Много котки имат нужда от помощ, Пловдивска област кастрация, лечение, дом
Публикувано: 23 October 2010 - 04:40 PM

Пристигнали са без проблеми, хората там са били много любезни. В сряда rodegunda ще пише повече, живот и здраве.

Публикувано: 29 October 2010 - 12:07 AM
По-късно ще качим и снимки от приемния дом.
И да отчета паричките:
Polence - 100 лв,
Златина К. - 100 лв (тук искам да се извиня на дарителката, че не описах тези пари по-рано. Просто ги видях, когато теглих последните и се отнесох. Благодарим от сърце и много се извинявам),
bluocean - 100 лв
rodegunda - 50 лв,
остатъка от подготовката на котките - 50 лв
platypus - 21.53 лв
----------------------------------------
421,53 лв
Котките също излязоха по-леки и ни струваха 196 лв. Аз ги смятах по 5 кг с клетките, те се оказаха по-малки. Тук имаме хартисали 225,53 лв.
Искам да попитам дарителите дали имат нещо против тези пари да се насочат за останалите 26 котки (имаме вече готови 5 мъжки за кастрация, които бяха малки) и да ваксинираме някое коте. Или ако искат да се пренасочат за някой друг :)
Прикачвам и две бележки, където са описани парите - в едната е Лиза и една от котките, в другата две двуги котки.
Публикувано: 29 October 2010 - 01:21 PM
Тези са от летището:

Тук вече в приемния дом:

Тук Чернишка липсва, но както Ро каза, тя отиде веднага на доктор, после постоя в приюта и чак след това се върна в дома на приемната стопанка.
Тук е в приюта, който е страхотен и ще го покажа по-добре при следващата доза снимки:

Публикувано: 29 October 2010 - 04:44 PM
Стискам палци на всички и особено на Черниша - коте с късмет.

Публикувано: 29 October 2010 - 11:49 PM

Това местенце се намира непосредствено зад приюта :) има няколко такива огромни площадки с най-различни уреди:

Демир се адаптира много бързо и вече играе:

Сивчо съскаше напред-назад на другите котьовци - в тези стаички имаше още 5-6-7 котета, повечето от които вече имаха дом :)

Ухааа - храна н акорем :)

Гледа отвисоко:

Публикувано: 30 October 2010 - 01:00 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 December 2010 - 07:11 PM

Също така отново ги обезпаразитихме вътрешно. Благодарности на дарителите отново, че всичко това стана възможно :)
Следващото нещо са ваксините

Публикувано: 03 December 2010 - 02:37 PM
За да изпълним това изискване не ни достигат 35 лв. Отново се налага да молим за помощ :(
Ако има желаещи да помогнат, вече имаме регистрирана фондация (дългоочаквано и много важно събитие за нас

Фондация "Шарко"
Уникредит Булбанк
BG83 UNCR7000 1519 8689 75
BIC: UNCRBGSF
Публикувано: 08 December 2010 - 05:02 PM

Разбрахме се с доктора другата седмица да идем на място и да ваксинираме 15-16 котки. Исках да помоля ако някой може да дари котешка храна, без значение каква марка, много бихме зарадвали котките. Постоянно са гладни, поне за празниците да похапнат както трябва.
Ако някой има желание да помогне на писаните, моля да се свърже с нас на:
sharkobg@gmail.com
или с мен на тел.: 0886 109 235
Публикувано: 17 December 2010 - 04:27 PM
Котките също получиха 2 чувала храна (по 10 кг чувал).
От самото начало все спорим с жената за бройката на тия котки. При нашето преброяване през май, записах 28 котки, после подхвърлиха още едно - 29. Тя все ми повтаря, че са 30 с подхвърленото. Хм. Аз имам една тетрадка, където всяка котка си има две страници и там описвам кога и какво ги правим - кастрации, обезпаразитявания и т.н. Ми няма го никъде това коте. И този път го видях! Един Роко, рижав и красив, на три годинки. Права се оказа жената и сега са 27 бройки.
Някой да иска коте?

П.П. Още не съм взела фактурата, като я взема веднага ще я кача тук.
Публикувано: 27 December 2010 - 02:58 PM
След задомяването на три от котетата в чужбина бяха ни останали:
225,53 лв - 90,00 лв за кастрации на оставащите мъжки котета (01.12.2010) = 135,53 лв
+ 35,00 лв (от Франческа) + 100,00 лв (пак от Франческа) = 270,53 лв - 337,00 лв (16 ваксини, храна) = - 66,47 лв.
Прикачвам и бележки за разходи.
Публикувано: 30 December 2010 - 09:26 PM
По пътя за Пловдив минахме да я вземем за да я покажем на докторите там. При първоначален преглед котката се държеше съвсем нормално, само че е наистина много слаба. Тъй като тя се оглеждаше, вдигаше си главата, решихме, че жената нещо се е объркала. И продължихме по задачите си. Но след няколко часа котката наистина си е забочила главата в пода и не ще да вдигне. Затова се върнахме в клиниката.
Предположението на докторите е, че котката страда от недостиг на калий. Само предположение защото трябва да се пуснат кръвни изследвания за да се потвърди това нещо (а ние просто вече нямахме пари за да го направим). В случай, обаче, че диагнозата се потвърди, котката ще трябва да се лекува със системи в продължение на няколко (поне) дена. Тъй като няма как да се носи от селото всеки ден би могла да остане на стационар, което също струва пари. Все пак, ако има желаещ от Пловдив да я приюти за една седмица евентуално докато се лекува, моля да се свърже с нас - 0886109235 или sharkobg@gmail.com.
Когато върнахме Кукла, огледах и другите котки, галих ги, чесах ... Има котарак на около 3 години, а му видях само един зъб в устата. Стана ми много криво :( Хем, че върнахме Кукла без възможност да и помогнем, хем и за другите там. Слагам няколко снимки от посещението ни на 16.12 и от вчера. Кукла е на снимката, където жената я държи.
Публикувано: 09 January 2011 - 09:48 PM
Публикувано: 09 January 2011 - 09:57 PM
Чаках снимките от Синьокуче, затова не писах нищо, тя вероятно още не се е прибрала. Та такива работи, не знам какво да правим с бабето. Мислех през седмицата пак да се обадя и да се разберем с бабата окончателно дали ще се лекува или не.