ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 13 November 2006 - 11:35 AM
Здравей Dury, благодаря за снимките, става въпрос за бялото куче, поразително прилича на Ричи, мъжкото ми куче. Както вече ви разказах имах две женски Джеси и Сандра и едно мъжко Ричи. Джеси и Ричи успяха да създадът поколение, кученцата се родиха доста по-рано от нормалното, 15 дни преди датата. Много се притеснявах, че няма да оживеят, бяха недоносени. Брат ми е ветеринарен лекар и работи във Ветиринарния факултет в Стара Загора, той и неговите колеги бяха категорични , че кученцата няма да оживеят , но Джеси се оказа страхотна майка, големи грижи положи , а и ние много и помагахме. Дадоха ни съвет в храната на майката да слагаме чист мед без захар, макар да знам че на животни не се дава сладко, но това помогна, дребните се закрепиха и учудвящо за всички специалисти нито едно кученце не умря.
Но злото никога не идвало само. Една сутрин намерихме Джеси в безпомощно състояние легнала при бебетата, цялата трепереше и не можеше да стане, веднага потърсих и другите кучета, оказа се че и Ричи е в същото състояние, единственно Сандра беше добре. Извикахме лекар , той ни каза че кучетата са отровени. Единственният момент в който не са били под наш надзор е когато ги пускаме в градината за да се разходят и играят, явно тогава са им хвърлили някаква отровена храна, а Сандра беше много придирчива към това какво яде и може би не е яла от това нещо. Не можех да разбера на кой му е дало сърце да направи това, те са толкова мили и дружелюбни животни. Борих се за живота им в продължение на една седмица, но Ричи умря, а Джеси остана с парализирани задни крака.
След две- три седмици подарих Сандра на мои приятели , те я отглеждат в апартамент, знам че там не и е много добре , но със сигурност е по-защитена.
Извинявайте, може би ви досаждам с тези дълги разкази, но все още ме боли за моите любимци и когато видях снимките преживявам всичко отново.
Всe ощe се мъчим да излекуваме Джеси , донякъде състоянието и се подобри но никога няма да може да се излекува напълно.
Споделям всичко това с Вас ,защото знам ,че ще ме разберете, хората които не са отглеждали животни нямат и най-малка представа какво е да загубиш един четириног приятел.
Повече няма да ви занимавам с моите трагедии и отново извинявайте ако сам ви помрачила деня.
Поздрави!
Но злото никога не идвало само. Една сутрин намерихме Джеси в безпомощно състояние легнала при бебетата, цялата трепереше и не можеше да стане, веднага потърсих и другите кучета, оказа се че и Ричи е в същото състояние, единственно Сандра беше добре. Извикахме лекар , той ни каза че кучетата са отровени. Единственният момент в който не са били под наш надзор е когато ги пускаме в градината за да се разходят и играят, явно тогава са им хвърлили някаква отровена храна, а Сандра беше много придирчива към това какво яде и може би не е яла от това нещо. Не можех да разбера на кой му е дало сърце да направи това, те са толкова мили и дружелюбни животни. Борих се за живота им в продължение на една седмица, но Ричи умря, а Джеси остана с парализирани задни крака.
След две- три седмици подарих Сандра на мои приятели , те я отглеждат в апартамент, знам че там не и е много добре , но със сигурност е по-защитена.
Извинявайте, може би ви досаждам с тези дълги разкази, но все още ме боли за моите любимци и когато видях снимките преживявам всичко отново.
Всe ощe се мъчим да излекуваме Джеси , донякъде състоянието и се подобри но никога няма да може да се излекува напълно.
Споделям всичко това с Вас ,защото знам ,че ще ме разберете, хората които не са отглеждали животни нямат и най-малка представа какво е да загубиш един четириног приятел.
Повече няма да ви занимавам с моите трагедии и отново извинявайте ако сам ви помрачила деня.
Поздрави!
Публикувано: 13 November 2006 - 08:16 PM
sara говориш глупости!как ще ни досаждаш!та нали за това е форума!много съжалявам за ричи... s) разбирам какво е да загубиш куче..моята немска овчарка на няколко пъти я пръскаха с киселина и целите и лапи са голи..не разбирам как може да и ма такива хора които да отровят такива малки и сладки животинки които дори нищо не са им направили... bl) NNN a) ако видя кои го е направил просто ще го... ouu fow bash bash bash bash bash bash bash bash bash bash n)
поздрави :мони
1super
поздрави :мони
1super

Публикувано: 13 November 2006 - 08:20 PM
s) Ох миличките много тъжно е това което разказваш и като си предсавя че това може да се случи на всеки от нас направо сърцето ми се къса s) А сега ти е останала Сандра с бебенцата така ли?Мога да ти пожелая само да са здравички и да им се радваш много r) Ето го и моя Лъки r)
Прикачени файлове
-
P1020569.jpg (41.2K)
Брой сваляния: 79

Виолета
Публикувано: 14 November 2006 - 12:31 PM
Здравей Милена!Радвам се,че имаш желание да споделяш с всички нас истории и случки-тъжни или не-в темата за мител шпицовете.Тук всички сме кучкари "по душа"и разбираме и тъгата и разочарованието ти...За съжаление има не малко хора,които предпочитат да вредят на животните.Човешката злоба и нетолерантност към нашите четириноги спътници съществува и предполагам,че винаги ще е така..Но това не ни спира НИЕ да обичаме кучетата;да имаме куче дори след ненавременна и нелепа загуба на скъпото ни другарче..Можеш винаги да споделяш с нас своите мисли и въпроси относно кучетата.А ние с каквото можем ще се отзовем.Поне разбиране можеш да получиш на 100%.И това не е малко.Нали?Предполагам,че освен тези тъжни случки,които ни сподели имаш и не едно чудесно преживяване с твоите ч-ноги приятелчета?Ако имаш време и желание разкажи ни нещо от хубавата част на живота ти с кучета.Мител шпицове.Ако имаш снимки-всички тук сме любители на фотосите на шпицове..Понякога само една снимка е достатъчна за да зареди човек с позитивна енергия за целия ден.
Поздрав.
Поздрав.
Публикувано: 14 November 2006 - 12:41 PM
wink Сега, в края на тази седмица ,в София ще има 2 изложби.Едната, от които е специалка на Клуб "Северни кучета"(на 19 ти неделя)-след като си любителка на северните породи и ако имаш време -заповядай на изложбите!Ще се нагледаш на красиви кучета..Шпицове,самоеди,хъски,акита,чау-чау..Желая ти хубав и усмихнат ден!Вики&Алекс&Волфи ;)
Публикувано: 17 November 2006 - 09:02 PM
1super
Прикачени файлове
-
DSC_0328.jpg (15.88K)
Брой сваляния: 80
Публикувано: 17 November 2006 - 09:38 PM
Сушене на опашка с хладка струя на сешоара oo
Прикачени файлове
-
Picture_7820.jpg (43.41K)
Брой сваляния: 93