ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 10 November 2007 - 11:49 AM
Целувки на Волфчо и да се оправя МНОГО БЪРЗО :'(
Публикувано: 10 November 2007 - 01:36 PM
Дано да е минал добре рентгена,чакаме да носиш добри новини!
Публикувано: 10 November 2007 - 03:45 PM
Току - що си влизам от Панчарево ветеринарна клиника
"СИН КРЪСТ".Като пристигнахме се оказа, че току - що им спрял тока и...трябваше всички дет сме за рентгенова снимка да седнем и да чакаме.Направихме 2 рентгенови снимки, които ще трябва да разчете вет.лекарката ни от нашия вет.кабинет
"Аксис медикус"защото тя ни изпрати по направление там..
Моите искрени благодарности на госпожа Нина Давидовска
( не знаех, че работи там!)на чудесния екип от любезни и отзивчиви лекари и на нашия лекар дет ни пое там и останаха всички след работно време само и само да свършим работата..
Очарована съм от доброто обслужване.Страхотни сте!
Както шеговито отбеляза госпожа Давидовска:
"Ще има да черпиш цялата клиника!"
Та ако закрепим душица ще купя една кутия бонбони да почерпя за здраве!Обещавам!
Като се прибрахме пробвах отново малкия дали ще хапне и ..познайте!
Даа!Хапна малко бяло месце от пиле и сега спи край мен.Не знам дали от бариевата каша, но му се възвърна малко от малко жизнеността и апетита..Дано не повръща повече.Дано се закрепи животинчето, че си изплаках очите..
Та..това е за сега от нашия дог- лагер.
Прегръщам ви приятели и ви благодаря отново за моралната подкрепа.
Ваша: дури
Публикувано: 10 November 2007 - 03:57 PM
Затова трябваше да се направят снимки на рентген като преди това една мед.сестра му даде орално с една грамадна спринцовка разтвор на бариева каша, който оцветява отвътре в бяло за да може да се види евентуално има ли, няма ли нещо дет не му е мястото там.
Преди няколко дни сгащих малкия как си "пази" една черупчица от мидичка и ми се изправи косата..От де я е свил нямам грам представа.Чак в понеделник ще мога да науча нещо повече за резултата от рентгена като отворят "Аксис медикус".
И те като "Син Кръст" работеха днес до 14ч.
Дано не повръща повече и дано по- късно пак пожелае да папка душичката ми милинка..
Публикувано: 10 November 2007 - 04:13 PM
Днес направо изтрещях сутринта.Нали ви казвам 3 дни бавно, но сигурно се скапваше..Моя познат с чиято кола ходихме ме освирка
( ама той си е малко по- суров човек)нищо му нямало на кучето!
Да бе..нищо му нямало 3 дни повръща стомашен сок и накрая отказа да яде!На това аз не му казвам:"нищо му нямало"..
Публикувано: 10 November 2007 - 04:25 PM
За мен на 1 място винаги е било здравето на кучетата ми.
Даже преди моето лично здраве!Да го бяхте видели как ме гледаше с тия красиви, умни очички и как се свиваше из апартамента и току хукне към банята да повърне..Гледа те и стиска зъбки..
И когато след инжекцията вчера и хапчетата, които почнах да давам на 12 часа бяхме все така в нулева позиция ..се сринах..
Може да ви звучи пресилено, глупаво или несериозно, но днес само чаках да идем до ветеринарните лекари, а докато чаках не можех да се спра да цивря като малко дете..
Я разкажете моля ви вие нещо по- бодро!
Я вижте само какъв хубав сняг съм ви поръчала и дойде!
Алекс буквално откачи, той обожава снега..
Тича, разперил лапи като детенце все едно иска да прегърне целия тоя навалял, бял сняг..
Публикувано: 10 November 2007 - 04:56 PM
На последните снимки са шпицчетата от "Mein Augenstern" -
German Kleinspitz parti-colour and other colours, German Mittelspitz white
Прикачени файлове
-
413779098_594751dc28.jpg (206.08K)
Брой сваляния: 137 -
413779101_9405d23833.jpg (148.92K)
Брой сваляния: 131 -
foto_home_2.jpg (40.08K)
Брой сваляния: 126 -
welpen_F_5_1.jpg (35.83K)
Брой сваляния: 133
Публикувано: 10 November 2007 - 05:01 PM
Сега да питам нещо, което сигурно многократно е дъвкано, но аз съм нова тук. Това кученце на горната снимка колко горе-долу би струвало? Исках померанче, но са много скъпи, а средните шпицове също ми харесват. По-добре да си взема среден шпиц от развъдник, отколкото псевдо померан, даден от някой зоо магазин и болнав, който накрая ще се окаже среден шпиц. Та...на каква цена са горе-долу средните шпицове от развъдници, ако знаеш ми кажи ориентировъчно, ще съм ти благодарна :P
Публикувано: 10 November 2007 - 05:19 PM
В България за сега има само един легитимен развъдник за немски среден шпиц ( бял цвят) кученцата там са на цена около 400 лв.
В зоомагазин среден шпиц ще ви предложат на цена 560- 600 лв.
като ще е без родословие и твърде вероятно да не е здравичко..
Помераните са безкрайно очарователни, но са крехки кученца.
Не знам дали знаете, но на тях зъбките им не падат самички, вадят се от лекар.Трябва да се пазят повече защото едно скачане от диван на пода би могло да предизвиква счупване на краченце..Много, много ги харесвам, но..са твърде "куклени".
Плюс това за да изглежда добре един померан ще трябва да положите далеч повече грижи за козината му, отколкото е при мителшпицовете.
А и като прибавим, че са на цена от 1300 евро нагоре..Разбира се говоря за истински померан, а не "шпицоид"
( думата не е моя чувала съм я от колеги кучкари)колкото по- качествени са родителите му, толкова по- скъпо е померанчето.
Ако искате мога да ви дам телефона на Христо Кънчев от Ботевград да го питате дали очаква скоро кучило
( или дали не разполага с кученца в момента).Разбира се, можете да си внесете кученце.
Ще е чудесно да се внесе нова мителшпиц кръв в страната.
Не ви съветвам да вземате кученце от зоомагазин.
Но ако все пак си вземете от там стискам палци да е здравичко и каквото можем ще помагаме тук..
п.с.веднага мога да ви кажа цената на кученцата от вторите снимки от развъдник"Mein Augenstern":
Puppy price
Our puppies cost between 800 and 1000 Euros.
И все пак!
Ако сърцето и очите ви са в помераните..заредете се с търпение и събирайте пари..през това време общувайте тук с хората от померанската тема..не бързайте и..ако сте търпелива ..един хубав ден ще гушнете в прегръдките си померанче..
;)
Публикувано: 10 November 2007 - 06:12 PM
Пожелавам ви скорошно оздравяване и стискам палци
Много целувки :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 10 November 2007 - 07:06 PM
Аз може да си взема среден шпиц,доста са скъпи померанчовците и много се притесних като каза,че ако скочат от дивана има възможност да си счупят краче...трябва да се покрие пода с възглавници ;D
Да попитам пак(сигурно ставам нахална),познавате ли някой от Русе със някакъв шпиц??