Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 485
  • 486
  • 487
  • 488
  • 489
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9712 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 November 2009 - 10:10 PM

Привет момичета. Ако знаете как ме уплаши Айси днес. Ставам сутринта както обичайно той не ме посреща. Лежи в панера и ме гледа някак жално. Реших, че е стоял до късно с щерката и му се спи. Викам си ще пия първо кафенце. Ходя напред, назад, той продължава да лежи. Изпих кафето и му викам -Айси хайде навън. Обикновено тези думи са като команда за лудо скачане и тичане до вратата. Днес не. Лежи и не става. Галя го, говоря му. Никаква реакция. Вземам го на ръце и го вадя от панера, той буквално се свлича на земята и не иска дори да се изправи. Шашнах се. Сложих нагръдника, помолих му се и разглеле с колебливи крачки излязохме навън. Но момчето ми просто не е същото. Не тича, не лае, не играе. Изпишка се, изака се и хайде към дома. Едва качи стълбите. Последните го носих плачейки вече. Давам да яде. Нищо. Лежи и само жално ме гледа. Изяде си гранулките от шепата ми. Без да стане. Видях се в чудо, но трябваше да тръгвам за работа. Нямаше как да отложа поет ангажимент. През час звънях в къщи, а към 14:00 не издържах и се прибрах. За моя радост ме посрещна на вратата. Беше живнал, но все още не съвсем. Поне десет минути ме близа по лицето. Какво искаше да ми каже не знам. Май, че ме обича, да не плача.Вечерта обаче вече си беше моето момче. Посрещна ме чак на входната врата. Скача, яде, игра, закача се. Така и не разбрах какво му имаше. Акото му беше както обикновено. Нищо различно не съм му давала да яде. Дали изстина? Има навик да лежи между две врати където май подухва, утре майстора ми ще им запълни праговете със силикон, нови са преди месец ги сменях. Ето сега ви пиша, а той ми се глези и се опитва да ме хапе. Но наистина много се стреснах. Тази вечер ще спи при мен. Макар, че моята спалня с нищо не я отоплявам. Така съм свикнала от години. Поне ще го гушкам цяла нощ. Ако ми даде де, че нещо не му харесва идеята да спи в леглото ми. Обикновено ме приспива и се измъква. Обратно на Линдето. Оплаках ви се и мъничко ми олекна. Дано не ми се случи пак.....

User's Signature

Качена снимка

#9713 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2009 - 10:32 PM

Не се шашкай, случва се понякога да не са на кеф.
Щом сега е игрив и се храни - всичко е на ред, ама си го дръж под око...
А за спането в леглото ти - бас държа, че ще му хареса, само че трудно ще го изгониш след това!
ab_041.gif
С моята вече си поделихме леглото и си спим сладко в общия ни креват!
af_089.gif

#9714 Потребителят е офлайн   Leonardo da Bay Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 12:00 PM

Здравейте! Колко много се радвам че открих подобен форум...макар че не пиша в подобни места и сам новобранец :) Имам среден немски шпиц на 3 години, казва се Леонардо да Бау(колкото и комично да звучи много му отива). Рижав е цвят и е много красив. Винаги съм имала мнго въпроси относно отглеждането на тази темпераментна порода, но някак се справям и все пак се радвам, че тук мога да открия съвети, които да ми помогнат. Освен това имам много сериозен проблем с откриването на партньорка на Лео и много бих се радвала ако тук открия подходяща. Ние сме от Перник. Моля ви пишете ми ако имате женски среден шпиц и му търсите приятел :)

#9715 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 November 2009 - 01:01 PM

добре дошли на леонардо и стопанката му.много интересно и колоритно име smile.gif
тук при нас действително можеш да намериш много полезни съвети и интересни ситуации с нашите питомци af_089.gif
надявам се,че не само търсенето на партньорка те е довело при нас.

Това е една от "болните" теми тук във форума и много не бих искала да вихрим дискусии и в нашата тема. Всеки решава за себе си, тук във форума може да се прочете защо не е добра идея да се развъждат кученца без родословие.
Който е решил все пак да го прави - редно е да помни, че в dog.bg това не се толерира, т.е. обсъждането кога и как да си търсим партньор.моля да бъда разбрана правилно. smile.gif

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9716 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 November 2009 - 03:07 PM

честит първи сняг,момичета и кученца ab_041.gif
при нас вали доста,дори с рони направихме едно алайче dog.gif това му е любимия сезон на моя хубосник ab_041.gif даже си направихме снимчица на тънкото бяло килимче af_089.gif
лек и спокоен ден от нас gb_023.gif
Прикачена снимка
User's Signature

#9717 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 03:32 PM

радвам се,че ви раздвижих да попишете малко af_089.gif ,почти всички се появихте,беше ми домъчняло за вас няколко дни,ще попитам вета за ноктите,това наистина е най добрият вариант,Marapepelia6ka радвам се,че Айси се е оправил,че като зачетох поста ти и сърцето ми се сви,само при мисълта как не скача и не се радва сладура,но не се притеснявай всичко е наред щом се храни и играе,Римелка е права просто временно неразположение wb_052.gif ,а иначе Пуфата обича асфалта,дори като излезем на разходка и още преди да сме пресекли шосето пред нас и се гъзи прави онази странна физиономия,сигурна съм че всички я знаете ab_041.gif и се изхожда,всеки път я дърпам или я гушкам,защото е решила,че осовата линия в средата на шосето е нейната тоалетна,абе характер,какво да ви обяснявам ab_041.gif,сутринта като излязовме и валеше първият сняг за Пуфи,тя е родена Април и сняг не е виждала,но беше много слаб,незнам как ще реагира на снежинките почти съм сигурна,че ще ги гони,защото досега гонеше всички шумки,който падат от дръвчетата и много им се радвашеab_041.gif ,ето и една снимка от събота и неделя при мама на село,като яде на мама паркета,познайте какво яде и разнася по цял ден на тате за да не се сърди,че е ощетен ab_041.gif специални целувки на Ронката и първият сняг,страхотна снимка gb_023.gif аз май много се разприказвах,отивам да пия кафенце,лек ден на всички и много целувки от нас двете wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9718 Потребителят е офлайн   Leonardo da Bay Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 November 2009 - 06:14 PM

Благодаря Марея, моето име е Николина и много се радвам, че вече съм част от вашите дискусии.
Съжелявам ако съм обидила някого с елементарното ми желание да намеря приятелка на Лео, но съм толкова директна, защото той е на 3 години и още не имал контакти с противоположния пол, а наскоро му поставиха диагнозата-епилепсия и няколко ветеринарни доктора ме посъветваха да му потърся, за да се чувства по-спокоен и за да намалим честотата на пристъпите му.
До колко това е така незнам и ако някой тук е запознат с ЕПИСЛЕПСИЯТА при кучетата, ще съм благодарна да сподели опита си :), защото пристъпите му са редки, но е много плашещо да го гледам как се гърчи. Говорих по темата с много ветеринари и всички ми казаха различни неща, не сикам да си тровя кучето с хапчета, които може да са излишни.
Имам и друг въпрос...само моя лео ли е злобар?Виждала и други шпицове, но моето е невероятно злобно към непознати хора.
Искам да попитам и дали сте запознати с хотелите за кучета и какво е мнението ви за тях? af_089.gif

#9719 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2009 - 07:06 PM

Здравей, Николина! smile.gif
Добре дошли при нас - ти и Леонардо.

Сигурна ли е диагнозата му, правени ли са изследвания? Доколкото знам за това заболяване, за жалост то се среща не толкова рядко при кучетата, но не винаги припадъци и гърчове означават епилепсия, понякога причините са съвсем други. Поне това съм чела тук във форума писано от ветеринарни лекари - можеш да потърсиш с търсачката, избери "разширено търсене" за думата "епилепсия", отбележи да ти покаже резултатите като мнения и ще можеш да прочетеш какво е писано до сега тук за тази болест. Можеш да попиташ и във ветеринарния подфорум, там пишат доста вет-ове.

Честно казано - шокирана съм от съвета, който ти е дал тоя ветеринарен доктор! ud_009.gif
Епилепсията се предава по наследство - ако кученцето ти е болно, то е много вероятно малките, които ще се родят, да бъдат също болни. Стопаните им един ден ще изпитват същите като теб мъки, като гледат любимците си да страдат!
Просто не мога да повярвам, че лекар може да дава такива съвети - честно!
А доколко заплождането на женска може да излекува такава болест - това пък въобще не ми се коментира! eg_033.gif
На твое място не бих се доверявала на такъв ... хм, лекар! zz_020.gif

Разкажи ни повече за Леонардо.
Ще ни го покажеш ли на снимка?
Шпицовете по принцип са недоверчиви към непознати - но чак пък злобен? В какво се проявява това?

Поздрави от нас с Линда!
wub.gif
ПП Зойче, пазете си чорапите! Моята хубостница като малка редовно отмъкваше по един от всеки чифт, чак после й намерих скривалището, дето си ги къта, и си ги комплектовах... ab_041.gif

#9720 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2009 - 09:17 PM

Николинка и Леонардо,здравейте и от нас с Пуфата,добре дошли във форума smile.gif ,аз знам от моя позната,която има мопс със епилепсия,че не е лечимо и това за създаването на поколения,също като Римелка не го подкрепям,няма смисъл да се мъчат и други животинки и техните стопани,а щом ветринар ти е казал,че с хапчета ще е по добре,не мисля,че ще е тровене,а помощ,но все пак това е мое мнение,посъветвай се и с други ветринари и прочети инфото от нета,и съм сигурна,че ще вземеш най пралиното решение smile.gif И ще се радваме на снимчици на Леонардо,това се отнася и за Римелка,пусни някопя весела снимка на Линдето,правите ли пак дълги разходки в студеното време/лека вечер от нас af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#9721 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 05 November 2009 - 02:42 PM

Здравейте !

Темата ви стана много голяма и ще бъде отделена в самостоятелен форум в Породи. Така ще можете да си я преподредите и да стане по четена и полезна за вас.
rc_036.gif

#9722 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 05 November 2009 - 02:59 PM

Имате си цял форум за вас и любимите кучета.
Мод - Дури rc_036.gif

Ще потърся и иконка за форумчето, обещавам.

#9723 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 05 November 2009 - 07:44 PM

Добре дошли в говорилнята на немски среден шпиц!

#9724 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2009 - 08:14 PM

Честит ви нов подфорум! af_089.gif
Леко модериране и на Дури! af_089.gif
User's Signature

#9725 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2009 - 08:36 PM

Честит подфорум на белите пухчета. ug_119.gif и от нас smile.gif надявам се да ни радвате с още по-хубави снимки. af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#9726 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 November 2009 - 10:31 PM

Супер имаме си подфорум вечее.. zz_223.gif
User's Signature

Качена снимка

#9727 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 November 2009 - 12:37 AM

ХАЙДЕ ,ДА НИ Е ЧЕСТИТО ПОДФОРУМЧЕТО af_089.gif
ЧЕСТИТО И НА ДУРИ-УСПЕХ ae_085.gif
User's Signature

#9728 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 07:40 AM

браво на нас,честито ни под форумче,с пожелания да продължаваме в същият дух да си помагаме и с надежда да се увеличавамеaf_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#9729 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 08:51 AM

Здравейте момичета. Честит ви нов под форум. Какво следва сега? Ще си направим отделни темички ли? Може наистина да стане по-лесно когато се търси точна информация.
Иначе ние сме добре. Мнооого добре дори. Сутрин тичаме в мократа трева и на всяко по високо листенце се мъчим да вдигаме крак. Много е смешеееен. Само ако го видите. Рядко успява да го задържи за повече от секунда две, но описва едни красиви дъги досущ като балеринка преди да стъпи с него и да се изпишка както му е по-лесно. Клекнал. Другото ново е, че вече си маркира територия. Много е забавен. От три дена спи при мен. И ако в началото се налагаше да го "чешкам" (лаф на щерката) сега доволен се гуши до мен. Хихи незнам как ще реагира нашият татко на това като се върне. До скоро си мислех, че аз го обичам повече. Напоследък обаче ме гледа с толкова много обич, не съм знаела дори, че е възможно куче да обича стопанина си така. Дори и дъщеря ми го отчита като факт и казва "мамо много те обича Айси" Когато се прибирам вечер и звънна на домофона да ми отворят чак до входната врата слиза да ме посреща. С две думи мога само да кажа. Който си няма куче, не знае просто какво губи. Разходката вече е приятно удоволствие за всички ни. По съвета на Римела, не излизаме без топката. Голямо тичане пада. Смях, игра. Понякога чувствам сякаш аз съм отново дете. И умората от работният ден изчезва. Не е вярно, че сме много ангажирани и нямаме време за гледане на кученце. Моите навици се промениха и аз съм му много благодарна на Айси. Ставам по рано. Движа се повече. И вместо да заседна на масата с ракийка от рано, хууубаво се разтоварвам. Съответно пуша и по-малко (много противен навик, да видим кога ще го елиминирам)
Целувки и прегръдки на всички пухчета тук.
пп липсва ми Жижатка с нейният карамелко..
иначе днес времето е страхотно, дано остане такова за почивните дни.

User's Signature

Качена снимка

#9730 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 06 November 2009 - 09:57 AM

Честит подфорум и от нас ug_119.gif никога не съм ви писала,но сега просто не се стърпях,но пък редовно ви чета...
User's Signature

Качена снимка

#9731 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 11:05 AM

Цитат(chocolate80 @ Nov 6 2009, 09:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Честит подфорум и от нас ug_119.gif никога не съм ви писала,но сега просто не се стърпях,но пък редовно ви чета...

Защо не започнеш да ни пишеш,винаги се радваме на нови приятели gd_044.gif
User's Signature

Качена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 485
  • 486
  • 487
  • 488
  • 489
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема