ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 07 November 2007 - 10:20 PM
Надявам се, че и днес при вас всичко е ОК. Много ме зарадваха снимките, а и вие се справяте доста добре с постингите си. Волф е страхотен като бебе. Аз много съжалявам, че нямаме снимки на Арес като бебе. Аз си го познавам като голям, а не като бебе. А и предишните му собственици не изгарят от желание да си комуникират с нас. Изпрятих им преди време снимки, като имах и няколко въпроса но от тогава ни вопъл- ни стон, но няма значение.
Относно легалцата: не знам какво да кажа, но като гледам Арес предпочита най- студените места в апартамента. Ако го оставя може да спи и на терасата, така че се съмнявам, че би използвал легло. Обикновено спи до входната врата или до вратата на балкона, явно там му е най- добре. А за дрешките: също не мисля, че ще са ни функционални, като го гледам каква козина има и то 3 пласта единият от който си е направо вълна, а и как се кефи на студа и тича, мисля си, че няма да му направя особено добро като го облека. Според мен де. :P
Приятна вечер на всички от мен и Арес :wub: :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 07 November 2007 - 10:26 PM
доста по - късно в конкурса "Bis baby".
Толкова бях болна на тази изложба..с температурата,
гадеше ми се,
въртеше ми се всичко пред очите, че в един момент започнах да "сдавам багажа"и точно, когато убеждавах моите хора да си вървим отивайки да пуша извън залата..Видях, че влизат в ринга за въпросния конкурс.
Хукнах към Волфи, грабнах повода и се забързах към входа на ринга.
Там една моя позната ми подхвърли, че май не трябвало да влизаме и ние за този конкурс и за секунда да си останем отвън..
Влязохме последни, застанахме в стойка.
Съдията направи оглед и даде знак да започнем въртенето в ринга.
Виеше ми се свят, часове наред бяхме прекарали в очакване на този конкурс и когато вече бяхме в ринга ми се щеше час по- скоро да свърши всичко и да си вървим по живо - по здраво.
Съдията отново направи знак да поставим кучетата в стойка..
Клекнах и опитах да го позиционирам мануално.
Гледах само в кучето си.
Нищо друго не виждах, не чувах..
Почти бях в мъгла от високата температура.
В един момент с периферията си забелязах, че съдията се ръкува с изложителите..ето..застава пред нас..повдигам за миг глава и разсеяно се ръкувам..После виждам, че другите изложители тръгват пак ..и..решавам, че явно ще се правят още обиколки..
Тръгвам след тях..
Те застават зад изложбената стълбичка и всяка от тях слага своето куче на второто..на третото място..
Оказвам се пред изложбената стълбица зад първото място..
Секунда ми трябва за да осъзная какво се случва.
Грабвам кученцето си и грейвам от изненада и радост..
Ето малко кадри от този момент.
Прикачени файлове
-
NVE00001.jpg (27.57K)
Брой сваляния: 104 -
NVE00005.jpg (29.4K)
Брой сваляния: 97 -
NVE00018.jpg (16.15K)
Брой сваляния: 74
Публикувано: 07 November 2007 - 11:41 PM
Ако някой в момента има кученца на разположение нека ми пише на лична,че много си търся :(
Публикувано: 08 November 2007 - 10:44 AM
Интересно ли ви е да разказвам за изложби?
Мога да ви разправя и още как на единствената изложба извън София, на която сме ходили шпица падна от изложбената маса..
Но се притеснявам да не ви дотягам с този тип разказчета.
Хубав ден ви пожелавам: дури :wub:
Публикувано: 08 November 2007 - 11:06 AM
Не те разбрах съвсем какво ще рече
" купона е на 6" защото една изложба си е доста уморително мероприятие за всички.
За кучетата, за изложителите..
Като беше бебе шпица бе най - кроткия, най - спокойния,
най - тихия всред всички кучета на изложбите на които ходехме.
За мое съжаление като порасна и влезе в клас "Млади" тази идилия се промени коренно.
Сега сме точно обратното.Най - шумните, най - неспокойните,
дето се казва " по лая ще ни познаете, че сме и ние там". ;D
Какво да се прави..
На изложбата в град Луковит бе обявено, че ще съди сръбски
( ако не греша)съдия и аз исках да идем за да го види и чужд съдия.
Беше ми интересно какво ще продиктува и как ще го прецени в оценителния лист.
И така!Тръгнахме Елен и прекрасната Ксюша ( японски хин)
с нейната кола и Вабанк с уникалната Вовка
(Черен Руски Териер), аз&Волф и мой близък приятел за гр.Луковит..
Преди това даже търсех из интернет инфо за града да видя къде точно ще ходим.
Пътувахме повече от добре времето мина неусетно в готино лафче всред готини хора.
Пристигнахме навреме, разположихме такъмите си около ринговете и зачакахме да почне изложбата.
В един момент се разбра, че съдията заради, който се дигнахме от София няма да съди.
Ще бъде заменен от друг съдия.
Е, каквот такова..Дойде и моя ред да вляза с малкия в ринга.
Изложбата бе на открито, ринговете бяха в тревата.
Влязохме в ринга, ръкувахме се със съдията, минахме мануалния оглед, завъртяхме се в ринга и съдията даде пореден знак да се приближим към съдийската маса.
Когато приближихме ни даде знак да кача шпица на една малка, тясна масичка и да го поставя в стойка.
Вдигнах го, сложих го отгоре, но масата бе толкова тясна, че за един неопитен изложител като мен риска да не овладея ситуацията бе твърде голям.Иии..естествено, че се случи! ;D
Уж го придържах, но той е твърде шавлив и при едно леко отстъпване назад, задния му крак се приплъзна извън масичката, кучето се катурна назад и се свлече от масата.
Единственото, което съумях да сторя в паниката си бе..да го обеся на повода. :samoubiec:
Като видя какво стана съдията ни разреши кучето да остане долу.
В мига, в който моя малък Волф се свлече от масата почервенях като презрял домат.
Имах чувството, че всички ни се смеят.. :sarkastichen:
Забих поглед в земята и само чаках да ни връчи съдията оценителния лист и да се изнижа с подвита опашка от ринга му.
После седнахме всички в едно крайпътно кръчме и вкусно си похапнахме, докато кучетата ни пазеха колата.
Та..това е случката с падането ни от маса на изложба.
:blink:
Публикувано: 08 November 2007 - 11:26 AM
Стига да му е интересно разбира се.
А на лятната изложба тая година, която бе най - добре организираната, стегната и готина изложба шпица се представи ужасно в ринга..
Може би се дължеше на горещината, на твърде топлото време..
Не зная със сигурност, но като влязохме в ринга се влачеше като на заколение нашичкия.
Никакво настроение, нямаше и спомен от слънчевото, греещо, засмяно, енергично кученце.
Мъкнеше се разтегнат като акордеонче спуснал до земи опашка.
И нито веднъж!
Нито веднъж докато бяхме в ринга не пожела да я вдигне и преметне през гърба си..
Все едно бе някакво друго, непознато куче, а не моя артистичен Волфи.
Та такива ми ти работи, приятели..
;)
Публикувано: 08 November 2007 - 12:27 PM
Изложбата на 18.11.2006г. се казваше"ЗЛАТНАТА ОГЪРЛИЦА"!
И Бест ин Шоуто и златната огърлица спечели доколкото си спомням
един разкошен ротвайлер!
Моля да бъда извинена грешката ми бе неволна..
Поздрави: дури
Публикувано: 08 November 2007 - 05:41 PM
Надявам се, че и днес всички сте добре.
аз имах малък фитнес като се прибрах защото Арес е видял сметката на една саксия и на една хубава кашпа. Целият хол беше в пръст, но изчистих на бързо и така. Само не знам като тръгна на работа какво ще бъде - сигурно ще изпитвам ужас да се прибера, но се надявам да свикне и да спре с белите, тъй като вече ми идват малко в повече.
Прегръдки и целувки на всички :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 08 November 2007 - 05:50 PM
Публикувано: 08 November 2007 - 06:05 PM
Публикувано: 08 November 2007 - 06:26 PM
Жалко, че няма да можеш да дойдеш Ивенце да повикаш малко за нас кат се изтъпанчим в ринга пред вносния съдия ;D
Ама както и да се представим вие няма да се откажете от нас, нали :P
Поздрави и целувки за всички! :wub:
Публикувано: 08 November 2007 - 08:51 PM
"Здравейте,аз съм Мартин от Русе и си търся някой,който може да ми продаде Померански шпиц до четири месеца или златисто пекинезче до 2 месеца за 80лв ИЛИ да ми помогне да си намеря такъв човек!!!"
http://a140213.obiav...l.bg/smail.html