Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 474
  • 475
  • 476
  • 477
  • 478
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9501 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2009 - 01:31 PM

Цитат(зоя @ Sep 2 2009, 12:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
здравейте на всички,пепа73,страхотно кученце,много е красиво,не искам да те плаша,но не е добре щом кученцето ака кръв,заведи го пак на ветринар,иначе и аз ви писах,че пуфи не яде от няколко дни,оказа се че има гастрит,аз и купувах консерви за малки кученца ,различни марки и се оказа че в тях има само консерванти и затова и се развали коремчето,ветринарят я сложи на диета,само пилешки булони и супичка,седем дни,дори пие глукоза вместо вода,но сега се храни супичките и харесват,а аз съм я мъчила с тези храни,иначе е луда игрива и лаеща,кажете ми моля ви с какво да я храня препоръчайте някоя храна,без гранули,защото не ги яде,вие с какво храните вашите сладури,само супи не може да яде,ще и писнат,чакам съветите ви за храната,благодаря и весел ден на всички ab_041.gif ......целувки от мен и пуфата af_089.gif

Вижте тази тема - http://forum.dog.bg/-t16479.html

#9502 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 03:18 PM

От известно време Дарси когато е пуснат се спуска към хората с лай, все едно е най-злобното куче на света, ако започнат да му говорят подвива опашка и вече не е интересно, но ако човека се страхува и става чудо. Като тръгна в другата посока, започва да се отдалечава и да идва към мен но ако тръгна към него става по-лошо. Сега като бяхме на море се спусна към един човек и май даже леко го закачи по крака със зъбки. От тогава като му кажа "наказан" идва и сяда. Но всеки път като го пускам и се притеснявам при среща с хора как ще реагира. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем. Странното е че не го прави винаги и не на всеки човек, но все пак.... Когато е на каишка няма проблем.

A това че са чистофайници явно им е отличителна черта. Моят също когато сме в двор нито ака нищо пишка, чака си разходката момчето. Може да се случи да се изпишка само ако преди това друго животно го е правило. Що се отнася за акането-там сме много придирчиви, трябва да няма други хора или кучета иначе НЕ и по възможност в най-големия храст, ако няма в най-високата трева. Ходихме до гр.Елена и се разхождаме-усещам че е нервен, но реших че е от жегата. По едно време както вървим и нашия човек се надупи, аз се изблещих че го прави наулицата, но като се огледах беше се изакал върху купчина пясък.
User's Signature

Качена снимка

#9503 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 02 September 2009 - 05:58 PM

Здравейте,на цялата шпиц-банда! re_037.gif

Жорко,последната снимка на Фокси с направо трепач ac_007.gif .Съжалявам,че сте имали посещение при вета от такова естество.Пожелавам бързо възстановяване!При такова хубаво време на никой не му се застоява пред компа,но ще се радваме,ако има по-честичко новини от Фокси-прес mc_004.gif.Много гушки за карамеления герой gb_023.gif!

Пепи,това,което се случва с Дарси,аз го преживях с Тисата през пролетта.Нашата диагноза беше ентеровирус.Минахме през системи с глюкоза и антибиотици,и една седмица бяхме на лечебна храна.Надявам се,че на кучо ще му поставят правилната диагноза,за да получи и най-правилното лечение, и много бързо да оздравее! ae_085.gif Пиши ни,как се развиват нещата при вас!

Зойче,не знам дали ще удържиш фронта,да готвиш специлно за Пуфи.Има опасност да подкараш локомотива vi_179.gif ac_007.gif.Когато ви мине диетата,ще е добре сладураната да хапва качествена гранула,съобразена с нейната възраст.Такива са на Юкануба,Про-план,Роял Канин и др. В тях има всички полезни вещества,витамини и минерали,необходими за формирането на силна имунна система и следователно- на здрав организъм.Ако и е трудно да ги яде сухи,можеш да ги наквасваш с малко безсолен бульон или вода.До тях винаги трябва да има прясна вода за пиене.Това е моят съвет,но в крайна сметка-всеки си решава сам aa_002.gif.

Камка,трайкаш си .... Мъцни малко-какво ми прави сладкия беляджия Роро!? Ако не снесеш малко инфо,ША ВИКАМ,да знаеш cg_059.gif .

Да сте ми живи и здрави всичките! hb_027.gif

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#9504 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2009 - 07:46 AM

Здравейте мили дами, шпицове и шпицонки,
бързам да споделя добрите новини Дарси вече е добре /дано не избързвам/ хапва, вчера се изака и всичко беше както трябва, да се надяваме че злото ни отмина. Малко е тъжен милия-след цял месец отпуск сега отново самичък, но няма как трябва да свиква.
По отношение на храненето вета при който го водех преди твърдо стоеше зад гранулите даже и в състоянието което беше до вчера казваше гранули и нищо друго. Истината е че нашия сладур не ги харесва особено и се налага да му ги овкусяваме и така но с голям зор ги яде. Сега като го заведохме на другия вет. нещата се промениха, според него кучо има капризен стомах и явно гранулите не му понасят и е по-добре да му готвим /както при Зоя/, но трябва от време на време да се дават витаминки. Така че вече не знам какво да правя за сега мисля да му готвя а като се укрепи известно време ще видим.
Зойче явно с теб сме на един хал ако имаш идеи сподели.Това което аз знам е че АБСОЛЮТНО не трябва да се дават картофи, лук и чесън. Вета каза че и чушки и домати не е добре защото дразни стомаха. Аз му готвя пилешко месце с морков/препоръчително е настъргани/ ориз, тиквички, спанак. Понякога вместо пилешко кайма но нещо не му се нрави или телешко, а вместо ориза спагети/даже ги предпочита/ или овесени ядки, но се слагат накрая във врялото без те самите да се варят. Кисело мляко също му давам особено ако не му е нещо в ред на стомаха много му помага, но в никакъв случай прясно мляко. Варено яйце /а понякога и пържено но махам отдолу запърженото/ .
Взимала съм от Била микс от зеленчуци /Президент мисля бяха/ вътре има и броколи и грах, но граха не го яде.
А от Кауфланд купувам патешки фенер, но го изчиствам максимално от мазнината-много му харесва.

Ето малко мокри снимки и от нас

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9505 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2009 - 05:36 PM

здравейте,благодаря на всички за съветите,но гранулките не ги иска пробвах и с вода и с маргарин да ги залея,купувах различни,но не иска да ги вкуси,за сега и готвя пилешко бутче с моркови,накъсвам бутчето на дребно и булона и много яде,харесва и,мъжът ми и беше дал онзи ден някаква кайма от яденето му,и тя вечерта я повърна,давахме и кренвирш и него го повръща,вета каза да и давам което ядем и ние без подправки,ориз,мусака не яде,не знам вече ще си готвя бутчета dry.gif ,аз я взех на 2 месеца,сега е почти на 5 месеца,досега ядеше само консерви за малки кучета,дарлинг,чапи,педигрии,сега и ги забраниха,защото не се знае от коя и се развали стомаха,от коя марка,вета ми каза някаква на фирма арчи,някой от вас взимал ли е?не мога да и готвя само бутчета,хайде намирам време,нали си я обичам,но само това да яде мисля,че не е полезно и за нея,сега ще прочета и темата от форума,която ми дадохте,дано намеря нещо..... пепа73,за витаминките,вета ми каза да ги спра за сега,защото и те дразнели стомаха,и каза да и давам да пие серум глукозе,вместо вода 7 дни,това е много хранително и тя го пие, то всеки казва различно,като при нашите доктори,не знаеш кой да слушаш ea_103.gif благодаря все пак на всички за съветите,страхотни сте ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#9506 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2009 - 09:41 PM

Мила Зоя, приеми мнението ми единствено и само като лично мое, без претенции за съвет.

Консервите не са добра храна за кучета - всякакви консерви, а за изброените от теб марки важи особено...
Защо - ТУК е обяснено подробно какво представляват.
За кайми, мусаки и всякакви други храни, които готвим за нас си, да не говорим - това не е храна за кучета, може да докара само проблеми.

Натуралното хранене, както е обяснено в темата за него, е не само да свариш продуктите без сол и подправки и кучо да го изяде - това е преди всичко да определиш от какво се нуждае животинчето в този му период от живота - протеини, мазнини, всякакви омеги, минерали, какво там беше още - и да изчислиш от кои точно продукти ще получи то всичко това, а после, естествено, да ги набавиш и приготвиш, а плюс това и добавките към тях - калций, витамини разни в нужните количества. Само така натуралното хранене е балансирано и полезно.
За нагледност - ето какво се счита за необходимо да присъства в менюто на кучето и за какво са отделните съставки.
ТАБЛИЦА - състав на суха храна
Е, ти не знам, но аз не мога да гарантирам, че ще приготвя на кучето си балансирана храна и ще му осигуря всичко необходимо. А особено в периода на растеж липсата на нещо важно може да се отрази крайно зле.

А доводите "кучето ми не яде суха храна" - ами няма да яде, щом може да избира. Едно дете ако го оставиш да решава - познай с какво ще избере да се храни? Бонбони, шоколад, сладолед, кебапчета... Ами и кучетата са така, те отдавна не са диви животни и са загубили инстинктите си - ядат това, което им дава човек, а ако трябва да избират - това, което им мирише вкусно, да не споменавам какво понякога намират за вкусно. zz_020.gif
Колкото по-добре и правилно са хранени - толкова са по-здрави и по-дълго живеят. Е, има и изключения, разбира се - някой Шаро на село ял хляб и кокали и доживял до 18 години, и това се разказва, ама покрай тоя Шаро колко други шаровци умират за година-две, без никой да не разбере от какво, щото на никой не му пука - това се забравя.

Та за злоядо псе - мен питай, Линда е страхотен инат и е стояла гладна ЧЕТИРИ дни, защото не иска гранули.
И аз се чудех какво да правя - с какво да я храня? Колебах се, четох доста тук в подфорума "Хранене", има много теми - накрая взех решение.
Ама тя не щяла... Е, инат е, ама и аз съм инат. "Няма не искам, няма недей!" Като не щеш - стой гладна!
Накрая ги прояде гранулите - то гладно не се седи! - с отвращение, като ми устройваше страхотни сцени. Моята си е родена актриса, нямаш идея какви етюди ми разиграваше - холивудските актриси боб да ядат! ab_041.gif
Тогава й предложих споразумение - тя ще си яде гранулите, а аз ще добавям в тях варено пилешко, бульонче, кашкавал, варена рибка. В краен случай, ако нямам нищо приготвено - четвърт кучешко пастетче на ден за овкусяване, винаги имам резервни.
Ами сключихме сделката, сега си ги яде и не мрънка, поне не на глас де... ab_041.gif И е в чудесна форма и кондиция, забравих за стомашни проблеми и всякакви подобни.
А след като си изяде овкусените гранулки - идва при мен, давам й някое лакомство за десерт, а нахалката си изпросва и още някое. db_046.gif
А иначе и давам от всичко - и плодове, и домати и краставици, кисело мляко, варено яйце, каквото там варя или режа в кухнята - НО всичко това по малко, като добавка към основното. Не мисля, че кучо трябва да хрупа цял живот сухи гранули и да не знае що е то месце и други вкусотийки, дето ние си ги хапваме - и то душа носи! wb_052.gif
Но нейната си храна е гранула - висок клас HIGH PREMIUM, за кучета малки породи, сега вече яде ADULT - за възрастни кучета. До 10 месеца ядеше JUNIOR - има разлики в състава в зависимост от възрастта и потребностите.
Хубостницата ми харесва гранули с риба, миришат апетитно - те са за капризни и лигави псета, на тях чувствителни им викат... md_064.gif Сменям вида и марките храна през 3-4 месеца, че на нея и омръзват едни и същи. Последно яде скандално известната Mera Dog с рибка, хареса я. Сега дояжда ПроПлан-а и ще й взема Arden Grange - много я хвалят, взех й малко за проба - лапа! ab_041.gif
HILL'S не иска да яде - не я мъча, тя е слабо овкусена. EUKANUBA не съм взимала. Определено някои храни яде с повече апетит - взимам й от тях, щом ги харесва, други ни й харесват определено. По-важният критерий е как й се отразява храната - твърди "тортички" в по-малки количества е най-нагледният критерий за добра храна, която е подходяща за конкретното куче. От някои храни получава леко растройство и лош вид на "отходния материал" - спирам ги веднага и вече не ги купувам, колкото й други да ги хвалят. Явно просто не са добри за моето куче, за други може да са супер.

Pedigree не е хубава храна - само рекламата й е такава. DARLING, Сhappi, FRISKIES - също, това са храни по-нисък клас, не си заслужава да си храни човек кучето с тях.
Ако ще е гранула - само качествена. Вярно - по-скъпи са, но нашите кучета са малки. Моята яде 100г на ден - това е за едно левче, а ако ги взема в чувал, че и с отсъпка - излиза и по-евтино - стотинки, така че нямам колебания да купя от най-доброто. Изръсвам се наведнъж, но за няколко месеца - нямам грижа.

Другият вариант за правилно хранене е натуралното - балансирано, което аз не се наемам да й осигуря.

Това е от мен. Смятам, че съм взела правилно решение и го наложих на Линда - за нейно добро, вярвам.

Поздрави и да му е сладко на всеки, каквото си хапва!
zz_228.gif

#9507 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2009 - 01:06 PM

Римелка съгласна съм с всяка твоя дума. Аз храня Айси по абсолютно същият начин. Гранулките ги намалих до 100 грама на ден и вече започна да влиза във форма. Хълбоците му се очертаха дори и през бухналата козина. Все още е над 8 кг, но той си е едричък, а аз не робувам на стандарт. Всъщност той никога не е отказал какъвто и да е било вид гранулки. Яде ги с удоволствие и така ги хрупа, че чак ме досмешява. Но съм много внимателна какво от нашата храна давам за награда. До сега не е повръщал нито веднъж. И изпражненията му са винаги с еднаква консистенция.

Момичета успех и много гушки на вашите любимци.
User's Signature

Качена снимка

#9508 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2009 - 02:14 PM

marapepelia6ka, ba_025.gif

Сега като видях какви фермани съм изписала се усетих - пропуснала съм да се извиня за дългия си постинг, ама какво да се прави - Rimela's Style! ab_041.gif
То май трябва да си сменя и ник-а - mara_podrobnata е по-подходящ! af_089.gif
Това си е шега.
А сериозно - всеки храни, както счита, че е най-правилно. Една истина няма за всички - всеки си решава, аз си разказах нашата история. Дали е правилно - бог знае...

Пропуснах и да поздравя Пепа и Жорката за хубавите снимки! ae_085.gif Най-много ми харесаха Дарси с топката и сериозния му разговор със стопанката ab_041.gif и Фокси по гръб в тревата!

За мой срам - да си призная - тоя път оплетох конците. Реших, че Линда се разгонва още преди няколко седмици, само защото едно мераклийче й се качваше в парка, че и се сбиха за нея! ud_009.gif Хвана ме страх и я сложих под "карантина" - никакво пускане от повода, никакви паркове и кучешки полянки, брах страхове и докато бяхме на дачата... dry.gif
Ежедневно се правех на "чичо доктор" и проверявах как е там под опашката, накрая започнах да се притеснявам - какво става? Не и не, няма нищо ден след ден, и намек няма и по поведението й...
Е, оня ден се разгони наистина, успокоих се - нещо като трябва да става, най-добре да почва, че да свърши! Яд ме е, че я влачих по улиците без нужда седмици на повод, ама кой ми е крив? На мераклия-мъжкарче вяра да хвана, вместо да вярвам на очите си и на кучето си - ами куха лейка съм си, това е! md_064.gif
Уф, пак се раздрънках...

Да попитам Меги - един интимен въпрос - щото тя е с най-дълъг стаж с женските шпицове. Моята се разгонва на 6,5 - 7 месеца, никога точно не знам кога ще се случи. При вас как е?

Целувки на всички!
gb_023.gif

#9509 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2009 - 06:51 AM

римелка,много,много ти благодаря за инфото,не можеш да си представиш колко е полезно,всичко това което прочетох и за консервите и за гранулките,грешката при мен е,че късно ви открих,трябваше да намеря този сайт,още когато взех малката лудетина,просто незнаех какво е добре за нея и сега съжалявам,че и развалих стомаха на кучо,но просто незнаех eg_033.gif ,записах си марките на гранулките,който си ми препоръчала и още след работа ще отида да купя,ще и давам различни видове ще ги заливам с булончета,само дано се оправи,откакто и варя супичка е много щастлива,хапва я с голям апетит,значи ще яде и гранулки поляти със булончето и....незнам как да ти благодаря gb_023.gif gb_023.gif gb_023.gif gb_023.gif gb_023.gif gb_023.gif ,може би с целувки от мен и пуфи md_064.gif а относно това дали си права със съветите,мисля,че си много права защото си отгледала такова хубаво и голямо куче,за което те поздравявам,ще пиша пак как се справяме със гранулите,лек ден на всички af_089.gif п.с.римелке,забравих да те питам по 100грама на ден,не е ли малко?тя моята яде по 2 или 3пъти на ден,или защото има и булонче и други неща ще и стигне?
User's Signature

Качена снимка

#9510 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 06 September 2009 - 11:33 AM

Здравейте на всички!

Римелка,недей да си сменяваш ника,защото си ти е много хубав! ab_041.gif Направо ти се възхищавам на търпението,с което разказваш и обясняваш всичко!И аз все още се уча от твоите постове,така че-колкото са по-дълги те,толкова по-добре af_089.gif .Чета ги с много голямо удоволствие.
По въпроса с разгонването-при Чара се случваше като по часовник.Точно през шест месеца.При Тиса нещата бяха и са малко по-различни.В началото май се нагаждаше към майка си.Като се почнеше при едната,се започваше и при другата.Питай ме,какво ми е било с две разгонени кучици на поводи и с тояшка в ръка zz_031.gif !? Когато Чара почина,на Тисата малко и се обърка хронологията.Започна да прескача с месец-два или да избързва.Беше в голям стрес милата.Все още не мога да и хвана цаката.Последно се разгони през юли.В момента Изито се гласи да става дама и отново наблюдавам първични признаци и при Тисата.Явно двата женски организма си взаимодействат по някакъв начин,което отново ме подсеща за кастрация,но напоследък нещо не мога да сколасам с нищо rb_132.gif. Едва ли съм ти полезна с тези наши обърканици,но мисля,че при Линда всичко е наред с този период от 6-7 месеца.Една-две седмици по-рано или по-късно,не са проблем.Нали знаеш горе-долу,кога ще е събитието и чакаш ... С женски рожби си е по-тегава работата vh_178.gif ac_007.gif. Нагуши Линдето от мене!Голяма слабост ми е hb_027.gif ....
Хубав,прохладен ден и целувки за всички! gb_023.gif

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#9511 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 08:01 PM

Цитат(Megian @ Sep 6 2009, 10:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте на всички!

Римелка,недей да си сменяваш ника,защото си ти е много хубав! ab_041.gif Направо ти се възхищавам на търпението,с което разказваш и обясняваш всичко!И аз все още се уча от твоите постове,така че-колкото са по-дълги те,толкова по-добре af_089.gif .Чета ги с много голямо удоволствие.
По въпроса с разгонването-при Чара се случваше като по часовник.Точно през шест месеца.При Тиса нещата бяха и са малко по-различни.В началото май се нагаждаше към майка си.Като се почнеше при едната,се започваше и при другата.Питай ме,какво ми е било с две разгонени кучици на поводи и с тояшка в ръка zz_031.gif !? Когато Чара почина,на Тисата малко и се обърка хронологията.Започна да прескача с месец-два или да избързва.Беше в голям стрес милата.Все още не мога да и хвана цаката.Последно се разгони през юли.В момента Изито се гласи да става дама и отново наблюдавам първични признаци и при Тисата.Явно двата женски организма си взаимодействат по някакъв начин,което отново ме подсеща за кастрация,но напоследък нещо не мога да сколасам с нищо rb_132.gif. Едва ли съм ти полезна с тези наши обърканици,но мисля,че при Линда всичко е наред с този период от 6-7 месеца.Една-две седмици по-рано или по-късно,не са проблем.Нали знаеш горе-долу,кога ще е събитието и чакаш ... С женски рожби си е по-тегава работата vh_178.gif ac_007.gif. Нагуши Линдето от мене!Голяма слабост ми е hb_027.gif ....
Хубав,прохладен ден и целувки за всички! gb_023.gif

Привет!
Понеже не разбирам от шпицове искам да попитам това куче на снимката среден шпиц ли е?
И ако да хубави екземпляри ли са?
Благодаря предварително!

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#9512 Потребителят е офлайн   nik_tan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 06:58 AM

Здравей,sladuranka и аз не разбирам от шпицове,незнам дали са хубави ,но мога да ти кажа че си взех точно от там едно малко сладурче преди 5 месеца и е много хубав и здравичък.Предполагам че не са чистокръвни,тъй като моя Бари е с пъстри очички и светъл нос.Аз мисля,че ако си решила да си взимаш от там (от Първомай ако не се лъжа)няма да сгрешиш,зависи вече дали искаш да ходите по изложби или само да си го гледаш.
Нямам по нова снимка,тъй като апрата ми се развали,но тук Бари е на около 5 месеца.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#9513 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2009 - 10:32 PM

Поздрави от нас с Линда!
Радвам се, ако със споделеното от мен съм в полза на някого, само че - ради Бога, не ме взимайте много на сериозно!
То че въпросите с храненето и възпитанието на кучето са си сериозни неща - спор няма, ама казва ли ти някой кое е правилно, кое - не?
За гранулите и натуралното хранене тук във форума се вихрят люти спорове, вет-овете и те не са на едно мнение...
Пък за отделните марки гранули ... мале-мале, от "Алилуя" до "Разпни го!". Едни обявяват някоя марка за "супер", хапнал кучо от нея и се преобразил - козинката пораснала, че и весел, умен, енергичен ... да не го познаеш!
Други я обявявят едва ли не за отрова. ud_009.gif
Ами не съм забелязала такова нещо, колкото и да ги изредих - май на реклама ми понамирисва, или анти-реклама, не знам..
Та за това карам аз по смесената система - и гранулки, и нещо друго от типа "мръвка", че знае ли човек кое е по-добре?

За грамажа гранули - по принцип за всяка марка производителят си дава препоръчителен грамаж. Ако храненията са няколко - разделя се този грамаж между тях.
За Роял Канин например - Линда израстна с него - дадени са ТУК за съответната възраст.
За ПроПлан със сьомга, дето сега си го яде често - ТУК
За куче до 10кг в зряла възраст, каквито са нашите, обикновено нормата за гранули на възрастно куче е около 150г на ден, ама на Линда това и идва много барабар с овкусявянията, наградките и с това, дето си го изпроси оттук-оттам, включително и от масата eg_033.gif (аз не й давам де, ама други двуноги има, дето не мога да ги превъзпитам...)
Когато Линда беше в "лакомата" фаза - ядеше на корем - опитах да и давам по 150г на ден - надебеля! ud_009.gif
На прасенце заприлича - ужас! Разхождахме се двете с нея, дебели и пухкави - пълен синхрон! ab_041.gif
Е, аз май няма да отслабна, db_046.gif ама с Линда се заех сериозно - че е по-лесно да даваш добри съвети, отколкото добри примери. wb_052.gif
Та опитно стигнах до тези 100г на ден. Тя отказа решително да закусва, яде си един път на ден - вечер. Два пъти за възрастно куче е по-добре, ама какво да я правя, като не иска?

Та така е при нас... всичко си казах! Щом има кой да ме слуша...

А ето с какво се занимаваше въпросната Линда на дачата тия дни - ровеше ми цветята! ee_017.gif
Прикачена снимка
Да я бия ли, да я цункам ли по калната муцунка?
Реших да я снимам - ангелче белокрило! ga_082.gif
Прикачена снимка

Целувки на всички и лека нощ!
re_037.gif

#9514 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 08:03 AM

Цитат(rimela @ Sep 8 2009, 11:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Когато Линда беше в "лакомата" фаза - ядеше на корем - опитах да и давам по 150г на ден - надебеля! ud_009.gif
На прасенце заприлича - ужас!

И аз давах 150 грама (Про План), плюс ориз, че все беше гладен и в добавка салатка (нея си проси сам много активно) Много исках бързо да порастне. В резултат и ние станахме дебели. Аз от козината, която изведнъж порастна не можех много да се ориентирам за формата на Айси, но направи един гръб като табуретка. Намалих количеството гранули и спрях ориза. Сега и аз давам 100 грама по 50 на хранене. Сутрин и вечер по едно и също време. Салатата (домати и краставици) не можах да му я отнема. Макар и по мъничко винаги има за него. Така неистово скача като почна да я режа. Не е отслабнал все още, но порастна и вече изглежда по добре. Но още трябва. Баща ми не го беше виждал скоро и снощи (мина да ни види) беше категоричен, че е дебел. Все го пипам по ребрата да се ориентирам, но все козина напипвам. Каня се да го заведа до вета да го види. Но пък иначе е толкова подвижен. Не се спира за миг. Тича като хала. И в къщи и навън. Дивана в кухнята му е като стартова площадка за подскоци. След седмица ще станем на 7 месеца. Но все още му личи, че е малък. А Линда е мнооого елегантна дама. Да я цункаш по калната муцунка и от нас.

Гушки на всички пухчовци.

Сладуранка на снимките и аз виждам шпиц. А за чистотата на породата ти ще си решиш. Айси е от развъдник. Но нямаме никакви документи. Просто видях сайта в нета. Отидох той беше останал последният и беше обещан на други хора. Трябвало да го вземат предният ден, но не се появили. Собственика ми поиска 50 лв над обявената цена. Хич не се и двуомих. Платих и си го взех. Беше любов от пръв поглед. Сега си давам сметка, че изобщо не знаех какво вземам всъщност. На чисто доверие. Видях таткото и майката само. И ми се сториха много красиви. Но аз исках куче да обичам и да се грижа за него. Не да ходим по изложби. И получих точно каквото исках. Ето и в момента ви пиша, а той е легнал до мен и се закача. Иска си целувката. Абе голям глезан го направих. Но пък е толкова послушен.
User's Signature

Качена снимка

#9515 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 02:59 PM

здравейте сладури,линдето е много хубава на снимките,като снежинка е,много целувки от нас,иначе по въпроса с гранулките купих на роял канин,радвам се че съм уцелилата марката,от другите който римелка ми написа не намерих в зоомагазина в който пазарувам обикновенно,но тези са за малки кученца и..........................стана чудо af_089.gif ,пуфи яде гранули,хареса ги,вече 3ти ден яде гранули и не се оплаква,но и давам по малко,защото нали 10 дни беше на диета и ядеше само пил.супичка затова сега и давам сутрин гранули след обяд супичка,да не и сменям толкова рязко храната и малко по малко,гранулите ще станат основно ядене в менуто и,много се радвам че ги хареса,хем са полезни за нея,пък и за мен е по удобно af_089.gif ,незнам какво щях да правя без вас,много благодаря на всички за съветите и най вече на римелка wb_052.gif ,иначе сега ни растат зъбки,много е смешна милата с тази рядка оградка,изглежда все едно са и изпилили зъбите и си чака ченето ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ,обещавам да направим нови снимки и да ги кача af_089.gif ,още веднъж благодаря на римелка за съветите,чао за сега и лек ден на всички
User's Signature

Качена снимка

#9516 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2009 - 11:27 PM

Цитат(зоя @ Sep 9 2009, 02:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
купих на роял канин.....стана чудо af_089.gif ,пуфи яде гранули,хареса ги,вече 3ти ден яде гранули и не се оплаква

ba_025.gif
Добър избор и умно кученце, знае кое е хубаво!
Успех, Зойче - вярвам, че бързо ще й се оправи стомахчето и няма да имате повече проблеми.
Покажи ни тая Пуфи с беззъбата устичка! ab_041.gif
Снимай я непременно -след някой друг месец, година ще ти е кеф да си я видиш такава и да се посмееш - каква е била преди да стане голяма и хубава щпицка!

Меги, мерси за инфото за разгонванията - явно и при кучиците не винаги всичко е "по часовник". А че си влияят една на друга женските - това е любопитно наблюдение, интересно защо го измислила така природата? Може би е механизъм, останал от времето, когато вълчиците са били в глутница и това е имало своето значение.
Представям си те на разходка с две разгонени женски и с тояжката в ръката! af_089.gif
Иван издялка една чепата сопа от клон на дърво, ама мен ме е срам да я нося по улиците - хората ме заглеждат ей така ud_009.gif , а една бабка ме попита защо си бия кучето с тая тояга! wb_052.gif Та сега я разхождам само по централни улици и по булеварда - там няма бездомни, а домашните са на повод. Линда е много нещастна, че няма тичане и игри, ама това е положението...

Поздрави на всички!
re_037.gif

#9517 Потребителят е офлайн   glamour_spark Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 01:53 AM

Прикачена снимкаЗдравеите ние сме нови членове на форума среден немски щпиц и ни е мн приятно да се запознаем с вас.Аз се казвам лина а Любовта на живота ми се казва Фредрих в момента е на 10 месеца и 22 дена.много е добър и обичлив.Подарък ми е от нашите за Коледа.Надяваме се да намерим приятели в този форум. r_181.gif тук фредо е на 4 месеца почти без козина
User's Signature

Качена снимка

#9518 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 08:09 AM

Цитат(glamour_spark @ Sep 10 2009, 02:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
.юНадяваме се да намерим приятели в този форум.

Добре дошли при нас. На точното място сте. Разкажи ни повече за малкият красавец. И искаме още снимкиии. На 11 месеца вече сте големи и красиви. Иначе на тази снимчица все едно виждам моят Айси.
Снощи на гости ни бяха Рокси и Мишка. Моят разбойник направо се влюби. Беше много настоятелен в опитите си да ухажва госпожицата. А тя му се караше кокетно досущ като малка дама. Рокси е много елегантна и нежна. Айси беше по грубичък. Но си поиграха на воля. А като се стъмни ни беше трудно да различим кой, кой е. В неделя ще ги разходим до Морската Градина и ще им направим снимки.

Зойче радвам се, че сте прояли гранулките. Сега ще е по лесно и за двама ви с пухчо.
Римелка пак се смях с вас. Ти и тояга...като знам как обичаш твоята лудетина.

Хубав ден на всички. Целувки.
User's Signature

Качена снимка

#9519 Потребителят е офлайн   glamour_spark Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 09:07 AM

Цитат(marapepelia6ka999 @ Sep 10 2009, 09:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(glamour_spark @ Sep 10 2009, 02:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
.юНадяваме се да намерим приятели в този форум.

Добре дошли при нас. На точното място сте. Разкажи ни повече за малкият красавец. И искаме още снимкиии. На 11 месеца вече сте големи и красиви. Иначе на тази снимчица все едно виждам моят Айси.
Снощи на гости ни бяха Рокси и Мишка. Моят разбойник направо се влюби. Беше много настоятелен в опитите си да ухажва госпожицата. А тя му се караше кокетно досущ като малка дама. Рокси е много елегантна и нежна. Айси беше по грубичък. Но си поиграха на воля. А като се стъмни ни беше трудно да различим кой, кой е. В неделя ще ги разходим до Морската Градина и ще им направим снимки.

Зойче радвам се, че сте прояли гранулките. Сега ще е по лесно и за двама ви с пухчо.
Римелка пак се смях с вас. Ти и тояга...като знам как обичаш твоята лудетина.

Хубав ден на всички. Целувки.

моя приц имаше много тъжен живот преди да го взема.нашата любов започна на 20 декември 2008 година.беше събота и само един зоо магазин работеше в квартала а аз нямах храна за заека ми.когато влязах в магазина видях една малка бяла топка да трепери в един аквариум заедно с един йоркшир.приближих се и тази топка ме погледна и залепи лапичките си на стъклото.в този момет аз се влюбих.купих храна на зайчето ми и тръгнах към нас.прибрах се и казах на маика ми ,че съм се влюбила и ,че искам това куче.тя ми каза ,че имам заек и ,че не искала куче вкъщи.колкото и тъпо да звучи аз се разплаках и не и проговорих до 23 декември,отказх да ходя на почивка с тях,отказах да ям и постоянно си мислих за малката бяла топка в магазина.на 23 декември се събудих и казах на нашите че това куче ще е моето и на никои друг.маика ми се притесни за мен и ми каза,,щом толкова силно го искаш,вземи го,,.не си спомням как съм се облякла и как съм стигнала до магазина но като влязох в него снежинката ме чакаше.платих кучето и тръгнах за вкъщи.когато се прибрахме вече бях решила че ще се казва фреди.цяла вечер тои скимтя и имаше разтроиство до сутринта почна да повръща и към обяд на другия ден почна да кашля.по най-бързия начин го заведахме в болницата указа се че са ни го продали болничък от бронхит и пълен с глисти.3 дни седя на системи,и слава богу прехвърли трапа.и от тогава до сега (да чукаме на дърво)не се е разболявал.той е моя малък бял принц които обичам безрезервно много и единственото живо същество което може и в наи-лошите моменти да ме развесели.е верно малко ми е лудетина и не спира да прави пакости но вече е част от семеиството и дори маика ми неможе без него(а тя не го пипваше).та това е нашата история моята и на фреди.в момента е пухкав палав и глезен тинеиджър които в последно време взе да възмъжава но за мен винаги ще си е малкото бяло пухкаво бебе.целувки от нас и обещаваме,че ще има много много снимки. а до тогава може да ни видите в през уикенда морската градина.А всички пухли и пухчовци тук са мн мн сладки и красиви.

User's Signature

Качена снимка

#9520 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 09:31 AM

Добре дошли, Лина и Фредрих ae_085.gif .
И аз съм нова във форума, но мисля че тук всеки е добре дошъл /поне аз така съм се почуствала/. Колкото сме повече толкова по-добре-ще се получава по-добра обмяна на опит в полза на нашите сладури....

Много трогателна история, но поне за Фреди с щастлива развръзка-за съжаление в тези зоомагазини има много нещастни душишчки, лишени от грижи и обич. Радвам се, че има все още такива хора като теб ЛИНА с "големи" сърца.
Поздравявам те за това и както вече си разбрала няма да съжаляваш за избора, шпицовете са невероятни създания. Вярно много живи, енергични т.е. лудетини, но са толкова любвеобвилни, верни, красиви и ..... С тях не можеш да скучаеш ни за миг!!!
User's Signature

Качена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 474
  • 475
  • 476
  • 477
  • 478
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема