ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 25 November 2007 - 04:34 PM
Мног ти благодаря за информацията Дури! :wub: И аз понякога това си мисля че излиза само да ближе.Случвало ми се е да дава много зор само да обикаля мен и вратата/което означава че иска навън/ извеждам го препикава някой места и веднага отива да ближе.Страх ме е дори да го пусна да потича защото ако усети някоя женска ще побегне на някъде и ... :rolleyes: Вече не знам какво да правя.Не искам да го кастрирваме и сигурно единственото спасение ще е наморника.Преди няколко дена видях едно бездомно женско куче а попринцип в нашия квартал са повечето женски кучета.Аз преди време ви бях казала че Ричко в акото си има кръв.Лекаря и както и ти ми казахте че може да е от кокали.Но сега се сещам че нищо чедно проблема да е бил от някое камъче което е погълнал.Може ли да има някакви отрицателни "неща" върху здравето поведението... на кучето?
Публикувано: 25 November 2007 - 06:31 PM
Дидка не ти разбрах въпроса.
Ако ми го формулираш по - ясно ще опитам да поразсъждавам върху това..
За лошия дъх от устата на Ричко провери зъбите му.
Слабо място на немските шпицове..
Момичета колкото й да сте ни тийниджъри все пак знаете, че й кучетата правят "онези неща".
Нормално е едно здраво, мъжко куче в разцвета на силите си да изпитва силно, неистово влечение към женските кучета.
Да иска да ги оближе целите, като най - привлекателни са естествено репродуктивните органи на женските.
Впрочем една от най- честите причини да се губят, да бягат мъжките кучета е именно половия им нагон.
Това е един от най- силните животински инстинкти заложени във всяко животно.
След като няма да кастрирате - се налага да упражнявате постояннен контрол над изведеното навън куче.
Чувала съм за кучета изскубнали се от повода и хукнали след мириса на разгонена женска, намерени пред входната й врата.
Други пък така се "поболяват" от " любов"(от сексуален мерак)че отказват храна с дни, вият по цели нощи, тотално се "разцентроват".
Според мен след като едно куче никога няма да бъде пускано да запложда няма смисъл да "седи цял живот в бойна готовност" и да се измъчва, поболява от мераци и щения.
Поздрав: дури :P
Ако ми го формулираш по - ясно ще опитам да поразсъждавам върху това..
За лошия дъх от устата на Ричко провери зъбите му.
Слабо място на немските шпицове..
Момичета колкото й да сте ни тийниджъри все пак знаете, че й кучетата правят "онези неща".
Нормално е едно здраво, мъжко куче в разцвета на силите си да изпитва силно, неистово влечение към женските кучета.
Да иска да ги оближе целите, като най - привлекателни са естествено репродуктивните органи на женските.
Впрочем една от най- честите причини да се губят, да бягат мъжките кучета е именно половия им нагон.
Това е един от най- силните животински инстинкти заложени във всяко животно.
След като няма да кастрирате - се налага да упражнявате постояннен контрол над изведеното навън куче.
Чувала съм за кучета изскубнали се от повода и хукнали след мириса на разгонена женска, намерени пред входната й врата.
Други пък така се "поболяват" от " любов"(от сексуален мерак)че отказват храна с дни, вият по цели нощи, тотално се "разцентроват".
Според мен след като едно куче никога няма да бъде пускано да запложда няма смисъл да "седи цял живот в бойна готовност" и да се измъчва, поболява от мераци и щения.
Поздрав: дури :P
Публикувано: 25 November 2007 - 06:52 PM
По въпроса защо ближат местата, където са уринирали други кучета..
Наблюдавам моя шпиц при него ритуала протича по следния начин:
върви напред навел глава в търсене на "мястото", намира го и забива остричката си муцунка, започва да облизва продължително, упорито( ако започна да го дърпам с повода все едно магаре на мост влача)след което почти винаги започва да "разджурква" с език обраната урина, издувайки смешно бузки, плезейки се като козле.
След това вдига крак и започва да се "подписва" там, където
току - що е "почистил" с езика си.
Често маркира по няколко пъти на едно й също място.
След което продължава напред в търсене на друго
"табло за подписи"..
Предполагам, че ближе урината на непознатите кучета за да "разпознае и запомни вкусвайки" всички "подписи" оставени там.
След което маркира "и аз бях тук", а с многократното повторение може би се стреми да "заличи, да изтрие" останалите "подписи"на другите кучета..
Маркирането и риенето с лапи съм си нарекла условно
"подпис и печат".
В лапите на кучетата се съдържат доколкото зная, част от индивидуалните, маркировъчни миризми на всяко едно куче.
Затова то рие след като е пишкало или акало.
;)
Наблюдавам моя шпиц при него ритуала протича по следния начин:
върви напред навел глава в търсене на "мястото", намира го и забива остричката си муцунка, започва да облизва продължително, упорито( ако започна да го дърпам с повода все едно магаре на мост влача)след което почти винаги започва да "разджурква" с език обраната урина, издувайки смешно бузки, плезейки се като козле.
След това вдига крак и започва да се "подписва" там, където
току - що е "почистил" с езика си.
Често маркира по няколко пъти на едно й също място.
След което продължава напред в търсене на друго
"табло за подписи"..
Предполагам, че ближе урината на непознатите кучета за да "разпознае и запомни вкусвайки" всички "подписи" оставени там.
След което маркира "и аз бях тук", а с многократното повторение може би се стреми да "заличи, да изтрие" останалите "подписи"на другите кучета..
Маркирането и риенето с лапи съм си нарекла условно
"подпис и печат".
В лапите на кучетата се съдържат доколкото зная, част от индивидуалните, маркировъчни миризми на всяко едно куче.
Затова то рие след като е пишкало или акало.
;)
Публикувано: 25 November 2007 - 07:46 PM
здравейте,момичета със сладки пухчовци.гледам,че дискутирате темата за ближенето на чуждо пиш,пиш.те всички кучета изпълняват този ритуал ,явно е някакъв вит инстинкт да ближат и и да си маркират територията. ;)а,за почистване на зъбите на ронката му купувам специални дентал пръчици,който почистват зъбната плака и освежат дахът. :blink:
Публикувано: 26 November 2007 - 06:35 PM
Молба към модератора на форум породи
( не пише никъде кой е за да му пиша на лични съобщения)
Моля да бъде премахнат текста в два мои постинга на страница 346,
постинг номер 6 и номер 8.
Подведена от некоректен потребител взех на доверие, че кучето чиито снимки същия ми прати на личен майл с молба да го представя тук за нейна собственост се казва Джейк Рекс Блек Мей, което е тотална фалшификация.
Нито кучето е на потребителя, нито се казва така.
Въпросния потребител накрая сам си призна манипулацията и лъжата.
Моля да бъде премахнат текста към тези 2 мои постинга
( снимките може да останат).
Искрено се надявам молбата ми да бъде удовлетворена.
С уважение: дури
( не пише никъде кой е за да му пиша на лични съобщения)
Моля да бъде премахнат текста в два мои постинга на страница 346,
постинг номер 6 и номер 8.
Подведена от некоректен потребител взех на доверие, че кучето чиито снимки същия ми прати на личен майл с молба да го представя тук за нейна собственост се казва Джейк Рекс Блек Мей, което е тотална фалшификация.
Нито кучето е на потребителя, нито се казва така.
Въпросния потребител накрая сам си призна манипулацията и лъжата.
Моля да бъде премахнат текста към тези 2 мои постинга
( снимките може да останат).
Искрено се надявам молбата ми да бъде удовлетворена.
С уважение: дури