Dog.bg Форуми : Търся ... това нещо

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся ... това нещо (биберон за катерички)

#101 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 August 2010 - 12:44 AM

http://www.dailymail...-eaten-dog.html
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#102 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 August 2010 - 05:49 PM

Оооххх гледах,няма такъв въздействащ и разчувстващ матерял :wub: ...
Чак показах на Моят двукрак индивид,да види темата цялата и да разбере,защо се случват последните ситуации в дома ни....и защо Изведнъж си въобразих и започнах да натяквам,че трябва да взема мерки и да предоставя необходимото ,дори и на дива животинка,която ужким няма нужда от помощ и подкрепа....

Значи,прочетох,доста по въпроса за рунтавите опашки...даже незнаех дали тук да пиша или в другата тема за катеричките(че и оттам научих много,има супер интересна и важна информация,за какво ,кога и как?!)...
И точно се заинатих да я издебна палавницата горе....и брат му на Моя дойде и решил(в мое отсъствие да отвори Въпросната тераса ....да се наслаждавал на гледка и природа :ud_009: ....Ужас,както и да е....
По същество...
Когато погледнах и аз,видях,че явно си е приспособила нещо,немога да го оприлича напълно,но някаква мешавица между листа,пръчки,наръчкани в някакви кашони...явно забравени някога си и много други детайли....
Но мен ме вълнува повече,ако можете да ме посъветвате....
Мисля ,докато я няма,да и купя къщичка и хранилка,да почистя хубаво и да чакам....Но проблемът ми е...Тя явно се е уплашила ли знам ли....защото,откакто Tъпия брат на Моя отвори вратите,аз не ги затворих и сега през стъклените гледах....ама нищо няма.....Изчезна,"моята" сладурка.... :dh_188:
Както и да е....на това му се викат поводи за семейни проблеми...
Иначе Моля Ви,ако имате под ръка някои link със снимки на хубави къщички и хранилки.....Да знам,поне ,какво се търси и е функционално....Ще го набавя веднага.... :ae_085:
И ,ако евентуално се е уплашила дали ще се върне,рошлата?!....Че мен ме нямаше и нямам идея,как точно и в какъв момент са отворили терасата....
Ако ли не ,поне в моята зона има много катерички.....ако им приспособя някакъв тeхен кът,поне да знам че имат винаги храна,вода и топло място за спане... :ae_085:
Оооооххх ще черпя първият разбрал нещо от моите объркани и препускащи мисли и въпроси :ab_041: ....Извинете ,но много бързам,а ми се иска да попитам всичко...
Желая Лека вечер на всички и си остава офертата за почерпка, на всеки разбрал нещо и адекватно отговорил естествено :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#103 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 06:05 PM

А на Бушката (и на всички останали естествено :ae_085: )...,но понеже нейните клипчета ми се запечатаха...само исках да кажа....
Няма такова оцъкляне и гледане на клипчетата(от мои приятели и познати),които си предоставила....
Уникални.... :wub:
И там ,където малкият бебок яде и въобще нещо наистина въздействащо и заслужаващо уважение.... :ae_085:
Чао засега,че другият накарyцен добитък ме гледа влажно в момента за внимание ,и както разбирате....Няма начин да му се откаже... :ab_041:

P.с...Аааа исках само да допълня и изчезвам....
За ira67.....Напълни ми душата и ти със снимките на разплиоканата ти катерица самодоволно и мазно на дивана...и въобще нейната история...четох много тези дни,опресних си и руският език чак :ae_085:
Ееееиии хора и на всички останали,които полагате всекидневни грижи за вашите любови, и разказвате с такъв ентусиазъм,загриженост и любов....Комплименти... :rc_036:
Чао засега наистина,че имам в момента...един куп втренчени очи в мене,които мисля въобще не им пука дали се интересувам и ,какво обсъждам за катерички или каквото и да било ...:ab_041:
Лека вечер на всички... :ae_085:
User's Signature

#104 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 06:06 PM

Вьв никакьв случай да не пипате нейни буклуци,това за нея табу.Пипнете ли ги ,тя няма да се вьрне .Няма нищо страшно че отворихте балкона,при нас в квартала хора нарочно слагат орехчета през зима и те дебнат, като няма никого и идват за да ги вземат.Незнам кьде живеете ви ,в София на околоврьсното преди младость продават дерва ,кучешки кулибки и кьщьчки за птици ,те с удоволствие ги исползват .Токо вьв вашият случай няма да стане .Тя няма да живее там на балкона ,но сьс удоволствие ще ви идва на гости за да краде орехчета които сложите.Тя знае че балкон ваша територия ,а и не ви трябва тази разбойничка за постоянно,наслаждавайтеся на това че ще ходи на гости ,така ще помогнете на животинче да преживее зима ,на тях хич не им лесно.Те вярно ч есобират орехчета през лято ,но нямат акыл и не помнят повече от 2 или3 деня.кьде ги скрьха ,намират чужди скрьвалища.

#105 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 07:07 PM

Благодаря за отговора...
Аз нямам никаква идея да ги одомошавам....скачащите приятелки...Вярвайте ми... :ae_085:
Идеята ми беше да им създам ,някакъв техен си сигурен кът(място имам достатъчно)....Отворено,в което ,ако имат нужда да идват,да се хранят и въобще да им създам условия,за по добър и лесен живот...
Пробвах и по Италианските сайтове да намеря,но за съжаление засега неуспях да открия нищо конкретно и по същество...(Да вземем в предвид,че и съм супер неориентирана в интернет-пространството :dh_188: )...
Намирам все някакви предложения за клетки ,за гледане в домашни условия,а моето питане е ,ако можете да ми предоставите снимков материал или някакви линкове ,за нещо подходящо,което мога да приложа и после евентуално да го използват като моментен ли незнам(съжалявам,но наистина съм некомпетентна и си личи).....някакъв начин,за подпомагане на просъществуването на катерички,в абсолютно диви и натурални условия... :ae_085:
Единственото,което ще си позволя е....Гратис храна,вода и топъл дом... :md_064:
Едно време ,като малка помня ,че дори и в къщи в България ...баща ми им слагаше всеки ден орехи ,и после броеше колко липсваха(в София съм родена и отраснала)... :ae_085:
За момента живея в Италия...в една наистина уникална и красива природно зона, и имам щастието ,да мога да си позволя да направя доста за всякакви животински разновидности :ae_085: ...
Все още се надявам ,че ще ми дадете Нагледни идеи и предложения за евентуални къщички,хралупи,хранилки и т.н...
Не ,че няма вариант да ида в зоомагазина и да попитам,но идеята ми е да съм подготвена,а и тук,понякога се случва,че те съветват неподходящо и най вече, само и само да не се изложат ,че не знаят и не са наясно....Може да те докарат до грешен или неподходящ избор...
Моля посъветвайте,ако искате дайте примери и за някакви други гризачи,но тъй като наистина несъм наясно, и нямам минимален опит....ми се иска да подходя добре...
Желая Лека вечер на всички и много целувки на малките ви скaчащи дяволчета... :wub:
User's Signature

#106 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 September 2010 - 03:31 PM

Разгледай този сайт. Там можеш да видиш и подходящи за катерици къщи, и хранилки. Можеш да пригодиш подобни на балкона. Хем ще имат условия за живот, хем ще можеш да ги наблюдаваш.
Аз не бих ги хранила обаче по много. Така ще се научат да разчитат на твоята храна, а не да си търсят сами. Може би само лакомства от време на време и малко подхранване през зимата, когато трудно се намира храна.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#107 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 10:54 AM

Бушка Благодаря за линка и съветите... :rc_036:
Разгледах го и си създадох идеи,за много неща ,с които не бях наясно...
Всъщност аз след няколко половинчави и може да се каже неуспешни опити, в интернет-пространството(ако ме видите,как търся информация и въобще,как се справям,ще се спукате от смях :ab_041: )...заложих на старият познат начин...
Започнах да разпитвам наред и накрая се обадих на една организация.
Лошото е ,че те незнам защо решиха,че само катерички са ми на главата и в момента ми правят някакъв бърз информативен и образователен курс на обучение...
Eеее в началото им щръкнаха малко косите,като разбраха,колко котки гледам :ab_041: ,но после след ,като обясних и даже ми пратиха човек, да разгледа мястото...кръвното им се нoрмализира... :md_064:
Не се оплаквам ,защото ми е интересно и ме вълнува,а в предвид,че "моята" не я видях повече,съм и гузна та...
Свързаха ме с една фирма,която произвежда всякакви такива аксесоари и сега мисля да поръчвам...
Така,че аз си действам по въпроса...Ееее малко по бавно от необходимото(правя,каквото мога),но имам още време до зимата...
Лек и успешен ден желая на всички...

P.С..Когато успея да направя нещо конкретно по въпроса ще пиша :ae_085:
User's Signature

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни