НЕ се смейте
ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 07 December 2009 - 10:55 AM
и аз да се оплача малко от моя хубосник ,снощи в 2ч.сме ходили на разходка имах ме дрис-дрис ама многоо
днес си мисля да го оставя само на водичка,вчера бяхме на дълга разходка,а времето беше студенко,може и да е изтинал.
Публикувано: 07 December 2009 - 11:07 AM
НЕ се смейте
рони не лае нито по"братята"нито по"сестрите"
Публикувано: 07 December 2009 - 09:43 PM
Добре дошли на Даниела и малкия черномуцунест сладур! Ще се радвам, ако пишеш при нас и ни разказваш и показваш как израства това симпатично шпицле - и на мен ми е много интересно как ще се развива.
Да ти е жив и здрав и той, и малката му усмихната стопанка от снимките, както и цялото ви семейство!
Ани, и аз съм се чудила на такива внезапни дрис-истории - при положение, че не съм сменяла храна и не съм давала нищо "провокативно" за ядене. Съмненията ми са били, че моята хубостница е успяла да изяде някой боклук от земята, макар че едното ми око винаги следи муцуната й
Мислила съм си за настинки, за вируси някакви - знам ли?
Та и аз съм се питала от какво се получава това - хубавото е, че бързо нещата се нормализират. Достатъчно е да я заплаша моята, че ще ходим при вет-а да й боцне една инжекция - и Линда се "стяга" моментално, външно и вътрешно, че хич не обича да ходи при доктора. И побързва да ми покаже перфектна консистенция - то страхът от инжекции се оказва лековито нещо!
Това е на шега, разбира се...
Надявам се Рони вече да е добре и да нямате повече "дрис-разходки"!
Та като стана дума за ядене на боклуци по улиците ....
Линда вече ги подминава, общо взето без проблемно, ама ако не са ... КОКАЛИ.
Боже, заради тия проклети кокали що нерви съм изхабила - да не разправям! Умира за тях моята - душата си дава за един кокал!
Е, слава богу - преборих се! Вече ги плюе по команда - ама какво ми костваше това...
Та днес в парка - на полянката сме с един дакел, аз си бъбря със стопанката му - и се появява една нейна позната, добродушна възрастна дама, и носи найлонов плик с остатъците от обезкостеното си пиле - храна за бездомните кученца, според нея. Защо да стават "зян" тия вкусотии?
Какво да й обясняваш, че кокалите не са храна за кучета? Няма да разбере - знае си жената от време-оно! За хората - мръвките, за кучетата - кокалите!
Просто и ясно...
И улиците, и парковете в София са заринати с кокали, оставени там от такива сърцеболни кучелюбителки - мен питайте, покрай ламята Линда изучих всички места за хранене на бездомничетата - заобикалям ги отдалече заради проклетите кокали!
Ама тук - на крака й ги носят, в пликче събрани!
Дакелчето - явно по-чевръсто и лакомо от моята, хукна, скочи, захапа и разкъса найлоновия плик, кокалите се разсипаха по тревата - банкетът започва!
Естествено, Линда и тя хукна - "да се нареди на софрата".
Е, не й се "отвори парашута" - изревах "Тук!" и я вързах моментално да си я отведа по-далече от изкушенията. А докато се сбогувах учтиво - наложи се да слушам:
"Ама госпожа, нека хапне кученцето - пресни кокалчета са!"
Благодаря учтиво, отдалечавайки се, като влача облизващата се Линда.
"Ама пилешки кокали са, току-що сварени! Нека си хапне!"
Уф, едва се измъкнах...
Та така при нас- "кокалени" емоции!
Хубави, че и пилешки - разкош, точно за Линда. После не разстройство или инжекция - и по-лоши работи могат да станат.
Ама върви обяснявай...
Поздрави на всички!
Публикувано: 08 December 2009 - 02:21 PM
Не разбарах,защо е толкова лошо кучета да ядат кокали
Иначе малките пухчовци ги храним само със гранули....обаче Чочко се оказа че обича риба
А какъв е лигльоооооооооо
Като му бихме втората ваксина вечерта ни искара акълите от преструвки-то го боляха гърбът,краката.....имаше треска.....не можа да спи.....пък и ние с него
Публикувано: 08 December 2009 - 11:13 PM
Едната - "Дай на Кучето Кокал" (ДКК).
Другата - "Кокалът е Убиец за Кучето" (КУК).
Тук във форума пишат активисти и на двете партии, всеки си излага доводите.
За любознателните - пуснете търсачката на форума за дума "кокали" или "кости" и ще прочетете всички ЗА и ПРОТИВ.
Аз лично съм симпатизантка на КУК, но не съм агитатор - всеки си преценява.
Защо да НЕ СЕ ДАВАТ кокали на кучета най-добре е разяснено ТУК.
А иначе - всеки да си решава, аз съм решила за мен си.
Специално по отношение на пилешките кокали, които са тръбни - кухи, цепят се и стават на остри трески, способни да пробият червата на кучето - мисля, че и от двете партии има консенсус - НЕ СЕ ДАВАТ на куче ПИЛЕШКИ кокали - никога!
Ама някои и това не знаят...
А за рибката - Линда умира за риба, само да й замирише...
Нали санким Иван е рибар, че и на мен ми изкара билет! Рибар, ама не "риболовец" - щото риболовците хващат нещо, а ние само си дремем зад пръчките...
Добре, че има рибка в магазина - за Линда, че аз не си падам по риби, предпочитам пържолки!
Публикувано: 09 December 2009 - 11:29 PM
Сега като прочетох за Рони... и наште и двамата вчера вечерта скимтяха да излизат по няколко пъти на двора за "такива истории"
Много ми е притеснено утре ни предстои операция , не на Роро , а на Киара.Ще й изрязват долните клепачи,защото са се извили на вътре
Аз от такъв страх от операции все отлагам кастрацията на Роро, въпреки че това ще се наложи.
rimela - аз така заради един скапан кокал съм гонила Роро и съм му се молила 30 минути в Борисовата, защото закъснявах за работа , а той не искаше да дойде докато не си го хапне. А и нали си знае че ще му го взема ако се приближи .
Накрая се сви в едни храсти изяде си го и дойде при мен весел, а аз почервеняла от яд си го вързах и си потеглихме към къщи,какво да го правя, стана неговото .
Поздрави!
Публикувано: 12 December 2009 - 02:47 PM
Накрая се сви в едни храсти изяде си го и дойде при мен весел, а аз почервеняла от яд си го вързах и си потеглихме към къщи,какво да го правя, стана неговото .
Хи-хи, Ками, и ние бяхме така! Пробвах с добро -молех й се, че и саламчета предлагах бартер срещу кокала, и с лошо опитвах, и тупа-лупа по дупето... Ама дебела глава шпицешка - лесно не увира!
Сега ми носи кокъла и смирено го полага пред краката ми за консумация - нали съм, санким, кучка-алфа!
Е, не винаги де...
Ама не губете надежда!
Има ли сняг къде вас?
При нас - в София, Оборище - ниц!
Прехвърча малко, колкото да ни намокри - на мен косата, на Линда - козината, и да разкаля терена...
Не че обичам зимата - ама време си е за снежни преспи и щастливи шпицове, тичащи в снега!
Някой да се похвали?
Публикувано: 12 December 2009 - 07:02 PM
Ние преди два дни се качихме вечерта на Витоша, да му се нарадваме на големия сняг ...кучетата как полудяха само
Жалко че нямаме и апарат за снимки само телефони, трябва да се поправиме че пропускаме много весели моменти с диванетата.
Поздрави на всички и повече включвания....
Публикувано: 12 December 2009 - 11:58 PM
Аз.
Публикувано: 13 December 2009 - 05:18 PM
Публикувано: 15 December 2009 - 11:15 AM
Ние преди два дни пак бяхме на Витоша и Мишо пак нямаше късмет.
Миналата зима си сцепи лапката, тази година му падна целия нокът на задното краче
Дори не е издал звук, аз го разбрах по кървавите следи.Превързахме го и го промихме с йодсепт - по препоръка на ветеринаря.Цялата вечер след това момчето беше изпаднало в депресия , лежа в коша и не искаше да става и да излиза.
Вечерта не е вечер ако поне един път не му се скарам, защото се раздивява с Киара и се опитват да събарят всичко, но тази вечер всеки по кошовете и все едно няма кучета у нас.
Вчера вече го развързахме и сега е по добре , вече не накуцва, а тази сутрин крачето си му е перфектно само дето няма нокът де.
Поздрави!
Публикувано: 15 December 2009 - 11:45 AM
Поздрави!
Ще му порасне нокътче на момчето. Хубаво, че така бързо му е минало.
Публикувано: 15 December 2009 - 07:07 PM
Сега чакаме снега да дойде най- накрая и тук при нас , а не ние да го гоним по планините
Публикувано: 15 December 2009 - 10:09 PM
Ами беладжии са тия шпицове - все са "от трън - та на глог"!
И това е, защото не мирясват и все нещо гонят вятъра.
Тоя сняг и аз го чакам, и то не за друго, ами заради тия проклети кални лапи!
Моята хубостница вече е "дърта магарица", ама така и не се примири с това лапомиене - все трябва да вряскам подире й.
Като се приберем - трябва да я подкарам към банята с команда "Лапи", иначе сама посмъртно няма да влезе там. Освен, разбира се, ако нещо сериозно не е "сгазила лука" - тогава сама тича към банята и скача по вратата да й я отворя - с луд ентусиазъм! Подмазва ми си гадинката...
А иначе - ако се замотам да събличам палто, събувам обувки - тая моята вече се е мушнала с мръсни лапи в стаята, че и на леглото се е покатерила!
Е, ама баба ви Римела е от стара коза яре - първо я вкарвам в банята, после - всичко останало, да ми е мирна главата! Е, случва се и да я изтърва - 1:0 за Линда! Та като има сняг - поне не е кална...
В банята екшъна продължава - свила си тая моята лапите, не дава да й ги измия! Хем знае, че няма къде да иде и е неизбежно, ама на - шпиц-главичка се не прекланя! Та пак се командориме - "Дай дясната лапа! Линда, дай ЛАПАТА!" - е, подава я накрая смирено...
Смях се с нея една вечер - изиграхме си театрото по лапомиенето след последното й извеждане навън за "пиш", измих я и я избърсах, отворих вратата на банята и тя изхвърча навън, а аз останах - да си измия и аз долните "лапи"
Какво да й кажа? Ами да, казвам, Линдичке - всички мием лапи преди лягане, и аз, и ти! Това е положението, моето момиче!
Публикувано: 16 December 2009 - 12:20 AM
С нас напоследък не се случва нищо интересно.Аз бачкам,Тисата и Изи или спят,или клюкарят на прозореца,или се боричкат.Тези дни и с други кученца не сме си играли много,но пък си имаме две нови бебешки попълнения в блока-ягтериерче на 7 месеца и питпулче на 3 месеца.И двете са мацки и са много сладки и добродушни.Дано си останат приятелки с моята калпазанка и когато порастнат,че иначе-дупе да ни е яко,защото Тисуна взе да става заядлица
Камка,много гушки на Рорката
Нямам много време да пиша сега ...
Публикувано: 16 December 2009 - 05:42 PM
И Роро си показва рогата, като е с Киара и я пази и само перчи грива, не че се срещаме с много кучета де.Тук при нас кучетата са по връзлата повечето и няма срещи с игрички
rimela - а пък за лапките и на мен ми писна да бърша и мия 8 краци.Един ден викам си айде не са толкова кални, позабърсах отгоре, отгоре и сега по матрака има петна дето съм се опитвала да го пера за да премахна калните лапи
А като дойде снега ще сушиме козина
Винаги спя повече като имам свободно време сутрин и съм го забелязала,че Роро напоследък вече не ме буди за излизане докато сама не стана. Попринцип ми се качва на главата и започва едно близкане още от 8.00 , а сега чака и до 11.30 сгушил се при мен и не мърда докато не отворя очи.Като ме види че го поглеждам и се почват обичайните целувки, радости , завиране под завивката и т.н. все едно не сме се виждали 2 дни.
Поздрави на всички!
Публикувано: 18 December 2009 - 12:12 PM

Вход

Горе
Цитиране +