Публикувано: 10 November 2006 - 05:07 PM
Здравейте!
След като установих контакти с любителите на мини шпицове, нека сега се запозная и с ценителите на по-едричките им събратя немските шпицове.
Първият шпиц който си взех е една красавица, която е немски среден шпиц , казва се Джеси и е вече на пет години. Доставиха ми я от Чехия, когато доиде в България беше вече на 6 месеца и в началото имах чувството, че не ме разбира, като и говоря на български, но с течение на времето започнахме да се разбираме.
Много трудно ми беше да и намеря партньор в Стара Загора тук нямаше такава порода кучета и затова се реших да вземем и един мъжки, тъй като живеем в къща и имам възможност да отглеждам повече животни. Имаме познат в София, който се занимава с продажба на домашни любимци и той ми обеща да ни намери. Голяма бе радостта ми ,когато получих съобщението, че има такова куче от мъжки пол, което се продава и освен това е вече на почти две години. Горкият Ричи беше отглеждан известно време в апартамент, а когото омръзнал на собствениците си го натирили в едно село , където не бяха полагали особено грижи за него. Когато го взехме беше в ужасно състояние , добре че поне бяха продължили да му слагат ваксини и да го обезпаразитяват . Много време ме отне да възстановя истинската му красота. След няколко месеца същият човек, който ми помогна да си намеря мъжки ми се обади с предложение да си взема още една женска, която също беше изпаднала в немилост, тя се оказа куче с характер, от момента в който влезе в къщи набързо се разправи с останалите две и от този момент нататък тя стана тарторката на групичката.
И така се сдобих с едно семейство бели лисици /така ги наричат нашите приятели/, или по-скоро харем оставаше да се появи и тяхното поколение.
Е стига толкова за сега, много се разприказвах или разписах в следващият епизод ще ви разкажа повече за моето голямо кучешко семейство, защото имам куче иот друга порода, то е доста по-едро, много добър пазач и приятел, а можете ли да се сетите каква порода е?
Чао,
Милена