Вижте тази тема - http://forum.dog.bg/-t16479.html
ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 02 September 2009 - 01:31 PM
Вижте тази тема - http://forum.dog.bg/-t16479.html
Публикувано: 02 September 2009 - 03:18 PM
A това че са чистофайници явно им е отличителна черта. Моят също когато сме в двор нито ака нищо пишка, чака си разходката момчето. Може да се случи да се изпишка само ако преди това друго животно го е правило. Що се отнася за акането-там сме много придирчиви, трябва да няма други хора или кучета иначе НЕ и по възможност в най-големия храст, ако няма в най-високата трева. Ходихме до гр.Елена и се разхождаме-усещам че е нервен, но реших че е от жегата. По едно време както вървим и нашия човек се надупи, аз се изблещих че го прави наулицата, но като се огледах беше се изакал върху купчина пясък.

Публикувано: 02 September 2009 - 05:58 PM
Жорко,последната снимка на Фокси с направо трепач
Пепи,това,което се случва с Дарси,аз го преживях с Тисата през пролетта.Нашата диагноза беше ентеровирус.Минахме през системи с глюкоза и антибиотици,и една седмица бяхме на лечебна храна.Надявам се,че на кучо ще му поставят правилната диагноза,за да получи и най-правилното лечение, и много бързо да оздравее!
Зойче,не знам дали ще удържиш фронта,да готвиш специлно за Пуфи.Има опасност да подкараш локомотива
Камка,трайкаш си .... Мъцни малко-какво ми прави сладкия беляджия Роро!? Ако не снесеш малко инфо,ША ВИКАМ,да знаеш
Публикувано: 03 September 2009 - 07:46 AM
бързам да споделя добрите новини Дарси вече е добре /дано не избързвам/ хапва, вчера се изака и всичко беше както трябва, да се надяваме че злото ни отмина. Малко е тъжен милия-след цял месец отпуск сега отново самичък, но няма как трябва да свиква.
По отношение на храненето вета при който го водех преди твърдо стоеше зад гранулите даже и в състоянието което беше до вчера казваше гранули и нищо друго. Истината е че нашия сладур не ги харесва особено и се налага да му ги овкусяваме и така но с голям зор ги яде. Сега като го заведохме на другия вет. нещата се промениха, според него кучо има капризен стомах и явно гранулите не му понасят и е по-добре да му готвим /както при Зоя/, но трябва от време на време да се дават витаминки. Така че вече не знам какво да правя за сега мисля да му готвя а като се укрепи известно време ще видим.
Зойче явно с теб сме на един хал ако имаш идеи сподели.Това което аз знам е че АБСОЛЮТНО не трябва да се дават картофи, лук и чесън. Вета каза че и чушки и домати не е добре защото дразни стомаха. Аз му готвя пилешко месце с морков/препоръчително е настъргани/ ориз, тиквички, спанак. Понякога вместо пилешко кайма но нещо не му се нрави или телешко, а вместо ориза спагети/даже ги предпочита/ или овесени ядки, но се слагат накрая във врялото без те самите да се варят. Кисело мляко също му давам особено ако не му е нещо в ред на стомаха много му помага, но в никакъв случай прясно мляко. Варено яйце /а понякога и пържено но махам отдолу запърженото/ .
Взимала съм от Била микс от зеленчуци /Президент мисля бяха/ вътре има и броколи и грах, но граха не го яде.
А от Кауфланд купувам патешки фенер, но го изчиствам максимално от мазнината-много му харесва.
Ето малко мокри снимки и от нас

Публикувано: 03 September 2009 - 05:36 PM
Публикувано: 03 September 2009 - 09:41 PM
Консервите не са добра храна за кучета - всякакви консерви, а за изброените от теб марки важи особено...
Защо - ТУК е обяснено подробно какво представляват.
За кайми, мусаки и всякакви други храни, които готвим за нас си, да не говорим - това не е храна за кучета, може да докара само проблеми.
Натуралното хранене, както е обяснено в темата за него, е не само да свариш продуктите без сол и подправки и кучо да го изяде - това е преди всичко да определиш от какво се нуждае животинчето в този му период от живота - протеини, мазнини, всякакви омеги, минерали, какво там беше още - и да изчислиш от кои точно продукти ще получи то всичко това, а после, естествено, да ги набавиш и приготвиш, а плюс това и добавките към тях - калций, витамини разни в нужните количества. Само така натуралното хранене е балансирано и полезно.
За нагледност - ето какво се счита за необходимо да присъства в менюто на кучето и за какво са отделните съставки.
ТАБЛИЦА - състав на суха храна
Е, ти не знам, но аз не мога да гарантирам, че ще приготвя на кучето си балансирана храна и ще му осигуря всичко необходимо. А особено в периода на растеж липсата на нещо важно може да се отрази крайно зле.
А доводите "кучето ми не яде суха храна" - ами няма да яде, щом може да избира. Едно дете ако го оставиш да решава - познай с какво ще избере да се храни? Бонбони, шоколад, сладолед, кебапчета... Ами и кучетата са така, те отдавна не са диви животни и са загубили инстинктите си - ядат това, което им дава човек, а ако трябва да избират - това, което им мирише вкусно, да не споменавам какво понякога намират за вкусно.
Колкото по-добре и правилно са хранени - толкова са по-здрави и по-дълго живеят. Е, има и изключения, разбира се - някой Шаро на село ял хляб и кокали и доживял до 18 години, и това се разказва, ама покрай тоя Шаро колко други шаровци умират за година-две, без никой да не разбере от какво, щото на никой не му пука - това се забравя.
Та за злоядо псе - мен питай, Линда е страхотен инат и е стояла гладна ЧЕТИРИ дни, защото не иска гранули.
И аз се чудех какво да правя - с какво да я храня? Колебах се, четох доста тук в подфорума "Хранене", има много теми - накрая взех решение.
Ама тя не щяла... Е, инат е, ама и аз съм инат. "Няма не искам, няма недей!" Като не щеш - стой гладна!
Накрая ги прояде гранулите - то гладно не се седи! - с отвращение, като ми устройваше страхотни сцени. Моята си е родена актриса, нямаш идея какви етюди ми разиграваше - холивудските актриси боб да ядат!
Тогава й предложих споразумение - тя ще си яде гранулите, а аз ще добавям в тях варено пилешко, бульонче, кашкавал, варена рибка. В краен случай, ако нямам нищо приготвено - четвърт кучешко пастетче на ден за овкусяване, винаги имам резервни.
Ами сключихме сделката, сега си ги яде и не мрънка, поне не на глас де...
А след като си изяде овкусените гранулки - идва при мен, давам й някое лакомство за десерт, а нахалката си изпросва и още някое.
А иначе и давам от всичко - и плодове, и домати и краставици, кисело мляко, варено яйце, каквото там варя или режа в кухнята - НО всичко това по малко, като добавка към основното. Не мисля, че кучо трябва да хрупа цял живот сухи гранули и да не знае що е то месце и други вкусотийки, дето ние си ги хапваме - и то душа носи!
Но нейната си храна е гранула - висок клас HIGH PREMIUM, за кучета малки породи, сега вече яде ADULT - за възрастни кучета. До 10 месеца ядеше JUNIOR - има разлики в състава в зависимост от възрастта и потребностите.
Хубостницата ми харесва гранули с риба, миришат апетитно - те са за капризни и лигави псета, на тях чувствителни им викат...
HILL'S не иска да яде - не я мъча, тя е слабо овкусена. EUKANUBA не съм взимала. Определено някои храни яде с повече апетит - взимам й от тях, щом ги харесва, други ни й харесват определено. По-важният критерий е как й се отразява храната - твърди "тортички" в по-малки количества е най-нагледният критерий за добра храна, която е подходяща за конкретното куче. От някои храни получава леко растройство и лош вид на "отходния материал" - спирам ги веднага и вече не ги купувам, колкото й други да ги хвалят. Явно просто не са добри за моето куче, за други може да са супер.
Pedigree не е хубава храна - само рекламата й е такава. DARLING, Сhappi, FRISKIES - също, това са храни по-нисък клас, не си заслужава да си храни човек кучето с тях.
Ако ще е гранула - само качествена. Вярно - по-скъпи са, но нашите кучета са малки. Моята яде 100г на ден - това е за едно левче, а ако ги взема в чувал, че и с отсъпка - излиза и по-евтино - стотинки, така че нямам колебания да купя от най-доброто. Изръсвам се наведнъж, но за няколко месеца - нямам грижа.
Другият вариант за правилно хранене е натуралното - балансирано, което аз не се наемам да й осигуря.
Това е от мен. Смятам, че съм взела правилно решение и го наложих на Линда - за нейно добро, вярвам.
Поздрави и да му е сладко на всеки, каквото си хапва!
Публикувано: 04 September 2009 - 01:06 PM
Момичета успех и много гушки на вашите любимци.
Публикувано: 04 September 2009 - 02:14 PM
Сега като видях какви фермани съм изписала се усетих - пропуснала съм да се извиня за дългия си постинг, ама какво да се прави - Rimela's Style!
То май трябва да си сменя и ник-а - mara_podrobnata е по-подходящ!
Това си е шега.
А сериозно - всеки храни, както счита, че е най-правилно. Една истина няма за всички - всеки си решава, аз си разказах нашата история. Дали е правилно - бог знае...
Пропуснах и да поздравя Пепа и Жорката за хубавите снимки!
За мой срам - да си призная - тоя път оплетох конците. Реших, че Линда се разгонва още преди няколко седмици, само защото едно мераклийче й се качваше в парка, че и се сбиха за нея!
Ежедневно се правех на "чичо доктор" и проверявах как е там под опашката, накрая започнах да се притеснявам - какво става? Не и не, няма нищо ден след ден, и намек няма и по поведението й...
Е, оня ден се разгони наистина, успокоих се - нещо като трябва да става, най-добре да почва, че да свърши! Яд ме е, че я влачих по улиците без нужда седмици на повод, ама кой ми е крив? На мераклия-мъжкарче вяра да хвана, вместо да вярвам на очите си и на кучето си - ами куха лейка съм си, това е!
Уф, пак се раздрънках...
Да попитам Меги - един интимен въпрос - щото тя е с най-дълъг стаж с женските шпицове. Моята се разгонва на 6,5 - 7 месеца, никога точно не знам кога ще се случи. При вас как е?
Целувки на всички!
Публикувано: 05 September 2009 - 06:51 AM
Публикувано: 06 September 2009 - 11:33 AM
Римелка,недей да си сменяваш ника,защото си ти е много хубав!
По въпроса с разгонването-при Чара се случваше като по часовник.Точно през шест месеца.При Тиса нещата бяха и са малко по-различни.В началото май се нагаждаше към майка си.Като се почнеше при едната,се започваше и при другата.Питай ме,какво ми е било с две разгонени кучици на поводи и с тояшка в ръка
Публикувано: 07 September 2009 - 08:01 PM
Римелка,недей да си сменяваш ника,защото си ти е много хубав!
По въпроса с разгонването-при Чара се случваше като по часовник.Точно през шест месеца.При Тиса нещата бяха и са малко по-различни.В началото май се нагаждаше към майка си.Като се почнеше при едната,се започваше и при другата.Питай ме,какво ми е било с две разгонени кучици на поводи и с тояшка в ръка
Привет!
Понеже не разбирам от шпицове искам да попитам това куче на снимката среден шпиц ли е?
И ако да хубави екземпляри ли са?
Благодаря предварително!
Прикачени снимки
Публикувано: 08 September 2009 - 06:58 AM
Нямам по нова снимка,тъй като апрата ми се развали,но тук Бари е на около 5 месеца.

Публикувано: 08 September 2009 - 10:32 PM
Радвам се, ако със споделеното от мен съм в полза на някого, само че - ради Бога, не ме взимайте много на сериозно!
То че въпросите с храненето и възпитанието на кучето са си сериозни неща - спор няма, ама казва ли ти някой кое е правилно, кое - не?
За гранулите и натуралното хранене тук във форума се вихрят люти спорове, вет-овете и те не са на едно мнение...
Пък за отделните марки гранули ... мале-мале, от "Алилуя" до "Разпни го!". Едни обявяват някоя марка за "супер", хапнал кучо от нея и се преобразил - козинката пораснала, че и весел, умен, енергичен ... да не го познаеш!
Други я обявявят едва ли не за отрова.
Ами не съм забелязала такова нещо, колкото и да ги изредих - май на реклама ми понамирисва, или анти-реклама, не знам..
Та за това карам аз по смесената система - и гранулки, и нещо друго от типа "мръвка", че знае ли човек кое е по-добре?
За грамажа гранули - по принцип за всяка марка производителят си дава препоръчителен грамаж. Ако храненията са няколко - разделя се този грамаж между тях.
За Роял Канин например - Линда израстна с него - дадени са ТУК за съответната възраст.
За ПроПлан със сьомга, дето сега си го яде често - ТУК
За куче до 10кг в зряла възраст, каквито са нашите, обикновено нормата за гранули на възрастно куче е около 150г на ден, ама на Линда това и идва много барабар с овкусявянията, наградките и с това, дето си го изпроси оттук-оттам, включително и от масата
Когато Линда беше в "лакомата" фаза - ядеше на корем - опитах да и давам по 150г на ден - надебеля!
На прасенце заприлича - ужас! Разхождахме се двете с нея, дебели и пухкави - пълен синхрон!
Е, аз май няма да отслабна,
Та опитно стигнах до тези 100г на ден. Тя отказа решително да закусва, яде си един път на ден - вечер. Два пъти за възрастно куче е по-добре, ама какво да я правя, като не иска?
Та така е при нас... всичко си казах! Щом има кой да ме слуша...
А ето с какво се занимаваше въпросната Линда на дачата тия дни - ровеше ми цветята!
Да я бия ли, да я цункам ли по калната муцунка?
Реших да я снимам - ангелче белокрило!
Целувки на всички и лека нощ!
Публикувано: 09 September 2009 - 08:03 AM
На прасенце заприлича - ужас!
И аз давах 150 грама (Про План), плюс ориз, че все беше гладен и в добавка салатка (нея си проси сам много активно) Много исках бързо да порастне. В резултат и ние станахме дебели. Аз от козината, която изведнъж порастна не можех много да се ориентирам за формата на Айси, но направи един гръб като табуретка. Намалих количеството гранули и спрях ориза. Сега и аз давам 100 грама по 50 на хранене. Сутрин и вечер по едно и също време. Салатата (домати и краставици) не можах да му я отнема. Макар и по мъничко винаги има за него. Така неистово скача като почна да я режа. Не е отслабнал все още, но порастна и вече изглежда по добре. Но още трябва. Баща ми не го беше виждал скоро и снощи (мина да ни види) беше категоричен, че е дебел. Все го пипам по ребрата да се ориентирам, но все козина напипвам. Каня се да го заведа до вета да го види. Но пък иначе е толкова подвижен. Не се спира за миг. Тича като хала. И в къщи и навън. Дивана в кухнята му е като стартова площадка за подскоци. След седмица ще станем на 7 месеца. Но все още му личи, че е малък. А Линда е мнооого елегантна дама. Да я цункаш по калната муцунка и от нас.
Гушки на всички пухчовци.
Сладуранка на снимките и аз виждам шпиц. А за чистотата на породата ти ще си решиш. Айси е от развъдник. Но нямаме никакви документи. Просто видях сайта в нета. Отидох той беше останал последният и беше обещан на други хора. Трябвало да го вземат предният ден, но не се появили. Собственика ми поиска 50 лв над обявената цена. Хич не се и двуомих. Платих и си го взех. Беше любов от пръв поглед. Сега си давам сметка, че изобщо не знаех какво вземам всъщност. На чисто доверие. Видях таткото и майката само. И ми се сториха много красиви. Но аз исках куче да обичам и да се грижа за него. Не да ходим по изложби. И получих точно каквото исках. Ето и в момента ви пиша, а той е легнал до мен и се закача. Иска си целувката. Абе голям глезан го направих. Но пък е толкова послушен.
Публикувано: 09 September 2009 - 02:59 PM
Публикувано: 09 September 2009 - 11:27 PM
Добър избор и умно кученце, знае кое е хубаво!
Успех, Зойче - вярвам, че бързо ще й се оправи стомахчето и няма да имате повече проблеми.
Покажи ни тая Пуфи с беззъбата устичка!
Снимай я непременно -след някой друг месец, година ще ти е кеф да си я видиш такава и да се посмееш - каква е била преди да стане голяма и хубава щпицка!
Меги, мерси за инфото за разгонванията - явно и при кучиците не винаги всичко е "по часовник". А че си влияят една на друга женските - това е любопитно наблюдение, интересно защо го измислила така природата? Може би е механизъм, останал от времето, когато вълчиците са били в глутница и това е имало своето значение.
Представям си те на разходка с две разгонени женски и с тояжката в ръката!
Иван издялка една чепата сопа от клон на дърво, ама мен ме е срам да я нося по улиците - хората ме заглеждат ей така
Поздрави на всички!
Публикувано: 10 September 2009 - 01:53 AM
Публикувано: 10 September 2009 - 08:09 AM
Добре дошли при нас. На точното място сте. Разкажи ни повече за малкият красавец. И искаме още снимкиии. На 11 месеца вече сте големи и красиви. Иначе на тази снимчица все едно виждам моят Айси.
Снощи на гости ни бяха Рокси и Мишка. Моят разбойник направо се влюби. Беше много настоятелен в опитите си да ухажва госпожицата. А тя му се караше кокетно досущ като малка дама. Рокси е много елегантна и нежна. Айси беше по грубичък. Но си поиграха на воля. А като се стъмни ни беше трудно да различим кой, кой е. В неделя ще ги разходим до Морската Градина и ще им направим снимки.
Зойче радвам се, че сте прояли гранулките. Сега ще е по лесно и за двама ви с пухчо.
Римелка пак се смях с вас. Ти и тояга...като знам как обичаш твоята лудетина.
Хубав ден на всички. Целувки.
Публикувано: 10 September 2009 - 09:07 AM
Добре дошли при нас. На точното място сте. Разкажи ни повече за малкият красавец. И искаме още снимкиии. На 11 месеца вече сте големи и красиви. Иначе на тази снимчица все едно виждам моят Айси.
Снощи на гости ни бяха Рокси и Мишка. Моят разбойник направо се влюби. Беше много настоятелен в опитите си да ухажва госпожицата. А тя му се караше кокетно досущ като малка дама. Рокси е много елегантна и нежна. Айси беше по грубичък. Но си поиграха на воля. А като се стъмни ни беше трудно да различим кой, кой е. В неделя ще ги разходим до Морската Градина и ще им направим снимки.
Зойче радвам се, че сте прояли гранулките. Сега ще е по лесно и за двама ви с пухчо.
Римелка пак се смях с вас. Ти и тояга...като знам как обичаш твоята лудетина.
Хубав ден на всички. Целувки.
моя приц имаше много тъжен живот преди да го взема.нашата любов започна на 20 декември 2008 година.беше събота и само един зоо магазин работеше в квартала а аз нямах храна за заека ми.когато влязах в магазина видях една малка бяла топка да трепери в един аквариум заедно с един йоркшир.приближих се и тази топка ме погледна и залепи лапичките си на стъклото.в този момет аз се влюбих.купих храна на зайчето ми и тръгнах към нас.прибрах се и казах на маика ми ,че съм се влюбила и ,че искам това куче.тя ми каза ,че имам заек и ,че не искала куче вкъщи.колкото и тъпо да звучи аз се разплаках и не и проговорих до 23 декември,отказх да ходя на почивка с тях,отказах да ям и постоянно си мислих за малката бяла топка в магазина.на 23 декември се събудих и казах на нашите че това куче ще е моето и на никои друг.маика ми се притесни за мен и ми каза,,щом толкова силно го искаш,вземи го,,.не си спомням как съм се облякла и как съм стигнала до магазина но като влязох в него снежинката ме чакаше.платих кучето и тръгнах за вкъщи.когато се прибрахме вече бях решила че ще се казва фреди.цяла вечер тои скимтя и имаше разтроиство до сутринта почна да повръща и към обяд на другия ден почна да кашля.по най-бързия начин го заведахме в болницата указа се че са ни го продали болничък от бронхит и пълен с глисти.3 дни седя на системи,и слава богу прехвърли трапа.и от тогава до сега (да чукаме на дърво)не се е разболявал.той е моя малък бял принц които обичам безрезервно много и единственото живо същество което може и в наи-лошите моменти да ме развесели.е верно малко ми е лудетина и не спира да прави пакости но вече е част от семеиството и дори маика ми неможе без него(а тя не го пипваше).та това е нашата история моята и на фреди.в момента е пухкав палав и глезен тинеиджър които в последно време взе да възмъжава но за мен винаги ще си е малкото бяло пухкаво бебе.целувки от нас и обещаваме,че ще има много много снимки. а до тогава може да ни видите в през уикенда морската градина.А всички пухли и пухчовци тук са мн мн сладки и красиви.
Публикувано: 10 September 2009 - 09:31 AM
И аз съм нова във форума, но мисля че тук всеки е добре дошъл /поне аз така съм се почуствала/. Колкото сме повече толкова по-добре-ще се получава по-добра обмяна на опит в полза на нашите сладури....
Много трогателна история, но поне за Фреди с щастлива развръзка-за съжаление в тези зоомагазини има много нещастни душишчки, лишени от грижи и обич. Радвам се, че има все още такива хора като теб ЛИНА с "големи" сърца.
Поздравявам те за това и както вече си разбрала няма да съжаляваш за избора, шпицовете са невероятни създания. Вярно много живи, енергични т.е. лудетини, но са толкова любвеобвилни, верни, красиви и ..... С тях не можеш да скучаеш ни за миг!!!

Вход

Горе
Цитиране +