ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 25 November 2007 - 10:44 AM
Публикувано: 25 November 2007 - 11:34 AM
Публикувано: 25 November 2007 - 12:00 PM
Цитат
Не си купувай куче от там.
И това е тема за шпиц, така че тия снимкио не са на място тук.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 November 2007 - 01:28 PM
Публикувано: 25 November 2007 - 01:33 PM
Извинете ме за тирадата
Ива
Публикувано: 25 November 2007 - 01:49 PM
Публикувано: 25 November 2007 - 01:54 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 November 2007 - 02:16 PM
Публикувано: 25 November 2007 - 03:42 PM
Благодаря ви, че вземате отношение по случващите се нещица в любимата ни тема.
Ива има нещо, което аз колкото и да съм доверчива "по детски" не разбирам, дето се казва "не ми се връзва" ще ти кажа само
най- важната част и тя е:не разбирам как така ти след като имаш голдън ретривър ДО СЕГА нито веднъж не пусна снимка в темата за тази порода..?
Как така нито веднъж до сега не написа и едно съобщение там..
Аз ако съм дете на 14г. и си имам голдънчето от снимките, които си ни пуснала тук в темата за съвсем различната порода първото нещо на света, което ще сторя ако открия този форум е да се похваля на всички с моето си куче в темата за породата му.
Да го покажа на форумците, да го представя ..
От края на 2005г.съм потребител в този сайт и наблюденията ми са такива.
Ти Ива си единственото изключение, което не представи до момента, нито веднъж голдъна си в темата за породата му..
Въпроса е логичен: защо?
Но ..ти си знаеш най - добре. ;)
Повече отговори от теб не търся и не очаквам.
Но ще си позволя да ти дам моя отговор по един друг въпрос:
куче от зооборса или зоомагазин.
Масово хората не знаят, че е хазарт да се влагат пари в куче от там.
Доверяват се.Както ние тук се доверихме на теб.
Приемат и очакват за естествено да не бъдат измамени..
"Тъмната страна на луната е " че риска е голям да се сдобие човек с нездраво животинче.
Е, да ..
Има и късметлии "изтеглили печелившия билет" и мнозина от тях пишат в тази тема тук..
От различните рискове, които разумния човек следва да поема - този ми се струва твърде голям..
Точно затова (и не само )сайта дог.бг чрез потребителите си в него могат да бъдат полезни на "незнаещите"..
След което те имат цялото право на света да направят своя избор ..
В зоомагазин ще си намериш мителшпиц за 450 лв.
( например от зоомагазин "Анимо Варна")
на същата цена можеш да вземеш кученце с доказан произход
( здраво! куче) от развъдник" Тита Зелин" Ботевград.
Хората често правим грешката да излизаме от някой зоомагазин с блеснали очи прегърнали някое животинче, което след това умира в ръцете..
До сега не съм чула за нито един случай на преждревременно починало кученце взето от развъдник от България, за сметка на това не един казус има на пропищял кучелюбител опарен от собствения си прибързан избор..
В този живот всеки има право на избор.
Никой не може и не бива да съди или упреква никого за това му право.
Колкото хора- толкова избори и позиции.
Ето линк към темата за голдън ретривъра в случай, че не си я видяла, Ива ;)
http://dog.bg/forum/...c,703.1365.html
..
Мили момичета толкова сте топли в този студен, неделен ден, толкова сте сърдечни, че мога само да ви се радвам и да благодаря, че ви има!
Прегръщам ви всичките и мислете за някоя среща в някое кръчме дет пускат с кучета, а..;)
Ваша: дури
п/с дали има шанс да бъде премахнат текста на страница 346 от 2 мои постинга - 6 и 8..
Благодаря предварително за съдействието на модератора.
Публикувано: 25 November 2007 - 04:11 PM
До толкова, че отдавна се замислям да му купя някакво намордниче за да опитам да го огранича да ближе урината от непознатите кучета навсякъде навън.
Понякога разхождайки го си мисля, че то излиза едва ли не само за да ближе неистово пишканото тук и там и еей там..
Съществува риск да погълне камъче и да се случат неприятни неща след това..
Да зарази вас, едва ли, ако вие редовно си го обезпаразитявате с Цестал или Дронтал( на 2 месеца).
Според мен риска си остава за самото куче - при близането - да погълне нещо, което да ви довлече до главата една камара притеснения и най- вече стомашно- чревни проблеми на Ричко.
Ами това се сещам да ви споделя ако нещо съм пропуснала, простете няма безгрешни.
Не съм нито специалист, нито ветеринарен лекар най - обикновен стопанин на куче и фен на породата съм аз.
Целувки : дури :wub:
Публикувано: 25 November 2007 - 04:16 PM