Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#1161 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 March 2010 - 02:49 PM

Цитат(Chiita @ Mar 5 2010, 10:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Canibalka @ Mar 4 2010, 05:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ние сложихме противогъбична ваксина на Чърчи като беше малък /към 3тия месец/.
Малко след това разви демодекоза. Ветовете казаха, че ваксината е добре дошла в този момент, тъй като при такива кожни заболявания /демодекозата/ кучетата ставали податливи и към гъбични заболявания- 2 в 1.

Основното мнение на Ветовете, което чух обаче е, че е хубаво да се отложи слагането на ваксината, понеже тя отслабва имунитета, които и без това е слаб при малките кученца. Т.е. ако е възможно било препоръчително да се прилага след 9-10 м.

Рано или късно е щял да развие демодекоза (тя се предава от майката) , вероятно ваксината е ускорила появата и, на базата въздействие върху имунната система.

Нямам предвид, че заради ваксината е развил демодекоза/освен както казваш косвено/, по-скоро може би помогна да не се усложни състоянието му.

#1162 Потребителят е офлайн   shine on ♥♥ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 06 March 2010 - 03:47 PM

Стискам палци всичко да е наред с малкия палавник, има целувки от нас wub.gif
А по-повод на разходниките сме любимци, не само на квартала, където и да отидем навсякъде не се лепят групички деца, майки, сички много се радват на Хали и тя на тях. Най-любими са и бебетата, направо си умира да ги доближи и да им се радва. На кучетата много много не им обръща внимание, повече се радва на хората ab_041.gif ab_041.gif
пък и в моя квартал преобладават Московска Стражевая и Ротваилери , та как да й обърнат внимание на душицата, като най-вероятно не я виждат ab_041.gif
Иначе сме много смели, лаем много ама само по кучетата, който са вързани или са в двора, а като се качим в колата сички са ни потенциални врагове и им се караме през стъклото af_089.gif Опасна е работата
НАдявам се единствено да почне навънка да си върши работите, защото вече изнемогвам zz_232.gif zz_232.gif dry.gif
поздрави на всички сладурани и сладури wub.gif wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#1163 Потребителят е офлайн   alina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 09:38 PM

Здравейте милички, ние не сме се появявали от доста време, но пък си имахме черешови очички които днес оперираха успешно и вече сме във форма. Малката маймунка Ная е такова страхотно бебе ,че немога да ви опиша. Глезаната спи на леглото между "мама и тати" и е голяма работа. Вечер си пишкаме на памперса и си играем с каката докъм 3 през ноща а после спим чак до 11 : 00 на обяд. Много поздрави от нас и обещаваме скоро снимки. АААА и да се похвалим вече сме с 2 изправени ушета af_089.gif . Поздрави на всички сладури ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#1164 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 12:27 PM

Хммм,какво представляват тези черешови очи?Търсих в гоогъл ,но ми излизат някакви чалга песни ab_041.gif .Като стана въпрос за очи ,Чара на последък често и се събират гурелчета на очичките,чистя ги и след час пак се появяват dh_188.gif .
Въпреки ,че незнам какво и е била на малката, но се радвам ,че се е оправила Ная!!!Все пак страшно си звучи думата операция.
User's Signature

Качена снимка

#1165 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 12:46 PM

Това с гурелчетата може да е инфекция или алергия. Трябва да я заведеш на вет. Черешовото око, доколкото знам, е подуване на слъзната жлеза. Изглежда доста гадно, в кладенчето на окото се подува едно червено нещо.

Джако, имам един въпрос към вас. Спомням си, че преди време се оплакахте, че на кучо му е излезнала една пъпка. Ние се обзаведохме със същата, даже май на същото място. В понеделник ще отидем на вет, но ще се радвам да споделите нещо.

User's Signature

Качена снимка

#1166 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 07 March 2010 - 01:18 PM

Да Ch@Rlie , имахме пъпка на муцунката , ама после излязоха още .. Заведохме го на вет, и вета каза, че пъпчиците са се образували от това че постоянно души боклуците по улиците и от мръсотията . Дадоха ни някакъв розов разтвор да ги почистваме и две кремчета да ги мажем .. и така по 2- 3 пъти на ден .. и минаха. Надявам се и вашето да не е нещо сериозно .. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#1167 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 01:53 PM

Знаех си, че от тези боклуци ще си навлече нещо. Но не слуша това лудо кученце.
Благодаря, Джако smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#1168 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 01:53 PM

Не знам какво стана, но си пуснах последния пост 2 пъти.
Извинете ме smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#1169 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2010 - 09:59 AM

Привет и от нас!
С това адски студено време и този сняг дето нямаше край преустановихме разходките и си стоим в къщи.Преди да завали сняг го изкарах м Морската ни градина и като се върнахме почна да пишка през 15 минути явно бяхме понастинали.И така вече 3 дни сме само у дома и на балкона .Обаче подлудяхме тотално.Оня малък бяс скача бяга и ни гризе ръцете ,цялата съм в драскотини .Думата "не " е абсолютно непозната . Каква е тази мания да яде стените и пръстта от саксиите.Не смея да му давам калций щото нали в храната им има ,доктора каза да го спра защото от него правел тия вдървявания заради които ни изкарваше акъла няколко пъти.Мисля че бях споменала да не се повтарям.
shine on ♥♥ радвам се че предизвиквате фурор сред квартала.Ама е нормално защото са такива сладурчовци как да не се спре човек и да ги намачка.И на нас ни се радват много особенно кучкарите .Но оня ден при една разходка една дърта овца/извинявам се за израза/ така щеше да го срита ,защото той като види хора и им се радва и тича да го галят и съвсем невинно отиди при нея .Оная като се развика - "Вържете си кучето "ама с такава злоба ,нямам думи.Отношението към животните показва съответно и отношение към себеподобните.Добре че не му посегна .Така щях да я засуча ама не си заслужава после да ходя по инстанции.
Петната от гъбите ни си стоят .Доктора каза ,че няма нужда от мазане.Имаме си и папиломче на окото и на езика .На 17 предстои втора противогъбична ваксина .Незнам да я слагам ли .Много противоречиви мнения по въпроса .

DJAKO_чакаме ви на разходка като се позатопли.А за пъпките нещо съм пропуснала.Къде във Варна ходите на доктор.Искам да сортирам второ мнение .

#1170 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2010 - 12:37 PM

Дари,аз също имах проблем с унищожаването на стени и тапети ab_041.gif
Както вече съм споменавала,макар храненето с качествена храна съм давала калций.
Вземете и Петнил,дава много добър резултат ae_085.gif Относно ваксините за гъбички,аз
не съм им фен,но ти щом си сложила една моя съвет е да си продължиш курса,това
което знам за тях е,че след поставянето на първата състоянието на козината може да
се влоши,но след третата трябва да има подобрение (така са ми казвали докторите)

#1171 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2010 - 01:46 PM

Аз явно нещо не съм прочела , че за първи път чувам за някакви "вдървявания" , че и даже причина установена си имат ud_009.gif
tb_195.gif darito_71 ,определено е притеснително това което пишеш.
User's Signature

Качена снимка

#1172 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2010 - 05:43 PM

И аз не съм чувала подобно нещо dry.gif А относно това за недружелюбните хора- ea_103.gif Изобщо да не ви пука за мнението им

#1173 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2010 - 10:29 AM

Здравейте !
Аз си мислих ,че съм описала това състояние на Джестър но явно съм пропуснала.Това се случи точно след даването на калций за първи път когато Джестърчето беше на около 2 месеца .На второто третото даване започна да се "вдървява".
Свива се на топка,пада на земята и започва да трепери .Очите му ще изкочат ,а крайниците му са вкоченени както и цялото тяло .Диша тежко и отчестено.Всичко това продължава около 1,2 минути .Слагам го на земята след като се успокои завалва крачките и не може да пази равновесие.След втората третата крачка вече е добре .Играе скача и всичко по старому.
Помислих че прави епилептични припадъци.Но нито пяна ,нито се напишва ,нито се гърчи нито си опъва крайниците ,няма симптоми на припадък, той е в съзнание когато става това. Свършихме калция и престанаха тия истории.Но тогава не се замислих .Помислих си ,че от страх ,че от новата среда или какво ли не още.И така до следващото даване на калция.На 3 месеца след 3 -тата ваксина доктора пак му даде калции и то просто щото аз попитах дали да му давам пак.10 дена даваме 10 почиваме.Така го давах и първия път.На четвъртото ,петото даване пак започна да прави тия неща.Седнах и прочетох за вредата от предозирането на калции.Обадих се на доктора и той каза че поради приемането на храна от висока класа /в храната има достатъчно калций/може да предозираме и калция и да го спра. От тогава до ден днешен не е правил така. Дано да съм успяла да опиша това му състояние подробно и разбираемо.
Тези ситуации ме бяха стресирали и направо ако щете ми вярвайте ми идваше да рева с глас.Не можех да работя спокойно защото си мислех че като е самичко може и да не може да се овладее.От душата ми кръв капеше.Но да се надяваме че са престанали пристъпите и наистина причината е била в калция.
Та ъглите на стените ми са изядени и не зная причината за това .Пръста от саксиите също. Все си мисля че за да прави така нещо в организма му не достига.
По принцип относно беличките и невероятно своенравния му характер просто нямам думи.
Да се стопля това време, че да можем да излизаме навън да се набеснява и изморява, че просто в къщи не можем да се удържим вече.След разходка е като пребит .Поне 2 часа има мира.
Извинявам се за дългите постове ,понякога съм доста подробна .

