ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 02 November 2009 - 10:10 PM
Публикувано: 02 November 2009 - 10:32 PM
Щом сега е игрив и се храни - всичко е на ред, ама си го дръж под око...
А за спането в леглото ти - бас държа, че ще му хареса, само че трудно ще го изгониш след това!
С моята вече си поделихме леглото и си спим сладко в общия ни креват!
Публикувано: 03 November 2009 - 12:00 PM
Публикувано: 03 November 2009 - 01:01 PM
тук при нас действително можеш да намериш много полезни съвети и интересни ситуации с нашите питомци
надявам се,че не само търсенето на партньорка те е довело при нас.
Това е една от "болните" теми тук във форума и много не бих искала да вихрим дискусии и в нашата тема. Всеки решава за себе си, тук във форума може да се прочете защо не е добра идея да се развъждат кученца без родословие.
Който е решил все пак да го прави - редно е да помни, че в dog.bg това не се толерира, т.е. обсъждането кога и как да си търсим партньор.моля да бъда разбрана правилно.
Публикувано: 03 November 2009 - 03:32 PM
Публикувано: 04 November 2009 - 06:14 PM
Съжелявам ако съм обидила някого с елементарното ми желание да намеря приятелка на Лео, но съм толкова директна, защото той е на 3 години и още не имал контакти с противоположния пол, а наскоро му поставиха диагнозата-епилепсия и няколко ветеринарни доктора ме посъветваха да му потърся, за да се чувства по-спокоен и за да намалим честотата на пристъпите му.
До колко това е така незнам и ако някой тук е запознат с ЕПИСЛЕПСИЯТА при кучетата, ще съм благодарна да сподели опита си :), защото пристъпите му са редки, но е много плашещо да го гледам как се гърчи. Говорих по темата с много ветеринари и всички ми казаха различни неща, не сикам да си тровя кучето с хапчета, които може да са излишни.
Имам и друг въпрос...само моя лео ли е злобар?Виждала и други шпицове, но моето е невероятно злобно към непознати хора.
Искам да попитам и дали сте запознати с хотелите за кучета и какво е мнението ви за тях?
Публикувано: 04 November 2009 - 07:06 PM
Добре дошли при нас - ти и Леонардо.
Сигурна ли е диагнозата му, правени ли са изследвания? Доколкото знам за това заболяване, за жалост то се среща не толкова рядко при кучетата, но не винаги припадъци и гърчове означават епилепсия, понякога причините са съвсем други. Поне това съм чела тук във форума писано от ветеринарни лекари - можеш да потърсиш с търсачката, избери "разширено търсене" за думата "епилепсия", отбележи да ти покаже резултатите като мнения и ще можеш да прочетеш какво е писано до сега тук за тази болест. Можеш да попиташ и във ветеринарния подфорум, там пишат доста вет-ове.
Честно казано - шокирана съм от съвета, който ти е дал тоя ветеринарен доктор!
Епилепсията се предава по наследство - ако кученцето ти е болно, то е много вероятно малките, които ще се родят, да бъдат също болни. Стопаните им един ден ще изпитват същите като теб мъки, като гледат любимците си да страдат!
Просто не мога да повярвам, че лекар може да дава такива съвети - честно!
А доколко заплождането на женска може да излекува такава болест - това пък въобще не ми се коментира!
На твое място не бих се доверявала на такъв ... хм, лекар!
Разкажи ни повече за Леонардо.
Ще ни го покажеш ли на снимка?
Шпицовете по принцип са недоверчиви към непознати - но чак пък злобен? В какво се проявява това?
Поздрави от нас с Линда!
ПП Зойче, пазете си чорапите! Моята хубостница като малка редовно отмъкваше по един от всеки чифт, чак после й намерих скривалището, дето си ги къта, и си ги комплектовах...
Публикувано: 04 November 2009 - 09:17 PM
Публикувано: 06 November 2009 - 08:51 AM
Иначе ние сме добре. Мнооого добре дори. Сутрин тичаме в мократа трева и на всяко по високо листенце се мъчим да вдигаме крак. Много е смешеееен. Само ако го видите. Рядко успява да го задържи за повече от секунда две, но описва едни красиви дъги досущ като балеринка преди да стъпи с него и да се изпишка както му е по-лесно. Клекнал. Другото ново е, че вече си маркира територия. Много е забавен. От три дена спи при мен. И ако в началото се налагаше да го "чешкам" (лаф на щерката) сега доволен се гуши до мен. Хихи незнам как ще реагира нашият татко на това като се върне. До скоро си мислех, че аз го обичам повече. Напоследък обаче ме гледа с толкова много обич, не съм знаела дори, че е възможно куче да обича стопанина си така. Дори и дъщеря ми го отчита като факт и казва "мамо много те обича Айси" Когато се прибирам вечер и звънна на домофона да ми отворят чак до входната врата слиза да ме посреща. С две думи мога само да кажа. Който си няма куче, не знае просто какво губи. Разходката вече е приятно удоволствие за всички ни. По съвета на Римела, не излизаме без топката. Голямо тичане пада. Смях, игра. Понякога чувствам сякаш аз съм отново дете. И умората от работният ден изчезва. Не е вярно, че сме много ангажирани и нямаме време за гледане на кученце. Моите навици се промениха и аз съм му много благодарна на Айси. Ставам по рано. Движа се повече. И вместо да заседна на масата с ракийка от рано, хууубаво се разтоварвам. Съответно пуша и по-малко (много противен навик, да видим кога ще го елиминирам)
Целувки и прегръдки на всички пухчета тук.
пп липсва ми Жижатка с нейният карамелко..
иначе днес времето е страхотно, дано остане такова за почивните дни.
Публикувано: 06 November 2009 - 11:05 AM
Защо не започнеш да ни пишеш,винаги се радваме на нови приятели

Вход

Горе
Цитиране +