Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#121 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2009 - 09:39 PM

Въпреки, че не съм спец по английския булдог трябва да си наясно, че независимо от тромавия си вид всяко бебе-куче докато е такова (считай поне до 2годишна възраст) е страшно енергично и закачливо, и щуро, и каквото ти дойде там на ум. Другото, което трябва да знаеш е, че френският булдог не е от най - самостоятелните кучета (по мое мнение). Ти да го изгониш да си играе другаде докато имаш по - важна работа - е те такъв филм няма! Ще се измислят хиляда щуротии само и само да си получи вниманието. То или ще си получи исканото от теб внимание или ще съжаляваш твърде дълго след това, че не си си зарязал/а работата. Наистина са доста пъргавки и живи. В някои случаи е дори прекалено. Една особеност - някои французи не осъзнават размерите си и при недобра социализация се опитват да се ежат, да се правят на безстрашни. Хубавото в случая е, че много бързо схващат кое им е изгодно и кое не или иначе казано при правилна стимулация можеш да си имаш един много добре възпитан френч. Повече за французите - от Чийта!
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2009 - 10:45 PM

Благодаря и на двама ви за постовете, аз досега чета за стандартите на породата, защото още не мога да реша дали пет или шоу клас куче искам. Киноложките изложби много ме влечат от около 2 години, но не мога да преценя дали ще се справя. Искам и друго да попитам. Четох че през май ще има изложби в София, някой от вас дали ще ходи с кученцата си, много искам да се запозная наживо и да видя наживо едно френско булдоче.
Не съм се разбързала още да купувам. още съм съвсем в началото на процеса, но ми се иска да съм готова за всичко. Иначе между английско булдоче и френско такова, вече надделя френското, просто видът му е неустоим.
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 02:07 AM

Мисля,че ще ти бъда от полза тъй като имам и френски и английски булдоци. :ae_085: .Първото,което трябва да знаеш е, че тези кучета не се отличават с дълголетие.Второто нещо,което е от значение е,че колкото и да са сладки тъпите муцунки те имат и някои специфични особености свързани със здравословното им състояние,(няма да обяснявам подробно защото във форума сме писали достатъчно,а и в гугъл и пълно със информация относно породите).Това ,което липсва като информация обаче е всичко свързано с темперамента и начина на живот на булдоците.Именно за това ще се опитам да ти обясня-за характера им...Френския булдог през мойте очи(личен опит,не статистика и заучена дефиниция) е едно жизнено,любвеобвилно и адски привързващо се същество.Казвам същество защото за мен френските булдоци не са като другите кучета.Уникални са...Не можеш да скучаеш ако си в компанията на френския булдог само като те погледне в очите и се усмихваш.Винаги са готови за разходка,за игра.Не обичат да бъдат сами или да бъдат пренебрегвани,сърдят се(звучи смешно,но е вярно).Не лаят за най-малкото,не хапят (хора),но по мое мнение не се разбират много с децата.Лакоми са (за сметка на това пък ядат всичко,не са претенциозни).Верни приятели са и биха защитили стопанина си винаги....Английския булдог (ще говоря за моя) е не по малко палав от френския,обича да си прави каквото си е намислил без да се съобразява с никой.Това е нещо ,което се нуждае от специално внимание-на един англичанин му е нужен собственик,който да надделява в решенията и действията си спрямо него.Англичанина трябва да рабере кой е шефа защото се опитва да доминира и ако няма силен "противник" слуша само себе си.Доста по-малко гальовен и любвеобвилен е от французите.На моменти дори изглежда студен с самовглъбен.Не е типично за него да дойде и да се гушне в теб,за да спи,по скоро ще си намери местенце и ще се пльосне сам без да го интересува никой и нищо.При интензивните разходки,не изостава,но доста по бързо се измаря ,а и движенията му като цяло са по-мудни и по-умерени(демек-"къде пак ме водите").Агресита при него е по-силно изразена,най-вече към животните.Също както френския булдог ,така и той е безстрашен и налита на всякакви кучета и даже на коне. Въпреки,че го взех 4 години след Рая,той се опитва да доминира и се е стигало до бой(между тях...де).Държа да подчертая,че Рая не го е нападала никога дори и когато е играл с нейните играчки,спал е в нейното легло и е ял от нейната храна). Винаги той я е нападал първи.Лаком е,но също яде всичко без капризи.Ако те интересува друго ,питай.

#124 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 04:46 PM

хах, страхотно Рая, направо се чувствам все едно ми издаде тайните съставки от самата кухня на нещата. Много ти благодаря за обективното сравнение. Подозирах някои от работите, а сега имам и други малки въпроски, които надявам се да имате време и желание да отговорите. Те не са само за френчитата, но и за всички кучета и ги задавам като човек, чиято голяма мечта цял живот е да има куче, но така и никога не е имал възможност.

10 въпроса от най-начинаещият начинател

1. Възможно ли е да се научи кучето да пишка и ака в баня или тераса, но не за сметка на броя разходки ами примерно, защото собственика не одобрява неконтролируемото замърсяване на градинки и тревни площи и му е по-лесно да си чисти терасата отколкото след кучето пред блока. Има ли негативни последици от това?
2. Понеже искам да храня кученцето с премиум клас храна, колко бюджет да си предвидя за един месец + ваксини и прегледи.( за малки кученца като френчито)
3. Приемливо ли е докато ме няма вкъщи да затворя кученцето в само една стая(не баня) или в коридора? Времето в което ме няма е относително, но не повече от 8 часа на ден.И то не всеки ден.(2-3 пъти в седмицата)
4. Чувала съм за хъркане на тъпомуцунести кученца, за какво всъщност хъркане говорим и ще ми пречи ли много ако спи в моята стая? А ок ли е ако спи в друга стая само?
5. В колко всъщност часа се будят кучетата? :) Прекалено ранобудни ли са или зависи от възрастта им? Събъждат ли те сутрин или зависи от това как си ги дресираш?
6. Може ли френчито ми да реши да скочи от терасата, като парапета е на около 1.00 от пода?
7. Има ли възможност при цялата ми любов и внимание кучето да не ме хареса и заобича ;(((
8. Гризат ли мебели?
9. Как прекарвате почивките се с тях, понасят ли морето. Четох, че не понасят горещини и не могат да плуват?
10. Ако взема куче от развъдник и то вече си има име, което не ми харесва мога ли да го сменя или по родословие не се променя.

Мерси много и съжалявам ако са много малоумни въпроските.
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2009 - 06:06 PM

хихи много забавни въпроси :ab_041: :wd_043: Аз ще се опитам да отговоря на някои от въпроситети,но държа да подчертая че всичко е въпрос на гледна точка...така първо моят скромен опит сочи,че френчитата са доста схватливи и лесно би могла да научиш кученцето си да върши своята работа в банята или на балкон,но повярвай ми никак няма да ти е приятно да се прибереш в къщи и миризмата на пишкано или акано да те лъхне от вратата....,и всекидневно чистене освен това кучето с времето само започва да пази къщата си,а ако си решила да го гледаш като котка,не си направила правилния избор кучето се нуждае от всвкидневни разходки за да е щастливо.Месечните ми разходи за моето куче(ако не се налага да ходим на лекар)варират М/у 60-80 лева(изключваме глезотии като играчки,каишки и т.н)
Няма проблем докато те няма кучето да се затваря в една стя,все пак някои хора си ги отглеждат и в клетки,но трябва да разбереш дали му понася.... :zz_219:
Хъркането.......о да много хъркат,сумтят,скрибуцат и всякакви странни звуци описвам хъркането на Айк като стар пиян пушач легнал и заспал на леглото ми :ab_041: А дали са ранобудни това си е до куче,моето спи с мен,ако аз не стана и той и обратното.....отново относително
Можеш да кръстиш кучето си както пожелаеш,но ако го водиш по изложби ще го записват и викат в ринга със името от родословието му.
Ако го обичаш и се грижиш за него ще те обича докато е живо!!!
User's Signature

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 08:49 PM

Включвам се и аз :ae_085: .Относно ходенето до тоалетна съм съгласна с Бебе Айк-ако нямаш възможност да го извеждаш поне 3 пъти на ден по-добре си вземи котка.Разходите за едно куче започват не от самото му купуване,а след това...пояснявам-парите,който ще дадеш,за да го купиш ще ти се сторят нищо в сравнение с парите,които ще харчиш за животното от там нататък(лекарства,витамини,ваксини,качествена храна,аксесоари,играчки и други).Тук е момента да ти кажа,че английския булдог е няколко пъти по-скъп от френския (но само като цена)! Можеш да го затвориш в една стая като те няма,но не трябва да се учудваш ако връщайки се намериш половин врата(опит да се измъкне от затвора).Гризането на мебели също е често срещано яление,най-вече когато са сами. :zz_217: Но сега вече продават разни препарати ,с които да напръскаш там където не искаш да се гризе,така,че спокойно..Хъркането за мен не е проблем,даже ме успокоява като ги слушам(все пак не е някво противно хъркане,а по скоро кучешко мъркане ) :rc_111: :sg_071: До миналата година Рая спеше при мен и ставаше когато стана и аз-1-2 следобед.Има вероятност да скочи от терасата повярвай ми :zz_209: :dd_058: :mf_069: За плаж,по-добре се откажи да я водиш с теб заради жегата.За плуването плуват,но не си представяй как се гмуркате заедно защото французите не обичат да се къпят в морето.Правят го само в екстремни ситуации... :zz_211:.Относно лаенето когато са сами-слабо...по -скоро лаят ако знаят,че си на близо.Ако обаче не те усещат не лаят излишно.

#127 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 08:51 PM

мерси бебе айк

в никакъв случай не смятам да го гледам като коте,но просто не съм изобщо по сутрешните ставания, а и около нас няма много къде да ака и пишка и затова се чудих дали не може да си върши работата вкъщи, но пък си е вярно, че не е приятно вкъщи да ти мирише. Благодаря за изчерпателните отговори, много ми помагат, само май за мебелите не разбрах и за морето. Също аз често ходя на палатки, предполагам, че добре ще се чувства малко на открито, не би трябвало да има нещо противопоказно. Мисля, че най-добре да си взема кучето към юни, за да мога да му обръщам мноооого внимание през лятото. И друго, дали лаят доста като са оставени самички?

И пак да попитам за изложбите през май в София, ще идвате ли?

едит: Рая ти си доотговорила, мерси
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 09:05 PM

а Рая като си спиш с кученцето до 1-2, кога го извеждаш да пишка, аз имам някаква представа, че едва ли не кучето в 6 сутринта точно и примерно в 10 точно вечерта се извежда
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 09:29 PM

Показване на мнениетоinfetka, в Apr 21 2009, 08:05 PM, написа:

а Рая като си спиш с кученцето до 1-2, кога го извеждаш да пишка, аз имам някаква представа, че едва ли не кучето в 6 сутринта точно и примерно в 10 точно вечерта се извежда

Ходенето по нужда се определя от теб и от това кога на теб ти е удобно да го изведеш. В краен случай ако не може да те изтърпи докато станеш то става нервно и волно или неволно ще те събуди. В екстремни ситуации кученцето ще направи всичко възможно да остиска докато ти стане възможно да го изведеш, но не очаквай прекалено много от едно бебе. Защо просто не почистваш след него ако толкова не желаеш да цапа градинки и тревни площи? Нещо, което пропуснаха да споменат "колегите". Вариант твоето куче да не те обича няма. Колкото и да е то усеща, че се грижиш за него и, че имаш специално отношение към него. Обаче понякога лично аз усещам разлики в поведението му към всички членове на семейството. С брат ми е по - гладен (въпреки че той му е собственик), баща ми има предназначение на играчка, а аз и майка ми сме хора за всичко. Това, което до момента не е казано е, че са уязвими към кожни заболявания. Всъщност това бяха първите думи на ветеринаря ми като му се явих с кученцето. "Отличен избор, много здрави кучета са, само с кожните заболявания ще внимаваш". Френчитата наистина трудно понасят жегата (Спайк вече плъхти по цял ден като прасенце), но според мен лятото е прекрасно време за вземането на куче, защото в началото трябва да фиксираш часове за разходки (тоалетна), да висиш вън докато не си свърши работите, да си играете, да свиквате заедно и да се обучавате.... Сещаш се колко ще ти е приятно това през зимата...
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2009 - 10:42 PM

Ако не си гледала куче никога трябва много добре да се подготвиш психически какво те чака звучи плашешто но това е една огромна отговорност нимайки предвид,че ще сте заедно около 12-15 години(дай боже).Има един момент ,в който си казваш -Немога да се справя!!!Много случаи има на хора с желание,които в последствие се отказват от това"бреме"..........просто много четене,много питане и желание.
Дано сме били полезни Успех :ns22:
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 12:53 AM

Как ще я извеждам в 6 сутринта :sg_196: ...аз тогава си лягам дето се вика.Няма такова нещо,когато я науча тогава.Тя свиква.Пропуснах въпроса ти относно това,дали е възможно да не те заобича-невъзможно е!!!(освен ако умишлено не я/го тормозиш).lonesome,не съм споменала за кожните проблеми защото писах по-горе,че в гугъл и в този форум има достатъчно информация за здравословното състояние и ми се струва излишно да си играя да преписвам. Който иска може да потърси и да прочете.Опитвам се (както ти и Айк) да разкажа не теорията на живота на булдога,а практиката.Разбираш нали?!? Най-лесно е да кажем :френските булдоци живеят...години,тежат еди си колко килограма,високи са еди си колко ,страдат от еди си кво и т.н.Мисля ,че по -полезно е да обясним това,което знаем от личен опит за породата.

#132 Потребителят е офлайн   Tara_RZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 01:20 PM

С риск да повторя или потретя някой от горните постове ще кажа отново, че освен желанието, човек трябва да е въоръжен с невероятно търпение когато реши да си вземе куче. Казвам това, имайки предвид днешните набези на Тара, защото колкото и да са мили и сладки оставени без надзор дори и за кратко са способни на невероятни бели и пакости. И за човек, който не е подготвен за това, би могло да се превърне в голям проблем. За това съм напълно съгласна с бебе Айк за психическата нагласа, определено е необходима :ba_025:
Колкото и да обичаш любимеца си, когато се прибереш и завариш цялата къща нагоре с краката , пишкано и акано тук и там, и куп разкъсани неща ядът те завладява и трябва да си СТРОШНО търпелив и наясно, че това макар и неприятно е неизбежно поне докато не поотрасне и не се възпита кучeто.
Разбира се с повече внимание и възпитание всичко се постига :bi_051:

User's Signature

Life isn't about waiting for the storm to pass... It's about learning to dance in the rain.

#133 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 01:37 PM

Да , най-вече търпение,желание и любов.
Относно това дали ще те заобича... просто няма друг вариант -ако даваш любов на едно кутре , ще получиш десетократно повече!
Само искам да вметна , че сьм на мнение , че френския булдог е куче което трябва да получава достатьчно движение -поне сутрин и вечер.Не само игри с приятелчета , но и много ходене , особено до годинката, а и след това .Така кученцето се развива правилно.
За ставането рано -докато са малки , няма как да не направите някоя и друга жертва с режима си.ще ви се наложи да ставате сутрин за разходка или да се връшате на обяд от раббота за да ги изведете на вьн да си свьршат физиологичните нужди.
Това за научаването да ака и да пишка само в кьщи , наистина e по-добре е да си вземете котка,както е казано по горе.
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 03:31 PM

Първо - супер сте, всички сте много мили, много форуми за жиивотни съм посещавала и не веднъж са ми отговаряли просто като ми дадат линк към друга тема и с това се изчерпва отговора или ми казват чети малко преди да питаш. (а аз наистина чета тонове форумска информация)
вие сте просто невероятно мили и и ви благодаря за търпението да споделяте и отговаряте. Ясно ми става за пишкането вътре, не е вариант, но пък и ме успокоихте с това, че режима аз го правя, казах ви какви ми бяха впечатленията, 6 сутрин и 10 вечер.
Търпение имам, поне се надявам да има, знам, че не всичко ще е мед и рози, но все още гледам с розови очила, поради което и гледам да не избързвам с решението си. Ако смятам да го взема към лятото може би е добре да почна да търся кутре, какво мислите, знам, че не се намират никак лесно тези кученца.
Но вариант котка няма, вариант друга порода също няма, просто съм вече влюбена и само за него мисля. Нямам търпение просто... :da_005: :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 04:05 PM

infetka,хубавите неща стават бавно.Разгледай развьдниците в чужбина ,има кученца, гледай родителите им или какви кучила очакват(лека по лека ще разбереш и какво на теб най-ти харесва) ,посети някоя и друга изложба и ще се ориентираш , а рано или късно ше се появи и твоето пале.

lonesome,прочетох , че са ти взели Спайк.Жалко.Не мога ,да си представя какво ти е. :tb_108:Дано и там е щастлив.
User's Signature

Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 07:56 PM

имам роднини в Белгия, ако взема кученце от там и го прибера с кола, какви документи ще ми трябват за границата?

edit: по принцип изложбите по кое време се правят или са по цял ден и до колко часа са, трябва ли да си взема специално отпуск за да присъствам или може след работа да мина, не съм присъствала досега.

едит 2 Видях за клуб на френските булдогчета в Ямбол и имаше телефона на отговорник по развънда дейност, имали смисъл да говоря с него и може ли да ми помогне да си намеря кученце примерно.
Между другото разглеждах чуждестранните развъдници и забелязах, че най-често се срещат черни кученца с бяло, а на мен най-ми харесват белички. В стандарта четох, че се приемат бели с петна и изцяло бели, заюо не са така популярни?
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 09:03 PM

Трябва кученцето да има три месеца и сложени всички ваксини и валиден паспорт ,едва ли нещо друго ще ти искат за да минеш границите от Белгия до тук.
Обаждаш се в клуба и питаш.
Белите са си много популярни.
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 April 2009 - 08:24 AM

Здравейте и от мен, съгласна съм с всичко казано до тук, не че съм спец но имам вече почти едногодишен опит.
Само това, че не обичат водата при нас не е така.На пет месеца я заведохме на морето, нямаше никакъв проблем с водата и слънцето. Даже много и хареса да се цопка с децата и след това се изтягаше на слънце и нищо не можеше да я накара да отиде под чадъра.Наистина е по добре да си вземеш куче сега за да можеш да го извеждаш в хубавото време, зимата е доста гадно. За пишкането но терасата, това е вариант, но само когато се налага.Когато вън е много кално, мокро и студено ние си пишкаме на терасата.Но винаги когато се разхождаме си върши нещата вън, но аз така си я научих.Преди да приключим с ваксините нямаше как да ходим толкова често вън, а и имах чувството, че пикаят през десет минути.Това докато са малки, сега си ходим сутрин и вечер.Трябва да си готова, че ще прави тези неща и в къщи докато се научи.За ръфането още в началото му дай достатъчно неща, които да си гризе и задължително един стар чехъл,за предпочитане кожен, и да си знае, че само него може да си ръфа а не всички.Има доста неща още, но мисля, че те се учат в движение.Не можеш да се подготвиш за всичко, а и всяко куче според мен си е с характер.Трябва ти само много търпение и любов и всичко ще е наред.

#139 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2009 - 02:57 PM

Благодаря Марфиета, вече тотално съм изкрейзала, седя си в час (защото се занимавам с преподаване на английски на деца) и изобщо не включвам какво се случва с мен, дори на тях им напълних главата с моето бъдещо кучиииии

даже мисля да си взема един месец лятото неплатен отпуск да му се радвам 24 часа.... :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2009 - 03:23 PM

Това е чудесно infetka :ba_025: .Чакаме с нетърпение какво ще се случи при теб!!! Успех.

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни