Какво да правя ако стана свидетел на насилие над животно?
Публикувано: 16 June 2010 - 03:30 AM
Дано има такава тема вече. Аз обаче не успях да я открия.
Та .. оня ден ми звъни баща ми и казва " Абе възможно е да съм видал как се опитват да обесят едно куче на една тел.. какво да правя?"
И аз - шах и мат. Започвам да разпитвам " Ама как, ама къде, какво, живо ли е?"
Той "Не ми задавай въпроси, а ми кажи къде да звънна?"
Той живее поне на 15 км от изобщо някое място, където има полиция..
Е, въпросът ми е:
Ако аз утре видя някой да убива животно или да го мъчи какво да правя?
Освен да го пребия и да замъкна животното на докрот, естествено.
Интересуват ме другите, останалите стъпки?
Благодаря!
К.

Cats walk alone.
Публикувано: 16 June 2010 - 08:00 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 16 June 2010 - 09:21 AM

Публикувано: 16 June 2010 - 09:35 AM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 16 June 2010 - 10:30 AM
Иначе за най-голям бой са точно работещите в РВМС. Ако те си вършеха работата и налагаха глоби при доказани нарушения на ЗЗЖ нямаше положението да е чак толкова трагично.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 16 June 2010 - 11:45 AM
Публикувано: 16 June 2010 - 11:48 AM

Ами аз мисля ,че има няколко възможности за реакция....
Първо преценка на ситуацията...
Ако човека е големичак и има вероятност и ти да го отнесеш,почваш истерично да крещиш,за да привлечеш вниманието и евентуално да го уплашиш и да се разкара.
Ако ли пак е по твоите сили...му счупваш моменталически главата,обаждаш се на полиция и го задържаш там на местопрестъплението,докато се довлекат.Ако евентуално това не стане(както в много от случаите)....още една доза качествен бой,после грабваш животинката и на доктор.
Има и един трети вариант,ама ще ми трябва една минута да намеря телефоните(поне за София знам ,че има)..
Един момент Моля и ще ги допълна.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 16 June 2010 - 12:03 PM
Може и да сам в грешка сигурно са се променили нещата,откакто сам имала подобни случаи и освен,че всички минувачи се правеха,че не виждат..а и когато звъннах в полицията почти ми се изсмяха,въпреки всичко дойдоха и по скоро на мен се подиграваха и взеха страна на агресора,отколкото да вземат мерки.
Такиви ми ти работи....
Както казах ,предполагам,че може и нещата са се променили в България и ,ако е така ще ме извините за неуместните предложения.
P.С....По въпроса за Италия...
1.Такава тема или такъв въпрос няма никакъв шанс дори да бъде поставен.
2.Ако евентуално бъде поставен...всички знаят ,какво да правят и ,какво ще се случи.Никoй не гадае..
3.А именно че най много ,до 2 минути и в най отдалеченото място пристига полиция и после жална му майка на нарушителя.Ма със сигурност.
...
Тук има установени правила и закони,които действат.
Да не говорим,че е по вероятно някой да нападне човек,щото може и да му се размине.Но ,ако пипне животно...ще плаче наистина много и 100%,за много дълъг период близките му ще носят шоколад и портокали в затвора...
И ако не се усети да уточня,че в предишният ми пост представих нещата и с малко шеговит тон...
Ако е било неуместно,МОЛЯ за извинение...
Иначе все още търся къде бяха телефоните за реакция,но не ги намирам нещо...

......

Публикувано: 16 June 2010 - 12:07 PM

Публикувано: 16 June 2010 - 12:16 PM
Докато вие се саморазправяте нищо няма да се промени.
П.П. Не е задължително да се изразявате толкова грубо. Един известен човек казал, че кучкарите са най-любезна и приятна за общуване категория от всичките хора. Не го е казал за България, но защо и тук да не стане така?
Публикувано: 16 June 2010 - 12:31 PM

Проблемът обаче е също така психологичен ,емоционален и естествено зависи от конкретната ситуация...
....Примерно,ако дори и тук ,въпреки че знам ,какво ще ме сполети,видя някои,че се опитва да ми убие кучето или дори и да не е моето....и преценя ,че 2-те минути за които ще дойде полицията ще са много....
Ами какво да ви кажа спорен е въпроса как бих реагирала..
За България,в която все още не се знае никакво време и въобще дали ще дойде някой...ами там е почти 100%-вероятността как бих реагирала.
Проблема е доста широкоспектърен и индивидуален..
Лично аз бих предпочела да вляза в затвора,отколкото после да ми тежи на съвестта някое куче,котка или човек..Ако сам имала възможност да се намеся,но несам направила всичко по силите си...
Както казах в момента си говорим теоретично и наистина се надявам на никoй да не се налага да става свидетел на подобни сцени и случки...

P.s.А иначе да ИЗВИНЯВАМ се за неуместния тон...
Ако е чак толкова впечатляващ и притеснителен бих могла да си редактирам проблемния пост...

Просто докато го пишех си представих някои садист как старателно се опитва да убие някоя животинка....и някак си този речник ми дойде натурално...

Публикувано: 16 June 2010 - 01:08 PM
Предполагам при мен проблемът е ,че съм доста емоционална и първосигнална,Но нямам проблем да призная,ако сам прекалила

Довиждане усмихнат и слънчев ден на всички от сърце.Дано все по рядко ставаме свидетели на подобни ситуации в обсажданата тема

Публикувано: 16 June 2010 - 01:37 PM
Публикувано: 16 June 2010 - 02:04 PM
Ако пък неволно съм засегнала някого - прощавайте.
Въпросът беше да ми го смелите да речем. На мен и на всички, които търсят отговор на тоя въпрос.
Да, вие, които знаете за какво иде реч и сте врели и кипели да дадете точни инструкции на мен и останалите "неграмотни".
Баща ми е худжник, живее в друго време и не ползва нито интернет, нито компютър. Не му се разправя да чете закони и да прави справки.
Аз пък живея в среда, в която с насилие над животни НЕ СЕ сблъсквам, а ако ми се е случвало, то около мен винаги е имало някой с големи шамари в големи количества. След това не се е налагало да се прави каквото и да било друго освен да се окаже помощ на четириногото.
Та представете си, че имам представа от материята толкова, колкото от атомна физика.
Казвате ми "подай жалба".
Какво се случва, какъв е процеса, хайде, моля, помогнете малко да си представя нещата.
Опитвам се да не се изнервя в момента, дано и вие успеете.
Много е лесно да обясняваш нещо на някой, който има горе-долу идея от материята. Но е адски трудно - и това го зная от опит - да просвещаваш някой, който просто не знае нищо по въпроса, който се обсъжда. Тогава се оказва, че се чудиш от къде да започнеш.
Ще опитам така.
Шляпам си аз боса по асфалта и виждам две циганета да горят козината на котка.
1. Звъня на полицията така, щото да не ме видят циганетата.
2. Вземам им котката,тя през това време се бори да избяга, боли я и е неадекватна, дере ме до кокал.
3. Циганетата вече са избягали.
4. Водя котката първо на лекар, след това у нас.
5. И да подавам в РВМС и да не подавам - нищо няма да стане. "На ул едикояси неизвестни гориха котка" е, голям праз.
Полицията вдига рамене и казва "Ми тях ги няма, за какво ни викате". Започва се дознание срещу неизвестен извършител. Викат ме след една година да се подпиша, че нищо не са свършили и прекратяват работа по случая.
----------------------------------
Шляпам си аз боса по асфалта и виждам две мутри да горят котка с цигари.
1. Звъня на полицията така, щото да не ме видят мутрите.
2. Моля им се да ми дадат котката, те започват да си гасят фасовете в мен. А тя през това време се бори да избяга, боли я и е неадекватна, дере ме до кокал.
2-а. Или успява да избяга и умира в мъки под някоя кола дни по-късно.
През това време идва полицията, обаче тия са бабаити и просто стават и си тръгват, а аз започвам да обикалям по доктори.
Къде бъркам в тия два сценария?
Как да взема данните на някой, който мъчи животно? Как да го докладвам кой е? Докато се опитвам да го отнема от садиста, или докато се боря с изверга? В кой момент да се подаде жжалбата? Преди или след оказването на първа помощ на животното?
Има ли отработени схеми?
Моля ви се, на пазара с продавачката като си говорим всичко е лесно. Аз пиша тук и ви питам как се прави в реалния живот?
Дадохте ми линк към подавани жалби - добре. После имало ли е резултат, каква е била цялата история?
В профила ми се виждат и датата на регистрация и броя мнения. през повечето време тук само чета, и мисля, че има доста смислено пишещи хора.
За това и не пиша - имо по-умни от мен, аз само попивам информацията.
Моля да не се заяждате и да не ме обиждате.

Cats walk alone.