ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 18 October 2007 - 11:43 AM
Публикувано: 18 October 2007 - 12:45 PM
Цитат
само дето не се знае кой кого разхожда ;D ;D :P
Публикувано: 18 October 2007 - 01:25 PM
Как сте в този чуден есенен ден?
Ние след малко изчезваме на 2 - ра разходка.
Мисля си тия дни защо ли някои котки реагират така на шпица..
И се чудя дали е възможно да го вземат за "някаква странна котка" един вид "конкуренция" и затова така да фучат.
Чисто теоретично дали е възможно..?
Хубав и усмихнат ден ви пожелавам: дури :blink:
Публикувано: 18 October 2007 - 01:41 PM
Цитат
Цитат
само дето не се знае кой кого разхожда ;D ;D :P
Публикувано: 18 October 2007 - 01:46 PM
Моника вие в кой квартал сте?
Тук при нас ( в Изток) няма много улични кучета.
При нас напоследак има много незнам какво да правя вече една жена с куче ги доведе и незнам как пуска кучето си да играе с тях? :- Аз лично гледам да ги избягвам,защото незнам дали имат ваксини и други неща!
Публикувано: 18 October 2007 - 01:47 PM
Публикувано: 18 October 2007 - 03:53 PM
Прикачени файлове
-
PICT4528.jpg (66.35K)
Брой сваляния: 80 -
PICT4507.jpg (77.93K)
Брой сваляния: 77 -
PICT4583.jpg (69.51K)
Брой сваляния: 80 -
PICT4586.jpg (70.81K)
Брой сваляния: 82
Публикувано: 18 October 2007 - 04:18 PM
радвам се, че виждам толкова красиви представители на породата.А и честно да ви кажа, като гледам не виждам толкова красиви кучета като нашите. Те просто са царствени. Според мен де.
Днес имам повод да се похваля, тъй като спечелих битка от войната, която водя с Арес. Днес той яде суха храна. За нас това е просто постижение. Искрено се надявам да продължава да я яде, защото знам колко е важно за него.
Това е за сега от мен :blink:
Поздрави Ива и Арес
Публикувано: 18 October 2007 - 04:27 PM
сетих се да те питам нещо за Арес. Той е вече на 8 месеца, на 14.10 ги направи, и е вече 10 кг., исках да те питам дали това е нормално. Като ги гледам с Фолфиньо са абсолютно еднакви и не мисля, че трябва да имам някакво притеснение относно породата, в смисъл, че не е някакво мелезче, но все пак. Той има само едно много светло кафяво петно на гърба, но до колкото прочетох има и други шпицове с подобни дребни "отклонения".
Благодаря ти предварително :wub:
Целувки :wub:
Ива и Арес!
Публикувано: 18 October 2007 - 04:38 PM
Браво на Арес че е проял и гранулка.
Гранулираната храна е най- удобна за нас стопаните.
Защото съдържа хранителни вещества и не изисква чистене, варене, охлаждане за да бъде консумирана.
Най - доброто хранене според мен е съчетаването на суха с "влажна" храна.
Коя марка гранула му се е усладила на Арес?
За килограмите до колкото зная за среден шпиц 10- 11 кг. си е нормално.
Моя шпиц на годинка и няколко месеца е точно 10 кг.
Сега до колко се доближава Арес до стандарта на мителшпица може да каже САМО съдия. ;)
Ако нямате родословие, но искате да проверите тези неща как стоят и до колко се вписва кученцето в породата може да го заведете на експертна оценка на някоя изложба.
За експертната оценка в темата "Сибирско хъски" е писано какво е и що е.
Другия месец в София (18.11.) ще има есенна специалка на Клуба за Северни Кучета, който иска може да дойде и да представи кучето за експертна оценка пред съдията.
При белите мителшпицове по стандарт се търси изцяло бяла космена покривка из стандарта :
"БЯЛ: Козината трябва да е чисто бяло, без следи от жълто (най-вече), което се случва често, особено на ушите."
Но ако кучето като цяло е добре сложено и тн. съдията преценя какво да опише в оценителния лист и дали да бъде снизходителен или не към леки нюанси в жълтеещо ( бисквитено бяло) край ушите.
Като цяло белия среден шпиц трябва да е изцяло бял.
При моя шпиц има леко оцветяване в бисквитено зад ушичките предполагам, че се дължи на това, че основно го храня с варено пиле..Като бебе и пупи го нямаше.
Най- трудния цвят при немския шпиц бил именно белия.
Това съм чела из интернет сайтовете на развъдниците.
Поздрави: дури :)