в другия му час за хранене отново му я предложете..
Предполагам, че поради това, че не е гледан преди с гранула затова с неохота я яде.
Но той е малък само на 7 месеца и не е късно да бъде приучен да яде това, което вие смятате за добро.
Какво мислите за това, което току - що ви написах..
:blink:
Ами честно казано..наистина е най- добре да си храните кученцето основно с гранулка ( качествена ).
Явно Арес е хранен от мъниче с какво ли не
( може би греша, но оставам с такова впечатление от постинга ви).
Много добре правите като опитвате да го приучите да яде гранула.
Какво бих направила аз на ваше място..
Бих била упорита.
Бих опитала разни варианти за да го свикна да яде основно гранулка като му предлагам само такава храна.
Не зная дали сте склонни да опитате известно време да му давате само гранула.
Да речем седмица - две само това.
Сложете му паничката на мястото за хранене и ако не прояви интерес до 5 - 10 минутки вдигнете я.
По - късно в другия му час за хранене отново му я предложете..
Предполагам, че поради това, че не е гледан преди с гранула затова с неохота я яде.
Но той е малък само на 7 месеца и не е късно да бъде приучен да яде това, което вие смятате за добро.
Какво мислите за това, което току - що ви написах..
:blink:
Публикувано: 10 October 2007 - 07:07 PM
Дури,
Аз съм абсолютно съгласна с теб. Държа да гледам кучето си по възможно най- добрия начин (който мога да си позволя разбира се). Също така смятам, че аз не мога да му усигуря това, което може да му даде една качествена храна, камо ли пък тези пилешки шийки и за това смятам да не се отказвам. Но сега се сетих, че има нещо интересно във всичко това- той убожава гранулата на котарака ми. Чочко яде основно Уискас и Роял Канин, като пъравата е предпочитана и Арес много я харесва. С нея го поощрявам в обучението и когато е изпълнил някой моя команда.
Благодаря ти отново и очаквам с нетърпение мнението ти :wub:
Аз съм абсолютно съгласна с теб. Държа да гледам кучето си по възможно най- добрия начин (който мога да си позволя разбира се). Също така смятам, че аз не мога да му усигуря това, което може да му даде една качествена храна, камо ли пък тези пилешки шийки и за това смятам да не се отказвам. Но сега се сетих, че има нещо интересно във всичко това- той убожава гранулата на котарака ми. Чочко яде основно Уискас и Роял Канин, като пъравата е предпочитана и Арес много я харесва. С нея го поощрявам в обучението и когато е изпълнил някой моя команда.
Благодаря ти отново и очаквам с нетърпение мнението ти :wub: