Как да помогнем на куче което повръща при пътуване с кола
Публикувано: 04 June 2010 - 04:13 PM
Публикувано: 04 June 2010 - 06:33 PM
Публикувано: 04 June 2010 - 07:15 PM

Публикувано: 04 June 2010 - 07:29 PM

Това продължи някъде до към 8-10 месеца, не съм й давала нищо специално, просто не я хранех преди по-дълго пътуване, чистех и мърморех.
Като порасна - това престана.
В смисъл - повръщането престана, иначе и сега пак си беснее на задната седалка, ама поне не повръща!

Доколкото знам - индивидуално си е това за всяко куче, някои никога не го правят, при други отминава с възрастта.
Дано и при вас това да приключи.
Публикувано: 04 June 2010 - 10:54 PM
Публикувано: 05 June 2010 - 12:15 AM
Но с малкия за съжаление е точно обратното.. Шом потегля с колата и започват да му текат лиги и пяна от устата и накрая повръща. Пробвах да не го храня 12 часа преди пътуването.. пак повърна.. Това е голям проблем за мен, защото до парка в който ги разхождам може да се стигне само с кола, тоест на малкия ще му се налага да се вози по 1 - 2 пъти всеки ден. А на всичкото отгоре е и злояд, и ми става много тъжно като го видя да повърне изядените с мъка гранули

Консулитирах се с вета ни и той ми каза да го привиквам постепенно, първо да го оставям за няколко минути в колата без да паля двигателя, после на запален двигател, и като свикне да почна да го возя по малко. Вече няколко пъти го оставях така в колата без да я паля, тогава няма проблеми, нито пуска лиги, нито повръща, но потеглим ли, пак е същото положението

Публикувано: 19 November 2013 - 03:39 PM
Oscar, в 04 June 2010 - 03:13 PM, написа:
До каква възраст докато е малко е нормално да повръща при пътуване? Моето кученце е на близо 6 месеца и ни предстои пътуване с кола около 3 часа, какво мога да направя за да му помогна, защото два-три пъти когато се е налагало да се вози на много къси разстояния напр. 5 мин. винаги повръща.
Публикувано: 19 November 2013 - 04:02 PM
Добре е кучето да е гладно преди пътуването,аз лично бих дала 1т. Деган.
Препоръчан ми е от вет.
Но при всички случаи даването на лекарства трябва да е след препоръка от вет.
Публикувано: 26 November 2013 - 01:28 PM
Най-добре съвет с вет