Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#6241 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2008 - 10:18 PM

Нее този път му взех изпод муцунката парче от кожена обувчица( от тези пресована, естествена кожа, знаете ги).
При шпицовете има един тънък момент, че бързо се отегчават и трябва да сменяме "предизвикателствата"  ;)
:palqcho:

#6242 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 January 2008 - 10:33 PM

Хайде лека вечер от мен и Айс.Приятни сънища със шпицови ангелчета. ;D ;D Нацелуваите сладките си``мишлета`от мене :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6243 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 10:52 PM

Лека нощ на заспиващите! А за будните - една историйка за първите опити на една пишман-дресьорка (моя скромност) да обучава куче на основните команди. Това е по повод кашкавалчето...
Та реших аз да уча Линда, тя беше малка тогава, на основните команди -"Ела", "Седни", "На място". И понеже тя си хрупаше сладко гранулките мен ме домързя да търся нещо специално и ги използвах за награди. Е, ами не вървеше работата - зор, зор, и нищо! По едно време, след няколко дни мъки, съвсем се отчаях -реших, че или аз не мога да й покажа какво искам от нея, или тя ама ептен не отбира! Направо се видях в чудо! Разбрах, че нещо трябва да променя - нарязах саламче! Боже, да бяхте я видяли отнякъде - идва, не - тича, сяда, ляга, "хоп" на задните крачета ... Правеше всичко, което я бях учила, че и творчество проявяваше! Най-смешна беше, като изреждаше поред всичко научено и лъсваше накрая с оная усмивка - "Дай саламчето!" Всичко беше разбрала, ама защо за се хаби за едната гранулка...

#6244 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 01:34 AM

***Честит Ивановден!***
От здраве да не се отървете!
:wub:

#6245 Потребителят е офлайн   bubbast Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 11:29 AM

дури,не си мисли,че не обичам ричо.обичам го и то много.попитах те защото виждам на снимките,че вашите са с черни.това е .а мен не ме интересува дали е с родословие или не,няма да го водя  по състезания.взехме куче заради нас,а не заради грамоти и купи.за състезания спортуваме гълъби,и да,те печелят.това е.

#6246 Потребителят е офлайн   krasi_kyneva Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 01:28 PM

MOD: Пишете на кирилица.

Da vi pohvalia malkia Roki kolko dobre prie srestata s drugo ku4e i za negov kasmet spic :yahoo:. A kolko se radva na snega, edva go priberahme ot parvata mu razhodka  ;D

#6247 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 January 2008 - 01:35 PM

Цитат

Da vi pohvalia malkia Roki kolko dobre prie srestata s drugo ku4e i za negov kasmet spic :yahoo:. A kolko se radva na snega, edva go priberahme ot parvata mu razhodka  ;D
големи сладурковци са тези шпичета,кой е роки ? :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#6248 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 January 2008 - 01:43 PM

ето ни и нас :yahoo:
User's Signature

#6249 Потребителят е офлайн   krasi_kyneva Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 01:55 PM

Роки е на металния повод, а другата красавица е Нели :)

#6250 Потребителят е офлайн   krasi_kyneva Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 02:16 PM

нещо съм се объркала със снимките май  ;D
ето сега ви пращам едни от дегустатора Роки:

#6251 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 03:16 PM

Здравейте момичета!
Как сте, моля?
Много красиви снимки на бели кученца радост за окото!
"дури,не си мисли,че не обичам ричо.обичам го и то много."

bubbast мила приятелко разбери ме правилно.
Почти винаги, когато се сдобием с нов шпиц в темата се започват едни и същи въпроси.
На които лично аз съм отговаряла многократно.
И за стандарта, и за експертната оценка и за какво ли не - общо взето въпросите се дублират ( повтарят).

По тази основна причина преди известно време предложих темата ни да бъде отделена в под - форум, да има отделни малки теми, където да се коментират тези въпроси и прочее..

