ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 29 October 2007 - 05:57 PM
Публикувано: 29 October 2007 - 06:53 PM
При кучетата това се нарича копрофагия ( лайноядство).
И до днес така и не разбрах какво привлича така магнетично голямото ми куче към чуждите фекалии на разходка..
Но се справих с това чрез корекции
( с повода и подаване на команда)..
;)
[/quote]DURY този проблем го срещам с моята Пуфи от няколко дни Днес отидох на ветеринар и го попитах и той ми каза че обикновенно се среща при малките кученца и трябва да продължавам да й се карам а след време ще премине Радвам се че изказа мнението си по въпроса и сподели личен опит защото си мислех че е само при мен и направо незнаех какво да правя :mazohist: :gnqv:
Публикувано: 29 October 2007 - 07:19 PM
Ето нещо по темата:
"КОПРОФАГИЯ И ХРАНЕНЕТО
Паскал Пибот
Защо някои кучета ядат своите изпражнения и как да избегнем това поведение?
Кучетата са привлечени от миризмата на своите изпражнения, за това понякога ги ядат.
Появи ли се веднъж този лош навик, става трудно животното да бъде отказано от него.
Сред многото предразполагащи фактори можем да отбележим:
- Атавизъм: някои породи
(Босерон, ловни кучета, северни породи...) по-лесно стават копрофаги от други.
Трябва да се отбележи обаче, че е нормално кучката да изяжда фекалиите на своите малки няколко дни след раждането.
- Скука, твърде малко място: ако само едно куче проявява копрофагия, другите в развъдника бързо се научават да правят същото.
- Липса на хигиена в развъдника: наличието на фекалии навсякъде в развъдника е благоприятстващ фактор за проявата на копрофагия.
- Несмлени елементи във фекалиите: недостатъчна смилаемост на храната, прехранване или дефицит на храносмилателните ензими могат да предизвикват бърз растеж на бактерии в дебелите черва; тогава се изхвърлят непокътнати зрънца скорбяла или несмлени протеини и правят миризмата на изпражненията особено привлекателна за кучето.
Следователно, при храненето на кучето трябва да се спазват няколко елементарни правила, за да се избегне проявата на този феномен..."
продължението в линка отдолу:
http://dog.bg/forum/...pic,1985.0.html
Публикувано: 29 October 2007 - 07:31 PM
Типове нервна система при кучето
"Четирите типа точно както при човека са:
сангвиник, холерик, флегматик, меланхолик.
В училище ни обясниха особеностите на типовете чрез една весела карикатура, която няма да забравя:
Седи си един на пейка в парка, свалил е шапката си и я е сложил на пейката до себе си.
Идва друг, без да иска сяда върху шапката и я прави на нищо.
Как реагира всеки:
- Сангвиникът става и започва да се залива от смях, сочейки шапката.
- Холерикът подскача, скубе си косите и вдига скандал до бога.
- Флегматикът свива рамене и продължава да гледа пред себе си.
- Меланхоликът се разстройва и започва да рони горчиви сълзи.
Освен това са важни и следните особености на нервната система: Сила;
Динамичност или подвижност;
Уравновесеност.
От тази гледна точка са ясни следните характеристики:
- Сангвиник - силен, уравновесен, динамичен, екстраверт;
- Холерик - слаб, неуравновесен, динамичен, екстраверт;
- Флегматик - силен, уравновесен, инертен, интроверт;
- Меланхолик - слаб, неуравновесен, инертен, интроверт.
Тази класификация помага при определянето на подходящата методика за обучение и при прогнозирането на резултати от него, т.е. в коя област ще постигнем най-голям успех.."
продължението в линка отдолу:
http://dog.bg/forum/...opic,676.0.html
п.с.често във форумите тук съществуват теми, където са обсъждани важни подробности за кучетата затова е полезно да преглеждаме темите из сайта ;)
Публикувано: 29 October 2007 - 07:38 PM
Публикувано: 29 October 2007 - 08:35 PM
Много се радвам да ви пиша отново. Не че при нас има нещо ново от вчера, но все пак. Днес прочетох за померанчето, което е починало и ми е много мъчно, но и в същото време се ядосах. Ние живеем в една абсурдна държавица, в която 99% искат да забогатеят независимо от цената. Да порадат болно животинче, това не мога да го разбера, но това е положението. ИЗРОДИ!!!! :angry: :angry: :angry:
Не стига, че продават на баснословни цени животните, но и заразени, това си е направо за съд. Тези хора се подиграват с чувствата на обичащите животните. Защото съгласете, че повечето от нас не разглеждат домашните си любимци, като финикийски знаци, та ние ги приемаме като част от самите нас и от семействата си. Но каквато държавата, такива и хората в нея, или обратното, но все едно. Важното, е че хората страдат заради сребролюбието на някой идиот.
Извинете ме за този гняв излят тук, но това мисля и това пиша. Не държа никой да се съгласява с мен. Когато търсех аз да си взема куче, ми обямямаха цени от 800-1200 лв., предполагам, че не казват когато кученцето е болно.
НЯМАМ ДУМИ!!!! :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
Желая на скички приятна вечер и моля да ме извините
Публикувано: 29 October 2007 - 08:46 PM
Разбирам те напълно и съм съгласна с теб..
Не вярвам някой тук да не се съгласи с написаното от теб.
Мдам..няма реклама на развъдниците в България затова често така се получава..
Не ми се коментират търгашите
( има цяла тема във форума по въпроса)
Мисля, че е полезно да се прави реклама на българските развъдници на кучета не само в интернет, но най - вече в предаванията за животни.
Има 2 предавания едното е по БНТ, а другото по Нова Телевизия.
Трябва хората да узнаят( масата, широкия зрител)че могат да си купят куче от еди - каква си порода, здраво,
с легитимно родословие на добра цена от бг.развъдник.
Поздрави и целувки за всички: дури :wub:
Публикувано: 29 October 2007 - 09:08 PM
Публикувано: 29 October 2007 - 09:38 PM
Публикувано: 29 October 2007 - 09:39 PM
А за локвите..какво да се прави..в мокрите сезони сме така..
джапаме из локви като изоглавени за наш ужас и кеф на шпицовете ни. :wub:
Ама това на снимката ти ли си?
Ах каква си ни сладурка чипоноска!
Мони защо не ги качваш директно, а с линк.. :rolleyes: