ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 25 October 2007 - 01:19 PM
Тъй като до момента съм отглеждала само големи кучета, които са невероятно интелигентни и незнам какво да очаквам от малките породи. Ако взема шпиц, което е много вероятно- ще се запозная с характера му от близо - и тогава чак ще мога да оценя всичките му качества. Но разбери ме, преди да се запозная с породата, аз видях това малко съкровище- тази малка топка козина - и това ме впечатли. Сега, когато чета все повече информация и задълбочено проучвам породата се впечатлявам от много други неща.До момента от форумците тук чета все прекрасни думи за Шпица - като характер, поведение, отношение и т.н... Надявам се, че не си останала лоши впечатления, просто споделям....
Поздрави на всичките ти малки и по-големи любимци...
Публикувано: 25 October 2007 - 03:09 PM
Бебе шпиц( иконка със сърчица) ръцете ми се разтрепераха като я зърнах в другата тема малката снежна принцеса.. :wub:
На колко е тази кучешка красота..
Разказвай, пиши, снимкай я..
Молим тее( иконка молеща се)..
дури :wub:
Публикувано: 25 October 2007 - 03:14 PM
родена е на 11 септември!!!аз и направих снимки с телефона и то почти на тъмно но ще взема апарат и тогавааааа
пък и няма как да ги кача и ги пратих като ММС и ги качиха
нали е красавица!!!!
много я обичам това е най-неверочтното същество на света!!!!
Публикувано: 25 October 2007 - 03:18 PM
Не е нужно да живеете с шпиц за да узнаете що за порода, темперамент и поведение притежава.
Достатъчно е да прочетете какъв е немския шпиц "отвътре" за да придобиеете представа за породата.
По интересното е какво се крие под "топката козина".
Не напразно немските шпицове са любимата порода на крале, известни личности, хора на изкуството.
Наричат немския шпиц" кучето на Моцарт"..
Помня, че когато видях наживо бебе шпиц
( също като вас в аквариума на зоомагазин) се впечатлих от очарователния му, сладък вид, но най - вече от жизнеността, "слънчевостта" която излъчваше животинчето.
Когато след време взех шпиц тоталното "влюбване" в породата се появи след като започнах да разкривам темперамента, характера за които бях чела преди това - в малкото бяло, припкащо създание..
Но наистина ,съвсем чистосърдечно ви споделям, абсолютно никога за мен немския среден шпиц не е бил просто топка, мека козина..
Нито преди да си взема шпиц, нито след това.
Никак не се сърдя, напротив радвам се, че ми давате възможност да си говоря тук с всички вас за тях- немските шпицове.
За което съм безкрайно благодарна..
;)
дури
Публикувано: 25 October 2007 - 03:18 PM
Прикачени файлове
-
IMG225.JPG (15.14K)
Брой сваляния: 68
Публикувано: 25 October 2007 - 03:24 PM
Ръцете ми продължават да треперят като ти пиша..
Представям си я.. наживо каква е..
Сега най- важното нещо на света е да я пазиш..
Не я извеждай навън преди да навърши 3 месеца и преди да има 3 те ваксини.
Две седмици след 3 -тата ваксина можете да превземете, дай Боже да са снежни, полянките навън..
Прегръщам ви нежно и моля да целунеш по красивото, бяло челце малкото ти кучешко момиченце.
Ваша: дури
Публикувано: 25 October 2007 - 03:28 PM
наистина много се вълнувам и ако не сте вие няма на кого толкова да дрънкам за моята красавица! месри и за инфото-аз съм като орлица над нея да не и стане нещо да не се удари, а тя... вилнее на воля и присвои цялата къща та се налага на котарака ми да спи в мифката ;D
наистина е чудо това малко и много характерно същетсвенце :wub:
след малко ще я нацелувам като се прибера! няма търпение!! сега е с "татко си"
и той така я глези и и се радва....
Публикувано: 25 October 2007 - 03:50 PM
ТЯ Е НЕВЕРОЯТНА И МНОГО СЛАДКА, И КРАСИВА :wub:
Искрено се радвам за теб и съм щастлива заедно с теб, тъй като и аз наскоро, преди около 2 весеца изживях това, което ти изживяваш в момента, въпреки, че Арес беше на 7 месеца. Ще установиш какво е да имаш до себе си немиски среден шпиц. Имам възможност да наблюдавам и други породи, но трябва да ти кажа, че ние сме щастливци да имаме до себе си тези уникални същества.
Целувам ви и ви прегръщам силно :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:
Ива и Арес
Публикувано: 25 October 2007 - 04:01 PM
Прикачени файлове
-
DSC00332.JPG (352.17K)
Брой сваляния: 13 -
DSC00332.JPG_thumb (52.52K)
Брой сваляния: 13
Публикувано: 25 October 2007 - 09:00 PM
първо искам да се извиня за това, което ще напиша. Но според мен трябва да пускаш Айс да тича и сам. Сама ще се убедиш колко много слушат стопаните си и не се отделят много. Чудесна работа вършат лакомствата. Ние убожаваме шоколадовите кокалчета на Педигри.
Поздрави Ива и Арес :wub:
Публикувано: 25 October 2007 - 09:41 PM