До сега не съм видяла нито един стопанин на шпиц от темата ни след като обясня подробно как да провери до колко шпица му се доближава до стандарта - да е отишъл на експертна оценка.
Извода е, че каквито й да са ни кученцата ние безкрайно много си ги обичаме.
А това е безценно.
Разбира се, че не бих отказала отново и пак да коментирам предъвквани нещица по екстериора на мителшпица, но ми се губи смисъла..
Разбираш ли?
Защото и какво ако ти кажа аз, че немския шпиц по стандарт трябва да има еднообразно оцветени черни възглавки?
Какво ще стане?Ще се намали ли любовта и привързаността ти?
Не и слава Богу, че е така.
И..?
Какъв е смисъла?И пак ще се повторя ако ви доставя удоволствие да коментираме недостатъците на скъпите ни кученца..ок.
Да си призная честно обикновено само по някоя снимка, без да искам виждам тук - таме "разни дребни детайли", но когато става дума за кученца, които няма да се водят на киноложки изложби и най - вероятно няма да се ползват за разплод - тогава значение има само и единствено кученцето да е здраво и обичано.

По съвсем друг начин гледам снимките на родословни, титуловани кучета из сайтовете на развъдниците.
Понякога с часове гледам някоя снимка, увеличавам я, гледам я "под лупа" защото за мое огромно съжаление на изложби в България никога не съм имала щастието да видя мителшпиц в ринга..
Разбираш ли ме, аз съм буквално манияк на  породата немски шпиц среден, тотално съм си "загубила ума",  често сънувам шпицове и..стига съм ви дрънкала затова.
Не искам да ви отегча.
А сега ви изпращам една голяяма и слънчева усмивка и прегръдка, мили сладури.
Ваша : дури  :wub:

п.с.И ако някога в темата ни се появи "сродна душа" човек като мен, който е влюбен в породата
(не само в собственото си кученце) и има интереса, любознателността, нагласата, търпението да обсъжда самата порода, то аз съм тук..
И за финал на това мое откровение ще сложа един цитат преведен от "LLANCARFAN" развъдник за среден и малък немски шпиц.

"Наличието на родословие НЕ е показател за качество.

Повечето кучета, дори чистокръвните с документи, не следва да се развъждат.
Много кучета, макар и прекрасни домашни животни, имат структурни, личностни или здравословни проблеми, които не следва да се разпространяват в потомството.
Животните, използвани в развъждане, трябва да бъдат доказани като свободни от такива дефекти, преди да започнат кариерата си на производители.

Развъждането следва да се прави с единствена цел ПОДОБРЕНИЕ
честен опит да се сътворят кученца, по-добри от родителите си.

Незнанието не е извинение щом веднъж сте създали живот, не можете да си го вземете обратно, дори ако става дума за глухо или сакато животно, за епилептик или куче-психопат!"

http://www.friends.b...p;topic_id=3426

#6252 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 January 2008 - 04:37 PM

дури,ти имаш експертно око и за това ти прави впечатлиние дори и най -малката подробност  :blink:съгласна съм с теб,че не трябва постоянно да търсим в любюмците си някакви нередности, та дори и ноктите им да са с зелен цвят за бога :blink:вместо да си разказваме интересни шпицешки истории ,да обменяме опит и мнение,ние най често ми прави впечатлиние ,че си пишем"ама сега моето куче нормално ли е ,хубаво ли е защото имало едиси  какво или била онакова" :(важното е та ги обграждаме с много,много любов защото те го заслужават!!! :wub:
User's Signature

#6253 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 04:57 PM

Мила Марея чак "експертно око" си нямам, но имам необикновени учители..
Понякога си мисля, че бих кандидатствала за съдия на породата, но после си казвам ехее, че кой ще те кани па тебе да съдиш?
Прекалено съм..как да го кажа..прекалено голям идеалист съм.
Твърде малко стопани на родословни кучета биха били доволни от моите оценки.
Разбира се, всичко това е в сферата на фантазията.
И разбира се, че понякога и аз съм се "хващала на това пукнато хоро" да питам за някое кученце от тук колко е високо, но това съм правила от чисто любопитство, ей така без лоша умисъл..
По - скоро да проверя себе си, "окото ми доколко е подострено" ..
Порочен е този кръг, мили мои. ;D