#1174 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 11:15 AM

Кученцето е направило гърчове , но едва ли причината е била хиперкалцемия!По скоро при недостиг на калций може да се получат гърчове.Уточнете ги тези неща с лекаря си , а за да не се чудите ,кое е в повече и кое в по-малко ,най -елементарно е да се изследват нивата на калция !!!Иначе причини за появата на гърчове , може да са най различни- от банални до много сериозни.
User's Signature

Качена снимка

#1175 Потребителят е офлайн   shine on ♥♥ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 14 March 2010 - 07:17 PM

Дари, надявам се всичко с Джестър да е наред smile.gif
Вижте какви преквасни неща има с френчовци ae_085.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1176 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 14 March 2010 - 08:52 PM

Страхотни са .. md_064.gif
Подсети ме .. какво си купих вчера .. ra_180.gif db_046.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1177 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2010 - 12:07 PM

shine on ♥♥страхотни са тия нещица.Мога ли по някакъв начин да се сдобия с нещо подобно от това на снимките.Сигурно и във Варна могат да се открият такива красоти за маниаци на френски булдоци/вече се усещам че съм такава/,но пусто време все не ми остава за магазините.А така обичам да ги обикалям.Даже и в магазин за металургия влизам.
Джако кажи от къде си купи блузата?Става за разходка в Морската.Ние без това сме атракция там.Хайде с нас на разходка хем ще се запознаем.Вчера ни дадоха назаем дрешка.Малко ни е голяма на поне ни е топличко.
shine on ♥♥,благодаря ти но не е наред.На 17 сме на втората противогъбична ваксина .Тогава смятам да говоря с доктора относно петънцата на които им опада козината.Не е нормално това ,което става защото започнахме и по интензивно да се чешим.Ще помоля да му направят изследвания и там каквото трябва .Започна да яде ъглите на стените в къщи и то с такъв апетит просто невероятен .В това число влиза и пръста от саксиите.Знам ,че има цветя които са отровни и страшно ме е страх от това.Това със стените показва явно, че нещо му липсва като елемент.Иначе е абсолютен живак.Просто не се спира.Ще пиша за резултата от прегледа.По препоръка на Chiitaще изследваме и нивото на калция.Да съм спокойна.Не се вманиачвам ,просто ме е страх за състоянието му.
shine on ♥♥,При вас как са нещата ?Разхождате ли се .Как искам да ви видя ,ама много сте ни надалече?
Въобще всички французи от форума искам да ги намачкам и порадвам.

#1178 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2010 - 12:14 PM

shine on ♥♥ опа това не са продукти от магазина явно .Прегледах сайта на една от снимките .Ясно.

#1179 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2010 - 02:49 PM

Май всеки, който се е сблъскал с породата лудва по нея!!!То си е направо болест.По цял ден се ровя из сайтове и гледам френчовци,а като пия кафе с приятели само за Чара им говоря ab_041.gif .Вече ми се въртят едни такива мисли да си вземем още едно кутре за компания на Чара след някоя друга годинка,но този път ще бъде с родословие!Вече го обсъдихме с мъжо ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#1180 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2010 - 03:23 PM

Цитат(The Girl @ Mar 15 2010, 01:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Май всеки, който се е сблъскал с породата лудва по нея!!!То си е направо болест.По цял ден се ровя из сайтове и гледам френчовци,а като пия кафе с приятели само за Чара им говоря ab_041.gif

И аз съм така, даже се усещам, че досаждам на хората с кучешките ми истории, та се поспрях вече ab_041.gif
Имам една приятелка, говорила съм ви за нея с персиичето. Та с нея се обзаведохме с диваненцата по едно и също време. И се усещаме, че си изкарваме цяло кафе, само за това говорим.
Даже се шегувахме ( то шега, шега ама...) че като имаме деца един ден живот и здраве, ще сме от онези ужасни майки, който изключват всички други теми освен за децата си. Нон-стоп само за това говорят ab_041.gif Щом сега с животинчетата сме така. wub.gif

А нещата от снимките са много готини. И блузката на DJAKO много ми харесва. Ако намеря и аз ще си взема такава wb_052.gif

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни