Dog.bg Форуми : Жестокост! Убиха куче, влачейки го с „Жигули”

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Жестокост! Убиха куче, влачейки го с „Жигули” Оцени темата: ***** 1 Гласове

#21 Потребителят е офлайн   Bety Cubety Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 09 June 2010 - 05:25 PM

Не мога да намеря подходящи прилични думи с които да изразя своята обида, болка, гняв и възмущение.
Ако наистина шофьора не е видял кучето, и той не го е вързал, аз съм убедена че извършителите са ДЕЦА, а родителите им ще кажат, че те просто са си играли. Както става и тук в нашия парк, когато деца стрелят по птички.
Наистинна много зачестиха случаите на жестокост към животните. България никога няма да се оправи!

#22 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 09 June 2010 - 10:46 PM

не знам ,това е нелепа случка,но това псенце си е стояло кротко и не е реагирало, докато собственика на жигулата се е приближавал до колата и се е качвал в нея !? а е било принудително вързано за нея-нали ще лае поне
много странно ! :ea_103:

#23 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 11:06 PM

Изключително жестоко ! Само изрод може да измисли подобно нещо ! Ужасяващо ! По жестокост и чудовищност този случай си прилича с драмата на Мима !
За извършителите на тези престъпления трябва затвор ! Всеки ден четем за издевателства над беззащитни животни от болни човешки издънки ! В какво уродливо общество живеем !

п.п. изобщо и не търся прилични думи, потресена съм...

#24 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 11:11 PM

Показване на мнениетоsangrea8, в 09 June 2010 - 08:51 PM, написа:

не знам ,това е нелепа случка,но това псенце си е стояло кротко и не е реагирало, докато собственика на жигулата се е приближавал до колата и се е качвал в нея !? а е било принудително вързано за нея-нали ще лае поне
много странно ! :ea_103:

Случката със сигурност не е "нелепа" защото не е случайно събитие, т.е., някой е вързал кучето за колата - то не се е озовало там по случаен начин. Този някой ще си плати със сургност един ден това, което е направил, защото в живота има закони и ценности, които не зависят от конюнктурата. Дали обществото като цяло ще се справи с този проблем, дали ще успее да реагира адекватно и да накаже виновния или ще си каже, че не му е до това - от това зависи неговото собствено (на обществото) благополучие. Може и да не е очевидно, но е така. Дали сме щастливи зависи и от това, дали сме справедливи. Може би ще бъдем щастливи след 100 или 200 години - когато се научим да бъдем справедливи.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#25 Потребителят е офлайн   Baba Marta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 11:52 PM

Е ние сме назад с 1000 години. Миналата седмица пътувах на запад в Европа, там никой не се занимава с улични животни, хората работят, излизат и се уважават, защото знаят, че на всеки времето е ценно и гледат да не си утежняват животът. Да не казвам, че няма животни по улицата, дори не пускат просяци по улиците освен при условие, че осиновят някое куче им позволяват да просят. Ние сме супермалоумен народ, затъпел отвсякъде. :zf_093: :zf_093: :zf_093:

Т У З Е М Ц И :flagbg:

#26 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 09:03 AM

Айде стига бе не го видял, това куче е виело сигурно, боже реве ми се ужас немога да се спра!!!
И в тая жега с отворените прозорци не е видял и чул нищо!? Добре де какво можем да направим, за да се наказват виновниците!? Дайте някоя идея , това неможе да продължава!!! Ако някой има връзки да го разгласи и в чужбина, пък тогава нашите политици може и да обърнат внимание!!! Незнам може и глупости да говоря, но просто нямам идея какво може да се направи!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 09:11 AM

Вси4ки сме много възмутени, а си седим кротко в къщи... Скочихме за Мима и спряхме...Тя е в добри ръце, но какво става с тия дето не са..? Защо не се съберем пак? Виждате гърците как всеки ден излизаха докато не стана на тяхното...Ние с една птичка - пролет ще правим...
Ще дойде момент дето само такива неща ще четем...
Хайде, ставайте да излизаме пак..
Да ходим при ректора на Лесото...
Да пискаме да се разбере кой е вързал това кученце...
Ясно е, че нашите природозащитни организации ще си мълчат... Защо, не знам. Мога само да предполагам..

#28 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 09:12 AM

Всички сме много възмутени, а си седим кротко в къщи... Скочихме за Мима и спряхме...Тя е в добри ръце, но какво става с тия дето не са..? Защо не се съберем пак? Виждате гърците как всеки ден излизаха докато не стана на тяхното...Ние с една птичка - пролет ще правим...
Ще дойде момент дето само такива неща ще четем...
Хайде, ставайте да излизаме пак..
Да ходим при ректора на Лесото...
Да пискаме да се разбере кой е вързал това кученце...
Ясно е, че нашите природозащитни организации ще си мълчат... Защо, не знам. Мога само да предполагам..

#29 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 10 June 2010 - 09:27 AM

...
как ни търпи планетата, просто не знам. Понякога се чудя защо ни търпи още и колко ли дълго ще продължи това.

И сред тези изроди се движат децата ни... Настръхвам.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#30 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 09:34 AM

Съгласна съм, че скочихте (защото аз не успях да дойда :( ) и сега нищо,много бързо се спряхме, в момента се насажда такава омраза в хората и наистина много зачестиха тези случаи, а никой нищо не прави!!! Аз не съм компетентна и нямам много познати да кажа че още никой не познавам от вас, но си имаме и такива хора тук които могат да го организират без проблем!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 09:53 AM

Вижте какви готини ушички е имало кученцето и не ми изглежда злобно, е немога да кажа 100%, но им личи на лошите ! Миличкото как се е влачило и е тичкало докато може!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 June 2010 - 09:55 AM

Ужас ужас!
Не ми се искаше да четя тази тема...
Как може да има такива хора!За тях трябва доживотен затвор!
И при условие,че се знае кой е човека защо нищо не се прави?
:eg_033:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Baba Marta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 12:43 PM

Кучето е умряло бавно и мъчително наистина...тичало е докато може, а когато е издъхнало от тичане е започнало да се влачи и е умирало бавно, бавно! Бъдещето на България са престъпления и убийства ( сами виждате в момента ). Моят съвет е да бягате оттук, защото няма бъдеще много, щом политиците не се трогват на тези злодеяния значи нямаме бъдеще!

#34 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 10 June 2010 - 02:10 PM

Показване на мнениетоDanyto, в 09 June 2010 - 03:42 PM, написа:

Болярче, бая си насъбрал... И аз съм даскал и знам, че родителите отдавна не си гледат децата, а го изискват от нас.. За жалост мърши има навсякъде-имам колега, която иска да трови кучетата пред двора на училището...Реших, че ще мога да я изплаша със скоро приет ЗЗЖ (по-точно с инкриминирането на жестокостта към животните), ноооо, уви не стана. Бори се с нас, ама по възпитания начин, иначе има падаме на нивото.. ;)

Оff ...

Няма нищо общо с темата, но в случая - мястото на безстопанствени кучета не е пред двора на училищата, нито в близост до тях, нито до детски градини или места, където играят деца. По добре се обадете на общината, ако сте от София - на Екоравновесие, за да ги премести от там.

#35 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2010 - 02:46 PM

Нали си спомняте какво се случи с 6-те малки кученца, които Екоравновесие премести от близост до училищен двор :eg_033: ?
По темата - горкото кученце. Не вярвам шофьора нищо да не е видял, нито чул. Подадена ли е жалба до РВМС и прокуратурата по случая? Май е време за нов протест..
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#36 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 10:38 PM

Света ще свърши, но изродите двукраки не. Като чета такива неща започвам да съжалявам, че лагерите в Скравена, Ловеч и Белене са затворени. :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#37 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 11:15 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 10 June 2010 - 12:15 PM, написа:

Показване на мнениетоDanyto, в 09 June 2010 - 03:42 PM, написа:

Болярче, бая си насъбрал... И аз съм даскал и знам, че родителите отдавна не си гледат децата, а го изискват от нас.. За жалост мърши има навсякъде-имам колега, която иска да трови кучетата пред двора на училището...Реших, че ще мога да я изплаша със скоро приет ЗЗЖ (по-точно с инкриминирането на жестокостта към животните), ноооо, уви не стана. Бори се с нас, ама по възпитания начин, иначе има падаме на нивото.. ;)

Оff ...

Няма нищо общо с темата, но в случая - мястото на безстопанствени кучета не е пред двора на училищата, нито в близост до тях, нито до детски градини или места, където играят деца. По добре се обадете на общината, ако сте от София - на Екоравновесие, за да ги премести от там.

Защо реши че не съм...? И на приют Надежда звънях и на Екоравновесие-всички казват едно и също, приет е сигнала, а после-нямаме място, няма пари. Да не говорим, че пред блока срещу училището по цял ден седи синия бус на Екоравновесие...те толкова и работят...

#38 Потребителят е офлайн   Baba Marta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2010 - 03:55 AM

Показване на мнениетоlidiya, в 10 June 2010 - 08:43 PM, написа:

Света ще свърши, но изродите двукраки не. Като чета такива неща започвам да съжалявам, че лагерите в Скравена, Ловеч и Белене са затворени. :eg_033:

Съгласна съм! :ed_142: Само така за изродите, гаврещи се.

#39 Потребителят е офлайн   ileto_98_kiss_dog Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 19 June 2010 - 10:40 AM

Не ми дреме, че ще се изложа или пък нещо друго, ама ще ги е** в *****та ***чина направо, ако мога всички тея да ги хвана изобщо не ме интересува, че съм момиче те от мен ще видят звезди посред бял ден. Не не не тази жестокост трябва да се спре, тези ИЗРОДИ, УРОДИ, ПЕДЕРАСИ ПЕДАЛИ и пр. си просят боя и не трябва да умират невинните животни, а те. Дано пукнат ще ни е мн по - добре без тях. Няма да има насилие над животните и живота на нас и животинките ще е 100 пъти по - хубав. Незнам, но ние живеем в такава държава в, която хората не им пука за бездомните и насилвани животни. Това просто не може да продължава. На мен ми става тъжно, когато видя бездомно куче или коте, такова което страда и т.н. Аз ще спра дотук, защото нямам вече думи от такива случеи.
User's Signature

!!! Нека да подадем ръка на животните в нужда !!!

#40 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2010 - 09:13 PM

Показване на мнениетоileto_98_kiss_dog, в 19 June 2010 - 09:45 AM, написа:

Не ми дреме, че ще се изложа или пък нещо друго, ама ще ги е** в *****та ***чина направо, ако мога всички тея да ги хвана изобщо не ме интересува, че съм момиче те от мен ще видят звезди посред бял ден. Не не не тази жестокост трябва да се спре, тези ИЗРОДИ, УРОДИ, ПЕДЕРАСИ ПЕДАЛИ и пр. си просят боя и не трябва да умират невинните животни, а те. Дано пукнат ще ни е мн по - добре без тях. Няма да има насилие над животните и живота на нас и животинките ще е 100 пъти по - хубав. Незнам, но ние живеем в такава държава в, която хората не им пука за бездомните и насилвани животни. Това просто не може да продължава. На мен ми става тъжно, когато видя бездомно куче или коте, такова което страда и т.н. Аз ще спра дотук, защото нямам вече думи от такива случеи.

Много Off.....май така се казва в интернет пространството...

Хора,ще ставаме свидетели на такива случаи още дълго време,поне докато не влязат супер строги правила и закони в действие и най вече докато манталитета не ни се промени.....
Дотолкова, че преди нещо да се случва да се замисляме 100 пъти дали,как и защо?!
Конкретния случаи няма да коментирам,самия факт че това е новина и че е допуснато да се случи говори достатъчно плачевно за ситуацията в нашата страна :dh_188: .
Но това не е мотив само за възмущение,напротив....един добър повод да се започне да се мисли в правилната насока.Как и какво да се предприеме за адекватна реакция в подобна ситуация....и най вече защо е допуснато да се случи?!... :dh_188:
... Но исках да посъветвам момичето,което цитирам...
Въпреки емоциите,който е имала в момента на запознаване с въпросния случаи,никак не е обяснимо или нормално да използва определени думи и начин на изразяване :ea_103: ....Вярвайте ми въобще не подхожда на едно момиче,колкото и да е афектирано.. :ea_103:
Нямате идея на мен ,какво ми идва да кажа понякога,но засега успявам да се въздържа... :mg_062: ..С две думи....Не е добре да се използва такъв език и наистина не помага с нищо,за конкретната ситуация,само прави лошо впечатление(това уточнение е наистина с добро чувство). :ae_085: ....

P.S...Надявам се от сърце да не четем повече подобни новини... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни