Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#5541 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 07 December 2007 - 10:04 AM

много е хубава чарлита да ви е жива и здрава,а колкото до ваксините няма страшно не се притеснявайте,рони засега много добре ги понася даже  днес ще ходим на годишна ваксина,защото онзи ден станахме на годинка.аз лично го държа в мен по време на боцкането,но не за нещо друго,а просто при нашата лекарка е малко тесничко,та така.разкажете нещо за сладурката прави ли бели :yahoo: или e кротка като аганце? :kuchence:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#5542 Потребителят е офлайн   marians6996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2007 - 11:24 AM

Поздрави от нас,Марея!
Мерси за доброто посрещане!
Ами за нас мога да пиша цял ден,но не искам да досаждам на всички ви..
Чарлита е на почти 3 месеца-на 10-ти ще ги навърши.Подарък ми е от приятел/знам,че е софиянка/,взел я е от борса и за тези 47 дни/броя ги с любов/ме направи почитател на всички шпицове.. :blink:
Понякога е доста бурна,особено сутрин и вечер,но още не ходим на разходки и не си изразходва енергията..Сега като мине карантината,ще почнем да излизаме.Чакам с нетърпение да видя как ще се кокори на света навън..
Дури ми даде добри съвети и сега като намерихме вас-новите ни приятели,съм спокойна и щастлива..
Приятелски поздрави за вас с Рони!Поздрави го на патерица за рожденния ден!Да сте сто години заедно с любов да се гледате и да сте все така добри!!! :wub:
                        Добър да е деня ви и да не боли ваксината.. :blink:

До скоро от нас с Чарлита... :blink: :wub: :blink:

#5543 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2007 - 01:16 PM

Хеей привет  момичета с красиви кучета!
Вчера Волф не благоволи да кусне от вкусното шаранче и накрая батко му го излапа.
Иначе да чукам на дърво сме добре.
"Малко съм притеснена-днес трябва да слагаме третата ваксина следобед,дано да няма проблеми,уж личния лекар на Чарлита е добър,но все пак си е ужасно....."
Няма защо да преживяваш така емоционално най - обикновеното, задължително ваксиниране на кученцето ти.
Боцването е като все едно комарче да те "цъкне" и ако кученцето не е излишно превъзбудено
( за което отговаряме ние) няма й да разбере какво става.
Спокойно.Само спокойно трябва да подхождаш към посещенията при ветеринаря.
Като беше малко, голямото ми куче, лично аз му поставих 3- тата ваксина у нас, защото не знаех тогава, че в квартала си имам наблизо ветеринарен лекар.
Алекс бе станал бая тежък за да го пренеса на ръце, а и трябваше да мина покрай уличната глутница заседнала около подлеза на хотел"Плиска"..
Помня как го гушнах, тръгнахме и..точно пред блока почнах да усещам, че го изпускам, и се върнахме обратно.
Оставих го вкъщи и отидох сама до зоомагазина "Анимо" зад Плиска.
Купих ваксината, прибрах се й сама му я поставих.
Шпица е недоверчив.
Но никога не е имало болка или да се е дърпал при ваксините.
Боц!И готово!Не предавай страховете си на малката Чарлита.
Учи я да приема посещенията при вет.лекаря спокойно.
Бъди щедра на похвали винаги, когато тя реагира както на теб ти се ще.
За нашийник или нагръдник - препоръчвам нашийник.
Слага се около врата и хем козината не се сплесква на по- голяма площ, хем имаш по- добър контрол над животинката.
Най - добре е да й вземеш още сега нашийник с повод и да й представиш като очарователен, специален подарък само за нея приспособленията за извеждане.
Покажи й ги, остави я да ги подуши, после внимателно, нежно й сложи само нашийника да поседи малко с него.
Като посвикне, започни да закачаш й повода, правете малки "кръгчета" симулирайки ходене с повод навън.
Кратки, весели кръгчета.
10 дни след карантината можеш да я изведеш навън.
Не се кахъри ако при първите разходки се дърпа като е на повод - ще свикне.
Научи я да приема с радост повода& нашийника и ще видиш как скоро само при показването им ще подскача на два крака възторжено..
Нека всичко, което правите заедно бъде приятно, забавно и за двете ви.
И не забравяй бъди щедра на похвали!
Това се сещам да споделя по поставените въпроси.
Отдолу снимка на Волфи на възрастта на Чарлита с нашийниче вкъщи ;)
Желая на всички усмихнат и позитивен ден, ваша дури. :wub:

#5544 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2007 - 03:39 PM

Нещо полезно на тема кучета.
"Чести грешки при отглеждането на куче       

Автор Administrator     

Кучетата не се продават с упътвания към тях и са нужни време, търпение и информация, за да може новия стопанин да се справи с трудностите, които изникват при възпитаването на този нов член на семейството.
Повечето неопитни стопани повтарят едни и същи грешки, къде от дезинформираност, къде от незаинтересованост, къде от заблуда."
Продължението в линка :
http://biblioteka.do...=...5&Itemid=46

Приканвам всички любознателни потребители да прочетат темите в Библиотеката на сайта.  :wub:

#5545 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2007 - 09:39 PM

Здравейте, шпицове и шпиц-стопани! Нямам нови снимки на моята хубавица, но имам нова историйка от цикъла "С куче в борбата с бюрокрацията"!  :blink:
Днес ми се наложи да ходя в данъчното, решихме със съдружника да съчетаем необходимото с приятното и отидохме тримата - аз да подам документите, а Иван и Линда - да потренират ходене на повод без дърпане, лаене, скачане с кални лапи по избрани по симпатия минувачи, лапане на буклуци... (ех, marians6996, да знаеш какво те чака...  ;D).
Та оставих ги аз двамата в парка, влязох и ... и налетях на един сърдит на целия свят чиновник, започна се едно заяждане... Накрая ми заяви, че не мога да подам заявлението, трябва да се явим заедно със съдружника! Опитах се да споря по същество - само го ядосах повече. Накрая се ядасах и аз, обявих, че въпросният съдружник е отсреща в парка и няма проблем да се яви, но двамата заедно - не, защото някой трябва да остане навън с кучето, ако не предпочита да го вкараме в офиса им, но за последствията не отговарям! Оня ме погледна със събуден интерес - имате куче? каква порода? на колко е? защото и аз имам...
След пет минути си излязох - свърших си работата без проблеми, човекът и той бил кучкар... Замислям се дали да не си поръчам фланелка с надпис: "Аз имам куче! А вие?" ;D 

#5546 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2007 - 09:45 PM

:OK:
Понякога точно, когато не очакваме се оказва, че любовта към кучетата ни се притичва на помощ, в случая, ключа към чиновническото кораво сърце е бил "тайната думичка" - куче.
А каква порода води из парковете преобразеният чиновник?
:palqcho:

#5547 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2007 - 09:53 PM

Ами не каза точно, но май беше "софийска превъзходна"! А за породите - убедих се колко малко знаят даже и любителите на кучета за отделните породи. Нас ни кръщават какви ли не лисици...

#5548 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2007 - 10:08 PM

Мдам.Да ви споделя една съвсем скорошна случка с
"неочакван обрат".
На разходка сме с господин шпицоне.
В квартала се мотаем из полянките.В далечината забелязвам 2 възрастни жени, които ни виждат, забавят ход и ни сочат с пръст една на друга.
Аз се настроих вътрешно на вълна" яла ми бабо, яла да се заяждаш с мене"  ;D
Продължавам си аз напред все едно нищо не забелязвам.
В един момент пътищата ни се пресекоха.
По - младата, възрастна жена разцъфтя в слънчева усмивка и каза:"Имаме си същото кученце у нас!", аз попитах недоверчиво, но любезно:"Каква порода кученце си имате?"
"Ами точно като вашето- немски среден шпиц!"

( пауза, в която аз седя като гръмната и ..след секунда всички въздушни рози и сърца започват да леят от мен към възрастните жени).

Разговорихме се, поканих сина й да се присъедини към нашата тема тук и се разделихме усмихнати до уши, а аз даже леко валсирах!
А!Когато грейнах, моичкия се курдиса пуснал най - зашеметяващата си мителшпиц усмивка и позволи да бъде погален
( дежа вю, а римела).
Предпоследно чух точното наименование на нашата порода във вет.клиника "Син кръст".
:P

#5549 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2007 - 10:29 PM

;D
Ами и аз да разкажа... как бяхме огряни от чужда слава! Връщаме се от разходка през парк "Оборище", насреща - симпатичен млад човек с кученце, както му е редът - одушват се, заиграват се... А младежът изстрелва (поне аз така чувам): "Това Алф ли е?" Източвам шия - "МОЛЯ?" А всъщност човекът пита "Това Елф ли е?" Бързо обяснявам, че кученцето е мителшпиц и е момиченце -Линда. Естествено, бях поласкана от сравнението, но за жалост излизаше от не съвсем компетенти уста. Да не говорим, че Линда беше толкова кална и мръсна след разходката, че не само не приличаше на Елф, ами не приличаше и на себе си...

#5550 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2007 - 10:47 PM

Ами ..ако имахте желание и време да се занимавате с изложби..
Щях да снимам Линда да й правя реклама, да говоря за нея, да я показваме тук на хората, но..
Разсъждавам си и се чудя  защо се получава така, че аз снимам другите немски шпицове, показвам ги във форума, говоря с радост и симпатия за тях, а моя шпиц общо взето не се радва на подобно отношение..
Нейсе.Да сме живи и здрави останалото - усмивка, нали така?  :P

#5551 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2007 - 11:24 PM

Вики, твоят Волфи се радва на най-искрени симпатии и обич от всички участници в нашата тема, защото напълно ги заслужава - той е страхотен! Ще ти призная честно - дружески ти завиждах, че Волфи така искрено и красиво се смее, надявах се да виждам по-чесно ослепителната шпиц-усмивка и на моето кученце. Е, дочаках го - шпицовете се смеят, когато са щастливи, явно твоя красавец се чувства щастлив! Радвам се, че и моята лудетина се смее просто така- защото е сутрин, защото е вечер, защото ...просто така, защото е жива и се радва на това! Значи всичко е наред! А изложбите, славата ... това е друга тема. За мен - съвсем неважна.

#5552 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2007 - 11:49 PM

Присетих се да ви питам момичета вашите шпицове какви звуци издават освен обичайният алармаджийски лай?
Моя Волфи, например, когато иска да ми привлече вниманието за да му помогна да достигне до търколилата се под фотьола играчка, започва да издава звук нещо като мяукане!
Когато го сложа в скута си по гръб и започна да го чеша нежно по коремчето и гушката, тогава пък буквално издава звуци на екстаз.
Нещо от сорта на "Ъхъъ, ехъъх, аах..".И буквално примира от блаженство.
Ще опитам някой път да го снимам с камерата на фотоапарата.
А по въпроса дали е щастлив моят шпиц..
Искрено се надявам да е така..  :kuchence:

#5553 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2007 - 01:28 AM

:P
http://www.cafepress...amp;XID=2944531

#5554 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 December 2007 - 08:52 AM

Малееее  Dury  тези блузи са страшни много ми харесват  :o :yahoo:.От кога искам такава ма незнам къде в София могада си намера :-
User's Signature

Качена снимка

#5555 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2007 - 02:53 PM

*Честит 8 - ми декември на всички настоящи и бивши студенти!*
:wub:

#5556 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2007 - 03:46 PM

Здравейте на всички братовчеди(средни шпицове)!Линда в парк Оборище са я объркали с моя Елф,защото и аз го разхождам там.А да разбереш под козината дали се крие момче или момиче е почти невъзможно.Бих се радвала ако се срещнем наживо,запознах се с една Корина но казват,че не влизат във форума.Поздрави на всичките ви любимци!
Леле,вече забравих кога бях студентка струва ми се толкова отдавна!Има няма 10години!
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#5557 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2007 - 03:53 PM

:wub:
Целувки за по - малките роднини и техните любезни стопанки.
Аз лично късно се реших да следвам, късно избрах какво точно искам да уча, да се занимавам професионално..
Имах прекрасни колеги, незабравими преподаватели!
Помня първия 8 - ми декември..веселието..ентусиазма, еуфорията..
Хубав ден сладури, ваша : дури  :palqcho:

#5558 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2007 - 05:23 PM

"А да разбереш под козината дали се крие момче или момиче е почти невъзможно."
На мен, хм, и без козина ми беше трудно...  ;) Чудех се дали имам Линда или Линдън! ;D ;D
Много се надявам да се засечем с Елф някой път в парка - виждала съм го само на снимки, чудесен е! Любопитна съм да видя отблизо истински малък шпиц, и то шампион, защото тези, които съм виждала, или не са малки, или май не са съвсем шпицове...
Освен мителката Корина, която стопаните разхождаха без повод, докато един ден тя не ги заставила да я гонят половин час из целия парк и сега май пак е на каишка  :blink:, там разхожда кучето си една дама, чужденка. Кученцето и е дребосък - според мен малък шпиц или померан, но тя го пуска да вършее из целия парк, тича като лудо от единия му край до другия! Не знам как не я е страх, че някой може да закуси с него...

#5559 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2007 - 11:10 PM

Здравейте всички!
Надявам се, че сте добре и си прекарвате добре.
Пак съм изпуснала доста от темата, но какво да се прави - работата преди всичко ;D ;D
Много сте ми интересни и много ви се радвам, невероятни сте. Особено се изненадах, от сайта за дрехите с шпицове. Невероятно е, ако в БГ се продават някъде с удоволствие бих си купила суичер или пък чаша, да си пия кафето сутрин.
А колкото до Волфиньо, Дури и аз като много хора тук съм искрен почитател на господин мител шпиц - Волф, и мисля, че доста добре отразих неговото предсавяне  на изложбата, така че ти няма от какво да се оплакваш :P Той е нашето талисманче :wub: :wub: :wub: :wub:
Целувки на всички: Ива и Арес
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#5560 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2007 - 11:23 PM

Всяка работна сутрин в 8.30 с Елф сме в парка до към 9.30ч.Следобяд когато успея но най-често към 18ч.Събота и неделя сутрин в 10ч. ,следобяд в 17ч.Корина и днес я срещнахме пусната с елече и беснееше.Аз понеже всеки ден съм в парка и познавам почти всички кучета,знам от кой да се пазим и кой е безопасен дори да му се качим на главата.(Елф е страшна драка)Ще се радвам ако се видим с Линда!
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема