ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 28 October 2007 - 05:24 PM
От една седмица започнах да му давам на ден по 1 таблетка на
"Canina" Fell O.K. за козинка.
Я!Заваля дъжд!
След малко навличам дъждобрана и ..ще играем етюда
"мокър шпиц от дъжд не се боии" ;D
Хубава неделна вечер за всички! :wub:
Публикувано: 28 October 2007 - 05:35 PM
Публикувано: 28 October 2007 - 05:40 PM
коментирам личния си опит и това, което зная от развъдчици на мителшпиц, с които подържам кореспонденция.
Но щом казваш, че твоя шпиц е зиморничав и не обича дъждовно време значи е така..
Ти си познаваш шпица най - добре, нали.
Не е типично за немския шпиц да не обича да се разхожда в студено, дъждовно или снежно време.
Усмивки за всички от нас! :blink:
Публикувано: 28 October 2007 - 06:37 PM
Прикачени файлове
-
DSC00333.JPG (385.55K)
Брой сваляния: 14 -
DSC00333.JPG_thumb (69.48K)
Брой сваляния: 12 -
DSC00334.JPG (365.32K)
DSC00334.JPG_thumb (61.86K)
Брой сваляния: 10 -
DSC00336.JPG (325.34K)
Брой сваляния: 10 -
DSC00336.JPG_thumb (52.03K)
Брой сваляния: 11 -
DSC00917.JPG (288.8K)
DSC00917.JPG_thumb (91.32K)
Брой сваляния: 10
Публикувано: 28 October 2007 - 07:18 PM
Айй че хубави снимкиии.. така харесвам Банкя..
чистия въздух..атмосферата там..заблазявам ви, че сте си направили такава чудно хубава, извънградска разходка!
А снимките предават хубавото ви настроение и заразяват и нас.
Аз току - що се прибрах с шпица от разходка.
Ако може цяла нощ ще си се разхожда под дъжда нашия, това обаче не важи за стопанката му..
Подгизнах, окалях се до уши и ми замръзнаха ръцете и нослето -
а нашия - щастлив! ;D
Дърпа напред през мокротевицата и треволяците и щрапа из тях ентусиазиран и засмян до ушички..
Мдам.
Поздрави : дури :wub:
Публикувано: 28 October 2007 - 08:00 PM
зя мен няма нищо по прекрасно от това да бъде някъде с моя мечо. Точно това си мислех днес, седейки под дъжда. Не знам колко би ме разбарала ти или някой друг, но това същество невероятно много ме промени и ми дава страшно много положителна енергия и емоции, дори и чист въздух. Не бих могла да отговоря на въпроса, на колко разходки съм ходила преди да вземем Арес, защото май трябва да отговора с николоко. Та за това щастието ми е неизмеримо. И пожелавам на всички ви да се чивствате поне така, както аз.
Целувки на мистър шпицоне Волфиньо и до скоро :wub:
И да не ме забравиш за изложбата. Ако не пусна Арес поне искам да дойда да гледам, ако не те притесни това разбира се. :blink: А и какъв по- добър повод да се запознаем
ЧАо :wub:
Прикачени файлове
-
DSC00927.JPG (219.07K)
DSC00927.JPG_thumb (75.49K)
Брой сваляния: 14
Публикувано: 28 October 2007 - 08:13 PM
Немския шпиц е необикновена порода не само заради екстериора, външната красота, елегантност, а заради бялата си душичка, заради характера , поведението, излъчването на едно куче немски мителшпиц..
В състояние е "да ти извади душата с памук"..
Радостта, енергията, жизнеността, която струи от мителшпица, когато е навън със стопаните си е незабравима гледка.
..
Иве твоя красавец хърка ли като спи?
Волф е банцинг почти всяка вечер хърка почти като някой мопс или булдог. ;D
Интересно ми е и друго да питам:
как се глезят шпицовете ви?
Например Волф е циркаджия, обича да се сгушва като легна правейки почти кълбо под мишницата ми, като го чеша по коремчето или гушката буквално се разчеква от сладко пъшкане и дори си чекне езика.
Не съм чувала или виждала куче преди това - да пъхти от кеф като го чешат..
Разкажете какви са вашите шпицове, как се глезите.. :P
За изложбата все още се очаква инфо - къде ще е мястото й.
Знае се само съдията и че ще е в София.
На изложба..аз съм доста разсеяна..дано не ти доскучее с мен..
Иначе много ще се радвам да се запознаем. :wub:
Публикувано: 28 October 2007 - 08:20 PM
А относно глезенето. Той не обича да ляга при нас. Обикновено ляга в краката ни, а след това спи до леглото или до вратата. Но иначе много обича да го галя по коремчето и дори като се доближа до него, той веднага се обръща по кръб и вдига краката. Много играе в къщи. След като е играл на вън си доиграва и у нас. Много обича да ни хапка по ръцете. Аз не давам, но приятеля ми му разрешава и по някога от радост или самозабрава стиска по- силно, но по принцип всичко е в рамките на нормалното. Истината е, че той постоянно търси вниманието ни. Най- силно се разбира какво чувства, когато е бил сам и се приберем. Няма да ти казвам каква радост е. Скача на задните крака само и дори не мога да се събуя от него. :blink:
Но реалността е една за мен: ние сме щастливци, че имаме тези душички до нас :wub:
Публикувано: 28 October 2007 - 08:30 PM
В момента докато пиша това шпицоне се е свил на кълбо на фотьола и ..похърква.
А относно това, че стопаните на шпицове сме истински късметлии..
Самата божа истина си е това!
Няма друга такава порода- хем физически красива, хем интелигентна, хем лесна за подържане, хем така слънчева и откликваща като мителшпица..
:wub: :wub: :wub:
Публикувано: 28 October 2007 - 08:36 PM
Ляга за момент, заравя се в завивките, лежи малко и после скача на пода, изпружва се по корем или странично и там прекарва ноща.
До леглото има постелка, но не спи на нея.
Обмислям като се видя малко в пари да им купя съответно на големия легло, а на братчето му някакво кошче или постелка
с " оградка"..
А за пръцкането най - често се дължи на храненето.
Пикантни, мазни, човешки храни или такива с подправки
" палят стомахчето" на кучето да обгазява.. ;)
Публикувано: 28 October 2007 - 08:46 PM
Ричи нощем не спи при мен а при майка ми и брат ми на спалнята.Но сутрин към 7:30-8 идва при мен почва да се ми се "натиска" да ми се глези да ме ближи и това е знак че е време да го извеждам.А след като го изведа за 20 мин навън и като се прибера вече цялото семейство е станало и той започва да се радва на всички да скача и така нататък.Лябимито му място за спане е леглото.
Публикувано: 28 October 2007 - 09:00 PM
Много искам да купа на Ричко сух шампоан защото видях какво сте писали за него.Но не мога да намеря.Нито балсами нито сухи шампоани.Ах този Плевен. ;D
Няколко снимчици.
Опс извинявай.Арес пръцка а пък Волфи хърка. ;D
Прикачени файлове
-
PIC_0006.JPG (44.67K)
PIC_0006.JPG_thumb (45.32K)
PIC_0005.JPG (37K)
Брой сваляния: 7 -
PIC_0005.JPG_thumb (34.14K)