Какво да правя ако стана свидетел на насилие над животно?
Публикувано: 16 June 2010 - 02:59 PM
Публикувано: 16 June 2010 - 03:07 PM
dikari, в 16 June 2010 - 03:04 PM, написа:
А , ти с какво помагаш ? Съветваш ги да викат полиция? Добре ли си ? Ще им се смеят....... знам го от личен опит.

Публикувано: 16 June 2010 - 03:20 PM
Шляпам си в местната градинка,там си играят дечица,баби ги гледат,майки и татковци също,та минава бездомно куче с жълт номер на ухото и се почва към децата:
Митко,Петьо,Лили,Мими куче,Куче,куче, -писъците са страхотни и почти ужасяващи,
децата почват да ритат,да крещят: Бълхарник,помияр,чудовище,....
Аз на кого да се обадя!?А само съм казала и една дума в защита на нещастното животно и ще бъда изядена с працалите и обидена подобяващо!
Това се случва ,уж,все пок сред възпитани хора-за какво говорим?!
Публикувано: 16 June 2010 - 03:37 PM
http://forum.dog.bg/...b2/page__st__20
Публикувано: 16 June 2010 - 04:18 PM
Продължавам да си твърдя,че предложенията от първият ми пост са единственото разрешение за моментната ситуация в България.
Уловката предполагам е как хем да се спре насилника,хем да се помогне на животинката,хем да се процедира съгласно правните норми и закони.
Еми незнам...
Всеки да си преценява и без това при нас е като в дивия запад

Идеята на финала НЕ Е да се подстрекава насилието,но се питам по какъв начин се спира някои,които примерно садистично гори някоя котка?!
С молби? С хипноза?
Докато дойде полицията,какво правим?
Защото в повечето от жалбите става на въпрос вече при извършено убийство?!Идеята нали е да се предотврати едно евентуално такова.
Егати тежката тема не е истина.

Моля по компетентните бях виждала телефонни номера някъде за подаване на сигнал в подобни случаи,но не ги откривам за момента.За София мисля ,че бяха.
Ако имате възможност да ги откриете.Благодаря

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 16 June 2010 - 04:18 PM
Никой не казва да оставите животното в беда и да чакате да дойде полиция.
За органите на реда - аз също съм ги викала в критична ситуация и не дойдоха.
Направо се изумяват да бъдат безпокоени по подобен повод.
Да не говориме, че хал хабер си нямат от законите и наредбите.
Освен това си позволяват да правят коментари от рода на "ние на хората не можем да помогем, та какво остава на животните".
Лично аз ако видя циганета да горят котка бих ги шамаросала, въпреки че такъв съвет не мога да дам. И въпреки, че също съм слаба бих влязла във физическа разправа. Но след това бих подала и жалба. Те жалбите са в свободен текст, не е необходимо да си юрист, за да напишеш какво си видял.
Но това решава въпроса само за момента - за конкретното животно. По-късно обаче същия човек пак ще посегне на животното, само защото се е отървал със скандал или спречкване.
Ако бъде подадена жалба срещу човека - най-малкото ще търпи разкарване, проверки, притеснения и т.н. Ако РВМС си свърши работата - дори глоба.
И на българина като му бръкнеш в джоба, въпреки че аз знам само за 1 такъв реален случай вече нещата изглеждат по-различно. В Лом знам, че 1 беше убил кученце и го бяха глобили, той от яд демонстративно взел още едно и го убил публично на площада - втората глоба беше 2 000 лв.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 16 June 2010 - 04:24 PM
Аз не съм от хората, които могат да ви дадат отговор и по-скоро и аз като вас се надявам в тази тема да се оформи постепенно някаква полезна информация, и дори да се съберат мнения от опита и парктиката. По принцип когато става въпрос за хора, които познавате, съседи или други хора, чието местонахождение може да се установи, нещата, предполагам са по-ясни - подавате жалба според указанията и следите нейния ход.
По отношение на това - да постигнете бърза реакция - имаше наскоро пост от едно момиче, но в момента ми е трудно да го намеря. Тя беше видяла човек да рита куче пред магазин. Беше му направила забележка и той се беше нахвърлил и върху нея. Тя се беше обадила в полицията и те бяха дошли веднага. Тя си призна, че обаждайки се, леко е преувеличила доколко и тя е застрашена. Една малка, но според мен напълно допустима хитрост.
Аз мисля, че когато проявите на жестокост към животните мине в графата "престъпление", полицията ще бъде длъжна да реагира бързо и своевременно по такива сигнали. Надявам се, това време да е близко.
Ще следя тази тема с интерес, с надеждата самата аз да науча повече по въпроса.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 16 June 2010 - 04:30 PM
А и вън е жега, за това се извинявам предварително за долното.
Защо квакаме и се заяждаме помежду си, вместо да мислим по проблема?
Ето - събирате пари - в тоя форум, същия, спасявате кучета и котки и какви ли не още гадинки от улици и приюти, а това "какво да правя, когато видя насилие над животно" се оказва ЕГАТИ тегавата тема.
Аз съм 50 килограма и колкото и да ме налаете - няма да се сбия заради животно, ако насреща ми има повече от един човек.
Ще перефразирам - някой минавал ли е успешно през цялата процедура - жалби, полиции, ветеринари, наказан виновник?
Благодаря ти,
asar,
за съветите.
vinizha , vinizha , ако бях модератор двата ви поста щях да изтрия. Нито са по темата, нито са в добрия тон. Много се разочаровам, когато уж интелигентни хора започнат да се дракат така пред мен.
Извинете, че попитах изобщо.
Само, че в целия тоя форум, в който от едната страна текат разни няма-такива-кампании и се полагат усилия да се спасява и помага, от другата страна бъка от истерични теми - по пет за едно и също, и когато се зададе въпрос се започват скандали.
Не зная какво да мисля.

Cats walk alone.
Публикувано: 16 June 2010 - 04:30 PM
asar, в 16 June 2010 - 03:23 PM, написа:
Никой не казва да оставите животното в беда и да чакате да дойде полиция.
За органите на реда - аз също съм ги викала в критична ситуация и не дойдоха.
Направо се изумяват да бъдат безпокоени по подобен повод.
Да не говориме, че хал хабер си нямат от законите и наредбите.
Освен това си позволяват да правят коментари от рода на "ние на хората не можем да помогем, та какво остава на животните".
Лично аз ако видя циганета да горят котка бих ги шамаросала, въпреки че такъв съвет не мога да дам. И въпреки, че също съм слаба бих влязла във физическа разправа. Но след това бих подала и жалба. Те жалбите са в свободен текст, не е необходимо да си юрист, за да напишеш какво си видял.
Но това решава въпроса само за момента - за конкретното животно. По-късно обаче същия човек пак ще посегне на животното, само защото се е отървал със скандал или спречкване.
Ако бъде подадена жалба срещу човека - най-малкото ще търпи разкарване, проверки, притеснения и т.н. Ако РВМС си свърши работата - дори глоба.
И на българина като му бръкнеш в джоба, въпреки че аз знам само за 1 такъв реален случай вече нещата изглеждат по-различно. В Лом знам, че 1 беше убил кученце и го бяха глобили, той от яд демонстративно взел още едно и го убил публично на площада - втората глоба беше 2 000 лв.
Точно съгласна сам ,ма въпреки всичко ми идва да ревна направо.Положението е трагично в това отношение,но все пак да не се отказваме и да сме оптимисти.Трябва време,но все някога нещата ще поемат по правилния път

P.С.Предполагам ,че един нормален отговор би бил Зоополиция....но всички сме наясно,колко време ще е необходимо да се създаде такава структура ,та и да профункционира

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 16 June 2010 - 04:51 PM
Чакаме отговора от РВМС - София. Процедурата е дълга и тромава. Но поне се опитваме.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 16 June 2010 - 05:17 PM
Публикувано: 17 June 2010 - 11:50 AM
Публикувано: 17 June 2010 - 12:01 PM
Значи да излизам навън винаги с упойващ спрей, транспортна клетка, която би събрала дребничко куче, лаптоп - за да намеря веднага една денонощна клиника, и - разбира се - кола с личен шофьор за в случай на нужда.
Аз дали съм помагала или не съм - това няма да седна да списвам тук.
Въпросът е друг.
Такава тема из Нета не намерих.
Задавам въпроса и получавам общи отговори.
Това, дами и господа, значи, че ние като общество и като общост не сме готови да отговорим на тоя въпрос.
Това означава, че понеже народа масово не знае какво да прави в тая ситуация, свидетелят ще стане и ще си замине , или ще гледа на другата страна.
Има Спешни телефони и центрове за жени пострадали от насилие. Има за Деца, пострадали от насилие. Има ли за животни? Няма.
Хората трябва да бъдат информирани, да се даде гласност на тоя въпрос.
На мен ми писна да обяснявам на всички дангалаци около себе си, че първата стъпка е да навредиш на животно, следващата е дете и после човек. Само че хората нямат идея за това. Те гледат листопад и биг брадър и другото не ги засяга.
Е, за това повдигнах темата.
Какво да правим, когато станем свидетели на насилие над животно?
Отговорът на тоя въпрос трябва да е пространен и изчерпателен. И когато някой друг сегне да търси в гугъл същия въпрос - трябва да намери смислен отговор.
Аз за себе си вече си изясних нещата
Благодаря.

Cats walk alone.
Публикувано: 17 June 2010 - 01:09 PM
Публикувано: 17 June 2010 - 02:30 PM