ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 10 November 2009 - 11:19 AM
Позагубих се тези дни, но не ми остава време да влизам,
Така първо за епилепсията...и аз съм много разочарована от некометентността на някои ветеринари. Сега се замислям как може да ме посъветват да го развъждам при положение, че е болничак.Не съм му правила пълни излседваня, защото се отчаях от различните мнения на всички доктори с които говорих, но всички бяха на манение, че пристъпите са му епилептични...ще погледна и подфорума и ще попитам специалистите тук, но не мисля, че е епилепсия защото пристъпите му са много леки, но както и да е....проблема е сериозен, но за нещастие нямам много време да му обръщам внимание и това е моя сериозна грешка :(
Определено кучето изисква много внимание а аз му отделям по 1 час об6то разходки на ден...когато е хубаво времето и съм по-свободна ходим и на големи разходки. Проблема е че е много злобен и си позволявам да го пускам само когато съм сигурна, че наоколо няма хора и кучета. Иначе рискувам на нападне някого. Той не хапе, но налита и плаши хората. Иначе с хората, които познава е невероятен. Радва им се, гали им се, играе си.
Ще се опитам да кача повече снимки.
Приятен ден на всички и благодаря за съветите :)))
Публикувано: 12 November 2009 - 03:52 PM
Моята хубостница не си пада по дъжда, та ми се налага да дебна пролуки в облаците, за да я изведа и да поджапаме по локвите. На тоя сезон най-лошото му е, че е "ерата на калните лапи". И то не само лапи - коремче, потурки, гушка, опашка ... че й муцунка, щото моята най-обича, ама със страхотен кеф, да се почеше едно ху-у-убаво с калната лапа, за да се омаже цялата.
Днес ходихме с Линда на дълга "градска разходка" - имахме работа из града и я взехме с нас. Мина Линда по култовите места на София - "остърга се" по градското стъргало - по "Царя", поклати потурки по "Графа", посети градинката при "Дома на покойника". Държа се много прилично и възпитано, кротичко си ходеше помежду ни и зяпаше, гласа й не чух.
На връщане по "Графа" стана една смехория. Линда не се плаши, общо взето, от градските шумове - даже когато беше малка, сега пък съвсем не очаквам това от нея, ама на - случи се!
Една стилна дама вървеше по тротоара на високи токчета и си возеше изискано куфара на колелца. То хубаво, ама с нашите разбити плочки ... такъв шум вдигаше, все едно е магарешка каручка по калдъръм. И то - плътно зад гърба ни, върви си дамата след нас, а оня ми ти куфар подире ни гърми-трещи, токчетата трак-трак... като че танковата бригада минава!
Линда се уплаши, сви ушите, провеси опашка - мале-е-е, какъв е той звяр, дето ме преследва? На светофара куфарът паркира до нея и тя подскочи от страх, скри се зад гърба ми и протегна оттам любопитна муцунка - "Уф, дали все пак да не подуша звяра?"
Хем страх, хем и любопитството ще я изяде да разбере какво е!
Поздрави на всички!
Утре е петък, ура!
Публикувано: 12 November 2009 - 07:40 PM
Публикувано: 13 November 2009 - 11:05 AM
Хубав ден момичета на вас и прекрасните пухчета. Мегииии появи се и ни зарадвай със снимки на Изата и Тиса.
Публикувано: 13 November 2009 - 01:01 PM
Внимавай като го оставяш сам , преди няколко дена имаше случка за откраднато хъски и направо ми настръхва косата,защото пред самата стопанка са отмъкнали кучето й
Тъкмо го бях приучила Мишока да спи без да се качва на леглото при мен и развалих дисциплината...Попринцип коша му стои в хола,но всички врати на етажа са отворени за да си обикаля той където поиска,понякога спи в стаята при мен до спалнята ми, друг път си остава в кошчето или на дивана (където не му е позволено също,но топките косми го издават
Преди два дена подпря муцка на леглото и ме гледа втренчено около 5 мин и аз му викам-Айде скачай !
Повече от половин година не е спал в леглото и сметнах че една вечер нищо му няма.Обаче не е така...Вчера се залисах с четенето във форума и гледам станало 1 вече.По навик търся с очи къде е заспал Роро, ама никъде го няма.Погледнах в коша - няма го, на дивана, под масата , на столовете - никъде го няма.Влизам си в стаята и той блаженно си заспал на спалнята,като предвидливо е оставил моята половинка празна.Само ме погледна с един заспал поглед сви ушенца назад и пак затвори очи.Какво да го правя?! Казах му строго,че ще е само тази вечер и се гушнахме
Публикувано: 13 November 2009 - 07:17 PM
Хихи, само ти така си мислиш!
Тая вечер ще го намериш пак там, и то протегнал пробно лапки и в твоята половинка от кревата.
И си пази възглавницата - че няма да остане място за главата ти...
Поне при нас имаше такъв период на пълзяща инвазия и се наложи да действам по метода на избутването.
Сега вече има мир - поне докато заспя де...
Големи са образи тия шпицове!
Публикувано: 13 November 2009 - 07:44 PM
Знам
Защо има мир докато заспиш??? Тя те чака да захъркаш и се намества ли???
ПП Преди 2 секунди отивам до стаята и намерих следи от огромно повръщано на леглото
Публикувано: 13 November 2009 - 08:01 PM
Следва команда "Къш" и Линда се премества невъзмутимо, за да ми направи място - от нея да мине, ама не за дълго. Докато спя тя пак се примъква, събуждам се по някое време и промърморвам "Уф, ти пак ли си тука? Къш, ма Линдо-о-о!"
ПП Ако й се случи на моята да повръща - не й давам да яде известно време, докато се успокои стомаха.
Цункай беладжията!
Публикувано: 14 November 2009 - 11:14 AM
Току що имахме същият проблем. Само стомашни сокчета, но ми е жал за него. И аз не давам да яде известно време.
Авно само моя Айси не иска да спи при мен. Въпреки, че го котках няколко вечери като стане време за сън и угася осветлението в кухнята, става и директно се насочва към легълцето си в коридора. А когато го взема при мен, сам слиза от леглото и се настанява под него. Понякога през ноща се покатерва, ноо в краката ми или настрани от мен. Всъщност като се замисля така е по-добре. Нека си знае мястото момчето ми.
Публикувано: 14 November 2009 - 01:47 PM
Седим си вечерта аз на комп-а(разбира се) кучетата се укротили и заспали, приятеля ми готви на камината,топличко и хубаво - уют.
Изведнъж какво стана, дъното на съда в който готвехме се пръсна за 2 секунди всички стаи се напълниха с дим, аз си взех кучетата и изтичах на двора.Приятеля отваря прозореца за да започне да проветрява и корниза с пердето падна върху него
Накрая измислихме нещо друго за вечеря и аз докато се мотая в кухнята нашия Рори се качил с предни лапи на масата в трапезарията и си хапва сладко, сладко от яденето ...
Както и да е мина тази вечер, но на сутринта нещата продължиха- приятеля излиза с Киара за работа оставя я в работещата кола докато затвори вратите на гаража.Муцката минава на предните седалки и натиснала бутона за заключване на 4-те врата
И така минаха 10 минути в молене,викане и тропане от едното стъкло на другото , за да може тя да мине пак от същия път и да натисне копчето.Накрая успя
Публикувано: 14 November 2009 - 10:47 PM
Камка,не е било заради петък 13-ти,а просто не добре стекли се обстоятелства.Нали вече е минало и всички сте добре
Между другото,Тисата вчера отново показа рогцата си ...Направих тортата и я оставих на масата в кухнята.Затворих вратата предвидливо /имах си едно на ум/ и се заех с ежедневните космаци из къщата.Обаче,докато съм се вихрила с прахосмукачката в другия край на апартамента,калпазанката е успяла да отвори дверите към свещеното лакомство и беше вилняла преди "официалното духване на свещичките".Една четвърт от тортето липсваше
Егати характерчето има тази муцунка .... Много е своенравна понякога,но много я обичам
Та,така с нас ...
Публикувано: 14 November 2009 - 11:05 PM
меги,мерси поздрава,да ти се връща многократно
Публикувано: 18 November 2009 - 03:18 PM
Поздрави от нас с Линда!
Къде се изгубихте?
При нас - нищо ново, ако изключим новите глезотии на моята хубостница. Последното, което измисли - отказа да яде гранулките си, овкусени с варено пилешко. Омръзнало й ужасно - не искала повече, щяла да почне да кукурига вече от това пилешко! Две вечери подред ми въртя нос и отказваше да яде - "намазаха" кварталните котета.
Та се видях в чудо с тая лигла и реших да пробвам позабравената рецепта за овкусяване с ... цаца!
Изкиснах добре няколко рибета и изхвърлих първата вода след завирането - нали я продават леко осолена, та да се обезсоли, после още 4-5 минути в микровълновата, намачках я и обърках гранулите с нея.
Боже, само да бяхте видели как лапа - злоядата гад, мляскайки, изяде вси-чко!
После дойде при мен да ми покаже, колко е доволна, като въртя езика и се облизваше, а след малко се се върна при празната паничка да завърти и там още един език - дано пусне още малко от тая вкусотия!
Та от няколко дни сме на "рибено" меню, а в рибата - казват - имало фосфор, полезен за акъла.
Оказва се - вярно е!
Седя си аз в стаята, пристига Линда и лае насреща ми, само с глас не ме кани да я последвам в кухнята, а там какво да видя - манджата ми изкипяла на котлона.
Умница ми е тя! Още малко рибка да хапне - и ще се научи да пуска сама пералнята!
Целувки на всички и весели разходки през оставащите хубави и топли дни.
Ние сме в парка всеки ден - гоним топката и лаем по катеричките!
Публикувано: 18 November 2009 - 09:02 PM
Изводът на моите крака са неприкосновени. На краката на някой друг общи.
Публикувано: 18 November 2009 - 09:32 PM
Това си е шега, разбира се - казва ли ти някой какво тайно мисли един шпиц?
Но по мои наблюдения имат силно развито чувство на селекция "свои - чужди".
И тежко им на чуждите в нашия си дом...
marapepelia6ka, не се карай на "мунчо"
Успех с новия чифт чехли!
Целувки на Айси!
Публикувано: 18 November 2009 - 11:31 PM
И тежко им на чуждите в нашия си дом...
хахахаха затуй ли изгриза гръцките скъпи сандали на братовчедката живеща в чужбина и маратонките made in USA на приятелката ми.
Спокойна нощ на всички момичета и техните пухчовци.
Публикувано: 19 November 2009 - 09:56 AM
Между другото две поредни нощи незнам как но докато спи пада от спалнята и ме гледа неразбиращо все едно аз съм го бутнала,даже не помръдва от позата в която е паднал , след това сърдито си отива в кошчето и спи там. Но аз наистина не съм го бутнала,той се върти като луд просто. Тази вечер всичко си беше спокойно,никой не е падал.
ПП Освен това майка ми ми каза че като вдигнала да изнася едно от леглата, на което спеше сестра ми видяла че най вътрешния крак на леглото е толкова оглозган , че се държи на косъм да не се пречупи

Вход

Горе
Цитиране +