....Айси много обича да копае. Поляната пред блока е изровена от него. И как застава маймунът му с маймун, винаги пръстта идва върху мен. Както и да се обърна. Незнам Линда какво я привлича. Айси си копае коренчета, които после дъвчи. ...
marapepelia6ka, и аз дълго се чудех какво толкова копа моята хубостница, и то така настървено. Завира си главата в дупката, слухти, сумти, ръмжи, и рови като багер. Естествено, пръстта е върху мен, стига да съм наблизо!
Последно разбрах - при нея това е подземен лов. Явно чува или надушва нещо под земята. Например сляпо куче - има ги при нас на вилата, има и полски мишки, попови прасета, също и къртици - прокопали са тунели под земята. Та тя винаги рови там, където има тунел или гнездо на такива, ако успее да хване нещо - носи ми го гордо, а като изрева "Пусни!"- полага смирено плячката си в краката ми, нали уж се водя "шеф на глутницата".
Ами какво да правя - благодаря й, обяснявам, че после ще го хапна, и й давам наградка за добро поведение! Само не знам дали ако не я гледам няма да реши сама да "намаже" от вкусотийката зад гърба на шефа...
Поздрави на Айси, завиждам ти, че е така любвеобилен. Моята мома, дето я взехме момиченце уж да е по-кротка, обичлива, нежна и смирена, е бая "дръпната", вечно заета с щурите си идеи. Бързо се пали, много е темпераментна, емоционална, контактна, бурно реагира на всичко. Както в един момент ми излива нежните си чувства - в следващия пощръклява и ...

Бая зор видях, докато се убедя, че мога да я контролирам, косата ми побеля...
За това пък са ми много скъпи моментите, когато дойде да ми се гушне тая "бесовица"!
Казват, че кучетата приличали на стопаните си, ама ние с Линда сме коренно различни по темперамент, просто на двата полюса сме. Ама има и друго правило - противоположностите се привличат.
Аз пак се разбъбрах...
Поздрави и целувки!