ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 25 October 2007 - 10:35 PM
за всички от нас :wub:
Прикачени файлове
-
PICT4705.jpg (47.87K)
Брой сваляния: 157 -
PICT4709.jpg (23K)
Брой сваляния: 103
Публикувано: 25 October 2007 - 11:04 PM
Прикачени файлове
-
DSC00912.jpg (141.33K)
Брой сваляния: 12 -
DSC00912.jpg_thumb (55.47K)
Брой сваляния: 14 -
DSC00913.jpg (121.77K)
Брой сваляния: 12 -
DSC00913.jpg_thumb (48.38K)
Брой сваляния: 13
Публикувано: 26 October 2007 - 08:36 AM
Прикачени файлове
-
roni i rita.JPG (96.86K)
Брой сваляния: 20 -
roni i rita.JPG_thumb (75.16K)
Брой сваляния: 15
Публикувано: 26 October 2007 - 12:41 PM
Развъдници в София няма.
Доколкото зная аз към момента има само един легитимен развъдник
на породата немски шпиц- среден ( бял ) в гр.Ботевград собственик на Христо Кънчев.
Мога да ви дам гсм- номера му на лични съобщения да го попитате дали предлага кученца в момента или кога очаква кучило.
Разбира се ако искате можете да си внесете от чужбина среден шпиц..Ще е хубаво да се внесе нова кръв.Но вие си преценяте.
Може ли да ви попитам от чисто любопитство защо се решихте да вземате мителшпиц?
На колко е овчарката ви, къде живее..?
Поздрави :дури
Публикувано: 26 October 2007 - 02:48 PM
Пускам Ви малко лоша снимка на моите сегашни любимци...
Прикачени файлове
-
DSC00044.JPG (52.7K)
Брой сваляния: 14 -
DSC00044.JPG_thumb (83.87K)
Брой сваляния: 19
Публикувано: 26 October 2007 - 03:04 PM
Много добре правите като не бързате, а първо старателно проучвате нещата и особеностите на породата.
Казвате, че сте в момента под наем сега ще опитам да ви нахвърлям няколко подробности около това какъв е мителшпица за да добиете някаква по- реална представа.
Тази порода кучета са:
-енергични, жизнени, нуждаят се от чести разходки
( 2-3 пъти на ден);
-когато израсте козината им при линеето пада много козина навсякъде;
-ако кучето бъде оставено в "необезопасено" помещение дълги часове само е в състояние да изгризе ..
каквот му попадне пред очите
( това е възможно да продължи и след израстването на кучето, моя шпиц и досега се изкушава да гризе краища на столове, одеала, да ми краде блузки и бельо) впрочем това е типично за повечето млади, подрастващи кучета от всички породи - да вършеят из дома от скука при неизразходена енергия,
в случая моя шпиц го прави защото намира за по- очарователни и интересни от неговите играчки и кокали за гризане моите вещи..;
-мителшпица е куче алармаджия, лаят често, породата е такава
( немски шпиц) така е селектирана да обажда при всеки подозрителен шум;
-особняци са не се подчиняват лесно, независими са
( доколото зная повечето северни породи са така - свободни души, обичащи да се реят волно), не обичат грубости или рязко отношение ( това ги подтиска);
Това са най- общо казано недостатъците на породата.
За качествата им мога да говоря в друг постинг стига да има интерес.
Ако имате някакъв конкретен въпрос ще се радвам да опитам да ви помогна стига да зная отговора..
Ако имате желание разкажете какъв
"тип характер и поведение" най - ви инпонира в едно куче за да опитам да си представя донякъде дали шпица е вашата порода.
Поздрави :дури
Публикувано: 26 October 2007 - 03:23 PM
Много ще се влиая от характера на немската овчарка, с който съм свикнала, но все пак ще опитам...
За мен е важно кучето до мен да е интелигентно ( доколкото разбрах мител-а е такъв). Да ме разбира какво му казвам и да го прави. Необичам 'умрелите' животинки, много е важно да има живот в него, да се радва, да дивее. Нямам проблем с дивеенето (вече съм тренира от котката)... Притесняваме, че мител-а има нужда от много разходки, за съжаление съм доста заета през деня и няма да мога да му отделям необходимото за него време, въпреки че си мисля че то ще свикне, все пак всяко куче обича разходките, но и не всяко куче е разхождано толкова, колкото иска. Също ми се иска да е чисто, самото то да си има определена хигиена,къде да пишка и т.н.. то е както го научиш, но все пак си има и 'нехигиенични' :( породи .... не съм много голям егоист и ми се иска и кучето да се чувства добре при мен
Публикувано: 26 October 2007 - 03:24 PM
Моника, казах ли ти, че е готино да тича. Относно цапането, дори да го измиеш само с вода пак има ефект. Но вчера в зоомагазина питах за сух шампоан и понеже писах веднъж, че собствениците са много ковпетентни/по мое мнение/ ми препоръчаха сух шампоан-спрей с талк в него. На нашата поляна един самоед само с това го почистват и е бял на пуканка, така че и аз смятам да започна да го ползвам. Струва около 13 лв., и е доста ефикасен. Въобще не се притеснявай от мръсното. Арес вчера така копа, че не можеше да ходи, толкова му бяха разперени ноктите от кал, но като го изкъпах не личеше, след това изресахме трънчетата дето се лепян и накрая един сешояр, и готово.
Това е за сега от мен. Оставям ви, тъй като за пореден път тапетите в хола са наръфани и трябва да измисля нещо да оправя поразията ;D
Целувки на всички: Ива и Арес/гризача на тапети, обувки, чорапи, женско бельо и т.н/ ;D ;D ;D :wub:
Публикувано: 26 October 2007 - 03:44 PM
Разсмя ме от сърце с този пасаж
"гризача на тапети, обувки, чорапи, женско бельо ".
Козината на немския шпиц дори да не бъде умита след разходка има интересната особеност да се самопочиства.
Но няма как да въведем и оставим в апартамента едно кално кученце в очакване козината му да изсъхне и то да се изтръска от калта, пясъка и мръсотията..
Най- големия "враг" навън на немския шпиц са бодлите, "таралежчетата" и лепливите тревички.
Тях се налага мануално да почистваме като внимаваме да не оскубем кучето.
Целувки: дури :P
Публикувано: 26 October 2007 - 04:00 PM
Немския шпиц е една от най - интелигентните породи кучета.
Почти на мига разбират за какво става дума, стига да му бъде показано както трябва- ясно, простичко и конкретно..
Схватливи, наблюдателни, аналитични и..свободни по дух.
Мотивацията да бъде изпълнена дадена команда не е като при нок.
В това отношение се различават коренно от нок.
На шпица трябва..да му е интересно, занимателно за да откликне на дадена команда.
Те са кучета - артисти, циркаджии обичат предизвикателствата, най- не им допада рутинното повторение на дадена команда, отегчават се.
Например вие сте го научили да ходи редом, но дали на 101 вия път ще се подчини е задача с неизвестно..
Ключа, тайната е - да му е интересно, приятно, занимателно.
Ако го оставяте дълги часове у вас е възможно да започне да вие от самота( да смущава съседите ви), да се нахвърли върху покъщнината ви за да изразходи енергията си..
Домашния ред, който вие ще въведете шпица ще спазва.
Бързо се научават къде и какво е позволено, стига да им е показано адекватно.
Също като самоед обичат да са край стопанина си.
Не понасят добре дългите часове самота.
Веселяк е мителшпица и дори когато му се скарате той ще се затича към вас прилагайки ви най- убийствената тактика на северняците:
шпиц усмивката..
Смели са, обичливи, дълголетни, лесно се подържат в добър външен вид общо взето това се сещам да ви кажа за мителшпицовете.
;)
Публикувано: 26 October 2007 - 05:57 PM
След всяка разходка Арес моментално е телепортиран в банята, а за ресането ползвам двуредно гребло с въртящи се зъбци и греден двустранен, като от едната страна е по- рядък, а от другата по- ситен. Не обича особено да бъде решен, но няма избор. Залъгваме се с бисквитки, от любимите много ясно ;D
Но от няколко дни започна да копае дупки и това не е много добре, тъй като се пребираме на прасета и повече той. Ще видим дали ще мога да го отуча да копае. Лошото е, че всички кучета от поляната копаят и той гледа от тях.
Но в общи линии при нас винаги е весело ;D ;D ;D :wub:
Ива и Арес :wub:
Публикувано: 26 October 2007 - 07:45 PM
Лека вечер!
Ива и Арес :wub:
Публикувано: 26 October 2007 - 08:35 PM
Той рядко го прави, но понякога си намира нещо в тревата и почва да се търкаля по гръб в него многократно..
А аз му се радвам.
Винаги мога да го измия след това, нали..
Поздрави: дури ;)