Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#1021 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 February 2010 - 09:43 PM

Танче,а Принц докато спинка при теб нощно време не го ли чуваш да бълнува мойто име,
че след срещата ни онзи ден...... wb_052.gif wc_055.gif шегичка
Все пак няма как и трите кучета да спят при нас,Каринка ни е достатъчна md_064.gif

#1022 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2010 - 10:00 AM

Искате да кажете ,че моето първоначално будуване вечер , да го свикна да спи в къщата си /която вече не прилича на къща/ще излезе напразно.Как да го взимам при мене бе хора ?Вчера от яд се изпика на възглавницата си в къщата ,нали казват че не пишкат там където спят ud_009.gif .Оня ден върху гарнитурата ,не може още да изсъхне ee_017.gif .Сигурно защото не го пускам да се качва по леглата,въпреки че още не може.Гушкам го постоянно ,играем около час като се върна от работа и сутрин докато си пия кафето и няма и няма .Ръцете ми са в устата му.Любвеобилността му се изразява с някое охапване по краката ми или ръцете и колкото повече му се карам толкова повече ми показва, че на мойта няма да стане.
Страшна работа дивак абсолютен.Снощи му се поду клепача .Явно се е цапнал някъде.На сутринта нищо му нямаше.Сложих едно килимче старичко до леглото ми да не е само на паркет ,вчера го разплел до половината af_089.gif .Не мога да си изкарам колата и да отида да взема клетката,защото е много голяма и не може да се пренесе на ръка/бях споменала че тя беше на кокера на приятелката ми ,който беше огромен за породата си/.
Сега му се каня ама като ме погледне и се разтапям .Почвам да се хиля .

#1023 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2010 - 10:02 AM

Мърфи от много малка спи при нас, но последно време започна да бяга при синът ми.Страшно ми е мъчно и много ми липсва през ноща.

#1024 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 10:14 AM

Дари, будуването ти изобщо не е било напразно не го свиквай да спи при теб,няма отучаване след това ab_041.gif
Колкото до пишкането в леглата им и мойте са го правили,да не казвам че вече са на по 9-10 месеца
и нощно време още пишкат и акат в къщи eg_033.gif

#1025 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 11:09 AM

Аз, малко се учудвам на всичките бели, които сътворяват вашите любимци , не че моите не правят , но чак в такива размери ea_103.gifПовече бели ми правеше Фифа като беше малка ,отколкото сега като са двете . Не използвам клетка , но когато остават сами в къщи им се изнася леглото в коридора и се затварят всички врати към стаите,просто за да нямат изкушения.И те през цялото време спят , може и да си играят двете, незнам ,но факт е , че поражения няма.А за акане и пишкане в къщи,ако някоя има зор ,извън времето за разходки, го показва или иска да излезе на терасата. Цвети ,интересно ми е ,когато Хели прекара ноща при теб имаше ли инциденти с акането и пишкането?
Дари , ти се умиляваш като те погледне, но гледай да не ти се качи на главата , че ще си сьздадеш мальк терорист в къщи.Когато тръгне да ти гризе ръцете , покажи му , че не ти е приятно и му дай да си играе с някоя негова играчка или го игнорирай -не бива да го галиш и гушкаш в такъв момент.Той е малък още и за него това е начина на общуване в момента (представи си какво правят малките в кучилото на тази възраст и ще разбереш поведението му)

User's Signature

Качена снимка

#1026 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 11:47 AM

Chiita не нямаше никъкви инциденти,беше невероятно мила и послушна wub.gif
Но за сметка на това Шая добре си беше оакала стаята ab_041.gif
Водя ги минимум по 2-3 пъти на разходка,а вечер задължително.През деня проблеми няма,
но сутрин като стана почти винаги има бели dry.gif

#1027 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2010 - 12:58 PM

Благодаря на всички ,винаги сте ме разбирали.
Chiita по едно време взех да се вманиачвам.Усетих аз работата и си казах, че Джестър все пак е куче.Когато ме хапе го погвам с вестника или ако много ме заболи вече и с ръка съм го удряла лекичко по муцуната.Но сина ми го оставя да го хапе и там не можем да се разберем. Но смятам, че все някога и на него ще му писне.А относно коридора и аз съм си го мислила.Но моя коридор е страшно студен .Покрит е с мозайка и не смея все още да го оставям там .Но с пекинеза практикувах точно така.Изнасях му къщата и играчките .И с тоя таласъмчо смятам че така ще правя, но нека малко да поодрасне.За клетката нямам друг вариант за в момента.Тя ще бъде до момента в който се постопли.Ние живеем в гарсониера и си представям ,че само една клетка ще обикаляме по цял ден.Вчера беше килимчето /майната му ще го изхвърля/утре ще погне гарнитурата ,кабелаците и какво ли не. Куче -терминатор.
Кара и аз така мисля я .Нали заради това се разхождахме със сина ми като вампири по цели нощи,да може да му покажем къде му е мястото.Но понякога и на мен ми е идвало да го взема при мене.Знам ,че един път покажа ли му топлото легло забрави после някъде другаде да спим.А сега като каталяса и бум на мястото си.Даже като му сменям възглавничките или му почиствам леглото/пълно е с пръст, листа от саксиите,гранули и т.н/ ме хапе ,ляга отгоре му един вид да не му пипам територията.

#1028 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2010 - 01:04 PM

О забравих .Още едно въпросче.
Chiita, с риск да стана банална моля те кажи за тоалетната.Как свикнахте ,какво прави с твоите госпожици .Четох относно този вид дресировка но нещо не се получава. .Два дни докато почивам съм го изнасяла на балкона ама му е студено и бърза да се прибере.Като лепка ходи с мен до тоалетната я се изпишка я не .А за кучешката тоалетна да не говорим.Изяжда и лигнина прави го на малки парчета из цялата къща и толкоз.

#1029 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 01:27 PM

Голямата си дойде научена , така , че там нямам пръст в обучението (а и мен хич ме няма в тази част) и общо взето нищо специално не сьм правила ,освен общоизвестните неща-до един момент чистиш като побъркан ,после всичко си идва на мястото.
За малката докато още бяха всички кученца при нас , станеха ли от сьн или след хранене се извеждаха на терасата и максимално им се осигуряваше достъп до нея (но беше топло),естествено имаше инциденти и в къщи(обикновенно през ноща) , но постепенно като се разотидоха другите по новите си домове ,изведньж всичко се прекрати и започна да прави опити да стиска.Използването на пелени или памперси при нас нямаше никакьв ефект -това беше едва ли не -ооооо нова играчка ,давай бързо да я рзкъсаме.Така че и тази тоалетна ,която е при теб ,сигурно ще се ползва за всичко друго ,но не и по предназначение.Мисля , че постепенно ще се нормализира положението ,когато започнете редовните разходки.
User's Signature

Качена снимка

#1030 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2010 - 02:41 PM

Chiita и аз на това се надявам.Все правя сравнения с предното куче което естествено е безпредметно, защото както при хората така и при тях всеки си е индивидуален. Да тоалетната му служи само за игра след която аз грабвам метлата или прахосмукачката и почва моята "игра".Да ти кажа вече нямам спомен на колко купих пекинеза навремето ,но знам че нямах кой знае колко време да му отделям за дресировка защото сина ми беше бебе и той беше бебе така че каквото беше постигнал си го беше направил сам.Но вътре не си спомнам след разходките да ми е правил бели.
Надявам се резултат да има като започнем да излизаме за което вече нямам търпение.

#1031 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 February 2010 - 07:27 PM

вЧера един поглед направо ме изуми ..
яМ си вчера вафлата и какво ми скимна и му казах "Джако дай лапа" .. тОй взе че ми даде лапа (явно се надяваше да му дам малко от вафлата) .. гледаше ме все едно казва :
"Аз ти дадох лапа, а ти сега ми дай малко от това дето ядеш" ac_007.gif
User's Signature

Качена снимка

#1032 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 07:44 PM

хихихи, ще видиш как ще ти дава лапичка все по-често от тук нататък, а ти храничка, разбира се ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#1033 Потребителят е офлайн   shine on ♥♥ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 09:42 PM

darito_71 охх всеки път все повече и повече се учудвам на това как твоят пакостник е едно към едно с мойта лудетина ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
Значи всичко която той прави, тя го прави същото ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка

#1034 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2010 - 10:14 AM

shine on ♥♥ ами нали са наборчета.Радвам се че все пак има някой който да прави като нас ,поне да сортираме мнение по въпроса.Като пишете вие какво сте направили поне ще съм подготвена какво ме очаква.И обратното.Знаеш ли с тоалетната явно няма да стане докато не почнем да излизаме навън.Сега правя отчаени опити за терасата, но само докато излезе и драска на вратат да влиза .Студено му е .Като торпедо обикаля масата и всичко обръща в игра.
Днес сутринта си обувам чехлите ,правя си кафето и сядам да го пия.Поглеждам си краката ,боже той единият ми чехъл изяден от дясната страна ,ама дупка колкото големия пръст на ръката ми.Майната му ще си купя други.Явно докато навърши година ще ходим с едно изядено ухо ,откъснат пръст или с един крачол на дънките.При нас това се очертава.
Скъпи приятели не се оплаквам.Просто всичко обръщам на майтап,защото колкото и палав да е Джестър аз го обичам все едно ми е второто дете.И с всеки изминал ден все повече и повече.
Да споделя и друго.Замених Роял Канин с Педигри и му купувам бисквитки на същата фирма .Бисквитите са за големи кучета като възраст ,а на него му давам по 2 на ден.В тях пише че има витамини ,Омега 3 кисилини и др.съставки ,за козината и общо състояние като цяло.С тях смятам да постигна ефекта " балкона е мойта тоалетна "- наградка за добре свършената работа.Ще видим ,за резултата ще пиша.

#1035 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2010 - 10:30 AM

Замяната не е много удачна ,педигри е нисък клас храна и едва ли е подходяща за бебе.
User's Signature

Качена снимка

#1036 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2010 - 10:38 AM

Ще ти кажа аз как научих Кара да си върши работата на терасата като беше малка....
Беше декември месец и съответно доста студено,и все пак добре облечена почти на всеки час
или след ставане от сън на кучето (хранене или пиене на вода) излизахме на терасата с шепа
лакомства.Повтарях й хайде да пишкаш (естествено тя нищо не разбираше тогава ab_041.gif ) така стоя
с нея докато не свърши нещо,случвало се е и по 20-30 мин. да си постоиме.Като се изпишка или
изака бурни аплодисменти и наградки.Отне ми не повече от седмица,но никога не съм я оставяла
сама на терасата,винаги с нея и си й говоря какво изкам да направи.
За гризането на предмети съвет не мога да дам,защото никога не съм имала проблеми с нея,а сега
с малките и аз съм се видяла в чудо smile.gif

#1037 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2010 - 01:02 PM

Chiita,съгласна съм с тебе,но например братчето му /от предното котило/го хранят само с Педигри.То е кучето на колежката ми и оня ден идва да види моя.Донесе му едно пакетче от храната вътре е с едни жълти възглавнички и много му хареса.Та братчето му е много добре сложен и страшно едър .Даже си правя майтап, че не гледат френски булдог ами боксер.Той в момента е на 10 месеца.Тя твърди че на възраста на Джестър даже е бил по едър.Изхождам от факта че мога да ги редувам.Не че едната е по евтина от другата.Първоначално се притеснявах да не се разхлаби нещо или да не му понася, но за сега няма проблем.Да поясня че Педигрито е за бебета.Дават я от 2 месеца нагоре.Какво ще кажеш?Дай съвет?
kara and cveti, благодаря за съвета и това ще пробвам обещавам.Не ми е идвало наум.Дано да има ефект .Ще почерпя виртуално.

#1038 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2010 - 02:23 PM

Дари с повече постоянство във всеки един момент,когато си в къщи ще постигнеш чудесен резултат
и то за кратко време по този начин ae_085.gif
Относно храната на Педигри и аз ще те посъветвам да я смениш,тя е нисък клас и без начение,че е за
бебета,какво пише на опаковката като състав,че кучето я харесва,тя няма да му даде нужното,просто
не е добра според мен е пълна химия.В тази възраст кучето има нужда от нещо по-добро......
В крайна сметка ти си решаваш.

#1039 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2010 - 02:56 PM

Мили аверчета сменям я веднага.Продължавам с Рояла тогава.Голямо мерси и за съветите.Като ми ги давате аз пък ще продължавам да питам.
DJAKO_ ,относно вафлата.Умник голям е !С тия лакомства /човешките/ ,кучетата постигат страхотни резултати.Ама пусто много е различна човешката от кучешкта храна.Вече по кучешките магазини има и шоколади бисквитки и какво ли не. Подарих на майката на Джестър такъв шоколад и помолих приятелката ми да ми отчупи малко да го кусна.По нищо не отстъпва на човешкия вярвайте ми.Нека да пораснем и аз ще го поощрявам така.

#1040 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2010 - 03:08 PM

Dari защо не пробваш на Пурина храната. Така и така си почнала да сменяш, пробвай един пакет. Аз съм с две ръце за нея. Мисля че като цена са почти еднакви с Рояла. Ние минахме през всички марки ама всички и от тази съм страшно доволна, а и на кучето много му харесва. Беше се отказал от гранулите и се бях притеснила, а тази омита купата като му я сложа. И газове няма мога да кажа изобщо. А от всички други направо ни задушаваше. Найстина съм много доволна.

Малко офтопик стана това с храната, но реших тук да го напиша, защото тук се заговори.

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни