ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 10 July 2009 - 05:41 PM
Прибрахме се - слава Богу, живи и здрави, макар че не липсваха приключения. Времето ни прецака - валеше всеки ден
Но пък е толкова красиво там - просто е като приказка!
Линда се запозна с язовира, хареса го и ... хоп вътре!
А после, разбира се...
С изключение на времето всичко друго беше супер - всеки ден се разхождахме и Линда тичаше като бясна по баирите, просто не знам откъде толкова енергия да се катери по урвите и да скача по камъните - все едно имаше моторче под опашката!
Разбира се, после беше гроги и хъркаше на тревата или на любимото си място - познайте къде?
А плуването в язовира - е, нямаше по-щастливо куче от нея, когато пляскаше с лапки във водата - кеф! А играта с топка - "Линда, донеси топката!" се трансформира в "Линда, донеси шишарката"
По въпроса с рибата - докладвам: има риба в язовира!
... резултатите не закъсняват!
Тук на снимката Линда само дето с глас не пита - "А за мен ще има ли рибка?"
Освен тази, дето си я изяде в паничката - изпроси си и от софрата...
В гората намерихме огромна гъба, а Линда се запозна с растението "радостта на туриста".
Накрая се наложи да се изнесем по спешност, защото от дъждовете пътя се превърна в блато и ако бяхме останали още ден - можеше да не успеем да се измъкнем на свой ход.
Не мога да не похваля моята хубостница - държа се перфектно, не създаваше никакви проблеми, просто куче-мечта! Ходеше подире ми като залепена, а най-смешното беше, че не искаше да пишка на полянката - чакаше си разходките!
Целувки на всички от мен и послушната Линда!
Публикувано: 10 July 2009 - 06:29 PM
Публикувано: 10 July 2009 - 08:58 PM
много хубави снимки,нямам думи,както казва меги напълнихте ми душата,много ви се радвам
а,като гледам не сте тичали само по поляните а,сте свършили и работа
дано и ние се представим подобаващо .
много ме кефи линдичка колко смело се къпе в язовира. рони като види толкова вода на едно място и хич не допарва до нея
лека и спокойна от мен
п.с римелка,вие на широка поляна ли почивахте?
Публикувано: 10 July 2009 - 10:04 PM
За разлика от повечето други язовири, които представляват езеро с една подпорна стена, яз.Широка поляна е "разлят", има много стени - насипни, безброй малки заливчета, острови и полуострови, така че всяка компания "палаткаджии" си има своя си залив и своята си полянка. Ние тази година бяхме във VIP апартамента - до един издаден във водите на язовира нос. От трите страни - страхотна панорама, от четвъртата - гората. Красота където и да погледнеш!
Това е въпросния "нос".
Ходим в тоя район на почивка вече много години. Все същата красота си е там, само дето ние не сме вече същите...
За жалост - а може и за добро, кой знае? - районът е "див", цивилизацията все още го е подминала. Няколко години отсядахме в едно вилно селище наблизо - местността се нарича Кавал тепе, бунгалата са дървени, тип "алпийски", с баня, топла вода, кухня... За жалост го купиха нови собственици - това че вдигнаха безумно цените може да се преглътне, ама това...
Хи-хи, не че съм злобна, ама хак им е - стоят си бунгалата празни!
Радвам се, че харесвате снимките ни!
А сега да се оплача от "божествената" Линда...
Привечер я заведох я в парка - ами надуши се там с един палав Ричи, гониха се и се боричкаха, а в паузите на турнира моята хубостница тичаше да си вземе "баня" във фонтана!
Честно - докато я къпех днес за ВТОРИ път - проклех деня, в който я научихме да плува!
Мога да я спра да не влиза във водата, но трябва да викам подире й така, че да ни слуша целия парк ... махнах с ръка и я оставих
Ама пък беше толкова щастлива завалийката...
Публикувано: 11 July 2009 - 06:49 AM
Камка за жлезата нашия вет каза че специално при кучетата се възпалява защото има и някакав друг вътрешен проблем каза че каквото и да стане в тялото му го избива от жлезата... например на Рокси жлезата се възпали когато имаше паразитчета на коремчето(глисти) нямаше 2 месеца милинката а и стискаха жлезата и то беше доста сериозно възпалена но нашия лекар каза че няма смисъл да и даваме хапчета за жлезата тя сама ще се оправи когато минат глистите и така и стана после започна да събира много по малко и сега ходим на месец веднъж да провеяваме как е не е казано че и при теб трябва да е същия проблем незнам дори дали имате друг но това бяха думите на нашият ветеринар
Римелка снимките на линда са страхотни много е фотогенична направо си е родена звезда
следва запозннство с Цезар
а после със този младеж казва се Кен
Публикувано: 11 July 2009 - 02:49 PM
Днес цял ден ми се пълнят очите и не мога да се успокоя.
Роро от вчера запачна да повръща спря да яде,получи разтройство и през ноща пак повръща стомашен сок само.
Сутринта вече не беше същия Роро-унил,не тича,НЕ ЛАЕ
Оставиха го в клиниката на системи за 3 дни
Разкарвах се по улиците цял ден и не ми се прибира у нас даму гледам празното кошче.
Адски ми е мъчно и не мога да повярвам че го оставих на чужди хора и най-вече в такова състояние,ама нямам избор.
Утре ще отидем да го видим щом стана сутринта.
Вече нямам търпение!
Публикувано: 11 July 2009 - 03:49 PM
Каквото и точно да е това CCV - постъпила си най-правилно, като си го оставила в клиниката, там докторите ще му помогнат да се пребори с болестта, той е млад и силен!
Не унивай, всичко ще е наред! Много ви се събра и на теб, и на Роро, но ще мине всичко, ще свърши кошмара!
Ума ми не побира как ваксинирани кучета се разболяват от болести, срещу които уж са предпазени...
Не разбирам наистина!
Чакаме и ние новини за Рорката - ще е по-добре утре, сигурна съм!
Публикувано: 11 July 2009 - 04:08 PM
Имало само някакви американски и тук не било практика да се ваксинира срещу това
Имам подозрения че се е заразил от малкото бездомниче у нас.То имаше съшите симптоми и го водих на системи и инжекции ,няколко дни и уж се оправи.Като е повръщало малкото,явно моя Мишо е близнал и ето от къде идва заразата.Но това е само предположение,защото аз лично не съм видяла нищо...
Незнам,обвинявам се себе си че заради мен Рори се зарази,затова излезне ли от Син кръст отива в апартамента при майка ми.Аз така или иначе по цял ден съм там,само вечер няма да сме заедно.От както го заведох в тази тъпа къща,проблем след проблем
Утре ще пиша как е разбойника ми.
ПП Първата снимка на Линда е за картичка!
Публикувано: 11 July 2009 - 04:30 PM
Не се самообвинявай, Ками - от всякъде може да си е лепнал заразата.
Моята хубостница миналата година точно по това време беше прихванала някакъв вирус и цяла нощ се дави под леглото ми, а аз слушах и ревях... Бяхме на вилата, даже на доктор не можех да я заведа посред нощ, мислех си, че си отива животинката... Оказа се, че не повръща, а кашля - някакъв кучешки грип пипнала, и то в парка, от други домашни любимци. Три седмици беше на антибиотици и, естествено, не помириса парка. Заведох я отново, когато вет-а каза, че вече не е заразна - ами цялата кучешка компания на полянката кашляше, та се късаше, някой беше раздавал вируси на калпак!
Бързо да се оправя Рорката, че да си направим още една шпиц-среща в Борисовата - а?
Целувки от нас!
Публикувано: 11 July 2009 - 07:04 PM
РОРО ще се оправи. Сигурна съм. Толкова много го искаме всички и от сърце ви го пожелаваме. И бързичко да ни зарадвате с нови добри вести за него. Ей бога ми и аз се разплаках. Такива невинни душички са. Защо трябва да им се случва това. В момента ви пиша това, а Айси се е сгушил в мен с толкова доверчива обич. Да сте живи и здрави момичета, че ви открих. Научихте ме на нови по добри чувства и емоции. Прегръщам ви всички.
Мишка благодаря ти милинка за снимките. Утре живот и здраве ако е хубаво времето ще се обадя за една разходка и ще си направим още.
Публикувано: 12 July 2009 - 09:37 AM
Имам още доста снимки, та като ги кача тук в галерията си - ще можете да ги разгледате. Нещо не мога да си направя нов албум - има някакво проблемче, но ще го оправят.
А как я научих да плува? Има тук една ТЕМА, там съм го разказала, и други споделят опит - мисля, че е интересна.
При нас основното беше, че използвахме топката като примамка - тя вече знаеше играта "донеси топката" и като я хвърляхме във водата - изгаряше от желание да я вземе, така че беше проблем само да преодолее страха. После разбра, че там е приятно и сега си влиза сама, за да се разхлади.
Много смешно беше, като пристигнахме в центъра на селото - и то се казва Широка поляна, спряхме да вземем някои неща от магазина. Пред кръчмата кибичеха двайсетина мургави "работливковци" и си пиеха бирата по пладне, а точно срещу тях, зад шосето, започва язовира. Та влизам аз в магазина и докато пазарувам - чувам някакви дружни крясъци, подвиквания, че и ръкопляскания.
И това ЧЕТИРИ пъти! Публиката беше във възторг, направо се зачудих дали да не мина с шапката да събера някой лев за представлението!
Та така, аз пак се разбъбрах...
Стискаме палци за Рорката и чакаме Ками да пише как е момчето.
Целувки на всички!
Публикувано: 12 July 2009 - 01:41 PM
Той е слаб и имаше малко сила да ми се зарадва само с облизване
Днес ще го захранват малко,защото от както е на системи не е повръщал и не е имал диария.Ако до утре се задържи добре ще мога да си го взема
Публикувано: 12 July 2009 - 02:47 PM
Явно е още слаб от обезводняване след повръщането и диарията, но щом те са спрели - остава да започне да хапва по малко и ще се възстанови бързо!
Е, събраха му се премеждия на момчето, ама дано тези да са последните!
Че ние с Линда си чакаме нова съвместна разходка, ама тя моята хубостница както се е проскубала - Роро няма да я погледне, камо ли да играе с нея...
Кураж и пиши утре как е Рорката, чакаме инфо, че си е при теб и си го гушкаш!
Поздрави!
Публикувано: 13 July 2009 - 07:47 AM
Римелка твоите снимки са невероятни, но и начинът по който описваш лудориите на Линда е толкова забавен, че чета всичките ти постове по няколко пъти.
Мишка замина по спешност извън града и срещата я отложихме за другата седмица. Изкарахме една мързелива неделя и се разхождахме само около нашият дом. Момичета от няколко дена козинката на Айси се сгъстява видимо вече и се надявам много скоро да е оперен и красив като вас. А онази вечер както си играехме на полянката пред блока гледам насреща ни един красавец в по-дребни размери но в цялата прелест на шпица. Първо помислих, че ми се привижда, така му се зарадвах. Оказа се, че е малък шпиц от съседният квартал, който всяка вечер разхождат до нас и обратно. Двегодишен и много добричък. Вчера дойдоха пак да си играят с Айси. Единствената разлика е в размера. Всичко останало като вид и поведение е като при средният шпиц. Казва се Арчи и е същият глезльо като нас. Ужасно се зарадвах на младата дама, която ни обеща по-често да идва при нас на гости. Ще го снимам с Айси и ще ви го покажа.
Сега тръгвам за работа, но ще влизам в очакване на хубави новини за Роро.
Целувки от мен и Айси.
пп Ками никакви сълзи, всичко ще бъде наред, ще видиш.
Публикувано: 13 July 2009 - 04:17 PM

Вход

Горе
Цитиране +