ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 10 November 2007 - 09:29 PM
Няма как аз да зная за пролетните му планове относно кучила..
Мителшпица за мен е точно толкова красив колкото е един померан.
С тази разлика, че не е безумно скъпо и деликатно куче за чиито симпатичен външен вид да се налага да полагам доста грижи.Сега има и друго нещо: цената на едно куче зависи не само от педигреето му, но и от "неговото качество".
Ако не търсиш померан за изложба, а така наречения "пет клас" кученце и ако опиташ да поговориш и обсъдиш тези неща с някой от нашите доказани бг- развъдчици защо да не вземеш това, което най - ти е легнало на сърцето?
Искам да кажа, че "пет класа" са по - евтини като цена.
А и би могло при добро желание да го вземеш примерно на разсрочено плащане с договор, знам ли..
Защо ти говоря всичко това, аз най- лудия мителшпиц фен?
Защото виждам, че от 5- те вида немски шпиц миниатюрния ти е на душата..
А аз вярвам, че няма по- хубаво нещо от това човек да се доближава до мечтите си.
Освен това не ти е спешно, нали?Би могла да изчакаш..да мине бала, да влезеш да учиш..През това време подържай връзка с развъдчиците на породата в България, следи бъдещите им кучила.
Може ли да задам 1 въпрос?
Защо от померан - "тръгнахте" към мителшпиц?
Не забравяйте немския малък шпиц, също така прекрасна порода.
Публикувано: 10 November 2007 - 09:38 PM
Публикувано: 10 November 2007 - 09:47 PM
Мда..разбирам..
Ами виж моя приятелски съвет е не бързай.
Продължавай все така да четеш из форумите тук.
Чети какво споделят за различните породи техните собственици.
Ако нещо не разбираш задавай въпроси, ако ползваш чужди езици търси в гугъл или яхуу на руски и английски език за тези породи, които най - ти изглеждат привлекателни..
Не забравяй, че ще си вземеш животинка, която ако е от породата немски шпиц ще живее с теб 14- 15 години, пуделите също са дълголетници ако не греша..
И ако се окаже, че отново искаш един сладък пуделяшко в своите прегръдки пиши на Insult тя разбира от породата и ще те упъти какво и що..
Та така.
А през цялото време докато се колебаеш ще се радвам ако посещаваш и тази тема.
Най - сърдечен поздрав:дури :blink:
Публикувано: 10 November 2007 - 10:00 PM
Ужасно много ми помадаш! Не искам да си мислите, че ви разигавам тука, имайки предвид, че се интересувам от няколко породи. Не съм такава. Просто искам здраво и хубаво кученце, ще се грижа за него и все още търся "моето" такова. Не знам дали ще е пудел, болонка, шпиц...Само знам, че с майка и татко предпочитаме за нашия апартамент дребна порода и засега сме се ориентирали към пудел или шпиц. Но нали ти викам, че не искам да го сравняваме със старото, майка пък точно затова иска пудел-знаели сме как се гледа и особености на характера на породата. Но в България (доколкото знам) няма развъдник на пудели, трябва от чужбина и така пак говорим за огромна сума. Безрасъдната ми сестра на всичкото отгоре си е взела лаптоп на своя глава и сега има да го изплаща 2 години и сигурно пак ще иска помощ от нашите :rolleyes: Голяма какафония! Така че се ориентирах към среде шпиц и повярвай ми, не е само заради по-ниската цена. Красиви са, изглеждат ми много весели на снимките(пуделите имат много тъжни погледи :'( ) , а и средният шпиц е по-здраво куче от помераните, изглеждат ми много крехки, а кученцето ще е доста време само, имайки предвид, че мама и тати са на работа до 5 вечерта...Не знам, аз всички кучета харесвам, радвам се и на всяко бездомно и храня 3 котки пред блока, така че не съм толкова вглъбена в дадена порода. Но наистина средният шпиц ми допада от това, което видях във форума досега. Има още време да реша, но нямам търпение да си имам пак приятелче :wub: Знам поне, че в лицето на вас-хората от форума, ще мога да виждам хора, които да ми дават полезни съвети, свързани с кученцето, съжалявам, че не попаднах по-рано във форума, много сте полезни.
Благодаря ти, Дури!
Публикувано: 10 November 2007 - 10:20 PM
ще видиш наживо 3- те разновидности немски шпицове!
-немски малък шпиц( прекрасния бял Елф Дорсдорф на Ивето);
-помераните на сеска, максмар, Окбосс( Камелия Босилкова)може би Принц Анди и Мерлинс Меджик -Стара Загора..
-2 средни шпица ( май само това ще е нашта порода, уви);
и всичко това НАЖИВО.
Едно е да гледаш куче на снимка съвсем различно е да го зърнеш със собствените си очи, повярвай ми.
На Цациб-а може да участват пудели таа ако можеш иди и виж.
..
Аз не съм имала пуделче не зная какви са по темперамент, но немския шпиц си е алармаджия.
Такава е породата.Уочдог са - обаждат ( лаят шумно и упорито) при всяко нещо, което им се стори подозрително.
Когато линеят( 2 пъти годишно) лети навсякъде козина.
Изключително схватливи са, но много упорити и особняци..
Това се сещам да кажа из "недостатъците" на породата наречена немски шпиц.
;)
Публикувано: 10 November 2007 - 10:23 PM
Публикувано: 10 November 2007 - 10:24 PM
Както и да не е, не искам да флуудя повече, радвам се, че склоних нашите да имаме пак куче, остава само да помислим какво точно да е и от къде. Но има време и ще решим, междувременно чета във форума.
Между другото, как е кученцето ти? По-добре ли е? :(
Публикувано: 10 November 2007 - 10:28 PM
Силви това вие ли сте?
От киноложкия сайт"София"?
С прекрасния Били бой?
Добре дошли във форумите на дог.бг.!
И веднага моля за снимка..
Така ви се зарадвах, че забравих да ви отговоря на питането..
Водя в града и 2 те си кучета на повод.Няма къде да ги пусна без да рискувам да попаднат на улични кучета, улични котаци - побойници и прелитащи като на рали - автомобили..:(
Блазя ви, че си имате вила.
Моля за снимка на вашата красотичка..моля, моля..:wub:
Публикувано: 10 November 2007 - 10:32 PM
Ще дойдете ли?С Били бой?Уауу ще разрешите ли да го снимам? :P
Публикувано: 10 November 2007 - 10:36 PM
Дано нямаме повръщане нощес..
*Svetleto* ти от къде си?Не флуудиш( какво значи тази думичка?)не притесняваш никого, напротив.
За мен е удоволствие да си пиша в любимия сайт, в любимата тема с хора обичащи като мен животните. :wub:
Публикувано: 10 November 2007 - 10:40 PM
Публикувано: 10 November 2007 - 10:44 PM
Божичко разкошеен е!
На колко стана, колко е висок?
От кой развъдник го взе( може ли цената ако не е конфиденциална информация).
Може ли да копна снимката и да я сложа да се вижда веднага
( линковете често се затриват не ми се ще да се затрие красивата снимка). :blink:
Публикувано: 10 November 2007 - 10:45 PM
Ето още една. Жалко надявах се да е отново в зала Хр. Ботев. Щеше да ми бъде много удобно. Илиенци е доста по-далече, но ако няма проблеми с задръстванията както днес и ако сме в София ще ми бъде много интересно да дойдеме. Яе ни пуснат ли с Били ако той не участва в изложбата. За снимки няма проблем той е свикнал, въпреки че си е малко своенравен. ;)
Публикувано: 10 November 2007 - 10:48 PM
Ами защо да не те пуснат с него?
Защо..не го покажеш пред този интересен словашки съдия на експертна оценка?Давам само една идея.
Може ли да копна снимките от линка и да ги сложа да се виждат при разглеждането на страниците тук?
И на мен ми е далече Илиянци( ние сме в кв.Изток) ама това е положението. :P
Публикувано: 10 November 2007 - 10:55 PM
http://images20.snim...g/004400394.jpg
Публикувано: 10 November 2007 - 10:58 PM
Прикачени файлове
-
004467213.jpg (145.93K)
Брой сваляния: 21 -
004467213.jpg_thumb (97.48K)
Брой сваляния: 13 -
004467216.jpg (163.21K)
Брой сваляния: 21 -
004467216.jpg_thumb (83.05K)
Брой сваляния: 11 -
004400394.jpg (171.65K)
Брой сваляния: 15 -
004400394.jpg_thumb (69.28K)
Брой сваляния: 10
Публикувано: 10 November 2007 - 10:58 PM
Твоето сладурче от там ли е?
Публикувано: 10 November 2007 - 11:02 PM
Публикувано: 10 November 2007 - 11:04 PM
Виж, не се знае дали изобщо е прихванала женската.
Доколкото разбрах в разговора ни преди часове по гсм- а е имал кучило лятото на 2007г.
Но предполагам, че ще развъжда и през 2008г.
В темата тук има 3 кученца от неговия развъдник:
- на rimela Линда;
- на софи Нера;
-на дури Волфганг Амадеус;
:P