Та иначе си напълно права.
След като всички вие, които сте си взели просто кученце, шпицче от зоомагазин, борса, нямате интерес към самата порода и нейните особености, детайли, дребни подробности - най - разумното и нормално нещо на света е да се интересувате най - вече за неговото добро здраве, нали така?
А ако пък ви интересува до колко се вписва в стандарта на мителшпица има си киноложки изложби, експертна оценка.
И така.
Много си права марея, нека си лафим за веселия им нрав и всичко останало, което ни се случва около тези необикновени, чудни същества кучетата.
А па ако на някой недай си Боже му се коментира екстериора на неговото любимо куче мооля тук сме, НО с уговорката, че нито съм специалист, нито киноложкия съдия, а най - обикновен ентусиаст фен на негово величество немския среден шпиц.  :palqcho:

#6254 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 06:16 PM

:'( :kuchence:
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#6255 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 07:49 PM

Идейка!
Момичета понеже тази година съм си обещала да не качвам тук неясни, некачествени и мръчкави фотографии, ми хрумна да си покажем тук някои от любимите ни снимки на нашите безценни палавници.
Какво ще кажете?
Ето няколко стари, но любими негови фотографии, правени са точно на рождения му ден, когато направи 1 годинка (20май). :yahoo:

#6256 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 January 2008 - 09:49 PM

ех,този волфи голям красавец е  ;)
User's Signature

#6257 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 09:55 PM

Оо марея не защото е мое куче, но това е най - малкото, което мога да кажа за моя мителшпиц.
Току - що ми донесоха видео - записа от последната изложба 18.11.2007г. ще  помоля  моя човек да ми го качи в интернет и ще сложа линк към него.
Да видиш какво спокойно, уравновесено куче ми е той..
За съжаление нямам най - важното му съдене защото моя близък, който снима дойде по - късно и вече го бяха съдили..
Но пък има как му присъждат Бест ъф Брийд.
И освен това във видеото има куп други породи.
Има един много красив момент, например, как семейство Попантонови развъдник "Ейнджъл стафф" тичат в синхрон с кучетата си..
Има хъскита в ринга, самоед и тн..
И така сега отивам да хапна и после ще мъчим да го прикачиме в нета, и тук разбира се ;)

#6258 Потребителят е офлайн   juja75 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 10:28 PM

Честит празник на всички именници да са здрави весели засмени. :drugarche:

#6259 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 10:35 PM

Здравейте и от мен и Линда! Чак сега успях да се включа, макар че това, което обсъждате, ми е много интересно. Замислих се за това, че всички ние, малко или много, понякога се увличаме в изясняване на въпроса "А моето куче "правилно ли е"?" Т.е. дали подробности от рода на височина в холката, разни там ушички, лапички и т.н. са по стандарта или не? Аз самата никога не съм задавала тук в темата такива въпроси, но ... ще си призная, когато вчера Дури написа за черните нокти, сама не знам защо проверих какъв цвят са ноктите на Линда.  ;D
Обяснението за мен е това, че всички ние обичаме своите кучета, а ако приемем, че стандартът - това е идеал (недостижим, иначе нямаше да е идеал!), то на всеки му се иска да знае, че неговото кученце се доближава до него, ако не по един критерий, то поне по друг. Наречете го даже суетност - в добрия смисъл на думата. Защото не е лошо да искаш любимото ти кученце да се доближава до идеала, лошото е, когато недостатъците му те притесняват прекалено. Но в крайна сметка ние самите не сме идеални, за да искаме това от другите, а, слава Богу, някой ни приема и обича такива, каквито сме!

#6260 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 10:44 PM

:Танц:
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни