ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 28 January 2009 - 05:48 AM
Здравейте на всички активни и не толкова активни участници в този прекрасен форум!
Бих искал да попитам как гледате на съжителство на хъскоподобен (защото няма документ за произход, но пък за нашето семейство е прекрасен) 7-годишен мъжкар със бебе шпиц. Условия - градско-морски в апартамент.
Предварително се извинявам, че прочетох тази тема само до около 25 стр., но докато стигна до края може да минат месеци.
Хъскито ни Шайен е изключително спокоен и сравнително послушен представител на тази порода. Живяхме заедно със сиамка (Луси), която ни изостави преди 5-6 месеца, отивайки си от този свят на 15,5 години. Живееха в хармония, дори почти 2кг. Луси до края командваше близо 30кг. Шаен. Разбира се с много редки изключения, когато явно ставаше прекалено нахална. Характерна особеност на Шайен - при вида на малки (на възраст) животни - яренца, агънца, кончета и др. се включва някакъв ловен, бих казал дори вълчи инстинкт, и тогава ако не е на повод е просто неуправляем. Но това не се отнася за малки кученца.
Моля Ви да споделите Вашите мнения.
Бих искал да попитам как гледате на съжителство на хъскоподобен (защото няма документ за произход, но пък за нашето семейство е прекрасен) 7-годишен мъжкар със бебе шпиц. Условия - градско-морски в апартамент.
Предварително се извинявам, че прочетох тази тема само до около 25 стр., но докато стигна до края може да минат месеци.
Хъскито ни Шайен е изключително спокоен и сравнително послушен представител на тази порода. Живяхме заедно със сиамка (Луси), която ни изостави преди 5-6 месеца, отивайки си от този свят на 15,5 години. Живееха в хармония, дори почти 2кг. Луси до края командваше близо 30кг. Шаен. Разбира се с много редки изключения, когато явно ставаше прекалено нахална. Характерна особеност на Шайен - при вида на малки (на възраст) животни - яренца, агънца, кончета и др. се включва някакъв ловен, бих казал дори вълчи инстинкт, и тогава ако не е на повод е просто неуправляем. Но това не се отнася за малки кученца.
Моля Ви да споделите Вашите мнения.
Публикувано: 28 January 2009 - 08:33 AM
Здаравей kolev_krasen!Съжелявам за котката ви. :'( Шайен как реагира когато жзехте малкото кученце? Според мен щтом до сега сте имали котка Шайен е свикнал да живее с друго животинче и няма да има проблеми според мен.На колко е малки сладур?Пуснтеем снимки ако имате. :)
Публикувано: 28 January 2009 - 12:01 PM
Здравейте на всички и от нас с Парис!
Извенявам се,че не пиша често,но имам много ангажименти и все не ми остава време.Няма да повярвате какво ми се случи в неделя!..По обяд се звънна на вратата,аз я отворих и пред мен стоеше непозната жена.Помоли ме да заплодим нашата Парис със нейното куче от породата Дългокосмест чихуахуа.Аз й обясних,че още сме малки и скоро няма да стане,а тя като я видя,каза че нейният бил същият като Парис,само дето имал кафяви петна по гърба."Невярвам на ушите си"-как може да има толкова заблудени хора на този свят.Нашият вет ни изписва 2-пъти капки за очите,но никакъв резултат-продължават да си текат.Вече незнам какво да правя.Има ли някой от вашите любимци такъв проблем с очите.Моля пишете ми.
Извенявам се,че не пиша често,но имам много ангажименти и все не ми остава време.Няма да повярвате какво ми се случи в неделя!..По обяд се звънна на вратата,аз я отворих и пред мен стоеше непозната жена.Помоли ме да заплодим нашата Парис със нейното куче от породата Дългокосмест чихуахуа.Аз й обясних,че още сме малки и скоро няма да стане,а тя като я видя,каза че нейният бил същият като Парис,само дето имал кафяви петна по гърба."Невярвам на ушите си"-как може да има толкова заблудени хора на този свят.Нашият вет ни изписва 2-пъти капки за очите,но никакъв резултат-продължават да си текат.Вече незнам какво да правя.Има ли някой от вашите любимци такъв проблем с очите.Моля пишете ми.
Публикувано: 29 January 2009 - 12:02 AM
Цитат
Благодаря, моника 25! Всъщност бебе още няма. В момента разсъждаваме у дома по тази тема. Не се притеснявам от реакцията на Шайен, а по-скоро от начина на отглеждане на две различни породи и на различна възраст, пък биле те и двете северни.
Публикувано: 29 January 2009 - 10:00 AM
Цитат
Здравейте на всички и от нас с Парис!
Чакай, че малко не разбрах :rolleyes: дългокосместо чихуа със шпиц??? :o Подобна тъпотия не бех чувала :rolleyes: lin4e и какво значи "скоро няма да стане" ??? :huh: :o

Публикувано: 29 January 2009 - 03:45 PM
Мони,или Айс е много голям,или коша за пране се е смалил ;) Явно му е много уютно там на диването :wub: Линче,мисля че трябва да се направи микробиологично изследване на секрета от очетата на Парис ...може да има и някакъв механичен дразнител.Опитай промивки с отвара от лайка плюс капките,но твоят вет трябва да е най-добре запознат.За избелване на оцветените деруги под очетата има един препарат "Ангелски очи",но незнам дали го има по нашите зоомагазини :- Само съм чела за него.Подрастващата госпожица е много сладка с тази жилетчица :wub: Kolev_Krasen,при кучетата няма "расова дискриминация",че да се приемат по породи :blink: Единствено ти можеш да си отговориш на въпроса,който задаваш,защото най-добре познаваш нрава на прекрасния Шайен :wub: След като досега е съжителствал с коте,не би трябвало да има никакви проблеми с друго кученце ;) Имам съвсем малки опасения,че ако си вземете втори домашен любимец от мъжки пол,когато поотрасне може да стане война за територия :viking: Аз лично прегръщам с три ръце ;D идеята за повече космати и пернати другарчета около нас :palec: Поздрави и много целувки за всички! :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 29 January 2009 - 07:57 PM
Здравейте,
Както чета, всички са добре, което е най- важното.
Първо искам да пиша относно поста на kolev_krasen. Абсолютно покрепям мнението на Меги, че няма нищо по- хубаво от това да има колкото се може повече пухчовци. Като пример мога да ви дам моя Арес, който страхотно добре се разбира с двете хъскита на братовчедка ми /стига разбира се женската да не е разгонена/ ;D Но не трябва да се забравя и чувството за превъзходство. Аз виждам какво се получава в къщи, тъй като имам и котарак, който на години е доста по- голям от Арес, но втория буквално го прави халипиев. Така, че наистина решението трябва да го вземете вие, аз лично мога да ви насоча към развъдници, разбира се ако се нуждаете от тази информация.
Линче, по въпроса за очетата: при повечето шпицове се наблюдава сълзене и следователно потъмняване на козинката под очите, но наистина трябва да се консултираш с вет. Ако е това, което аз предполагам - има специални коригиращи козметики, с които петната се коригират, мисля, че не изчезват напълно. Не съм сигурна, защото при Арес не се наблюдава подобно сълзене.
Меги, как сте вие с Тисата /малката къщовница/? ;)
Много се радвам, че и Мони започна да пише по- често. Липсваше ни Мони!!!
По повод питането на Меги за шпицовете, които ходят на изложби, само искам да поправя Мони. Арес сме го водили на експертна оценка, а не на изложба. Но иначе страшно много се забавлявам на тези изложби и когато мога отивам наистина с удоволствие. Последният път се запознах с една жена отглеждаща Аляски маламут. А направо изпадам в еуфория когато видя Конан - ирландския вълкодав на ГАро - страхотно куче. Абе да не изброявам, за да не пропусна някого.
Хубава вечер от нас с Арес на всички :wub:
Както чета, всички са добре, което е най- важното.
Първо искам да пиша относно поста на kolev_krasen. Абсолютно покрепям мнението на Меги, че няма нищо по- хубаво от това да има колкото се може повече пухчовци. Като пример мога да ви дам моя Арес, който страхотно добре се разбира с двете хъскита на братовчедка ми /стига разбира се женската да не е разгонена/ ;D Но не трябва да се забравя и чувството за превъзходство. Аз виждам какво се получава в къщи, тъй като имам и котарак, който на години е доста по- голям от Арес, но втория буквално го прави халипиев. Така, че наистина решението трябва да го вземете вие, аз лично мога да ви насоча към развъдници, разбира се ако се нуждаете от тази информация.
Линче, по въпроса за очетата: при повечето шпицове се наблюдава сълзене и следователно потъмняване на козинката под очите, но наистина трябва да се консултираш с вет. Ако е това, което аз предполагам - има специални коригиращи козметики, с които петната се коригират, мисля, че не изчезват напълно. Не съм сигурна, защото при Арес не се наблюдава подобно сълзене.
Меги, как сте вие с Тисата /малката къщовница/? ;)
Много се радвам, че и Мони започна да пише по- често. Липсваше ни Мони!!!
По повод питането на Меги за шпицовете, които ходят на изложби, само искам да поправя Мони. Арес сме го водили на експертна оценка, а не на изложба. Но иначе страшно много се забавлявам на тези изложби и когато мога отивам наистина с удоволствие. Последният път се запознах с една жена отглеждаща Аляски маламут. А направо изпадам в еуфория когато видя Конан - ирландския вълкодав на ГАро - страхотно куче. Абе да не изброявам, за да не пропусна някого.
Хубава вечер от нас с Арес на всички :wub:
Публикувано: 30 January 2009 - 10:22 AM
привет на всички и добре дошли на новите попълнения ;) линче,съгласявам се с ивето за оченцата,някой кученца го имат това сълзене в това число и рони,но с подходяща козметика се овладява пигментацията въпреки,че не изчезва напълно,консултирай се с вета ,купи лосион и мажи проблемните области.поздрави на всички и много целувки на пухчовците от нас с рони :wub: :wub: :wub: