Dog.bg Форуми : Може ли да се гледа на двор куче, живяло в дом?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Може ли да се гледа на двор куче, живяло в дом?

#1 Потребителят е офлайн   dragoooo Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 13 June 2010 - 01:02 AM

Здравейте, не знаех кого да попитам затова реших да пиша тук ;) От доста време си търся куче за двора на къщата ми, който е доста голям, и намерих 3-годишен голдън ретривър - едни приятели го подаряват :) Проблемът е че кучето винаги е живяло в апартамент :( Вие какво мислите, ще го измъча ли ако го взема и го гледам отвън?

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 June 2010 - 01:12 AM

Мисля, че тук има част от отговорите.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2010 - 01:15 AM

Голдън ретрийвърът не е порода, която може да послужи за пазач. Всъщност е безкрайно неразумно да взимате каквото и да е куче, което да гледате на двора си, ако то няма да получава всекидневните грижи, които са му нужни - здрава и уютна къщичка, разходка поне по 2 пъти на ден по поне 20 минути, разнообразна храна - поне по 2 пъти на ден, и разбира се ваксини, обезпаразитяващи, кастрация и т.н.
Като цяло би трябвало да сте на ясно, че кучето не е създадено, за да Ви служи като пазач. Неговата роля в живота Ви е да Ви бъде приятел, затова е напълно безотговорно е неморално да го "ползвате", за да пази двора и къщата Ви, особено ако ще стои по цял ден вързано на верига.
Ако не можете да осигурите до края на живота на едно куче (независимо от породата му) нещата, които изброих, просто не си взимайте такова. Сложете си аларма. Дори ще Ви излезе по-евтино.
Другото, върху което бих искала да акцентирам е, че е редно Вашите приятели да не постъпват така безотговорно към кучето си, имайки предвид, че то е живяло вече 3 години с тях, свикнало е и се е привързало. Ако имат някакви проблеми с животното относно характер и навици, нека се консултират с някой от форума - има кой да им даде експертно мнение и да помогне. Едва ли се налага да се стига до крайности като това да се откажат от кучето си.
В случай, че оставането му в семейството е наистина невъзможно (а това може да се разбере, ако първо се потърси решение на проблема), тогава чрез пускане на обяви със снимки тук, във форума, могат да се намерят подходящи нови стопани, които да се отнесат с разбиране към ситуацията. Хора, които ще осигурят на кучето добър живот.

Надявам се да съм била полезна.
Приятна вечер!

#4 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2010 - 07:52 AM

може. но трябва да му осигурите

Цитат

всекидневните грижи, които са му нужни - здрава и уютна къщичка, разходка поне по 2 пъти на ден по поне 20 минути, разнообразна храна - поне по 2 пъти на ден, и разбира се ваксини, обезпаразитяващи, кастрация и т.н.

User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   dragoooo Икона

Публикувано: 13 June 2010 - 10:58 AM

Изгледал съм 2 кучета на този двор ;) Няма проблем за грижите,къщичката и т.н. ;) А и на мен пазач не ми трябва. Въпроса е дали ще може да свикне да живее отвън?

#6 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2010 - 02:16 PM

Ако не е вързано на верига и получава ежедневно внимание и грижи - за него ще е рай х).

П.с.
Храната трябва да е ПО 2 пъти на ден, не повече х). По невнимание съм объркала.

#7 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 June 2010 - 04:29 PM

Защо пък точно 2, а не 3? Де го пише туй нещо? Аз като гледам моите хъс-песове на двора, че да не би да искам от тях да ми пазят къщатата?

"Като цяло би трябвало да сте на ясно, че кучето не е създадено, за да Ви служи като пазач. Неговата роля в живота Ви е да Ви бъде приятел, затова е напълно безотговорно е неморално да го "ползвате", за да пази двора и къщата Ви, особено ако ще стои по цял ден вързано на верига."

Има си породи пердназначени точно за това пазене! И това, че едно куче ако е пазач не означава, че трябва да е на верига. Това куче пазач също може да бъде и много добър приятел на стопанина си. Интересно нали?

Специално за голдъна нищо не мога да кажа как би се справил на двора, но логично е да му е по удобно от 2 стаи и коридор (нищо лично към тези, които си гелдат кучетата в къща/апартамент), но колкото по-голямо пространсто толкова по добре за кучето. Също ако се поровя в форума мога да искарам поне 10 мнения от сорта "Ако имах къща с двор щях да гледам еди колко си кучета", но никъде не прочетох "Ако имах апартамент..." :)
П.С. Какво ли няма да прочета още в този форум. Със хъса всеки да се покаже кой от кой по интелигентен по тема "разбирач на кучета".
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#8 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2010 - 09:35 PM

Аз също съм "ЗА" гледането на двора и в къщата :) И се надявам в близко бъдеще да имаме тази възможност ! :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#9 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 10:17 AM

значи това, че кучето не е създадено за пазач... ами не е вярно, то си е създадено точно с тази екстра. Кучетата по съвсем естествен начин имат "териториална" агресия и си охраняват зоната, в която обитава тяхната глутница. Като се вземе на предвид, че семейството е глутницата на домашното куче, напълно естествено е, то да бъда пазач на дома. При някои породи това е по-силно, при други по-слабо, но си е естествено поведение.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 01:03 PM

След като имаш подходяща къща и ще полагаш съответните грижи няма да имаш проблеми.
Аз съм с два нюфаундленда /на 2 и 3 години/, които винаги са живяли в апартамент. От шест месеца сме в къща и те са на двора, като всеки си има своя къща по 25кв.м. зидана и изолирана. Толкова прекрасно се чувстват, че сега ако ги върна пак вътре сигурно ще ме захапят. Нюфа също не е порода пазачи, но двора си го пазят и си лаят когато трябва.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 30 June 2010 - 01:32 PM

Едва ли ще го измъчите, кучето за разлика от котката се привързва към стопанина, а не към къщата.Ако му отделяте нужното внимание, няма да страда че е вън.

П.П.Аз никъде не прочетох човека да си търси куче за пазач, което ще държи на верига, нито пък че голдъна има нужда от осиновяване :ud_009:
Интересно защо наскачахте така?Четете какво пита потребителя, преди да му отговаряте.
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни